Wijnreizen - Wijngaarden in omgeving Breda (2)

Redactie Jacqueline de Gouw - Fotografie Ron Dassemus en Chris Boiling

Graag vertel ik jullie meer over de wijngaarden in onze eigen omgeving. Veel mensen denken dat wijngaarden alleen in warme landen te vinden zijn, echter in Nederland zijn er al meer dan 170 commerciële wijngaarden.

Lees meer

Wijnreizen - Wijngaarden in omgeving Breda (1)

Redactie en foto’s Jacqueline de Gouw

Al vanaf de Romeinse tijd worden er druiven in Nederland verbouwd. Echter pas vanaf het jaar 968 zijn er wijngaarden rond Maastricht beschreven. In de middeleeuwen verspreidde de wijnbouw zich ook over andere delen van Nederland, waardoor er veel wijn werd gedronken. Dit was het gevolg van het relatief warme klimaat dat toentertijd heerste.

Lees meer

Languedoc - Frankrijk - Bakermat van de wijn van vandaag

Redactie en fotografie Jacqueline de Gouw

De wijncultuur is in de Languedoc zo'n 2600 jaar geleden ontstaan. De Grieken hebben de wijnbouw hier geïntroduceerd waarna de Romeinen het sterk bevorderden. Na het vertrek van de Romeinen is het helaas in verval geraakt en pas met de opkomst van kloosters in 1450, waarbij de monniken de wijncultuur perfectioneerden, weer volledig tot bloei gekomen.

Lees meer

Passie voor wijn - Wijnreizen; Galicië

Redactie en fotografie Jacqueline de Gouw

Rías Baixas - Galicië - Albariño wijn. Galicië wordt de groenste regio van Spanje genoemd en is een heuvelachtig gebied in het noordwesten van Spanje. Galicië heeft een kustlijn van 1200 kilometer. Veel mensen kennen alleen de hoofdstad Santiago de Compostela, maar het heeft zoveel meer te bieden.

Lees meer

Wijn en wijnreizen - Zuid-Afrika

Redactie en fotografie Jacqueline de Gouw

In 1679 werd Simon van der Stel door de Verenigde Oost-Indische Compagnie aangesteld om Kaap de Goede Hoop te besturen. Na jaren van trouwe dienst vroeg hij land aan bij de compagnie. In 1685 koos hij een gebied achter de Tafelberg vanwege het wijnbouwpotentieel en het prachtige landschap.

Lees meer

Wijnen en wijnreizen - de Loire Frankrijk

Redactie en fotografie Jacqueline de Gouw

Wil je tijdens je vakantie niet te ver rijden maar toch in een betoverend landschap met vele kastelen verblijven? Dan moet je toch eens aan de Loire in Frankrijk denken. De Loirevallei is een idyllische streek in Centraal-Frankrijk, met glooiende groene heuvels, velden met zonnebloemen, oude stadjes, kloosters en indrukwekkende kastelen.

Lees meer

Passie voor wijn - Wijnen en wijnreizen

Redactie en fotografie Jacqueline de Gouw

Vandaag wil ik iets schrijven over een mooie wijn uit Puglia Italië. Puglia, een 350 kilometer lange, uitgestrekte en vruchtbare regio in de hak van Italië. Deze regio is zeker een bezoek waard. Je kunt er verblijven in de unieke trulli. Dat zijn witte huisjes met een kegelvormig dak.

Lees meer

Passie voor wijn - Voorstelrondje

Redactie en foto’s Jacqueline de Gouw

Mijn naam is Jacqueline de Gouw, ik ben Register Vinoloog en woon al heel wat jaartjes in de Haagse Beemden, na mijn jeugd te hebben doorgebracht in Prinsenbeek. Bijna vijf jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf ‘Passie voor Wijn Breda’ waarbij er wijnproeverijen en landelijk erkende wijncursussen worden gegeven.

Lees meer

Passie voor wijn


Mijn naam is Jacqueline de Gouw, ik ben Register Vinoloog en woon al heel wat jaartjes in de Haagse Beemden, na mijn jeugd te hebben doorgebracht in Prinsenbeek.

 

Bijna vijf jaar geleden startte ik mijn eigen bedrijf ‘Passie voor Wijn Breda’ waarbij er wijnproeverijen en landelijk erkende wijncursussen worden gegeven.

 


 

Boekenhoek

Fysio-tips van Gitte

Happy HB'er

Koken met Simone

Passie voor wijn

Shownieuws

Streekheiligen

Toetsenbordmagic

Woutgeluiden

Zondagmorgenstemming

^ Naar boven