Buiten de wijk

The Bay, even rust

27 december 2021     Redactie Bert van Halteren - Foto’s aangeleverd

Wij spraken met IJsbrand Alberts, projectmanager bij Burgland Real Estate, die gaat over het bouwproject The Bay. Alberts: “Het heiproces verloopt redelijk, maar zit af en toe flink tegen, want er zit veel ellende in de grond. Die luidruchtige vibropalen moeten 39 meter de grond in en op 6 meter diepte komen we soms metersdikke lagen puin van beton en asfalt tegen.

Lees meer

Amvest ontwikkelt nieuwe stadswijk Backer+Rueb in Havenkwartier

27 november 2021     Ingezonden bericht

Op 17 november ondertekenden de gemeente Breda en gebiedsontwikkelaar Amvest de overeenkomst voor de realisatie van Backer+Rueb, een levendige, creatieve en duurzame stadswijk met een mix van circa vijfhonderd stadswoningen en appartementen, werkplekken en horeca in een decor van haven en industrieel erfgoed.

Lees meer

Heiwerkzaamheden The Bay

14 september 2021     Ingezonden bericht.

Naar aanleiding van een eerder in HBNieuws geplaatst artikel over geluidsoverlast door heiwerkzaamheden zond de bouwer ons onderstaand bericht.

Lees meer

Hardcore heien voor opslagruimteverhuur

11 september 2021     Redactie en foto Jolande Rommens-Musquetier

Een paar dagen heien is nog wel te verdragen, maar het heien begint steeds meer bewoners van de Haagse Beemden te irriteren. Wekenlang in de zomervakantie is het al aan de gang en meerdere wijkdelen hebben er behoorlijk last van.

Lees meer

Verbinding centrum - Haagse Beemden gaat dicht voor autoverkeer

24 juni 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto Alex De Vliegere

In juli is het al zover. De Markkade, u weet wel: de route langs het water en het oude suikerfabriekterrein, gaat dicht voor auto’s. Er zijn dodelijke ongelukken geweest en de gemeente heeft nu besloten dat de weg dicht moet. Daarmee wordt een sluiproute afgesloten van het centrum richting Haagse Beemden.

Lees meer

^ Naar boven