Muziek in de wijk

Radio BvG viert tweede verjaardag met leuke actie

06 februari 2023     Ingezonden door radio BvG

Radio BvG is een internet radiostation dat 24 uur per dag en 7 dagen in de week online is met onder andere nieuwsberichten en podcasts over de Haagse Beemden. De radiozender bestaat op 18 februari twee jaar en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Hoe kunnen we dat beter vieren dan met muziek!

The Shannons & Jimmy Ellis

01 februari 2023     Ingezonden door Bierreclamemuseum

Folk ’n Roll is een combinatie van Ierse traditionele muziek, covers, folk en eigen werk. The Shannons zijn: Noel Shannon en Lynn Shannon. Samen geven ze een energiek optreden met wisseling van leadzang en aangevuld met hun eigen spel op gitaar en mandoline. Het swingt voor iedereen!

Nieuwjaarsconcert Amor Musae

14 januari 2023     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Geert Dekkers

In de grote Jumbo-Miegielsenzaal van De Drie Linden in Prinsenbeek zat afgelopen zondagmiddag 8 januari een zeventigtal harmonieleden van Amor Musea in spanning te wachten op de binnenkomst van het publiek. Klaar voor het Happy 2023 nieuwjaarsconcert!

Amor Musae nieuwjaarsconcert

01 januari 2023     Ingezonden door Amor Musae

Happy 2023 nieuwjaarsconcert op zondag 8 januari om 15.00 uur in zaal De Drie Linden aan de Heisprong in Prinsenbeek. Toegang gratis.

BiezonderOrkest laat van zich horen

28 december 2022     Redactie: Anja Wierckx-Staps

‘Goeienavond, goeienavond, goeienavond allemaal’, zo klonk het eerste lied van het sfeerconcert in kerststemming op vrijdag 16 december in het Veehandelshuis te Prinsenbeek. Ruim zeventig muzikanten van het ‘BiezonderOrkest’, ‘Just us’ en ‘Grijs en Gretig’ lieten hun talenten horen aan familie en vrienden.

Sterrennacht inspireert tot gitaar spelen

07 december 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Voor de rubriek ‘Muziek in de Wijk’ heeft uw redacteur een interview met gitarist Joël Vergeer (25 jaar). Joël heeft begin november samen met Natan van Doorn de muzikale begeleiding bij de theaterproductie van Theatrada in de Markuskerk en bij de bijeenkomst ‘Een plek voor je verdriet’ in de Lucaskerk verzorgt.

Concert Novafonie met het Requiem van John Rutter

25 november 2022     Ingezonden door Novafonie

Vocaal Ensemble Novafonie geeft op zondagmiddag 27 november om 14.30 uur een concert in de concertzaal van de Nieuwe Veste te Breda. Het a capella koor uit Breda onder leiding van dirigente Alice Roes geeft een uitvoering van het Requiem van John Rutter.

Franse Meesters

15 oktober 2022     Ingezonden door Kamerkoor Zuid

Concert door Kamerkoor Zuid met een centrale plaats voor het Gloria van Poulenc.

De Fiepers bestaan 66 jaar!

28 september 2022     Ingezonden door Conny de Hoon

Muziekkapel de Fiepers bestaat dit jaar 66 jaar. Dit willen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Wij gaan dit vieren op zaterdagavond 15 oktober 2022 vanaf 20.00 uur bij Café de Ganzerik, Ganzerik 1, 4822 RK Breda.

Mensen helpen met mijn muziek

04 september 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Muzikant Milaunus Ambeua, ook bekend als Ilo Johannis, heeft een missie. Hij wil graag mensen verbinden door muziek. Dat is niet onopgemerkt gebleven en daarom kreeg hij uit handen van Latifa Cherrabi, voorzitter van Buurthuis Gageldonk een mooi portret op canvas aangeboden dat door kunstenaar Nicole Segers van hem is gemaakt.

Beatles op de beiaard

10 augustus 2022     Ingezonden door Paul Maassen - Foto Paul Ranft

Aanstaande donderdag 11 augustus om 19.00 uur, klinkt er Beatlesrepertoire vanaf het carillon van de Grote Toren Breda. In het kader van de Augustus Beiaardmaand geeft stadsbeiaardier Paul Maassen een concert met hits als ‘Blackbird’, ‘Michelle’ en ‘With a little help from my friends’.

Opleidingsorkest Amor Musae in Efteling

07 augustus 2022     Ingezonden door Amor Musae

Een lang gekoesterde wens van het Opleidingsorkest van Amor Musae is afgelopen woensdag in vervulling gegaan. We mochten een optreden verzorgen in de Efteling. Na jaren van uitstel kon het orkest eindelijk afreizen naar de Wereld vol wonderen.

De wereld van radio BvG

26 juli 2022     Redactie Alex De Vliegere

Anderhalf jaar geleden, in februari 2021, pakte Bert van Gerven een oude hobby opnieuw op: hij ging weer radio maken! Radio BvG brengt muziek uit de jaren 50, 60 en 70. Bert vertelt erover met bevlogenheid.

Zomerconcert Amor Musae

13 juli 2022     Ingezonden bericht

Als de weergoden geen roet in het eten gooien (te nat of te heet) geeft Amor Musae donderdagavond 14 juli haar traditionele Zomerconcert. Een openluchtconcert op de Markt van Prinsenbeek. Aanvang 19.30 uur.

Kom gluren bij de buren en ontdek nieuwe muziek

02 juli 2022     Redactie Monica Rijpma

Zondag gaan de tuinhekken open in heel Nederland om te gaan Gluren bij de Buren, ook wel bekend van dat andere festival: Struinen in de Tuinen.

Concertreis Amor Musae

03 juni 2022     Ingezonden door Amor Musae

Vrijdag 27 mei vertrok het orkest van Amor Musae vanaf De Drie Linden voor een concertreis naar Münster. Het keerde zondagavond laat - na drie geslaagde openluchtconcerten - tevreden terug naar Prinsenbeek.

Amor Musae gaat op concertreis naar Münster

27 mei 2022

Op vrijdag 27 mei 2022, in het weekend na Hemelvaart, zet Amor Musae koers naar Münster. In het kader van de ‘Schlosskonzerte Nordkirchen’ geeft Amor Musae op zondagmiddag 29 mei een openluchtconcert op de binnenplaats van de Oranienburg, voormalige orangerie en lustslot, op het landgoed van Schloss Nordkirchen.

Muziek is haar met de paplepel ingegeven

26 mei 2022     Redactie Nelleke van der Zee

Zangeres en zangdocent Angela van Rijthoven heeft de hele wereld rondgereisd om haar muziek met anderen te delen. Zij omschrijft zichzelf als avontuurlijk en iemand die niet stil kan zitten. Jaarlijks is zij ook met haar band ‘How about Rita’ te horen tijdens het Jazzfestival in de Willem Merkxtuin. Dit jaar op zaterdagmiddag 28 mei van 15.45 - 17.30 uur.

^ Naar boven