Cyber-security

Cybercrime – Aandacht voor cybersecurity

08 november 2021     Cybercrimeinfo.nl

De samenleving digitaliseert in hoog tempo. Dat biedt mogelijkheden voor burgers en bedrijven, maar brengt ook risico’s met zich mee. Daarom is het belangrijk dat het midden- en kleinbedrijf (MKB), en in het bijzonder bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken, hun cybersecurity goed op orde heeft. “Dat is nog niet overal het geval”, schrijft demissionair minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus in een brief aan de Tweede Kamer.

Cybercrime - Beleggen in bitcoins? 80% van de beleggers verliest al het geld!

11 oktober 2021     Bron: cybercrimeinfo.nl

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) ontvangt meer vragen en klachten over dubieuze internationale valuta en cryptomunten. Buitenlandse partijen die deze beleggingen aanbieden, adverteren steeds vaker op sociale media. Dat het om beleggingen met grote risico’s gaat, laten de aanbieders in het midden. Nederlanders riskeren hierdoor veel geld te verliezen.

Cybercrime – malware

13 september 2021     Cybercrimeinfo.nl

De laatste tijd wordt er veel melding gemaakt van vreemde sms'jes. Er gaan twee varianten rond: de eerste gaat over 'gemiste oproepen en achtergelaten voicemailberichten', de tweede over 'pakketten die niet konden worden bezorgd'.

Cybercrime

30 augustus 2021     Bron: cybercrimeinfo.nl

Nieuw bij HBNieuws: Cybercrime. Een tweewekelijkse rubriek over wat de digitale deugnieten u zoal aan proberen te doen. Gelukkig zijn er veel manieren om u hiertegen te beschermen. Vandaag: de ransomware kill chain.

Cybercrime: 11 Gouden Tips

23 juni 2021

Download de 11 Gouden Tips van CyberCrime!

WhatsApp fraude komt veelvuldig voor in Nederland

15 juni 2021     Cybercrime Info

WhatsApp fraude bestaat nog niet als zelfstandige fraudevorm in de slachtoffer enquêtes. Dus het zicht op het slachtofferschap daarvan is beperkt. De Haagse Hogeschool heeft nu in samenwerking met I&O Research de omvang en gevolgen voor slachtoffers in kaart gebracht. 15 procent van de bevolking komt ermee in aanraking. Het treft vooral ouderen.

 

 

 

 

 

 

^ Naar boven