Passie voor wijn

Passie voor wijn - Wijnreizen; Galicië

11 juni 2022     Redactie en fotografie Jacqueline de Gouw

Rías Baixas - Galicië - Albariño wijn. Galicië wordt de groenste regio van Spanje genoemd en is een heuvelachtig gebied in het noordwesten van Spanje. Galicië heeft een kustlijn van 1200 kilometer. Veel mensen kennen alleen de hoofdstad Santiago de Compostela, maar het heeft zoveel meer te bieden.

Lees meer

Wijn en wijnreizen - Zuid-Afrika

28 mei 2022     Redactie en fotografie Jacqueline de Gouw

In 1679 werd Simon van der Stel door de Verenigde Oost-Indische Compagnie aangesteld om Kaap de Goede Hoop te besturen. Na jaren van trouwe dienst vroeg hij land aan bij de compagnie. In 1685 koos hij een gebied achter de Tafelberg vanwege het wijnbouwpotentieel en het prachtige landschap.

Lees meer

Wijnen en wijnreizen - de Loire Frankrijk

14 mei 2022     Redactie en fotografie Jacqueline de Gouw

Wil je tijdens je vakantie niet te ver rijden maar toch in een betoverend landschap met vele kastelen verblijven? Dan moet je toch eens aan de Loire in Frankrijk denken. De Loirevallei is een idyllische streek in Centraal-Frankrijk, met glooiende groene heuvels, velden met zonnebloemen, oude stadjes, kloosters en indrukwekkende kastelen.

Lees meer

Passie voor wijn - Wijnen en wijnreizen

30 april 2022     Redactie en fotografie Jacqueline de Gouw

Vandaag wil ik iets schrijven over een mooie wijn uit Puglia Italië. Puglia, een 350 kilometer lange, uitgestrekte en vruchtbare regio in de hak van Italië. Deze regio is zeker een bezoek waard. Je kunt er verblijven in de unieke trulli. Dat zijn witte huisjes met een kegelvormig dak.

Lees meer

Passie voor wijn - Voorstelrondje

16 april 2022     Redactie en foto’s Jacqueline de Gouw

Mijn naam is Jacqueline de Gouw, ik ben Register Vinoloog en woon al heel wat jaartjes in de Haagse Beemden, na mijn jeugd te hebben doorgebracht in Prinsenbeek. Bijna vijf jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf ‘Passie voor Wijn Breda’ waarbij er wijnproeverijen en landelijk erkende wijncursussen worden gegeven.

Lees meer

Mijn naam is Jacqueline de Gouw, ik ben Register Vinoloog en woon al heel wat jaartjes in de Haagse Beemden, na mijn jeugd te hebben doorgebracht in Prinsenbeek.

 

Bijna vijf jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf ‘Passie voor Wijn Breda’ waarbij er wijnproeverijen en landelijk erkende wijncursussen worden gegeven.

 


 

Fysio-tips van Gitte

Happy HB'er

Koken met Simone

Passie voor wijn

Shownieuws

Streekheiligen

Toetsenbordmagic

Woutgeluiden

Zondagmorgenstemming

^ Naar boven