Nieuws

Home

 

Kunstenaars

 

Routekaart 2024

 

Over ons

 

Nieuws

 

Contact

 

Nieuwsformulier

 


 

Kunstenaarsboeken!

02 juni 2024     Hanneke Barendregt

Expositie Kunstenaarsboeken van Hanneke Barendregt!Kunstenaarsboeken

Lees meer

Flyer Kunstroute Haagse Beemden 2024

19 april 2024

Flyer KRHB 2024De flyer voor de Kunstroute Haagse Beemden 2024 is gereed! Deze wordt in de wijk verspreid en is tevens digitaal te downloaden.

Lees meer

Doorlopende expositie samen met fotograaf Fabienne de Lange

26 maart 2024     Ingezonden door Marja Machielse

Doorlopende expositie van Marja Machielse en Fabienne de Lange bij Huisartspraktijk Pasteur in Oosterhout

Lees meer

Van schilderij tot koffieblik - HBNieuws

13 juni 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

De elf exposerende kunstenaars uit de Haagse Beemden hebben tijdens de Kunstroute 2023 de diversiteit van hun werken laten zien. De Lucaskerk was op 9 en 10 juni even het toneel voor schilderijen, beelden en fotografie. In de grote zaal in Wijkcentrum Heksenwiel kon het publiek genieten van schilderijen, geborduurde wand- en tafelkleden, casting glas, houten totems en Pinhole fotografie met een koffieblik of camera obscura.

Lees meer

Wethouder Jeroen Bruijns (wijkzaken, CDA) opent Kunstroute Haagse Beemden 2023

10 juni 2023

Wethouder Jeroen Bruijns (wijkzaken, CDA) opende vanochtend de tentoonstelling van de kunstenaars van Kunstroute Haagse Bermden in de Lucaskerk. Hoewel geen wethouder van kunst en cultuur, zoals hij zei, prees hij de kunstenaars voor hun werk en het initiatief om zo kunst dichter bij de wijkbewoners te brengen.

Lees meer

Ze zijn binnen!

27 april 2023     Redactie Kunstroute Haagse Beemden

De flyers zijn binnen!Ze zijn binnen! De flyers en posters over de komende editie van Kunstroute Haagse Beemden. 

Lees meer

Flyer Kunstroute Haagse Beemden 2023

14 april 2023     Redactie KRHB

Deze week zag de nieuwe flyer voor de komende Kunstroute Haagse Beemden het licht. Hierbij werd als uitgangspunt gebruik gemaakt van de Haagse beemden vlag, verkrijgbaar via de Infopunten Haagse Beemden.

Lees meer

Opening Kunstroute Haagse Beemden on Tour

08 november 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Paul Godefroij

Smaakmaker van Breda en directeur van Breda Promotions Barbara Putters opende op zaterdag 5 november de Kunstroute Haagse Beemden on Tour in het gebouw de Teruggave aan de Gasthuisvelden 11. Zij gaf aan hoe bijzonder verrast zij was met deze expositie van zestien kunstenaars uit dezelfde wijk. De kwaliteit en diversiteit spreekt haar erg aan en zij vindt het belangrijk dat Kunstroute Haagse Beemden zich blijft profileren naar de buitenwereld.

Lees meer

Gaatjescamera - Pinholefoto's uit blik of doosje

05 november 2022     René Vonk

In april 2015 nam ik voor de eerste keer deel aan een foto-expositie. De eerste jaren exposeerde ik (nog) geen pinhole foto’s, maar al vrij snel (vanaf september 2018) werd analoge pinholefotografie steeds belangrijker voor mij, en de deelname met (digitale) “lensfoto’s” is de uitzondering geworden. Veel kijkplezier!

Lees meer

Kunstenaars uit de Haagse Beemden exposeren buiten de wijk

24 oktober 2022     Redactie Nelleke van der Zee

Met de titel ‘Kunstroute Haagse Beemden On Tour’ zijn zestien kunstenaars met hun werken te zien op 5 en 6 november van 12.00 – 17.00 uur in het gebouw De Teruggave aan de Gasthuisvelden. De officiële opening wordt om 12.30 uur door Barbara Putters, directeur van Breda Promotion op zaterdag 5 november verricht.

Lees meer

Kunstroute – nog één keer terugblikken

12 september 2021     Redactie Alex De Vliegere

De 11e Kunstroute door de wijk die vorige week zondag werd gehouden was een zeer geslaagd evenement. In HBNieuws kon u er deze week veel over teruglezen.

Lees meer

Debutanten van de 11e Kunstroute Haagse Beemden (2)

09 september 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Lex Heijtveldt

De 11e Kunstroute Haagse Beemden werd op zondag 5 september gehouden. Een zonovergoten dag zorgde ervoor dat heel veel kunstliefhebbers heerlijk konden genieten van alle creativiteit die de 22 deelnemende kunstenaars tijdens hun exposities lieten zien. Bij het infopoint in Buurthuis Gageldonk hebben de deelnemers ieder een exemplaar van hun kunst tentoongesteld, om de bezoekers vast een voorproefje te geven van wat zij kunnen verwachten.

Lees meer

Kunstroute - Over het water

09 september 2021     Redactie Geert Dekkers – Fotografie Alex De Vliegere

Ditmaal exposeren maar liefst 22 professionele kunstenaars in de Haagse Beemden hun werk in hun eigen atelier of gewoon bij hen thuis. Met uiteenlopende disciplines zoals keramiek, schilderkunst, fotografie en textiele vormgeving. Een van de hoogtepunten tijdens de route was het opmerkelijke werk van Maud Quaedvlieg. Deze Bredase blondine heeft haar atelier gevestigd net over de Moerlakenbrug in het oude pand van Tebbe.

Lees meer

Debutanten van de 11e Kunstroute Haagse Beemden (1)

08 september 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Lex Heijtveldt

De 11e Kunstroute Haagse Beemden werd op zondag 5 september gehouden. Een zonovergoten dag zorgde ervoor dat heel veel kunstliefhebbers heerlijk konden genieten van alle creativiteit die de 22 deelnemende kunstenaars tijdens hun exposities lieten zien. Bij het infopoint in Buurthuis Gageldonk hebben de deelnemers ieder een exemplaar van hun kunst tentoongesteld, om de bezoekers vast een voorproefje te geven van wat zij kunnen verwachten.

Lees meer

Kunstroute - Iris en Maud

08 september 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Fotografie Ton van Doorn

Wat een heerlijke zonnige dag was het zondag om de kunstroute in de Haagse Beemden lopend of fietsend te volgen. Zoals de kunstenaars het zelf formuleerden: “De kunstroute Haagse Beemden brengt je daar waar kunst ontstaat”, en dat was te merken op alle locaties waar activiteiten plaatsvonden.

Lees meer

Kunstroute Haagse Beemden: weer inspiratie en vlinders

05 september 2021     Joost Klaverdijk - BN De Stem


Ga naar BN De StemBREDA - Na twee keer te zijn uitgesteld was zondag de elfde editie van de Kunstroute Haagse Beemden. Het perfecte weer hielp de kunstenaars aan een flinke toeloop. Op 18 locaties verspreid over de wijk konden de 22 deelnemers eindelijk laten zien wat ze op creatief gebied kunnen. ,,Het is spannend om weer te kunnen exposeren.’’

Morgen Kunstroute

04 september 2021     Redactie Alex De Vliegere

Op zondag 5 september wordt van 11.00 tot 17.00 uur de elfde Kunstroute Haagse Beemden gehouden. De afbeelding toont u alle locaties (klik erop voor een vergroting). Daarbij kunt u ook nog genieten van het Struinen in de Tuinen programma. Het belooft een mooie dag te worden. Meer informatie vindt u in eerder geplaatste artikelen, onder de knop ‘Meer Nieuws’.

Lees meer

Kunstroute Haagse Beemden 2021

31 augustus 2021     PrinsenbeekNieuws


Ga naar PrinsenbeekNieuwsRuim een jaar later dan gepland vindt op zondag 5 september voor de elfde keer Kunstroute Haagse Beemden plaats. Deze open atelierroute voert bezoekers langs ateliers van kunstenaars die wonen en/of werken in de Haagse Beemden.

11e editie Kunstroute Haagse Beemden

25 augustus 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto ingezonden

De Kunstroute gaat dit jaar gelukkig wel door! Op zondag 5 september 2021 van 11.00 - 17.00 uur vindt voor de elfde keer Kunstroute Haagse Beemden plaats. In eerste instantie stond deze op zondag 14 juni van het vorig jaar gepland, maar mocht toen vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan.

Lees meer

Leuk! De kunstroute in de Haagse Beemden gaat dit jaar door

20 augustus 2021     Daphne Geelink - In de Buurt


Ga naar In de BuurtBREDA - Corona gooide in 2020 roet in het eten, maar dit jaar gaat Kunstroute Haagse Beemden door. De elfde editie is op zondag 5 september 2021.

Na twee annuleringen gaat Kunstroute Haagse Beemden door

16 augustus 2021     Edine Wijnands - BN De Stem


BREDA - Nadat corona tot twee keer toe een stokje stak voor de Kunstroute Haagse Beemden, gaat hij dit keer wel door. Op 5 september zijn in heel de wijk talloze plekken te bezoeken waar kunstenaars hun werk tonen.

DIEPST belevingsinstallatie

01 augustus 2021     Collectief ZEEEN

Natasja Ahout en José Jonkers vormen sinds 12022021 het collectief ZEEEN. Door de samenwerking in het maken van installaties waar onze diverse disciplines tot uiting komen is het collectief in het leven geroepen. Natasja schildert op alles wat los en vast zit en José maakt steeds groter wordende installaties. Alle2 halen we inspiratie uit de "ZEE" "EN" staat voor onze mogelijkheid andere disciplines aan het collectief toe te voegen.

Lees meer

Nieuwe beachflags Kunstroute Haagse Beemden

09 juni 2018     Facebook

Beachflags KRHBDit zijn ze dan. De nieuwe beachflags van Kunstroute Haagse Beemden die as zondag 10 juni bij alle locaties op de route zullen wapperen.

Lees meer

10e editie Kunstroute Haagse Beemden

07 mei 2018

Op de valreep van onze kunstuitleen sponsoractie tbv de 10e editie van Kunstroute Haagse Beemden op 10 juni a.s. heeft William van der Zanden vandaag zijn schilderij ‘Saffraan & Begijntjes’ opgehangen bij het bedrijf C-LION.

Lees meer

Exposities deelnemers Kunstroute Haagse Beemden 2018

23 april 2018

Spuitwerk KRHBEen aantal van de deelnemers aan de 10e editie van Kunstroute Haagse Beemden 2018, exposeert momenteel en in de komende tijd ook elders in Breda en in Nederland. We hebben deze voor jullie op een rijtje gezet.

Lees meer

Kunstroute Haagse Beemden 10 juni 2012

10 juni 2012     Tekst en foto's: Hans Peters

KRHB 2012Op 10 juni 2012 werd voor de vijfde keer de Kunstroute Haagse Beemden gehouden

Lees meer

  

Nieuwsformulier


Heb je een leuk bericht en/of foto's van de Kunstroute Haagse beemden? Dan kan je die via het nieuwsformulier inzenden. De inhoud wordt dan door ons beoordeeld en na goedkeuring op deze pagina geplaatst.

(Wij behouden ons het recht voor een inzending niet te plaatsen)


 

^ Naar boven