Koken met Simone

Koken met Simone - Ovengroenten met krieltjes en gebakken kabeljauw

Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 20 minuten en 25 minuten oventijd. Een lekker visgerecht wat u natuurlijk weer eventueel kunt aanpassen aan uw eigen smaak, met een andere vissoort, met vlees of met (vega) vervangers. Met de groenten en de krieltjes is dit ook al heel smakelijk hoor!

Lees meer

Koken met Simone – Kippendijspiezen met piri piri

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een hoofdgerecht voor vier personen, Bereidingstijd 20 minuten, wachttijd 1 uur. Een heerlijk, smakelijk, gezond gerecht… Zeer laag in vetten en in koolhydraten... sluit goed aan op de eventuele goede voornemens... :)?

 

Lees meer

Koken met Simone – Zoetzure eenpansnoodles met tofu

Redactie Simone Baars – Bron Jumbo

Voor eenieder de beste wensen voor een mooi 2024! Vandaag een lekker vegareceptje. Zoals altijd kunt u ook dit gerecht aanpassen en bereiden met bijvoorbeeld kip, vis, gehakt of een andere vleesvervanger. Hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 25 minuten.

Lees meer

Koken met Simone - Franse uiensoep en zuurkool-kiploempia's

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Ik heb twee recepten deze keer, goed om samen te combineren... lekker ook, zeker als het wat kouder is! Franse uiensoep en zuurkool-kiploempia's. Eigenlijk zijn het twee losse voorgerechten / bijgerechten, maar als combi prima geschikt als hoofdgerecht voor vier personen.

Lees meer

Koken – Samosa’s

Redactie en foto Alex De Vliegere

Samosa’s zijn kleine gevulde deegtasjes, uit de oven of de frituur. Samosa’s hebben hun oorsprong in India en zijn tegenwoordig in Oost-Azië vrijwel overal en in velerlei varianten verkrijgbaar. Het oorspronkelijke recept is vegetarisch, maar er kan heel goed een stukje rundvlees, kip of een garnaaltje aan toegevoegd worden. Echt een hapje om eens lekker mee te experimenteren dus.

Lees meer

Koken met Simone - Traybake met krieltjes en ham

Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 30 minuten, inclusief 25 minuten oventijd. Weet u…, dit is een lekker en eenvoudig recept. Wellicht te bereiden tussen de feestdagen door? Of met wat restjes een simpel maar tóch smaakvol gerecht te maken met de feestdagen. Aan te passen met diverse andere ingrediënten; bijvoorbeeld met kip, zalm, vegavariant? Denk dan aan een lekker voorgerecht: soep, pasteitje, carpaccio, garnalencocktail, quiche, kleine tapasgerechtjes. Fijn om van tevoren klaar te maken en klaar te zetten. Maak het wat makkelijk voor uzelf!

Lees meer

Koken met Simone – Pasta met zalm en avocado

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Deze week een lekkere, gezonde en natuurlijk snel en makkelijk te bereiden pastamaaltijd met tagliatelle. Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 20 minuten.

 

Lees meer

Koken met Simone - Thaise gele curry met bloemkool en spinazie

Redactie Simone Baars – Bron Jumbo

Een vega hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 25 minuten. Laag in koolhydraten. Ook nu kunt u dit vegagerecht natuurlijk aanpassen. Voeg bijvoorbeeld kip, vlees naar keuze of vis naar keuze toe. Het blijft een lekker recept.

Lees meer

Koken met Simone - Rijst met garnalen

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een hoofdgerecht voor vier personen, glutenvrij! Snel klaar met vijf ingrediënten. Bereidingstijd 25 minuten.

Lees meer

Koken met Simone - Ham-zuurkoolrolletjes uit de oven

Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 30 minuten en circa 15 minuten in de oven. Eigenlijk vind ik zelf een zuurkoolschotel altijd wel lekker... maar vooral met deze herfstige dagen!

Lees meer

Koken met Simone – Kipgoulash

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een hoofdgerecht voor vier personen, zeer laag in koolhydraten en vetten! Bereidingstijd circa 30 minuten. Goulash of Goelasj is de Hongaarse nationale schotel en het is een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofpot. Er zijn veel varianten, bijvoorbeeld met rundvlees, schapenvlees of varkensvlees. Deze keer dus met kip.

Lees meer

Kastanjepuree

Redactie en fotografie Geert Dekkers

De laatste weken van oktober zijn het oogstseizoen van de tamme kastanjes. Als je de bomen weet te staan krioelt het op de grond van mooie glanzende vruchten.

 

Lees meer

Koken met Simone - Gegratineerde witlof met zalm en boerenkaas

Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

Een glutenvrij hoofdgerecht voor vier personen, laag in vetten en koolhydraten. Bereidingstijd 25 minuten en ca. 20 minuten in de oven. Witlof, een veelzijdige Hollandse groente.

 

Lees meer

Koken met Simone - Paprika gevuld met couscous

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen. Laag in het vetgehalte. Bereidingstijd 20 minuten en 25 minuten in de oven. Eventueel, voor een niet-vegetarische versie; voeg runder-, lams-, of kipgehakt toe. Of kip-of vegastukjes vlees naar keuze!

 

Lees meer

Koken met Simone - (Vega) kip tandoori met bloemkool

Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 10 minuten en 25 minuten oventijd. Een vegetarisch gerecht, echter, u kunt dit gerecht natuurlijk ook met verse kipfilet bereiden. Aan u de keus.

Lees meer

Koken met Simone - Tomatenpilav met sperziebonen en merguez

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 25 minuten. Pilav, een gerecht uit het Midden-Oosten dat in Turkije, Iran, India en Centraal Azië veel wordt gegeten. De naam pilav betekent zoiets als fluffy gekookte rijst met een losse korrel! Het is ook de naam van een oeroud rijstgerecht dat we kennen in veel variaties; klaargemaakt met specerijen en smaakmakers.

Lees meer

Koken met Simone - Shakshuka met spinazie à la crème en doperwten

Redactie Simone Baars – Bron Jumbo

Een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 20 minuten (inclusief 10 minuten oventijd). Shakshuka is een eenpansgerecht op basis van gepocheerde eieren in een (pittige) saus van tomaten en kruiden. Het gerecht kan worden gegeten met zuurdesembrood, pistoletjes, flatbread of Turks brood.

 

Lees meer

Koken met Simone - Lamskoteletjes met warme rozijnenchutney

Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek

Een glutenvrij hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 35 minuten. Lamskoteletten worden gesneden uit het rib-, lende- en schoudergebied. Dit lamsvlees is heerlijk sappig, heeft een mooi vetrandje en is herkenbaar aan zijn L-vormige uiterlijk. 

Lees meer

Koken met Simone - Plaattaart met houmous en rode biet

Redactie Simone Baars – Bron en foto: Jumbo

Een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten en ca. 15 minuten in de oven.

Lees meer

Koken met Simone - Kabeljauwpakketje met charmoula

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Dit visgerecht wordt gemaakt met charmoula. Een bbq-gerecht voor vier personen; gluten- en lactosevrij en zeer laag in koolhydraten! Bereidingstijd 10 minuten, 30 minuten wachten, daarna 10 tot 15 minuten op de bbq. Heeft u geen bbq bij de hand, het vispakketje kan ook in de oven bereid worden! 180 graden, ca. 15 tot 20 minuten.

 

Lees meer

Koken met Simone - Frietje Rendang met atjar

Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 25 minuten, ca. 3,5 uur wachten, daarna nog 30 minuten oventijd. 

Lees meer

Koken met Simone - Snelle Harira

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Snelle harira, Marokkaanse kikkererwtensoep. Een hoofdgerecht voor vier personen. Lactosevrij. Bereidingstijd 30 minuten. Tip: verderop in dit bericht een vegan recept met kikkererwten, namelijk chocolademousse! Bijzonder én lekker. Deze tip komt van mijn vriend, chef-kok, die onder andere veel gerechten maakt voor diverse allergieën.

Lees meer

Koken met Simone - Polenta met knolselderij, champignonragout en basilicumolie

Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

Een vegan hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 40 minuten + ca. 30 minuten oventijd. Een gerecht dat íets langer tijd nodig heeft als dat u van mij gewend bent, maar, wel heel lekker! 

Lees meer

Koken met Simone - Vis uit de oven

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten en ca. 25 minuten in de oven. Natuurlijk deze week ook weer een smakelijk, gezond en eenvoudig recept. Niet te lang in de keuken staan en tóch lekker eten! Overigens is dit gerecht zeer laag in koolhydraten en vetten...

Lees meer

Koken met Simone - Eenpans-currynoodles met kokos en garnalen

Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

Een hoofdgerecht voor ver personen. Bereidingstijd 15 minuten, lekker snel klaar dus! Kan ook met kip of vega-ingrediënt gemaakt worden. Tegen de tijd dat dit lekkere, snelle en eenvoudige recept geplaatst wordt, hoop ik oprecht dat het weer veel beter is!

Lees meer

Koken met Simone - Kruidige Arabische gehaktspiesen

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een barbecuegerecht/hoofdgerecht, acht spiesen. Bereidingstijd 15 minuten, 30 minuten weken (indien u houten spiesen gebruikt). Circa 10 minuten op de barbecue. Tja, het weer werkt in Nederland niet écht mee, echter, ik stuur deze week tóch maar een smakelijk en eenvoudig bbq-gerecht. Tussen de druppels door te maken of misschien onder de luifel.

Lees meer

Koken met Simone - Wraps met vissticks

Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo

Deze week een lekker, simpel Hollands gerecht. Fijn om tóch snel iets smakelijks en voedzaams op tafel te toveren! Op de camping, in een tent, caravan of huisje of gewoon thuis... in een handomdraai gemaakt.

Lees meer

Koken met Simone - Moussaka

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een glutenvrij hoofdgerecht voor vier personen, laag in koolhydraten! (Bereid zonder aardappelen). Bereidingstijd 25 minuten en 30 minuten in de oven.

Lees meer

Koken met Simone - Thaise kipburger (zonder broodje!)

Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

Een hoofdgerecht voor vier personen. Eenvoudig en snel te bereiden, laag in koolhydraten en vetten. Bereidingstijd 25 minuten.

Lees meer

Koken met Simone - Bobotie

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een hoofdgerecht voor circa acht personen. Bereidingstijd circa 60 minuten. Dit gerecht kan ook van tevoren gemaakt worden. De geschiedenis van dit Zuid-Afrikaanse gerecht gaat helemaal terug naar de zeventiende eeuw.

Lees meer

Koken met Simone - Capellini met ham, tuinerwten en room

Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

Deze keer een Italiaans getint gerecht. Een hoofdgerecht voor vier personen. Zeer smakelijk en eenvoudig te maken! Bereidingstijd ca. 20 minuten.

Lees meer

Koken met Simone - Asperges met zoete aardappelkorst

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 25 minuten en ca. 35 minuten in de oven. Asperges, het witte goud; ik ben er gek op! Ze zijn vers deze maand nog verkrijgbaar bij de boer. Daarom dit recept voor een heerlijk gerecht, nu eens niet met ham, zalm of ei maar met een korst van zoete aardappelen! Geloof me, een heerlijke en perfect gezonde combi met de asperges. Echt niet moeilijk te bereiden.

 

Lees meer

Koken met Simone - Chicken Nacho's

Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 20 minuten en ca. 10 minuten oventijd. Dit gerecht kan ook zonder vlees gemaakt worden, bijvoorbeeld met vega kipstukjes of vega gehakt. Voor de dagen met weinig tijd, of met de warmte is dit een lekker, voedzaam en kleurrijk feestje op tafel.

Lees meer

Koken met Simone - Kerrie-kabeljauw schotel

Redactie Simone Baars – bron Dirk van den Broek

Een hoofdgerecht voor vier personen, zeer laag in koolhydraten en vetten. Bereidingstijd 20 minuten en 25 minuten in de oven.

Lees meer

Koken met Simone – Boerenomelet met jong belegen kaas en stokbrood

Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

Een hoofdgerecht voor vier personen, GEEN VLEES, GEEN VIS! Bereidingstijd ca. 20 minuten. Heeft u ook zo genoten van de zonnige Pinksterdagen? Heerlijk hè? De weersverwachtingen voor het komend weekend zijn wederom gunstig, dus een eenvoudig te maken smakelijk, voedzaam recept. Niet te lang in de keuken doorbrengen dus!

Lees meer

Kruidige spitskool uit de oven met cashewnotensaus

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen, gluten- en lactosevrij! Bereidingstijd 20 minuten en ca. 25 minuten in de oven. Dit smakelijke, zéér gezonde en voedzame gerecht wordt gemaakt met spitskool. Deze kool is familie van de witte kool. Spitskool dankt zijn naam aan de vorm, spits! Een zachtere smaak en sappiger én lichter verteerbaar dan witte kool. Ideaal om te stoven, te smoren en te roerbakken.

 

Lees meer

Koken met Simone - Gehaktbrood met paddenstoelen

Redactie Simone Baars – Bron Jumbo

Een hoofdgerecht voor acht personen. Bereidingstijd 25 minuten plus 45 minuten oventijd. Dit gerecht is zeer smakelijk én laag in koolhydraten en calorieën. Als u dit gaat eten met gebakken aardappeltjes verandert dit uiteraard!

Lees meer

Kipdijlapjes met rauwe ham en haricots verts

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een glutenvrij hoofdgerecht voor vier personen. Zonder de krieltjes laag in koolhydraten. Bereidingstijd 25 minuten. Eigenlijk is dit zo’n lekker gerecht, dat zou wel iedere week op het menu mogen! Zelf variëren met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, frietjes, aardappelpuree, röstirondjes of bloemkool- of knolselderijpuree (gelet op de koolhydraten).

Lees meer

Koken met Simone - Pasta met tomatensaus en sardientjes

Redactie Simone Baars – Bron Jumbo

Een hoofdgerecht zonder vlees voor vier personen, bereidingstijd 20 minuten. Een smakelijke, snel en makkelijk (en goedkoop) te bereiden maaltijd waarin de sardientjes (uit blik) de hoofdrol spelen.

Lees meer

Koken met Simone - Romige kip en bloemkoolstoof

Redactie Simone Baars – Bron: Dirk van den Broek

Een glutenvrij hoofdgerecht (kan ook vegetarisch) voor vier personen. Bereidingstijd 25 minuten en 20 minuten oventijd. Dit echt smakelijke gerecht wordt bereid met bloemkool, maar dit kan zeer goed worden vervangen door broccoli.

Lees meer

Koken met Simone – Tonijnburger

Redactie Simone Baars – Bron Jumbo

Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 20 minuten. Dit visrecept wordt bereid met tonijn. Tonijnen zijn oceaanvissen uit de familie van de makrelen. Het zijn snelle zwemmers. Tonijn, natuurlijk het liefst vers, bak je bij voorkeur rosé; bak je de tonijn te gaar dan wordt deze snel droog. Tonijn bevat veel eiwitten, mineralen, ijzer en omega 3 vetzuren. Tonijn in blik is overigens net zo gezond als verse tonijn.

Lees meer

Koken met Simone - Couscous met groenten en ei

Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek

Een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 25 minuten. Dit smakelijke gerecht wordt gemaakt met couscous, gemaakt van grof gemalen durumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika. Het hiermee gemaakte griesmeel wordt via een draaitrommel omgevormd tot kleine bolletjes en die worden, net als houdbare pasta's, gedroogd. In couscous zitten minder calorieën en koolhydraten maar meer eiwitten en vezels in vergelijking met bijvoorbeeld zilvervliesrijst.

Lees meer

Koken met Simone - Paastoetje

Redactie Simone Baars – Bron : Jumbo

Blauwe bessenmousse met gember, limoen en avocado. Een nagerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten.

Lees meer

Koken met Simone – Paastaarten

Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek

Vandaag en morgen, drie korte recepten... lekker voor de paasdagen? Taarten en mousse. We beginnen met: ricottaschnitt. Een taart als nagerecht of lekker bij een kopje koffie of thee. Acht dikke plakken, bereidingstijd 25 minuten. Een makkelijk en snel te bereiden aangeklede cake met ricotta.

Lees meer

Koken met Simone - Champignon stroganoff met aardappelpuree

Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

Een hoofdgerecht voor vier personen, zonder vlees! U kunt dit gerecht natuurlijk ook mét vlees (kip, gehakt of vleesvervanger) maken. Bereidingstijd 30 minuten.

Lees meer

Koken met Simone - Chinese fondue

Redactie Simone Baars – Bron Jumbo

Het kan echt: een volwaardige, heerlijke, gezonde maaltijd uit één pan! Wellicht al een idee voor de Paasdagen... weinig voorbereidingen én gezellig met elkaar!

Lees meer

Koken met Simone - Lasagne van gerookte zalm en knolselderij

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Deze week een lasagne maar geen traditionele! Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 25 minuten (+ 20 minuten oventijd). Dit gerecht is zeer smakelijk, voedzaam, natuurlijk makkelijk te bereiden en weer eens wat anders! Een gerecht dat zeer laag is in koolhydraten.

Lees meer

Koken met Simone - Mexicaanse cheeseburger

Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

Deze week een lekker, voedzaam én eenvoudig te bereiden (altijd, nietwaar…?) hoofdgerecht voor vier personen, met verse ingrediënten. Bereidingstijd: 15 minuten. Uiteraard ook te bereiden met een vleesvervanger. Lange dag gehad? Dan is dit een echt een aanrader..., snel klaar en yammie, yammie!

Lees meer

Koken met Simone - Wortelovenschotel

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten (ca. 35 minuten oventijd). In dit recept zijn pastinaak en bospeen de hoofdingrediënten. Pastinaak is familie van de wortel. In de volksmond wordt hij ook wel witte peen genoemd. Hij geeft een andere smaak als de winterpeen maar je kunt hem dezelfde functie geven in een gerecht.

Lees meer

Pasta met basilicumsaus en gerookte zalm

Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

Én, allemaal een gezellige Carnaval gevierd? Vast wel!... Op naar 2024! Alaaf! Deze keer een hoofdgerecht voor vier personen, zonder vlees! Bereidingstijd 20 minuten. Deze pasta met basilicumsaus is erg lekker, met veel verse ingrediënten en ricotta.

Lees meer

Koken met Simone - Mexicaanse tortillataart

Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek

Deze Mexicaanse tortillataart is zeer voedzaam dankzij ingrediënten zoals paprika, hüttenkäse en avocado. Een hoofdgerecht voor zes personen. Bereidingstijd 25 minuten en nog ongeveer 25 minuutjes in de oven.

Lees meer

Koken met Simone - Wortelsalade met kip en linzen

Redactie Simone Baars – Bron en foto Dirk van den Broek

Een gluten- en lactosevrij hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten (+ 30 minuten oventijd). In dit gerecht worden granaatappelpitjes als ingrediënt verwerkt. Wat zijn dit voor pitjes?

Lees meer

Koken met Simone - Oosterse roerbak met pittig gehakt

Redactie Simone Baars - Bron en foto Jumbo

In dit recept, een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 25 minuten, is gember een hoofdingrediënt, een razend populaire smaakmaker met bijzondere eigenschappen.

Lees meer

Koken – Blijven drinken

Redactie en foto Alex De Vliegere

Help, Simone ligt ziek in haar mandje! Wij wensen haar spoedig beterschap en publiceren, heel toepasselijk, een verhaal over eten en drinken tijdens het ziek zijn.

Lees meer

Maaltijdsoep met tortellini en knoflookbroodjes

Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd ca. 25 minuten, inclusief 10 minuten oventijd voor de broodjes. Weet u, soep is, vind ik persoonlijk, eigenlijk altijd wel lekker. Goed te combineren, ook als lunchgerecht met bijvoorbeeld tosti's, broodjes, pannenkoeken; lekker makkelijk! Een grote pan soep in het weekend voor werkende of sportende familieleden, veel variëren met verse groenten en eventueel vlees of vega ingrediënten.

Lees meer

Rijst met prei en garnalen

Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek

Een gluten- en lactosevrij hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 18 minuten. Dit gerecht wordt bereid met zilvervliesrijst. Elke rijstkorrel begint bij de rijstplant. Als de korrels er klaar voor zijn dan worden de rijstkorrels ‘gedorst’ (uit de plant verwijderd). Daarna wordt in een speciale molen het kaf gescheiden van de korrels. De korrels gaan door een speciale zeef en... de zilvervliesrijst is een feit!

Lees meer

Kipfilets met ham, kaas en spinazie

Redactie Simone Baars – Bron Jumbo

Allereerst natuurlijk allemaal de beste wensen voor 2023. Een mooi, gezellig, gelukkig én gezond 2023! Natuurlijk ga ik weer mijn best doen om u te verrassen met lekkere, voedzame, niet al te ingewikkelde recepten.

Lees meer

Koken met Simone - Appel-cranberrycrumble

Redactie Simone Baars – Bron: Dirk van den Broek

Een lekker fris en voedzaam nagerecht, met veel fruit! Misschien daardoor even wat tijd laten tussen het hoofdgerecht en het dessert! Serveer de crumble met een bolletje ijs naar keuze (bijvoorbeeld vanille- , kaneel- of walnoten). Mét slagroom!

Lees meer

Koken met Simone - Druiven-tiramisu

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Een nagerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten.

Lees meer

Koken met Simone - Venkellasagne met saucijs

Redactie Simone Baars – Bron: Dirk van den Broek

Venkellasagne met (varkens- of runder) saucijs. Indien u dit gerecht wil maken zonder vlees, kies dan voor vis. Als u extra koolhydraatarm wil eten gebruik dan in plaats van de lasagnebladen pompoen bladen! (of aubergine en courgette).

Lees meer

Koken met Simone - Kipkebabs met gegrilde courgette en couscous

Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

Couscous bestaat uit grof gemalen Dürum tarwe uit Noord-Afrika. Het hiermee gemaakte griesmeel wordt via een draaitrommel omgevormd tot kleine balletjes die, net als houdbare pasta's, worden gedroogd. Couscous bevat veel koolhydraten, een belangrijke bron van energie. Verder veel vezels, vitamine B, magnesium en zink.

Lees meer

Koken met Simone - Kabeljauw met rivierkreeftjes

Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek

Dit gerecht met kabeljauw is lekker en gezond. Kabeljauw is namelijk een bron van eiwitten en die zorgen voor een spoedig herstel van de spieren na lichamelijke activiteiten (bijvoorbeeld sport) of na een operatie.

De vis wordt gevangen in de Atlantische Oceaan maar ook in de Noordzee.

Lees meer

Koken met Simone - Romige chocolade sinttaart

Redactie Simone Baars – Bron Jumbo

Zo maken we pakjesavond- of middag nóg feestelijker en lekkerder! Een heerlijke, echt super smakelijke taart!

Om je vingers bij af te likken! Maar, verwennen hoort bij het vieren van sinterklaas, nietwaar?

Lees meer

Koken met Simone - Goedgevulde Spaanse uiensoep met rundvlees

Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

Gaat u op pakjesavond gourmetten, kaasfonduen, maakt u erwtensoep of liever een stamppot met rookworst? Misschien een idee om iets anders te maken zoals deze Spaanse uiensoep?

Lees meer

Koken met Simone - Feestelijke Sinterklaas-cheesecake

Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

Gebak óf nagerecht voor acht personen. Bereidingstijd 25 minuten (+ 50/55 minuten oventijd en afkoelen).

Oh, oh, wat was het laatst gezellig op het Heksenwiel. Allereerst De Zandkasteelshow, zooo leuk...en, ja hoor...daarna kwam toch echt de Sint met zijn Pietenband! Het was genieten en kkkkkkoud.

Lees meer

Koken met Simone - Aardappel-preisoep met zalm

Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

Lunch- of hoofdgerecht voor vier personen, 25 minuten! Dit is van oorsprong een lunchgerecht, maar als u er een stokbroodje met kruidenboter (of gerookte zalm!) bij eet kan het zeker als hoofdgerecht genuttigd worden. We hebben mooie dagen gehad in november maar de temperatuur loopt snel terug, zeker als het zonnetje weg is. Een lekkere, gezonde en voedzame soep smaakt dan altijd!

Lees meer

Spaghetti met sardines (Pasta con le sarde)

Redactie Simone Baars – Bron Jumbo

Hoofdgerecht voor vier personen, 25 minuten. Een typisch Siciliaans gerecht. De eetcultuur op Sicilië is bijzonder rijk met invloeden van de Grieken, de Romeinen, de Arabieren, de Normandiërs en de Spanjaarden.

Lees meer

Portabella's met romige paddenstoelenrisotto

Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek

Een lekker vega gerecht. Hoofdgerecht voor vier personen. Klaar in 25 minuten. Een gerecht vol met champignons in een grote champignon. De naam Portabella is in loop der tijd verbasterd tot Portobello, mag dus ook!

Lees meer

Koken met Simone - Salade met krokante witte kaas

Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

Een lunch- of hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd ca. 30 minuten. Dit recept is best leuk en natuurlijk lekker om te maken... Als lunchgerecht, niet te zwaar, wel voedzaam. Als hoofdgerecht kunt u dit aanvullen met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, frietjes... Het is in ieder geval een gerecht zonder vlees!

Lees meer

Koken met Simone - Bloemkoolgratin met zalm

Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek

Vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen. Een heerlijk recept van Dirk van de Broek. De combinatie van de bloemkool, de room en de zalm maken deze gratin lekker en bijzonder.

Lees meer

Koken met Simone – Lasagne van ravioli

Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo

Deze week een Italiaans recept met een Nederlands knipoogje. Ik weet het, de trotse Italianen koken altíjd het liefste met verse producten, zo waar en zo lekker! Dit recept is wat makkelijker en sneller samengesteld..., wel heel lekker hoor!

Lees meer

Koken met Simone - Pangasiusfilet met prei en paprika uit de oven

Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek

Een hoofdgerecht voor vier personen van Dirk van den Broek. Bereidingstijd 10 minuten en 15 tot 20 minuten in de oven.

Lees meer

Koken met Simone - Pittige speklapjes uit de oven

Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo

Een recept van de Jumbo. Hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 5 minuten (+ 30 minuten oventijd en 30 minuten wachten).

Lees meer

Zoete aardappel met zuurkool

Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek

De afgelopen dagen is het weer wat wisselend geweest, veel regen, gelukkig, want water was hard nodig! Per dag scheelt het soms ‘een jas’ qua temperatuur. Ik krijg dan trek in ovengerechten (vind ik sowieso altijd lekker hoor!), dus dit keer een ovengerecht: zoete aardappel met zuurkool, een mooi vegetarisch/glutenvrij gerecht van Dirk van den Broek.

Lees meer

Taco's met bonen en mangosalsa

Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek

Een ‘gewaagd’ veganistisch/gluten- en lactosevrij recept maar erg lekker met bijzondere, niet voor de hand liggende ingrediënten. Ook om te laten ervaren dat veganistisch en gluten- en lactosevrij gewoon smakelijk is.

Lees meer

Tomaten-groentesoep met hartige muffins

Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo

Deze week een lekkere soep met veel verse groenten, gezond dus! Tezamen met de hartige muffins een smakelijk gerecht.

Lees meer

Koken met Simone - Kip Kung Pao, met cashewnoten

Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

Volgens Jumbo is dit een slim én snel wereldgerecht! Snel is het zeker en met het warme weer wil je ook niet lang in de keuken staan en toch een smakelijke avondmaaltijd nuttigen, nietwaar?

Lees meer

Koken met Simone - Tonijnquiche met bloemkoolrijst

Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

Zo, daar ben ik weer, na een geweldige vakantie. Een achtdaagse Middellandse Zee cruise die ons langs Barcelona, Corsica, Rome, Napels, Livorno, Cannes en Mallorca bracht. Ook nog vijf dagen op familiebezoek in Barcelona... het was geweldig én warm! Alex De Vliegere bedankt voor het waarnemen en de lekkere recepten!

Lees meer

Koken - Pralines

Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Simone laat weten dat ze het reuze heeft in Barcelona, dat ze niet bakt in de zon want in de schaduw is het er al heet genoeg en dat ze de volgende week weer van de partij is. Heerlijk toch? Ik vang haar vandaag weer op en neem u mee naar België: we gaan pralines maken.

Lees meer

Koken - Braziliaanse slasoep

Redactie en fotografie Alex De Vliegere

U bent inmiddels gewend hier op vrijdag een recept te vinden van Simone Baars. Vandaag even niet. Simone geniet van een welverdiende vakantie en ligt zelf waarschijnlijk ergens heerlijk te bakken…

Lees meer

Koken met Simone - Chocoladecake met peren

Redactie Simone Baars

Ik dacht, ik zal eens een keer een lekker gebakrecept delen, uit de folder van Dirk van de Broek. Wél zoet maar erg lekker!

Lees meer

Aardappelkoekjes met zalmsalade

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Beste lezers, al lekker vakantie aan het vieren? Vakantie is voor iedereen verschillend, nietwaar? Lekker chillen, actief zijn, bijvoorbeeld in de bergen, op het water, op de fiets, lekker op het strand of gewoon een boek lezen.. ach, waar u zin in heeft…

Lees meer

Pita's vegetarische kipshoarma

Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

Beste lezers, deze keer het recept van vegetarische kipshoarma van de Jumbo. Binnen 20 minuten op tafel, makkelijk te bereiden tijdens de vakantie, op de camping, in een huisje!

Lees meer

Koken met Simone - Kruidenomelet

Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Deze week een vegetarisch en lactosevrij recept met veel verse kruiden. Een hoofdgerecht voor vier personen, ontleend aan de folder van Dirk van den Broek. De recepten zijn top!

Lees meer

Koken met Simone

Redactie Simone Baars - bron Jumbo

Hallo beste lezers. U heeft mij even een paar afleveringen (hopelijk) gemist! Ik lag even in de lappenmand maar pak nu langzaam mijn hobby weer op hoor!

Lees meer

Koken met Simone – Ceasarsalade

Redactie Simone Baars

Als het lekker weer is dan is een snelle, frisse, lekkere, makkelijk en gezonde maaltijd bereiden soms wat lastiger. Allereerst is het vaak te warm en heb je misschien meer dorst dan trek in warm eten! Deze week een snelle Caesarsalade van de Jumbo, als lunch- of hoofdgerecht.

Lees meer

Koken met Simone - Bastilla

Redactie Simone Baars - Foto folder Jumbo

Bastilla (Marokkaans gevulde taart) met garnalen en Harissa (hete rode saus van pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook). Hoofdgerecht vier personen.

Lees meer

Koken met Simone - Zalm met olijven en sinaasappel uit de oven

Redactie Simone Baars – Foto en inspiratie Emté boodschappen 2018

Dit keer een licht en makkelijk te bereiden gerecht in de oven of op de bbq! Het is een visgerecht, oorspronkelijk te maken met zalm maar eigenlijk kunt u alle vissoorten hiervoor gebruiken.

Lees meer

Koken met Simone - Plaattaart met asperges en prosciutto

Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek

Zoals beloofd ook deze week een recept met asperges, witte- en groene! Plaattaart is altijd makkelijk en snel te bereiden.

Lees meer

Koken met Simone - Kip ketjap

Redactie Simone Baars

Kip Ketjap met (gebakken) rijst, sperziebonen/broccoliroosjes. Hoofdgerecht vier personen. Zoals u van mij al gewend bent: een eenvoudig en snel te bereiden, lekker gerecht. Deze maaltijd is gestoofde kip in ketjapsaus, beetje pikant en wat zoetig. Natuurlijk is dit met aanpassen van de ingrediënten makkelijk te veranderen naar eigen smaak.

Lees meer

Koken met Simone - Lenterisotto

Redactie Simone Baars – Foto Alex De Vliegere

Ik hoop dat u allemaal fijne, gezellige én vooral smakelijke paasdagen heeft gehad!

Deze week én volgende week een lekker aspergerecept! De verse asperges zijn er al een paar weken..., heerlijk!

Lees meer

Koken met Simone - Groentewrap

Redactie Simone Baars - Bron: folder Dirk van den Broek

Dit is een vegetarisch gerecht, eventueel aan te passen door middel van vlees (kip, gehakt).

Hoofd- lunch- of brunchgerecht. Groentewrap met vega shoarma.

 

Lees meer

Koken met Simone - Gevulde Italiaanse omeletrolletjes met spinazie

Redactie Simone Baars - Bron: folder Dirk van den Broek

Tja, ook dit gerecht is in principe een hoofdgerecht maar kan natuurlijk ook "switchen" gedurende het dagmenu! Hoofdgerecht, 4 personen.

Lees meer

Koken met Simone - Aspergesoep

Redactie Simone Baars

Een lekkere aspergesoep..., in kleine porties, als tussendoortje dus of als hoofdgerecht?

Lees meer

Koken met Simone - Ham/kaasbroodjes

Redactie Simone Baars

Oké, deze week wat verschillende recepten…, alvast met een knipoog naar de paasdagen. Wordt het een uitgebreid ontbijt of een brunch met bubbels? Of misschien een paasdiner, gourmetten, kortom een gezellig, makkelijk, bourgondisch samenzijn?

Lees meer

Koken met Simone - Courgette spaghetti carbonara

Redactie Simone Baars

Dit is een makkelijk recept dat binnen 25 minuten op tafel kan staan. Het komt uit een folder van Dirk van den Broek (jammer genoeg niet in Breda) waar altijd heel veelzijdige, leuke én lekkere recepten in staan!

Lees meer

Koken met Simone - Kip

Redactie Simone Baars - Foto Alex De Vliegere

Dit lekkere kipgerecht is makkelijk, zeker ook voor in het weekend. Weinig handelingen en ingrediënten; gewoon wachten tot de kip gaar is!

Lees meer

Koken met Simone - Citroen tortelloni met vis

Redactie Simone Baars

Dit heerlijke recept kom uit een oude Allerhande van Albert Heijn, zeker vijf jaar geleden.. Oorspronkelijk maak je dit met twee schalen à 250 gram Tortelloni Ricotta di bufalo en limone. Geen idee of dit nu nog bij AH leverbaar is, maar ik heb mijn eigen draai eraan gegeven/ /variant ervan gemaakt.

Lees meer

Koken met Simone - Italiaanse traybake

Redactie Simone Baars

Een tweede recept, óók van Rudolph van Veen, van een traybake, met weer hier en daar een vleugje Simone!

Een hoofdgerecht voor vier personen.

Lees meer

Koken met Simone - Ćevapčići Traybake

Redactie Simone Baars

Afgelopen zondag stond mijn interview, door Nelleke van der Zee afgenomen, op de voorpagina van de website Haagse Beemden Nieuws – Modern Prinsenbeek. Ik heb daarop vele lieve, leuke reacties gekregen van enthousiaste bekenden én onbekenden, óók van buitenaf! Als het goed is een hoop volgers; gezellig allemaal koken met Simone!

Lees meer

Met kookrubriek wijkbewoners een beetje Bourgondisch maken

Redactie Nelleke van der Zee - Foto Simone Baars

Sinds kort heeft HBNieuws - Modern Prinsenbeek weer een kookrubriek, waarin Simone Baars de lezers een kijkje in haar keuken geeft. De recepten die zij met ons deelt zijn bestaande recepten uit oude en nieuwe kookboeken, uit folders en de krant, overgoten met een vleugje eigen fantasie. De recepten gaan gepaard met een heerlijke wijntip.

Lees meer

Koken met Simone - Oosterse omelet biefreepjes (lactosevrij)

Redactie Simone Baars

Ook deze week weer een makkelijk recept waarbij de biefstuk wederom vervangen kan worden door kip, zalm of een vegetarisch ingrediënt. Of het dan nog lacosevrij is? Bij dit gerecht is naar keuze stokbrood/brood met bijvoorbeeld een tomatensalade te combineren.

Lees meer

Koken met Simone - Witlofrolletjes met zalm

Redactie Simone Baars

Daar ben ik weer! Heeft u de Joegoslavische goulashsoep van vorige week al geprobeerd? Aangezien de recepten altijd op de vrijdag op de site staan, probeer ik voor het weekend recepten te posten die niet te veel tijd nodig hebben (vind ik zelf sowieso fijn!).

Lees meer

Koken met Simone - Joegoslavische goulashsoep

Redactie Simone Baars - Foto Alex De Vliegere

Welkom bij het eerste recept van Simone. Eigenlijk is dit de tweede keer dat ik de kookrubriek mag vullen voor uw wijkkrant. Ongeveer twintig jaar geleden deed ik dat ook al, toen nog voor de papieren krant. Erg leuk om deze hobby weer op te mogen pakken.

Lees meer

^ Naar boven