Muziek in de wijk

Muziek op schoot

25 september 2021     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Tatiana van der Heijde werkt als zelfstandige bij Nieuwe Veste. Ze studeerde bewegingswetenschappen, gaf vervolgens gymlessen en volgde tenslotte de post-hbo opleiding ‘Muziek op schoot’. In de wijkbibliotheek aan de Heksenakker brengt ze het verhaal van ‘Vogeltje Coco’. De deelnemersgroep bestaat uit een tiental kinderen in de leeftijdscategorie van anderhalf tot vier jaar, van peuter tot kleuter, divers en levendig.

Ode aan Mercedes Sosa

07 september 2021     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Geert Dekkers

 

Zondag 5 september was een buitengewone dag. De ‘Kunstroute’ en ‘Struinen in de Tuinen’ vielen samen. De zon gedroeg zich daarbij heerlijk zomers. Kunstenaars en muzikanten toonden hun beste kunnen. Als kers op de taart deed Max het goed op de GP, ook dat leverde blije gezichten op. HBNieuws bezocht het concert van zangeres Conchita bij de Grote Hoeve.

Mijn gitaar gaat standaard overal mee naar toe

07 september 2021     Redactie Nelleke van der Zee –Foto Lex Heijtveldt

Mike Siwalette (59) werkt in het dagelijks leven als leidinggevende. Hij stuurt een team van docenten aan die om de twee weken acht- tot negenhonderd buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) trainen voor de gemeente Rotterdam. Het gaat om fysieke en mentale trainingen waarin strafrecht en bestuursrecht centraal staan.

Beats en tracks in studio GBHB

03 augustus 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto Alex De Vliegere

De Grote Broer HB Studio aan de Vlierenbroek biedt wijkbewoners de kans om zich muzikaal te uiten. Iedereen is er welkom. Een team van producers ondersteunt de deelnemers op muzikaal en pedagogisch gebied. Op vrijdag 30 juli was de gevestigde naam in de hiphopscene producer Siegnel Ryan (32) aanwezig om zijn expertise te delen met onder andere Grote Broer Daniel Sterkens (16).

Vijftig jaar kennis doorgeven

15 juli 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Alex De Vliegere

Musicus en vioolleraar Bart Schiks (63 jaar) heeft zoveel ervaring als violist, dat hij graag zijn kennis wil delen met anderen. In zijn studio aan huis geeft hij vol passie les aan dertig leerlingen, in leeftijd variërend van zes jaar tot tweeënzeventig jaar oud. Nu zijn werk als musicus stilligt, is Bart blij dat hij wel les kan blijven geven om zo inkomsten te kunnen genereren.

Online musiceren en contact houden met andere muzikanten

23 juni 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto Ton van Doorn

Allround muzikant Milaunus Ambeua, beter bekend als Ilo, heeft na anderhalf jaar eindelijk weer met zangeres Yvette Dielemans op 19 juni mogen optreden in Buurthuis Gageldonk. Samen vormen zij het duo High Time Music.

Muziek in de wijk - Bezoek aan een tuinconcert van zangeres Conchita

01 juni 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Foto Ton van Doorn

Een bijzondere ervaring: op een prachtige zondagmiddag begeef je je naar een openluchtconcert bij jou in de buurt. Het is heerlijk weer en je voelt je bijna als een personage uit zo’n ouderwetse Franse of Engelse serie op tv. Onder de kastanjeboom van een oude boerderij, De Grote Hoeve, vindt het concert plaats. Hier en daar zie je buren of bekenden en begroet je elkaar vriendelijk of maak je even een praatje. Zelfs enkele zonnehoeden ontbreken niet, wat de sfeer nog verhoogt. Een klein podium onder de boom is bestemd voor de artiesten. Voor het publiek zijn er comfortabele stoeltjes op het grasveld eromheen. ‘Wauw, dat dit bestaat, gewoon in de Haagse Beemden’, denk je bij jezelf.

Ontspanning en plezier door muziek

01 juni 2021     Redacteur Nelleke van der Zee - Foto’s Maaike Rommens

Amateurmuzikant Cornee Polling vindt het heerlijk om na zijn werk zijn basgitaar ter hand te nemen en lekker mee te jammen op de muziek. Al vier jaar heeft dit instrument zijn hart veroverd en samen met zijn muzikale vrienden speelt hij in de band Lamoer. Zij repeteren, zodra de RIVM-maatregelen het toelaten, iedere donderdag in een loods achter Hornbach, bij Maluku Music Centre Ambeua.

De liefde voor de piano is gebleven

04 mei 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Ton van Doorn

Michel Tonino is sinds 2010 pianist bij het mannenkoor Heerenleven. Hij heeft even in 2017 een onderbreking gehad van een jaar, omdat hij samen met zijn vrouw Astrid een wereldreis maakte met de zeilboot. Eenmaal terug in Nederland mocht hij het koor weer de muzikale ondersteuning geven. Normaal gesproken repeteren zij iedere dinsdag bij Oncle Jean in het Ginneken, maar door de coronacrisis ligt alles even stil. Zodra iedereen is gevaccineerd en het weer mag starten zij weer met de repetities.

De handpan maakt mij zen

06 april 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto's Alex De Vliegere

Jolande Rommens-Musquetier is in het dagelijkse leven psychosociaal therapeut en relatietherapeut. Een pittige en drukke baan, die veel van haar vergt. Met alle liefde behandelt zij haar patiënten en biedt zij hen een behandelplan aan voor hun problemen. 

^ Naar boven