Horeca

Hoe friet vanuit Breda Nederland verovert

05 september 2023     Redactie Geert Dekkers - Fotografie Geert Dekkers en familiearchief

Friet is in Nederland een vertrouwde en populaire snack. Dit aardappelgerecht werd ruim een eeuw geleden in Breda geïntroduceerd door de overgrootvader van HBNieuws - Modern Prinsenbeek-hoofdredacteur Alex De Vliegere. 

Verhage komt Heksenwiel verrijken

31 augustus 2021     Redactie Alex De Vliegere - Foto Bert van Halteren

Winkelcentrum Heksenwiel is flink in beweging. Er wordt op sociale media veel gespeculeerd over wat er nu gaat komen in het pand waar vijfentwintig jaar lang een Chinees restaurant heeft gezeten. Komt er een Aldi? Nee, die komt er wel, maar dan helemaal aan de andere kant. Wat komt er dan wel?

Op het terras aan het water bij Merlina

14 mei 2021     Jolande Rommens - foto HBNieuws archief - Bert van Gerven

Fusion restaurant Merlina heeft op 28 april het terras aan het water geopend. Er kan weer buiten gegeten worden en het ‘all you can eat’ concept is weer mogelijk zoals de gasten het gewend waren.

Il Primo terras open voor vroeg diner

04 mei 2021     Redactie Jolande Rommens - foto Maaike Rommens

Il Primo zit op winkelcentrum de Donk en normaliter kun je daar ook een terrasje pakken. Door de corona waren het restaurant en het terras noodgedwongen gesloten. Je kon er alleen afhalen of bestellen om thuis te laten bezorgen. Wat zijn ze gaan doen na 28 april?

Wethouder ontvangt petitie over Limburgia

30 april 2021     Redactie en foto: Alex De Vliegere

Boaz Adank, 1e locoburgemeester, wethouder economie, sociale zaken, internationaal en bedrijfsvoering heeft een volle agenda. Toch weet hij op vrijdagochtend 30 april een moment in te plannen om in het stadskantoor de ‘petitie Limburgia’ uit handen van initiatiefneemster Eveline Boogaard in ontvangst te nemen.

Heksenwiel zonder Limburgia: onvoorstelbaar!

26 april 2021     Redactie: Tilly van Doorn-Cogenbach - Foto: Ton van Doorn

Tot grote schrik van veel omwonenden kwam zaterdag het nieuws naar buiten dat Limburgia al heel snel moet verdwijnen uit Heksenwiel. In gesprek met Annemarie van der Kruyssen, de eigenaresse van de patisserie en ijssalon, blijkt al snel hoe ook zij onaangenaam verrast werd toen ze in de nacht van vrijdag op zaterdag een mailtje ontving van de verhuurder.

De Asterdhoeve in coronatijd

26 april 2021     Redactie en foto: Jolande Rommens

Op een zonnige zondagmiddag staat Peter Leenhouts buiten voor zijn Asterdhoeve. Hij maakt een praatje met de voorbijgangers, de fietsers en de mensen die er met de hond langs komen.

Zijn Asterdhoeve mag nog niet open, maar dat wil niet zeggen dat hij niet graag de contacten aanhaalt en de mensen die voorbij komen wil voorzien van iets te drinken en te eten. 

Een petitie voor Limburgia!

25 april 2021     Ingezonden door Eveline Boogaard

Samen met mijn vriendin Patricia van der Meer heb ik een petitie opgesteld, die wij willen aanbieden bij de gemeente. Er gaat een stukje glans van het winkelcentrum verloren voor jong en oud. Jonge gezinnen liepen soms speciaal voor Limburgia op en neer om daar even een ijsje te halen voor hun kinderen. Ook werd er graag gebruik gemaakt van het terras door jong en oud. Winkels zoals deze zorgen onder andere voor verbinding, plezier en ontspanning.

Brasserie 't Archief op 't Heksenwiel

 

Er zijn geen berichten aanwezig
^ Naar boven