Verhalen van Brabant nu verteld: 30 thematische fietsroutes

16 oktober 2023     Ingezonden bericht

In samenwerking met VisitBrabant Routebureau breidde online fietsplatform Fietsnetwerk.nl het fietsrouteaanbod in Brabant uit met maar liefst dertig fietsroutes. De routes zijn onderverdeeld in thema’s die het verhaal van de provincie vertellen. Van Vincent van Gogh tot de mooiste natuurgebieden, sagen en legenden en de Brabantse eetcultuur. Via de website en een fietsrouteapp van Fietsnetwerk.nl zijn de routes voor iedereen toegankelijk.

Lees meer

Ronde van Prinsenbeek

29 juni 2023     Ingezonden bericht

Op de dag voor de start van de Ronde van Frankrijk is op vrijdag 30 juni de Ronde van Prinsenbeek. Een sportief spektakel met een puik deelnemersveld aan wielrenners en daarna een bont gezelschap van zo’n zestig Bekenaren die kleur geven aan de Prinsenbeekse gemeenschap.

Lees meer

Team ALStoppers gaat Mont Ventoux op

24 mei 2023     Ingezonden door Els Schoonhoven

Op 8 juni ga ik met team ALStoppers de Mont Ventoux in Frankrijk op om aandacht te vragen voor ALS en geld op te halen voor onderzoek naar een medicijn. ALS is een dodelijke spierziekte die steeds meer mensen treft. Het geld voor onderzoek moet grotendeels uit donaties komen. Mijn schoonzus heeft ALS en het is een slopende ziekte, waardoor je uiteindelijk verlamd raakt.

Lees meer

Het wielerseizoen start weer!

03 maart 2023     Ingezonden door RTC Prinsenbeek

Niet alleen de voorjaarsklassiekers komen er weer aan, ook bij RTC Prinsenbeek start het nieuwe wielerseizoen. Op zondag 5 maart tijdens de jaarlijkse Zere Spierentocht kunnen de benen weer aan het werk gezet worden en wordt iedereen na afloop bij Marktzicht getrakteerd op koffie met een worstenbroodje.

Lees meer

Vernieuwde route veldtoertocht RTC

24 november 2022     Ingezonden door RTC Prinsenbeek

De Marktzicht veldtoertocht van Rijwiel- en Tourclub Prinsenbeek (RTC) op zondag 27 november heeft een nieuwe route. De deelnemers aan deze tocht voor ATB- en cyclocrossfietsers kunnen zich inschrijven bij De Drie Linden aan de Heisprong in Prinsenbeek.

Lees meer

Op de duofiets door de Haagse Beemden

28 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Fietsmaatjes Breda heeft sinds 11 juni een derde opstapplaats gerealiseerd in Breda, dit keer bij Ostara De Kleine Hoeve. Tijdens het HBFestival heeft burgemeester Depla samen met de bewoonster Kiki van Ostara De Kleine Hoeve met het doorknippen van het lint de opstapplaats officieel geopend.

Lees meer

Wielerronde van Prinsenbeek

27 juni 2022     Ingezonden door het wielercomité

Na twee jaar afwezigheid wordt op vrijdagavond 1 juli de wielerronde van Prinsenbeek weer verreden. Nog steeds met een wedstrijd voor KNWU-renners om 19.30 uur en ook met de Beekse prominentenkoers om 21.30 uur. Het parcours is ook hetzelfde.

Lees meer

Onbeperkte Vuelta

24 juni 2022     Ingezonden bericht

Mensen met een beperking komen in beweging tijdens de Onbeperkte Vuelta Brabant. Uniek Sporten West-Brabant wil meedoen aan de Vuelta mogelijk maken voor iedereen. Zo is in samenwerking met Stichting Leef! het initiatief voor de Onbeperkte Vuelta ontstaan. Het evenement vindt plaats van 29 juni tot en met 3 juli.

Lees meer

Voor fietsliefhebbers

27 mei 2022     Ingezonden door Gilde de Baronie

Fietsgilde De Baronie trekt er alweer 2 maanden met enthousiaste fietsliefhebbers op uit. We rijden in groepjes van 10 tot 15 personen per gids. Er wordt regelmatig gestopt om uitleg te geven over historie, heemkunde, flora en fauna enzovoort.

Lees meer

Marianne Hakvoort-Remeeus gaat nieuwe uitdaging aan

15 mei 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Na het overwinnen van borstkanker gaat Marianne Hakvoort-Remeeus een nieuwe strijd aan. Dit keer wil zij samen met haar team Captain Leon Nouwen en begeleider Twan (op de racefiets) op 2 juni op een tandem de Alpe d’Huez beklimmen. Haar echtgenoot Gerrit staat samen met neef Alex en zijn partner Monique boven aan de top op haar te wachten. Voor haar genoeg inspiratie om dit doel te gaan halen.

Lees meer

RTC Prinsenbeek viert veertigjarig jubileum

14 mei 2022     Ingezonden bericht

Twee jaar later dan gepland, maar op zondag 22 mei viert Rijwiel- en Tour Club Prinsenbeek (RTC) haar veertigjarig jubileum. Het wordt een feestelijke dag op én naast de fiets.

Lees meer

Aankomst team GE in Almelo

07 juni 2021     Foto en info ingezonden door Ellen Wilms

In een vorig artikel las u over de fietschallenge door leerlingen en medewerkers van Graaf Engelbrecht. Het team is goed aangekomen.  

Lees meer

Team Graaf Engelbrecht op de fiets voor Join4Energy

07 juni 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto’s Alex De Vliegere

Dit jaar geen beklimming van de Mont Ventoux. Het team Graaf Engelbrecht vertrok op donderdag 2 juni om 10.30 uur op de fiets naar Almelo.

Lees meer

Uw advertentie hier? Dat kan!

^ Naar boven