Buiten de wijk

Ontwikkeling koepelgevangenis Breda stap dichterbij

25 februari 2023     Ingezonden bericht

Breda is over een paar jaar een nieuwe wijk in de stad rijker. Het iconische negentiende-eeuwse koepelcomplex wordt een plek om te wonen, (net)werken, sporten, ontspannen en cultuur te beleven. Dit zijn de plannen van ontwikkelaars Being en VDD Project Development, waarmee ze vorig jaar de openbare verkoopprocedure van het koepelcomplex hebben gewonnen. Het project ‘Koepel District’ is weer een stap dichterbij nu de gemeente Breda, Being en VDD Project Development de intentieovereenkomst hebben ondertekend.

Lees meer

Gemeente Breda neemt ingrijpende maatregelen voor betaalbare woningmarkt

15 februari 2023     Ingezonden bericht

De druk op de woningmarkt blijft onverminderd hoog. De huurprijzen rijzen de pan uit. En de hoge huizenprijzen en hoge hypotheekrente maken het voor veel Bredanaars lastig om een huis te kopen.

Lees meer

Parkeren rond het Mastbos

29 januari 2023     Ingezonden bericht – Foto gemeente Breda

Staatsbosbeheer en de gemeente Breda gaan de parkeermogelijkheden in het noordelijk deel van het Mastbos aanpassen. Doordat bezoekers op dit moment vaak in de bermen parkeren, ontstaat er schade aan de wortels van de bomen.

Lees meer

Rijk kent 6,6 miljoen euro toe aan Breda voor realisatie flexwoningen

23 december 2022     Ingezonden door gemeente Breda

In november maakte de gemeente Breda bekend dat zij circa 500 flexwoningen (tijdelijke woningen) wil realiseren op drie locaties in Breda. Het gaat om de Stadionstraat (tegenover Stada Stores), Bredestraat (Haagse Beemden) en Donkerstraat (Teteringen). Hiervoor is een haalbaarheidsonderzoek gestart.

Lees meer

Breda ontvangt € 49,7 miljoen van Rijk voor woningbouw in CrossMark

03 december 2022     Ingezonden door gemeente Breda

De Rijksoverheid investeert in mobiliteit rond grootschalige woningbouwlocaties. Hiervoor is er het Mobiliteitsfonds. Voor de ontwikkeling voor de spoorzone CrossMark met ’t Zoet heeft Breda een beroep gedaan op dit fonds.

Lees meer

Eerste stad in Nederland met gehele sfeerverlichting op 100% groene stroom

19 november 2022     Ingezonden bericht – Fotografie Cremerson Verlichting

Maximale sfeerverlichting, minder verbruik. Breda heeft het deze winter weer goed voor elkaar. De gehele binnenstad staat weer in de sfeervolle schijnwerpers door meer dan 200 overspanningen in alle straten en 175 verlichte bomen op de pleinen.

Lees meer

Gemeente Breda komt met energiepakket

18 november 2022     Ingezonden door gemeente Breda – Foto Alex De Vliegere

Het Bredase college van burgemeester en wethouders vraagt aan de gemeenteraad om 8,5 miljoen euro vrij te maken voor een energiepakket. Dit energiepakket is bedoeld voor Bredanaars die in de problemen komen als gevolg van de energieschaarste.

Lees meer

Burgemeester Depla opent ‘The Bay’

15 oktober 2022     Ingezonden bericht

Burgemeester Paul Depla opende het nieuwe warehouse ‘The Bay’ van Brand Masters. Ruim tweehonderd leveranciers, klanten en relaties waren getuige van een spectaculaire openingsceremonie met muziek en acrobatiek.

Lees meer

Gevraagd: ideeën, wensen en dromen over toekomst ’t Zoet

12 oktober 2022     Ingezonden door gemeente Breda

De gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant nodigen inwoners, ondernemers, betrokkenen en experts van binnen en buiten Breda uit om samen na te denken over de toekomstige invulling van ’t Zoet; het terrein van de voormalige CSM suikerfabriek in Breda.

Lees meer

Fietsen voor Afrika-activiteit voor stichting Bambanani

11 oktober 2022     Ingezonden door Charlotte Verstraete

Nederlandse middelbare scholieren gaan helpen in Zuid-Afrika. In maart 2023 reizen twintig leerlingen van de Bredase Nassau Scholen Gemeenschap naar Phalaborwa voor een vijftiendaagse expeditie.

Lees meer

Bredata - Talk of the town

08 oktober 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

In het Blushuis aan de Reduitlaan 33 werd op woensdag 15 september 2022 de derde editie van Bredata gehouden. Het gebouw van de oude brandweerkazerne prijkt midden op het hippe bedrijventerrein.

Lees meer

Stadsarchief Breda blikt terug op 20 jaar poppodium Para

31 augustus 2022     Ingezonden bericht - Foto stadsarchief, Johan van Gurp; Studio Pogo, mock-up cover Para-boek

Vanaf zondag 4 september blikt Stadsarchief Breda onder het motto ‘It Was 40 Years Ago Today’ terug op de geschiedenis van het Bredase poppodium Para, dat van 1982 tot en met 2002 gevestigd was aan het Van Coothplein.

Lees meer

Opening The WildKnittingRoom

20 augustus 2022     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Sinds enkele jaren huist er in het centraal station Breda de WildKnittingRoom van modisch kunstenaar Maurice Spapens. Iedereen kan er komen breien of haken. Er worden lapjes van A4-formaat gemaakt die Maurice aan elkaar kan maken in elke gewenste vorm. In het kader van de Vuelta wordt er met alle tinten rood gewerkt aan truien.

Lees meer

De vlag van Effen

09 augustus 2022     Redactie Alex De Vliegere - Foto René Schotanus

Effens dorpsbewoner Bart Lauwen toonde zich onder de indruk van het wijkvlaginitiatief uit de Haagse Beemden. Als gemeenteraadslid en lijsttrekker voor de plaatselijke D’66-afdeling nam Bart tot groot genoegen van zijn mededorpsbewoners het voortouw en ontwierp een vlag voor Effen!

Lees meer

The Bay, even rust

27 december 2021     Redactie Bert van Halteren - Foto’s aangeleverd

Wij spraken met IJsbrand Alberts, projectmanager bij Burgland Real Estate, die gaat over het bouwproject The Bay. Alberts: “Het heiproces verloopt redelijk, maar zit af en toe flink tegen, want er zit veel ellende in de grond. Die luidruchtige vibropalen moeten 39 meter de grond in en op 6 meter diepte komen we soms metersdikke lagen puin van beton en asfalt tegen.

Lees meer

Amvest ontwikkelt nieuwe stadswijk Backer+Rueb in Havenkwartier

27 november 2021     Ingezonden bericht

Op 17 november ondertekenden de gemeente Breda en gebiedsontwikkelaar Amvest de overeenkomst voor de realisatie van Backer+Rueb, een levendige, creatieve en duurzame stadswijk met een mix van circa vijfhonderd stadswoningen en appartementen, werkplekken en horeca in een decor van haven en industrieel erfgoed.

Lees meer

Heiwerkzaamheden The Bay

14 september 2021     Ingezonden bericht.

Naar aanleiding van een eerder in HBNieuws geplaatst artikel over geluidsoverlast door heiwerkzaamheden zond de bouwer ons onderstaand bericht.

Lees meer

Hardcore heien voor opslagruimteverhuur

11 september 2021     Redactie en foto Jolande Rommens-Musquetier

Een paar dagen heien is nog wel te verdragen, maar het heien begint steeds meer bewoners van de Haagse Beemden te irriteren. Wekenlang in de zomervakantie is het al aan de gang en meerdere wijkdelen hebben er behoorlijk last van.

Lees meer

Verbinding centrum - Haagse Beemden gaat dicht voor autoverkeer

24 juni 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto Alex De Vliegere

In juli is het al zover. De Markkade, u weet wel: de route langs het water en het oude suikerfabriekterrein, gaat dicht voor auto’s. Er zijn dodelijke ongelukken geweest en de gemeente heeft nu besloten dat de weg dicht moet. Daarmee wordt een sluiproute afgesloten van het centrum richting Haagse Beemden.

Lees meer

^ Naar boven