Koken met Simone - Goedgevulde Spaanse uiensoep met rundvlees
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Gaat u op pakjesavond gourmetten, kaasfonduen, maakt u erwtensoep of liever een stamppot met rookworst? Misschien een idee om iets anders te maken zoals deze Spaanse uiensoep?
Lees meer
Koken met Simone - Feestelijke Sinterklaas-cheesecake
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Gebak óf nagerecht voor acht personen. Bereidingstijd 25 minuten (+ 50/55 minuten oventijd en afkoelen).
Oh, oh, wat was het laatst gezellig op het Heksenwiel. Allereerst De Zandkasteelshow, zooo leuk...en, ja hoor...daarna kwam toch echt de Sint met zijn Pietenband! Het was genieten en kkkkkkoud.
Lees meer
Koken met Simone - Aardappel-preisoep met zalm
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Lunch- of hoofdgerecht voor vier personen, 25 minuten! Dit is van oorsprong een lunchgerecht, maar als u er een stokbroodje met kruidenboter (of gerookte zalm!) bij eet kan het zeker als hoofdgerecht genuttigd worden. We hebben mooie dagen gehad in november maar de temperatuur loopt snel terug, zeker als het zonnetje weg is. Een lekkere, gezonde en voedzame soep smaakt dan altijd!
Lees meer
Spaghetti met sardines (Pasta con le sarde)
Redactie Simone Baars – Bron Jumbo
Hoofdgerecht voor vier personen, 25 minuten. Een typisch Siciliaans gerecht. De eetcultuur op Sicilië is bijzonder rijk met invloeden van de Grieken, de Romeinen, de Arabieren, de Normandiërs en de Spanjaarden.
Lees meer
Koken met Simone - Salade met krokante witte kaas
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Een lunch- of hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd ca. 30 minuten. Dit recept is best leuk en natuurlijk lekker om te maken... Als lunchgerecht, niet te zwaar, wel voedzaam. Als hoofdgerecht kunt u dit aanvullen met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, frietjes... Het is in ieder geval een gerecht zonder vlees!
Lees meer
Koken met Simone - Bloemkoolgratin met zalm
Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek
Vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen. Een heerlijk recept van Dirk van de Broek. De combinatie van de bloemkool, de room en de zalm maken deze gratin lekker en bijzonder.
Lees meer
Koken met Simone – Lasagne van ravioli
Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo
Deze week een Italiaans recept met een Nederlands knipoogje. Ik weet het, de trotse Italianen koken altíjd het liefste met verse producten, zo waar en zo lekker! Dit recept is wat makkelijker en sneller samengesteld..., wel heel lekker hoor!
Lees meer
Koken met Simone - Pangasiusfilet met prei en paprika uit de oven
Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek
Een hoofdgerecht voor vier personen van Dirk van den Broek. Bereidingstijd 10 minuten en 15 tot 20 minuten in de oven.
Lees meer
Koken met Simone - Pittige speklapjes uit de oven
Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo
Een recept van de Jumbo. Hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 5 minuten (+ 30 minuten oventijd en 30 minuten wachten).
Lees meer
Taco's met bonen en mangosalsa
Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek
Een ‘gewaagd’ veganistisch/gluten- en lactosevrij recept maar erg lekker met bijzondere, niet voor de hand liggende ingrediënten. Ook om te laten ervaren dat veganistisch en gluten- en lactosevrij gewoon smakelijk is.
Lees meer
Koken met Simone - Kip Kung Pao, met cashewnoten
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Volgens Jumbo is dit een slim én snel wereldgerecht! Snel is het zeker en met het warme weer wil je ook niet lang in de keuken staan en toch een smakelijke avondmaaltijd nuttigen, nietwaar?
Lees meer
Koken met Simone - Tonijnquiche met bloemkoolrijst
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Zo, daar ben ik weer, na een geweldige vakantie. Een achtdaagse Middellandse Zee cruise die ons langs Barcelona, Corsica, Rome, Napels, Livorno, Cannes en Mallorca bracht. Ook nog vijf dagen op familiebezoek in Barcelona... het was geweldig én warm! Alex De Vliegere bedankt voor het waarnemen en de lekkere recepten!
Lees meer
Koken - Pralines
Redactie en fotografie Alex De Vliegere
Simone laat weten dat ze het reuze heeft in Barcelona, dat ze niet bakt in de zon want in de schaduw is het er al heet genoeg en dat ze de volgende week weer van de partij is. Heerlijk toch? Ik vang haar vandaag weer op en neem u mee naar België: we gaan pralines maken.
Lees meer
Koken - Braziliaanse slasoep
Redactie en fotografie Alex De Vliegere
U bent inmiddels gewend hier op vrijdag een recept te vinden van Simone Baars. Vandaag even niet. Simone geniet van een welverdiende vakantie en ligt zelf waarschijnlijk ergens heerlijk te bakken…
Lees meer
Koken met Simone - Chocoladecake met peren
Redactie Simone Baars
Ik dacht, ik zal eens een keer een lekker gebakrecept delen, uit de folder van Dirk van de Broek. Wél zoet maar erg lekker!
Lees meer
Aardappelkoekjes met zalmsalade
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Beste lezers, al lekker vakantie aan het vieren? Vakantie is voor iedereen verschillend, nietwaar? Lekker chillen, actief zijn, bijvoorbeeld in de bergen, op het water, op de fiets, lekker op het strand of gewoon een boek lezen.. ach, waar u zin in heeft…
Lees meer
Pita's vegetarische kipshoarma
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Beste lezers, deze keer het recept van vegetarische kipshoarma van de Jumbo. Binnen 20 minuten op tafel, makkelijk te bereiden tijdens de vakantie, op de camping, in een huisje!
Lees meer
Koken met Simone - Kruidenomelet
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Deze week een vegetarisch en lactosevrij recept met veel verse kruiden. Een hoofdgerecht voor vier personen, ontleend aan de folder van Dirk van den Broek. De recepten zijn top!
Lees meer
Koken met Simone
Redactie Simone Baars - bron Jumbo
Hallo beste lezers. U heeft mij even een paar afleveringen (hopelijk) gemist! Ik lag even in de lappenmand maar pak nu langzaam mijn hobby weer op hoor!
Lees meer
Koken met Simone – Ceasarsalade
Redactie Simone Baars
Als het lekker weer is dan is een snelle, frisse, lekkere, makkelijk en gezonde maaltijd bereiden soms wat lastiger. Allereerst is het vaak te warm en heb je misschien meer dorst dan trek in warm eten! Deze week een snelle Caesarsalade van de Jumbo, als lunch- of hoofdgerecht.
Lees meer
Koken met Simone - Bastilla
Redactie Simone Baars - Foto folder Jumbo
Bastilla (Marokkaans gevulde taart) met garnalen en Harissa (hete rode saus van pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook). Hoofdgerecht vier personen.
Lees meer
Koken met Simone - Zalm met olijven en sinaasappel uit de oven
Redactie Simone Baars – Foto en inspiratie Emté boodschappen 2018
Dit keer een licht en makkelijk te bereiden gerecht in de oven of op de bbq! Het is een visgerecht, oorspronkelijk te maken met zalm maar eigenlijk kunt u alle vissoorten hiervoor gebruiken.
Lees meer
Koken met Simone - Plaattaart met asperges en prosciutto
Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek
Zoals beloofd ook deze week een recept met asperges, witte- en groene! Plaattaart is altijd makkelijk en snel te bereiden.
Lees meer
Koken met Simone - Kip ketjap
Redactie Simone Baars
Kip Ketjap met (gebakken) rijst, sperziebonen/broccoliroosjes. Hoofdgerecht vier personen. Zoals u van mij al gewend bent: een eenvoudig en snel te bereiden, lekker gerecht. Deze maaltijd is gestoofde kip in ketjapsaus, beetje pikant en wat zoetig. Natuurlijk is dit met aanpassen van de ingrediënten makkelijk te veranderen naar eigen smaak.
Lees meer
Koken met Simone - Lenterisotto
Redactie Simone Baars – Foto Alex De Vliegere
Ik hoop dat u allemaal fijne, gezellige én vooral smakelijke paasdagen heeft gehad!
Deze week én volgende week een lekker aspergerecept! De verse asperges zijn er al een paar weken..., heerlijk!
Lees meer
Koken met Simone - Groentewrap
Redactie Simone Baars - Bron: folder Dirk van den Broek

Dit is een vegetarisch gerecht, eventueel aan te passen door middel van vlees (kip, gehakt).
Hoofd- lunch- of brunchgerecht. Groentewrap met vega shoarma.
Lees meer
Koken met Simone - Gevulde Italiaanse omeletrolletjes met spinazie
Redactie Simone Baars - Bron: folder Dirk van den Broek

Tja, ook dit gerecht is in principe een hoofdgerecht maar kan natuurlijk ook "switchen" gedurende het dagmenu! Hoofdgerecht, 4 personen.
Lees meer
Koken met Simone - Aspergesoep
Redactie Simone Baars
Een lekkere aspergesoep..., in kleine porties, als tussendoortje dus of als hoofdgerecht?
Lees meer
Koken met Simone - Ham/kaasbroodjes
Redactie Simone Baars
Oké, deze week wat verschillende recepten…, alvast met een knipoog naar de paasdagen. Wordt het een uitgebreid ontbijt of een brunch met bubbels? Of misschien een paasdiner, gourmetten, kortom een gezellig, makkelijk, bourgondisch samenzijn?
Lees meer
Koken met Simone - Courgette spaghetti carbonara
Redactie Simone Baars
Dit is een makkelijk recept dat binnen 25 minuten op tafel kan staan. Het komt uit een folder van Dirk van den Broek (jammer genoeg niet in Breda) waar altijd heel veelzijdige, leuke én lekkere recepten in staan!
Lees meer
Koken met Simone - Kip
Redactie Simone Baars - Foto Alex De Vliegere
Dit lekkere kipgerecht is makkelijk, zeker ook voor in het weekend. Weinig handelingen en ingrediënten; gewoon wachten tot de kip gaar is!
Lees meer
Koken met Simone - Citroen tortelloni met vis
Redactie Simone Baars
Dit heerlijke recept kom uit een oude Allerhande van Albert Heijn, zeker vijf jaar geleden.. Oorspronkelijk maak je dit met twee schalen à 250 gram Tortelloni Ricotta di bufalo en limone. Geen idee of dit nu nog bij AH leverbaar is, maar ik heb mijn eigen draai eraan gegeven/ /variant ervan gemaakt.
Lees meer
Koken met Simone - Italiaanse traybake
Redactie Simone Baars
Een tweede recept, óók van Rudolph van Veen, van een traybake, met weer hier en daar een vleugje Simone!
Een hoofdgerecht voor vier personen.
Lees meer
Koken met Simone - Ćevapčići Traybake
Redactie Simone Baars
Afgelopen zondag stond mijn interview, door Nelleke van der Zee afgenomen, op de voorpagina van de website Haagse Beemden Nieuws – Modern Prinsenbeek. Ik heb daarop vele lieve, leuke reacties gekregen van enthousiaste bekenden én onbekenden, óók van buitenaf! Als het goed is een hoop volgers; gezellig allemaal koken met Simone!
Lees meer
Met kookrubriek wijkbewoners een beetje Bourgondisch maken
Redactie Nelleke van der Zee - Foto Simone Baars
Sinds kort heeft HBNieuws - Modern Prinsenbeek weer een kookrubriek, waarin Simone Baars de lezers een kijkje in haar keuken geeft. De recepten die zij met ons deelt zijn bestaande recepten uit oude en nieuwe kookboeken, uit folders en de krant, overgoten met een vleugje eigen fantasie. De recepten gaan gepaard met een heerlijke wijntip.
Lees meer
Koken met Simone - Oosterse omelet biefreepjes (lactosevrij)
Redactie Simone Baars
Ook deze week weer een makkelijk recept waarbij de biefstuk wederom vervangen kan worden door kip, zalm of een vegetarisch ingrediënt. Of het dan nog lacosevrij is? Bij dit gerecht is naar keuze stokbrood/brood met bijvoorbeeld een tomatensalade te combineren.
Lees meer
Koken met Simone - Witlofrolletjes met zalm
Redactie Simone Baars
Daar ben ik weer! Heeft u de Joegoslavische goulashsoep van vorige week al geprobeerd? Aangezien de recepten altijd op de vrijdag op de site staan, probeer ik voor het weekend recepten te posten die niet te veel tijd nodig hebben (vind ik zelf sowieso fijn!).
Lees meer
Koken met Simone - Joegoslavische goulashsoep
Redactie Simone Baars - Foto Alex De Vliegere
Welkom bij het eerste recept van Simone. Eigenlijk is dit de tweede keer dat ik de kookrubriek mag vullen voor uw wijkkrant. Ongeveer twintig jaar geleden deed ik dat ook al, toen nog voor de papieren krant. Erg leuk om deze hobby weer op te mogen pakken.
Lees meer