Eenpansravioli
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 20 minuten. Binnen een mum van tijd genieten van deze heerlijke eenpansravioli met passata, ravioli, mozzarella en verse basilicum.
Lees meer
Pad Thai met vissticks
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 20 minuten. Vissticks op zijn Thais? Gewoon doen! Ja, een niet écht voor de hand liggend recept.
Lees meer
Zomerse salade met kip, mango en pindadressing
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Op het moment dat ik dit schrijf regent het, behoorlijk óók! Maar…, na regen komt zonneschijn, nietwaar? Het recept van deze week is een lekkere, frisse, verrassende, natúúrlijk eenvoudige zomerse salade! Glucose- en lactose vrij. Laag in kcal en koolhydraten, altijd meegenomen! Een hoofdgerecht voor 4 personen, bereidingstijd 20 minuten.
Lees meer
Tonijncalzones met rucolasalade
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Zomer..., en ja…, het is warm. We zijn het niet gewend dus voor eenieder wennen en aanpassen! Eten moeten we sowieso dus óók deze week een lekker, niet te ingewikkeld recept met vis! Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten en ca. 20 minuten in de oven.
Lees meer
Koken - Massaman curry met balletjes
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 15 minuten en 5 minuten oventijd. Een lekker vega currygerecht..., natúúrlijk wederom niet te moeilijk, snel én, uiteraard is ook dit gerecht makkelijk aan te passen.
Lees meer
Hartige broodschotel met spinazie en spekjes
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Kan ook vega gemaakt worden of in plaats van spekjes kunt u ook kip of gehakt gebruiken of een combi van spekjes en ander vlees! Een hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten en circa 25 minuten in de oven.
Lees meer
IJs met rumbonen en warme kersen
Redactie Alex De Vliegere – Foto Geert Dekkers
Deze week geen ‘Koken met Simone’. Ze geniet even van een welverdiende break. Wat doen we ondertussen? Kersen eten! Die lekkere dikke, bijna zwarte vleeskersen lachen ons weer toe vanuit de koelvitrines in de supermarkten.
Lees meer
Snelle noodles met groenten en ei
Redactie Simone Baars - bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 20 minuten! Hallo lezers, nou, het lekkere weer schijnt wat door te zetten! Héél fijn voor de vakantiegangers of thuisblijvers in eigen land. Tja, Nederland is een prachtig land met zeer veel mooie plekjes. Echter...soms zou er een dak op ons land moeten zitten! Als het droog is kun je in ieder geval buiten vertier zoeken... Oké, het recept van deze week!
Lees meer
Groene lasagne met spinazie en kipgehakt
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Deze week weer een héérlijke snelle maaltijd en fijn om van tevoren klaar te maken. Dus, dan hup de oven in en lekker oppeuzelen. Het is een hoofdgerecht voor 4 personen; bereidingstijd 20 minuten en circa 45 minuten in de oven!
Lees meer
Tortillahorentjes met visfrietjes
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een snack / traktatie, aan te passen tot een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten en circa 8 tot 12 minuten oventijd. Laag in kcal, vetten en koolhydraten! Ik vind dit zo een lekker én grappig gerecht! Ook weer supersnel klaar en zelfs bereid met verse, voedzame ingrediënten!
Lees meer
Koken met Simone - Kaasomelet met snijbonen en gegrilde tomaatjes
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een vega hoofdgerecht voor vier personen. Laag in vetten en koolhydraten. Bereidingstijd slechts 15 minuten! Óók dit vega gerecht is simpel om te toveren naar een niét vega gerecht. Bak lekker wat spekjes, hamblokjes, stukjes kipfilet, tonijn of zalm door de omelet!
Lees meer
Koken met Simone - Bloemkoolstoof met kerrie en kipsaucijs
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 35 minuten! Een héérlijk gerecht wat past bij ieder jaargetijde...! Tjonge jonge...het wordt nu toch wel tijd voor de barbecue, vindt u ook niet? Wat mij betreft is het nu wel nat genoeg.
Lees meer
Koken met Simone - Enchilada's met pompoenpitten
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een vega hoofdgerecht voor vier personen. Uiteraard ook niet-vega te bereiden door toevoeging van (kip)gehakt, ham, kipfilet of vis! Bereidingstijd vijftien minuten en dan nog circa twintig minuutjes in de oven!
Lees meer
Koken met Simone - Kruidige visstoof met linzen en prei
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Deze week een lekker gerecht met vis; smakelijk, bevat weinig vetten en veel eiwitten. Daardoor een voedzame, verantwoorde, gezonde avondmaaltijd dus! Een hoofdgerecht voor 4 personen; bereidingstijd 25 minuten.
Lees meer
Varkenshaas met venkel en wortel uit de oven
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een glutenvrij hoofdgerecht uit de oven, voor vier personen. Laag in vetten en koolhydraten. Bereidingstijd 25 minuten en ongeveer 30 minuten oventijd. Gezond, voedzaam én lekker!
Lees meer
Tex-mex kip met maïskolf en bonensalade
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Tja, de afgelopen zonnige dagen eindigden steevast met fikse nattigheid... niet zo fijn! Onderstaand recept gaat tóch uit van wat zonniger dagen: een bbq hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 20 minuten en tijd op de bbq.
Lees meer
Koken met Simone - Gebakken gnocchi met tuinbonen en salami
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Wederom een, natuurlijk, lekker én snel te bereiden recept! Een hoofdgerecht voor 4 personen. Verrassend, écht super smakelijk en voedzaam. In 20 minuutjes op tafel. Gewoon maken, ook al leest de combinatie van de ingrediënten misschien wat anders. Zijn tuinbonen niet echt uw keuze, kies dan voor bijvoorbeeld bruine bonen, kidneybonen, maïs, tuinerwten, kikkererwten…
Lees meer
Penne met hüttenkäse, ham (of kipfilet) en prei
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten en ca. 15 minuten in de oven. Nou, zó snel een lekker, gezond en voedzaam avondmaal op tafel toveren..., fijn toch?
Lees meer
Koken met Simone - Marokkaanse courgetteburger met yoghurtsaus
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een vega hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 40 minuten. Door de diverse ingrediënten afkomstig uit diverse landen is dit bijna multicultureel te noemen!
Lees meer
Koken met Simone - Pink pokebowl met zalm
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een apart, maar wel heel lekker gluten- en lactosevrij lunch- of hoofdgerecht (in dat geval aanvullen met brood naar keuze of een soepje vooraf). Let op, met een aanvulling van gewoon brood is het recept niet meer glutenvrij. Bereidingstijd 15 minuten en 180 minuten wachttijd!
Lees meer
Koken met Simone – Krokante kipnuggets met wortelsalade
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Weer een simpel, makkelijk en lekker recept. Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 30 minuten en 15 minuten oventijd. Kids zijn er gek op!
Lees meer
Koken met Simone - Romige penne met zalm en broccoli
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Én, heeft u allemaal gezellige paasdagen gehad? Het weer was wisselend maar tóch tussendoor mooie droge momenten gehad! Vandaag weer een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 15 minuten! Dit recept is zeer smakelijk en, dat bent u natuurlijk al van mij gewend... met gezonde ingrediënten. Snel klaar, in 15 minuten de warme maaltijd op tafel.
Lees meer
Koken met Simone - Twee paasgerechten
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Kuikeneitjes. Als eerste gerecht; voor bij het ontbijt, lunch of brunch! Ook lekker als hapje tussendoor. Eenvoudig te maken, bereidingstijd circa 15 minuten; voor vier personen. Leuk om samen met de kinderen te maken en simpel uit te breiden voor meer personen.
Lees meer
Koken met Simone - Herfstrisotto met paddenstoelen
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen; bereidingstijd 25 minuten. Oké, een beetje de afsluiting van de herfst (hopen we…). De dagen worden gelukkig al weer wat langer, dus eind van de maand weer de zomertijd. Het klokje 1 uurtje naar voren. Tóch altijd weer even nadenken. Ezelsbruggetje: voorjaar, klok naar voren; najaar, klok terug naar achter!
Lees meer
Koken met Simone - Speklapjes in zoetzure saus
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 20 minuten!
Lees meer
Koken met Simone - Romige pasta met kip en champignons
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 25 minuten. Ja ja! Oh, dit is zo een lekker recept; iedere keer weer smullen, écht, ik zou dit bijna elke dag kunnen eten.
Lees meer
Koken met Simone - Flammkuchen met boerenkoolpesto
Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek
Een verrassend recept en zó lekker! Het is een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 50 minuten. Ik zal twee manieren van bereiden voor u beschrijven.
Lees meer
Koken met Simone – Combi-recept
Redactie Simone Baars – Bron Jumbo en Dirk van den Broek
Deze keer een combi-recept: nasi van bloemkoolrijst (Jumbo) en sajoer van boontjes (Dirk van den Broek). Beiden superlekkere gerechten, snel, makkelijk en laag in koolhydraten. Yammie!
Lees meer
Koken met Simone - Romige zuurkoolschotel met krieltjes, ham en kaas
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Weer een lekker, natuurlijk, winters makkelijk recept! Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 15 minuten en ca. 4 tot 5 minuten oventijd.
Lees meer
Koken met Simone - Indische hutspot met spicy pulled chicken
Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo
Een winters hoofdgerecht met een Indische swing voor vier personen. Bereidingstijd 35 minuten.
Lees meer
Koken met Simone - Thaise pompoensoep met kokos
Redactie Simone Baars – Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 30 min, inclusief 4 minuten oventijd.
Lees meer
Koken met Simone - Falafel met zoete aardappel en hoemoes
Redactie Simone Baars - bron Dirk van den Broek
Hierbij een lekker (tuurlijk) recept, snel klaar met vijf ingrediënten! Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 30 minuten. Misschien voor velen niet echt een doorsnee gerecht gezien de ingrediënten, maar, het is écht lekker!
Lees meer
Koken met Simone - Ovengroenten met krieltjes en gebakken kabeljauw
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 20 minuten en 25 minuten oventijd. Een lekker visgerecht wat u natuurlijk weer eventueel kunt aanpassen aan uw eigen smaak, met een andere vissoort, met vlees of met (vega) vervangers. Met de groenten en de krieltjes is dit ook al heel smakelijk hoor!
Lees meer
Koken met Simone – Kippendijspiezen met piri piri
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een hoofdgerecht voor vier personen, Bereidingstijd 20 minuten, wachttijd 1 uur. Een heerlijk, smakelijk, gezond gerecht… Zeer laag in vetten en in koolhydraten... sluit goed aan op de eventuele goede voornemens... :)?
Lees meer
Koken met Simone – Zoetzure eenpansnoodles met tofu
Redactie Simone Baars – Bron Jumbo
Voor eenieder de beste wensen voor een mooi 2024! Vandaag een lekker vegareceptje. Zoals altijd kunt u ook dit gerecht aanpassen en bereiden met bijvoorbeeld kip, vis, gehakt of een andere vleesvervanger. Hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 25 minuten.
Lees meer
Koken met Simone - Franse uiensoep en zuurkool-kiploempia's
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Ik heb twee recepten deze keer, goed om samen te combineren... lekker ook, zeker als het wat kouder is! Franse uiensoep en zuurkool-kiploempia's. Eigenlijk zijn het twee losse voorgerechten / bijgerechten, maar als combi prima geschikt als hoofdgerecht voor vier personen.
Lees meer
Koken – Samosa’s
Redactie en foto Alex De Vliegere
Samosa’s zijn kleine gevulde deegtasjes, uit de oven of de frituur. Samosa’s hebben hun oorsprong in India en zijn tegenwoordig in Oost-Azië vrijwel overal en in velerlei varianten verkrijgbaar. Het oorspronkelijke recept is vegetarisch, maar er kan heel goed een stukje rundvlees, kip of een garnaaltje aan toegevoegd worden. Echt een hapje om eens lekker mee te experimenteren dus.
Lees meer
Koken met Simone - Traybake met krieltjes en ham
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 30 minuten, inclusief 25 minuten oventijd. Weet u…, dit is een lekker en eenvoudig recept. Wellicht te bereiden tussen de feestdagen door? Of met wat restjes een simpel maar tóch smaakvol gerecht te maken met de feestdagen. Aan te passen met diverse andere ingrediënten; bijvoorbeeld met kip, zalm, vegavariant? Denk dan aan een lekker voorgerecht: soep, pasteitje, carpaccio, garnalencocktail, quiche, kleine tapasgerechtjes. Fijn om van tevoren klaar te maken en klaar te zetten. Maak het wat makkelijk voor uzelf!
Lees meer
Koken met Simone – Pasta met zalm en avocado
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Deze week een lekkere, gezonde en natuurlijk snel en makkelijk te bereiden pastamaaltijd met tagliatelle. Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 20 minuten.
Lees meer
Koken met Simone - Thaise gele curry met bloemkool en spinazie
Redactie Simone Baars – Bron Jumbo
Een vega hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 25 minuten. Laag in koolhydraten. Ook nu kunt u dit vegagerecht natuurlijk aanpassen. Voeg bijvoorbeeld kip, vlees naar keuze of vis naar keuze toe. Het blijft een lekker recept.
Lees meer
Koken met Simone - Rijst met garnalen
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een hoofdgerecht voor vier personen, glutenvrij! Snel klaar met vijf ingrediënten. Bereidingstijd 25 minuten.
Lees meer
Koken met Simone - Ham-zuurkoolrolletjes uit de oven
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 30 minuten en circa 15 minuten in de oven. Eigenlijk vind ik zelf een zuurkoolschotel altijd wel lekker... maar vooral met deze herfstige dagen!
Lees meer
Koken met Simone – Kipgoulash
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een hoofdgerecht voor vier personen, zeer laag in koolhydraten en vetten! Bereidingstijd circa 30 minuten. Goulash of Goelasj is de Hongaarse nationale schotel en het is een soep. De sterk ingedikte variant is een vleesstoofpot. Er zijn veel varianten, bijvoorbeeld met rundvlees, schapenvlees of varkensvlees. Deze keer dus met kip.
Lees meer
Kastanjepuree
Redactie en fotografie Geert Dekkers
De laatste weken van oktober zijn het oogstseizoen van de tamme kastanjes. Als je de bomen weet te staan krioelt het op de grond van mooie glanzende vruchten.
Lees meer
Koken met Simone - Gegratineerde witlof met zalm en boerenkaas
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Een glutenvrij hoofdgerecht voor vier personen, laag in vetten en koolhydraten. Bereidingstijd 25 minuten en ca. 20 minuten in de oven. Witlof, een veelzijdige Hollandse groente.
Lees meer
Koken met Simone - Paprika gevuld met couscous
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen. Laag in het vetgehalte. Bereidingstijd 20 minuten en 25 minuten in de oven. Eventueel, voor een niet-vegetarische versie; voeg runder-, lams-, of kipgehakt toe. Of kip-of vegastukjes vlees naar keuze!
Lees meer
Koken met Simone - (Vega) kip tandoori met bloemkool
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 10 minuten en 25 minuten oventijd. Een vegetarisch gerecht, echter, u kunt dit gerecht natuurlijk ook met verse kipfilet bereiden. Aan u de keus.
Lees meer
Koken met Simone - Tomatenpilav met sperziebonen en merguez
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 25 minuten. Pilav, een gerecht uit het Midden-Oosten dat in Turkije, Iran, India en Centraal Azië veel wordt gegeten. De naam pilav betekent zoiets als fluffy gekookte rijst met een losse korrel! Het is ook de naam van een oeroud rijstgerecht dat we kennen in veel variaties; klaargemaakt met specerijen en smaakmakers.
Lees meer
Koken met Simone - Shakshuka met spinazie à la crème en doperwten
Redactie Simone Baars – Bron Jumbo
Een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 20 minuten (inclusief 10 minuten oventijd). Shakshuka is een eenpansgerecht op basis van gepocheerde eieren in een (pittige) saus van tomaten en kruiden. Het gerecht kan worden gegeten met zuurdesembrood, pistoletjes, flatbread of Turks brood.
Lees meer
Koken met Simone - Lamskoteletjes met warme rozijnenchutney
Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek
Een glutenvrij hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 35 minuten. Lamskoteletten worden gesneden uit het rib-, lende- en schoudergebied. Dit lamsvlees is heerlijk sappig, heeft een mooi vetrandje en is herkenbaar aan zijn L-vormige uiterlijk.
Lees meer
Koken met Simone - Plaattaart met houmous en rode biet
Redactie Simone Baars – Bron en foto: Jumbo
Een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten en ca. 15 minuten in de oven.
Lees meer
Koken met Simone - Kabeljauwpakketje met charmoula
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Dit visgerecht wordt gemaakt met charmoula. Een bbq-gerecht voor vier personen; gluten- en lactosevrij en zeer laag in koolhydraten! Bereidingstijd 10 minuten, 30 minuten wachten, daarna 10 tot 15 minuten op de bbq. Heeft u geen bbq bij de hand, het vispakketje kan ook in de oven bereid worden! 180 graden, ca. 15 tot 20 minuten.
Lees meer
Koken met Simone - Frietje Rendang met atjar
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 25 minuten, ca. 3,5 uur wachten, daarna nog 30 minuten oventijd.
Lees meer
Koken met Simone - Snelle Harira
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Snelle harira, Marokkaanse kikkererwtensoep. Een hoofdgerecht voor vier personen. Lactosevrij. Bereidingstijd 30 minuten. Tip: verderop in dit bericht een vegan recept met kikkererwten, namelijk chocolademousse! Bijzonder én lekker. Deze tip komt van mijn vriend, chef-kok, die onder andere veel gerechten maakt voor diverse allergieën.
Lees meer
Koken met Simone - Polenta met knolselderij, champignonragout en basilicumolie
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een vegan hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 40 minuten + ca. 30 minuten oventijd. Een gerecht dat íets langer tijd nodig heeft als dat u van mij gewend bent, maar, wel heel lekker!
Lees meer
Koken met Simone - Vis uit de oven
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten en ca. 25 minuten in de oven. Natuurlijk deze week ook weer een smakelijk, gezond en eenvoudig recept. Niet te lang in de keuken staan en tóch lekker eten! Overigens is dit gerecht zeer laag in koolhydraten en vetten...
Lees meer
Koken met Simone - Eenpans-currynoodles met kokos en garnalen
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Een hoofdgerecht voor ver personen. Bereidingstijd 15 minuten, lekker snel klaar dus! Kan ook met kip of vega-ingrediënt gemaakt worden. Tegen de tijd dat dit lekkere, snelle en eenvoudige recept geplaatst wordt, hoop ik oprecht dat het weer veel beter is!
Lees meer
Koken met Simone - Kruidige Arabische gehaktspiesen
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een barbecuegerecht/hoofdgerecht, acht spiesen. Bereidingstijd 15 minuten, 30 minuten weken (indien u houten spiesen gebruikt). Circa 10 minuten op de barbecue. Tja, het weer werkt in Nederland niet écht mee, echter, ik stuur deze week tóch maar een smakelijk en eenvoudig bbq-gerecht. Tussen de druppels door te maken of misschien onder de luifel.
Lees meer
Koken met Simone - Wraps met vissticks
Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo
Deze week een lekker, simpel Hollands gerecht. Fijn om tóch snel iets smakelijks en voedzaams op tafel te toveren! Op de camping, in een tent, caravan of huisje of gewoon thuis... in een handomdraai gemaakt.
Lees meer
Koken met Simone - Moussaka
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een glutenvrij hoofdgerecht voor vier personen, laag in koolhydraten! (Bereid zonder aardappelen). Bereidingstijd 25 minuten en 30 minuten in de oven.
Lees meer
Koken met Simone - Thaise kipburger (zonder broodje!)
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen. Eenvoudig en snel te bereiden, laag in koolhydraten en vetten. Bereidingstijd 25 minuten.
Lees meer
Koken met Simone - Bobotie
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een hoofdgerecht voor circa acht personen. Bereidingstijd circa 60 minuten. Dit gerecht kan ook van tevoren gemaakt worden. De geschiedenis van dit Zuid-Afrikaanse gerecht gaat helemaal terug naar de zeventiende eeuw.
Lees meer
Koken met Simone - Capellini met ham, tuinerwten en room
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Deze keer een Italiaans getint gerecht. Een hoofdgerecht voor vier personen. Zeer smakelijk en eenvoudig te maken! Bereidingstijd ca. 20 minuten.
Lees meer
Koken met Simone - Asperges met zoete aardappelkorst
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 25 minuten en ca. 35 minuten in de oven. Asperges, het witte goud; ik ben er gek op! Ze zijn vers deze maand nog verkrijgbaar bij de boer. Daarom dit recept voor een heerlijk gerecht, nu eens niet met ham, zalm of ei maar met een korst van zoete aardappelen! Geloof me, een heerlijke en perfect gezonde combi met de asperges. Echt niet moeilijk te bereiden.
Lees meer
Koken met Simone - Chicken Nacho's
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 20 minuten en ca. 10 minuten oventijd. Dit gerecht kan ook zonder vlees gemaakt worden, bijvoorbeeld met vega kipstukjes of vega gehakt. Voor de dagen met weinig tijd, of met de warmte is dit een lekker, voedzaam en kleurrijk feestje op tafel.
Lees meer
Koken met Simone - Kerrie-kabeljauw schotel
Redactie Simone Baars – bron Dirk van den Broek
Een hoofdgerecht voor vier personen, zeer laag in koolhydraten en vetten. Bereidingstijd 20 minuten en 25 minuten in de oven.
Lees meer
Koken met Simone – Boerenomelet met jong belegen kaas en stokbrood
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen, GEEN VLEES, GEEN VIS! Bereidingstijd ca. 20 minuten. Heeft u ook zo genoten van de zonnige Pinksterdagen? Heerlijk hè? De weersverwachtingen voor het komend weekend zijn wederom gunstig, dus een eenvoudig te maken smakelijk, voedzaam recept. Niet te lang in de keuken doorbrengen dus!
Lees meer
Kruidige spitskool uit de oven met cashewnotensaus
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen, gluten- en lactosevrij! Bereidingstijd 20 minuten en ca. 25 minuten in de oven. Dit smakelijke, zéér gezonde en voedzame gerecht wordt gemaakt met spitskool. Deze kool is familie van de witte kool. Spitskool dankt zijn naam aan de vorm, spits! Een zachtere smaak en sappiger én lichter verteerbaar dan witte kool. Ideaal om te stoven, te smoren en te roerbakken.
Lees meer
Koken met Simone - Gehaktbrood met paddenstoelen
Redactie Simone Baars – Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor acht personen. Bereidingstijd 25 minuten plus 45 minuten oventijd. Dit gerecht is zeer smakelijk én laag in koolhydraten en calorieën. Als u dit gaat eten met gebakken aardappeltjes verandert dit uiteraard!
Lees meer
Kipdijlapjes met rauwe ham en haricots verts
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een glutenvrij hoofdgerecht voor vier personen. Zonder de krieltjes laag in koolhydraten. Bereidingstijd 25 minuten. Eigenlijk is dit zo’n lekker gerecht, dat zou wel iedere week op het menu mogen! Zelf variëren met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, frietjes, aardappelpuree, röstirondjes of bloemkool- of knolselderijpuree (gelet op de koolhydraten).
Lees meer
Koken met Simone - Pasta met tomatensaus en sardientjes
Redactie Simone Baars – Bron Jumbo
Een hoofdgerecht zonder vlees voor vier personen, bereidingstijd 20 minuten. Een smakelijke, snel en makkelijk (en goedkoop) te bereiden maaltijd waarin de sardientjes (uit blik) de hoofdrol spelen.
Lees meer
Koken met Simone - Romige kip en bloemkoolstoof
Redactie Simone Baars – Bron: Dirk van den Broek
Een glutenvrij hoofdgerecht (kan ook vegetarisch) voor vier personen. Bereidingstijd 25 minuten en 20 minuten oventijd. Dit echt smakelijke gerecht wordt bereid met bloemkool, maar dit kan zeer goed worden vervangen door broccoli.
Lees meer
Koken met Simone – Tonijnburger
Redactie Simone Baars – Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 20 minuten. Dit visrecept wordt bereid met tonijn. Tonijnen zijn oceaanvissen uit de familie van de makrelen. Het zijn snelle zwemmers. Tonijn, natuurlijk het liefst vers, bak je bij voorkeur rosé; bak je de tonijn te gaar dan wordt deze snel droog. Tonijn bevat veel eiwitten, mineralen, ijzer en omega 3 vetzuren. Tonijn in blik is overigens net zo gezond als verse tonijn.
Lees meer
Koken met Simone - Couscous met groenten en ei
Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek
Een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 25 minuten. Dit smakelijke gerecht wordt gemaakt met couscous, gemaakt van grof gemalen durumtarwe afkomstig uit Noord-Afrika. Het hiermee gemaakte griesmeel wordt via een draaitrommel omgevormd tot kleine bolletjes en die worden, net als houdbare pasta's, gedroogd. In couscous zitten minder calorieën en koolhydraten maar meer eiwitten en vezels in vergelijking met bijvoorbeeld zilvervliesrijst.
Lees meer
Koken met Simone - Paastoetje
Redactie Simone Baars – Bron : Jumbo
Blauwe bessenmousse met gember, limoen en avocado. Een nagerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten.
Lees meer
Koken met Simone – Paastaarten
Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek
Vandaag en morgen, drie korte recepten... lekker voor de paasdagen? Taarten en mousse. We beginnen met: ricottaschnitt. Een taart als nagerecht of lekker bij een kopje koffie of thee. Acht dikke plakken, bereidingstijd 25 minuten. Een makkelijk en snel te bereiden aangeklede cake met ricotta.
Lees meer
Koken met Simone - Champignon stroganoff met aardappelpuree
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen, zonder vlees! U kunt dit gerecht natuurlijk ook mét vlees (kip, gehakt of vleesvervanger) maken. Bereidingstijd 30 minuten.
Lees meer
Koken met Simone - Chinese fondue
Redactie Simone Baars – Bron Jumbo
Het kan echt: een volwaardige, heerlijke, gezonde maaltijd uit één pan! Wellicht al een idee voor de Paasdagen... weinig voorbereidingen én gezellig met elkaar!
Lees meer
Koken met Simone - Lasagne van gerookte zalm en knolselderij
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Deze week een lasagne maar geen traditionele! Een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 25 minuten (+ 20 minuten oventijd). Dit gerecht is zeer smakelijk, voedzaam, natuurlijk makkelijk te bereiden en weer eens wat anders! Een gerecht dat zeer laag is in koolhydraten.
Lees meer
Koken met Simone - Mexicaanse cheeseburger
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Deze week een lekker, voedzaam én eenvoudig te bereiden (altijd, nietwaar…?) hoofdgerecht voor vier personen, met verse ingrediënten. Bereidingstijd: 15 minuten. Uiteraard ook te bereiden met een vleesvervanger. Lange dag gehad? Dan is dit een echt een aanrader..., snel klaar en yammie, yammie!
Lees meer
Koken met Simone - Wortelovenschotel
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten (ca. 35 minuten oventijd). In dit recept zijn pastinaak en bospeen de hoofdingrediënten. Pastinaak is familie van de wortel. In de volksmond wordt hij ook wel witte peen genoemd. Hij geeft een andere smaak als de winterpeen maar je kunt hem dezelfde functie geven in een gerecht.
Lees meer
Pasta met basilicumsaus en gerookte zalm
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Én, allemaal een gezellige Carnaval gevierd? Vast wel!... Op naar 2024! Alaaf! Deze keer een hoofdgerecht voor vier personen, zonder vlees! Bereidingstijd 20 minuten. Deze pasta met basilicumsaus is erg lekker, met veel verse ingrediënten en ricotta.
Lees meer
Koken met Simone - Mexicaanse tortillataart
Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek
Deze Mexicaanse tortillataart is zeer voedzaam dankzij ingrediënten zoals paprika, hüttenkäse en avocado. Een hoofdgerecht voor zes personen. Bereidingstijd 25 minuten en nog ongeveer 25 minuutjes in de oven.
Lees meer
Koken met Simone - Wortelsalade met kip en linzen
Redactie Simone Baars – Bron en foto Dirk van den Broek
Een gluten- en lactosevrij hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten (+ 30 minuten oventijd). In dit gerecht worden granaatappelpitjes als ingrediënt verwerkt. Wat zijn dit voor pitjes?
Lees meer
Koken met Simone - Oosterse roerbak met pittig gehakt
Redactie Simone Baars - Bron en foto Jumbo
In dit recept, een hoofdgerecht voor vier personen, bereidingstijd 25 minuten, is gember een hoofdingrediënt, een razend populaire smaakmaker met bijzondere eigenschappen.
Lees meer
Koken – Blijven drinken
Redactie en foto Alex De Vliegere
Help, Simone ligt ziek in haar mandje! Wij wensen haar spoedig beterschap en publiceren, heel toepasselijk, een verhaal over eten en drinken tijdens het ziek zijn.
Lees meer
Maaltijdsoep met tortellini en knoflookbroodjes
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd ca. 25 minuten, inclusief 10 minuten oventijd voor de broodjes. Weet u, soep is, vind ik persoonlijk, eigenlijk altijd wel lekker. Goed te combineren, ook als lunchgerecht met bijvoorbeeld tosti's, broodjes, pannenkoeken; lekker makkelijk! Een grote pan soep in het weekend voor werkende of sportende familieleden, veel variëren met verse groenten en eventueel vlees of vega ingrediënten.
Lees meer
Rijst met prei en garnalen
Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek
Een gluten- en lactosevrij hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 18 minuten. Dit gerecht wordt bereid met zilvervliesrijst. Elke rijstkorrel begint bij de rijstplant. Als de korrels er klaar voor zijn dan worden de rijstkorrels ‘gedorst’ (uit de plant verwijderd). Daarna wordt in een speciale molen het kaf gescheiden van de korrels. De korrels gaan door een speciale zeef en... de zilvervliesrijst is een feit!
Lees meer
Kipfilets met ham, kaas en spinazie
Redactie Simone Baars – Bron Jumbo
Allereerst natuurlijk allemaal de beste wensen voor 2023. Een mooi, gezellig, gelukkig én gezond 2023! Natuurlijk ga ik weer mijn best doen om u te verrassen met lekkere, voedzame, niet al te ingewikkelde recepten.
Lees meer
Koken met Simone - Appel-cranberrycrumble
Redactie Simone Baars – Bron: Dirk van den Broek
Een lekker fris en voedzaam nagerecht, met veel fruit! Misschien daardoor even wat tijd laten tussen het hoofdgerecht en het dessert! Serveer de crumble met een bolletje ijs naar keuze (bijvoorbeeld vanille- , kaneel- of walnoten). Mét slagroom!
Lees meer
Koken met Simone - Druiven-tiramisu
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Een nagerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten.
Lees meer
Koken met Simone - Venkellasagne met saucijs
Redactie Simone Baars – Bron: Dirk van den Broek
Venkellasagne met (varkens- of runder) saucijs. Indien u dit gerecht wil maken zonder vlees, kies dan voor vis. Als u extra koolhydraatarm wil eten gebruik dan in plaats van de lasagnebladen pompoen bladen! (of aubergine en courgette).
Lees meer
Koken met Simone - Kipkebabs met gegrilde courgette en couscous
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Couscous bestaat uit grof gemalen Dürum tarwe uit Noord-Afrika. Het hiermee gemaakte griesmeel wordt via een draaitrommel omgevormd tot kleine balletjes die, net als houdbare pasta's, worden gedroogd. Couscous bevat veel koolhydraten, een belangrijke bron van energie. Verder veel vezels, vitamine B, magnesium en zink.
Lees meer
Koken met Simone - Kabeljauw met rivierkreeftjes
Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek
Dit gerecht met kabeljauw is lekker en gezond. Kabeljauw is namelijk een bron van eiwitten en die zorgen voor een spoedig herstel van de spieren na lichamelijke activiteiten (bijvoorbeeld sport) of na een operatie.
De vis wordt gevangen in de Atlantische Oceaan maar ook in de Noordzee.
Lees meer
Koken met Simone - Romige chocolade sinttaart
Redactie Simone Baars – Bron Jumbo
Zo maken we pakjesavond- of middag nóg feestelijker en lekkerder! Een heerlijke, echt super smakelijke taart!
Om je vingers bij af te likken! Maar, verwennen hoort bij het vieren van sinterklaas, nietwaar?
Lees meer
Koken met Simone - Goedgevulde Spaanse uiensoep met rundvlees
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Gaat u op pakjesavond gourmetten, kaasfonduen, maakt u erwtensoep of liever een stamppot met rookworst? Misschien een idee om iets anders te maken zoals deze Spaanse uiensoep?
Lees meer
Koken met Simone - Feestelijke Sinterklaas-cheesecake
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Gebak óf nagerecht voor acht personen. Bereidingstijd 25 minuten (+ 50/55 minuten oventijd en afkoelen).
Oh, oh, wat was het laatst gezellig op het Heksenwiel. Allereerst De Zandkasteelshow, zooo leuk...en, ja hoor...daarna kwam toch echt de Sint met zijn Pietenband! Het was genieten en kkkkkkoud.
Lees meer
Koken met Simone - Aardappel-preisoep met zalm
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Lunch- of hoofdgerecht voor vier personen, 25 minuten! Dit is van oorsprong een lunchgerecht, maar als u er een stokbroodje met kruidenboter (of gerookte zalm!) bij eet kan het zeker als hoofdgerecht genuttigd worden. We hebben mooie dagen gehad in november maar de temperatuur loopt snel terug, zeker als het zonnetje weg is. Een lekkere, gezonde en voedzame soep smaakt dan altijd!
Lees meer
Spaghetti met sardines (Pasta con le sarde)
Redactie Simone Baars – Bron Jumbo
Hoofdgerecht voor vier personen, 25 minuten. Een typisch Siciliaans gerecht. De eetcultuur op Sicilië is bijzonder rijk met invloeden van de Grieken, de Romeinen, de Arabieren, de Normandiërs en de Spanjaarden.
Lees meer
Portabella's met romige paddenstoelenrisotto
Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek
Een lekker vega gerecht. Hoofdgerecht voor vier personen. Klaar in 25 minuten. Een gerecht vol met champignons in een grote champignon. De naam Portabella is in loop der tijd verbasterd tot Portobello, mag dus ook!
Lees meer
Koken met Simone - Salade met krokante witte kaas
Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo
Een lunch- of hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd ca. 30 minuten. Dit recept is best leuk en natuurlijk lekker om te maken... Als lunchgerecht, niet te zwaar, wel voedzaam. Als hoofdgerecht kunt u dit aanvullen met bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes, frietjes... Het is in ieder geval een gerecht zonder vlees!
Lees meer
Koken met Simone - Bloemkoolgratin met zalm
Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek
Vegetarisch hoofdgerecht voor vier personen. Een heerlijk recept van Dirk van de Broek. De combinatie van de bloemkool, de room en de zalm maken deze gratin lekker en bijzonder.
Lees meer
Koken met Simone – Lasagne van ravioli
Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo
Deze week een Italiaans recept met een Nederlands knipoogje. Ik weet het, de trotse Italianen koken altíjd het liefste met verse producten, zo waar en zo lekker! Dit recept is wat makkelijker en sneller samengesteld..., wel heel lekker hoor!
Lees meer
Koken met Simone - Pangasiusfilet met prei en paprika uit de oven
Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek
Een hoofdgerecht voor vier personen van Dirk van den Broek. Bereidingstijd 10 minuten en 15 tot 20 minuten in de oven.
Lees meer
Koken met Simone - Pittige speklapjes uit de oven
Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo
Een recept van de Jumbo. Hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 5 minuten (+ 30 minuten oventijd en 30 minuten wachten).
Lees meer
Zoete aardappel met zuurkool
Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek
De afgelopen dagen is het weer wat wisselend geweest, veel regen, gelukkig, want water was hard nodig! Per dag scheelt het soms ‘een jas’ qua temperatuur. Ik krijg dan trek in ovengerechten (vind ik sowieso altijd lekker hoor!), dus dit keer een ovengerecht: zoete aardappel met zuurkool, een mooi vegetarisch/glutenvrij gerecht van Dirk van den Broek.
Lees meer
Taco's met bonen en mangosalsa
Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek
Een ‘gewaagd’ veganistisch/gluten- en lactosevrij recept maar erg lekker met bijzondere, niet voor de hand liggende ingrediënten. Ook om te laten ervaren dat veganistisch en gluten- en lactosevrij gewoon smakelijk is.
Lees meer
Tomaten-groentesoep met hartige muffins
Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo
Deze week een lekkere soep met veel verse groenten, gezond dus! Tezamen met de hartige muffins een smakelijk gerecht.
Lees meer
Koken met Simone - Kip Kung Pao, met cashewnoten
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Volgens Jumbo is dit een slim én snel wereldgerecht! Snel is het zeker en met het warme weer wil je ook niet lang in de keuken staan en toch een smakelijke avondmaaltijd nuttigen, nietwaar?
Lees meer
Koken met Simone - Tonijnquiche met bloemkoolrijst
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Zo, daar ben ik weer, na een geweldige vakantie. Een achtdaagse Middellandse Zee cruise die ons langs Barcelona, Corsica, Rome, Napels, Livorno, Cannes en Mallorca bracht. Ook nog vijf dagen op familiebezoek in Barcelona... het was geweldig én warm! Alex De Vliegere bedankt voor het waarnemen en de lekkere recepten!
Lees meer
Koken - Pralines
Redactie en fotografie Alex De Vliegere
Simone laat weten dat ze het reuze heeft in Barcelona, dat ze niet bakt in de zon want in de schaduw is het er al heet genoeg en dat ze de volgende week weer van de partij is. Heerlijk toch? Ik vang haar vandaag weer op en neem u mee naar België: we gaan pralines maken.
Lees meer
Koken - Braziliaanse slasoep
Redactie en fotografie Alex De Vliegere
U bent inmiddels gewend hier op vrijdag een recept te vinden van Simone Baars. Vandaag even niet. Simone geniet van een welverdiende vakantie en ligt zelf waarschijnlijk ergens heerlijk te bakken…
Lees meer
Koken met Simone - Chocoladecake met peren
Redactie Simone Baars
Ik dacht, ik zal eens een keer een lekker gebakrecept delen, uit de folder van Dirk van de Broek. Wél zoet maar erg lekker!
Lees meer
Aardappelkoekjes met zalmsalade
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Beste lezers, al lekker vakantie aan het vieren? Vakantie is voor iedereen verschillend, nietwaar? Lekker chillen, actief zijn, bijvoorbeeld in de bergen, op het water, op de fiets, lekker op het strand of gewoon een boek lezen.. ach, waar u zin in heeft…
Lees meer
Pita's vegetarische kipshoarma
Redactie Simone Baars - Bron Jumbo
Beste lezers, deze keer het recept van vegetarische kipshoarma van de Jumbo. Binnen 20 minuten op tafel, makkelijk te bereiden tijdens de vakantie, op de camping, in een huisje!
Lees meer
Koken met Simone - Kruidenomelet
Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek
Deze week een vegetarisch en lactosevrij recept met veel verse kruiden. Een hoofdgerecht voor vier personen, ontleend aan de folder van Dirk van den Broek. De recepten zijn top!
Lees meer
Koken met Simone
Redactie Simone Baars - bron Jumbo
Hallo beste lezers. U heeft mij even een paar afleveringen (hopelijk) gemist! Ik lag even in de lappenmand maar pak nu langzaam mijn hobby weer op hoor!
Lees meer
Koken met Simone – Ceasarsalade
Redactie Simone Baars
Als het lekker weer is dan is een snelle, frisse, lekkere, makkelijk en gezonde maaltijd bereiden soms wat lastiger. Allereerst is het vaak te warm en heb je misschien meer dorst dan trek in warm eten! Deze week een snelle Caesarsalade van de Jumbo, als lunch- of hoofdgerecht.
Lees meer
Koken met Simone - Bastilla
Redactie Simone Baars - Foto folder Jumbo
Bastilla (Marokkaans gevulde taart) met garnalen en Harissa (hete rode saus van pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook). Hoofdgerecht vier personen.
Lees meer
Koken met Simone - Zalm met olijven en sinaasappel uit de oven
Redactie Simone Baars – Foto en inspiratie Emté boodschappen 2018
Dit keer een licht en makkelijk te bereiden gerecht in de oven of op de bbq! Het is een visgerecht, oorspronkelijk te maken met zalm maar eigenlijk kunt u alle vissoorten hiervoor gebruiken.
Lees meer
Koken met Simone - Plaattaart met asperges en prosciutto
Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek
Zoals beloofd ook deze week een recept met asperges, witte- en groene! Plaattaart is altijd makkelijk en snel te bereiden.
Lees meer
Koken met Simone - Kip ketjap
Redactie Simone Baars
Kip Ketjap met (gebakken) rijst, sperziebonen/broccoliroosjes. Hoofdgerecht vier personen. Zoals u van mij al gewend bent: een eenvoudig en snel te bereiden, lekker gerecht. Deze maaltijd is gestoofde kip in ketjapsaus, beetje pikant en wat zoetig. Natuurlijk is dit met aanpassen van de ingrediënten makkelijk te veranderen naar eigen smaak.
Lees meer
Koken met Simone - Lenterisotto
Redactie Simone Baars – Foto Alex De Vliegere
Ik hoop dat u allemaal fijne, gezellige én vooral smakelijke paasdagen heeft gehad!
Deze week én volgende week een lekker aspergerecept! De verse asperges zijn er al een paar weken..., heerlijk!
Lees meer
Koken met Simone - Groentewrap
Redactie Simone Baars - Bron: folder Dirk van den Broek
Dit is een vegetarisch gerecht, eventueel aan te passen door middel van vlees (kip, gehakt).
Hoofd- lunch- of brunchgerecht. Groentewrap met vega shoarma.
Lees meer
Koken met Simone - Gevulde Italiaanse omeletrolletjes met spinazie
Redactie Simone Baars - Bron: folder Dirk van den Broek
Tja, ook dit gerecht is in principe een hoofdgerecht maar kan natuurlijk ook "switchen" gedurende het dagmenu! Hoofdgerecht, 4 personen.
Lees meer
Koken met Simone - Aspergesoep
Redactie Simone Baars
Een lekkere aspergesoep..., in kleine porties, als tussendoortje dus of als hoofdgerecht?
Lees meer
Koken met Simone - Ham/kaasbroodjes
Redactie Simone Baars
Oké, deze week wat verschillende recepten…, alvast met een knipoog naar de paasdagen. Wordt het een uitgebreid ontbijt of een brunch met bubbels? Of misschien een paasdiner, gourmetten, kortom een gezellig, makkelijk, bourgondisch samenzijn?
Lees meer
Koken met Simone - Courgette spaghetti carbonara
Redactie Simone Baars
Dit is een makkelijk recept dat binnen 25 minuten op tafel kan staan. Het komt uit een folder van Dirk van den Broek (jammer genoeg niet in Breda) waar altijd heel veelzijdige, leuke én lekkere recepten in staan!
Lees meer
Koken met Simone - Kip
Redactie Simone Baars - Foto Alex De Vliegere
Dit lekkere kipgerecht is makkelijk, zeker ook voor in het weekend. Weinig handelingen en ingrediënten; gewoon wachten tot de kip gaar is!
Lees meer
Koken met Simone - Citroen tortelloni met vis
Redactie Simone Baars
Dit heerlijke recept kom uit een oude Allerhande van Albert Heijn, zeker vijf jaar geleden.. Oorspronkelijk maak je dit met twee schalen à 250 gram Tortelloni Ricotta di bufalo en limone. Geen idee of dit nu nog bij AH leverbaar is, maar ik heb mijn eigen draai eraan gegeven/ /variant ervan gemaakt.
Lees meer
Koken met Simone - Italiaanse traybake
Redactie Simone Baars
Een tweede recept, óók van Rudolph van Veen, van een traybake, met weer hier en daar een vleugje Simone!
Een hoofdgerecht voor vier personen.
Lees meer
Koken met Simone - Ćevapčići Traybake
Redactie Simone Baars
Afgelopen zondag stond mijn interview, door Nelleke van der Zee afgenomen, op de voorpagina van de website Haagse Beemden Nieuws – Modern Prinsenbeek. Ik heb daarop vele lieve, leuke reacties gekregen van enthousiaste bekenden én onbekenden, óók van buitenaf! Als het goed is een hoop volgers; gezellig allemaal koken met Simone!
Lees meer
Met kookrubriek wijkbewoners een beetje Bourgondisch maken
Redactie Nelleke van der Zee - Foto Simone Baars
Sinds kort heeft HBNieuws - Modern Prinsenbeek weer een kookrubriek, waarin Simone Baars de lezers een kijkje in haar keuken geeft. De recepten die zij met ons deelt zijn bestaande recepten uit oude en nieuwe kookboeken, uit folders en de krant, overgoten met een vleugje eigen fantasie. De recepten gaan gepaard met een heerlijke wijntip.
Lees meer
Koken met Simone - Oosterse omelet biefreepjes (lactosevrij)
Redactie Simone Baars
Ook deze week weer een makkelijk recept waarbij de biefstuk wederom vervangen kan worden door kip, zalm of een vegetarisch ingrediënt. Of het dan nog lacosevrij is? Bij dit gerecht is naar keuze stokbrood/brood met bijvoorbeeld een tomatensalade te combineren.
Lees meer
Koken met Simone - Witlofrolletjes met zalm
Redactie Simone Baars
Daar ben ik weer! Heeft u de Joegoslavische goulashsoep van vorige week al geprobeerd? Aangezien de recepten altijd op de vrijdag op de site staan, probeer ik voor het weekend recepten te posten die niet te veel tijd nodig hebben (vind ik zelf sowieso fijn!).
Lees meer
Koken met Simone - Joegoslavische goulashsoep
Redactie Simone Baars - Foto Alex De Vliegere
Welkom bij het eerste recept van Simone. Eigenlijk is dit de tweede keer dat ik de kookrubriek mag vullen voor uw wijkkrant. Ongeveer twintig jaar geleden deed ik dat ook al, toen nog voor de papieren krant. Erg leuk om deze hobby weer op te mogen pakken.
Lees meer