Woutgeluiden

Woutgeluiden: Deze door muziek geïnspireerde artikelenserie, wordt geschreven door Wout Kwakernaat. 

 

Wout leeft muziek. Hij verzorgt muzieklessen, leidt meerdere koren en componeert eigen muziekstukken. Wout draagt zijn bevlogen bijdrages, met de bescheiden regelmaat een musicus waardig, eens per twee maanden aan het HBNieuws .

 

Woutgeluiden - Muziek op de middelbare school

Redactie Wout Kwakernaat

Inclusief een stukje autobiografie. Bij het jaarlijkse schoolconcert op de middelbare school ‘Molenbeeke’

in Arnhem moest iedereen aanwezig zijn. Dit keer gaf de concertpianist Hielkema een pianoconcert. Het was een lawaai van jewelste in de aula.

Lees meer

Autumn Leaves

Redactie Wout Kwakernaat

Het winterseizoen is al ingegaan, een mooie tijd om over vroegere tijden te mijmeren. Tijdens mijn muziekstudie in Rotterdam interesseerde ik me naast klassieke muziek ook voor improvisatie. Men zegt dat de bakermat voor improvisatie ligt bij de blues en later oude stijl jazz tot moderne jazz. Daarom besloot ik om bestuurslid te worden van MJB. (Modern Jazz Breda).

Lees meer

Woutgeluiden - Cimarosa

Redactie Wout Kwakernaat

Het laatste lagere schooljaar was ik bevriend met de zoon van de dominee. De contacten met Jan zijn vermoedelijk ontstaan nadat mijn vader diaken was geworden en verbonden was met de Grote Kerk in Dordrecht.

Lees meer

Canon

Redactie Wout Kwakernaat – Foto Pixabay

Het van oorsprong bekende lied ‘Frère Jacques’, bij ons bekend als ‘Vader Jacob ‘, is de meest bekende canon. In mijn lagere schooltijd werd dit lied gezongen ik meen in de onderbouw bij juffrouw Van Tiel op school Mühring in Dordrecht.

Lees meer

Woutgeluiden

Redactie en foto: Alex de Vliegere

Beste lezer, ik heb het genoegen u een nieuwe door muziek geïnspireerde artikelenserie, geschreven door Wout Kwakernaat, te mogen aankondigen: Woutgeluiden. Wout gaat schrijven óver muziek. Dat is weer eens iets anders dan muziek schrijven.

Lees meer

^ Naar boven