Muziek in de wijk

12

Amor Musae gaat op concertreis naar Münster

27 mei 2022

Op vrijdag 27 mei 2022, in het weekend na Hemelvaart, zet Amor Musae koers naar Münster. In het kader van de ‘Schlosskonzerte Nordkirchen’ geeft Amor Musae op zondagmiddag 29 mei een openluchtconcert op de binnenplaats van de Oranienburg, voormalige orangerie en lustslot, op het landgoed van Schloss Nordkirchen.

Muziek is haar met de paplepel ingegeven

26 mei 2022     Redactie Nelleke van der Zee

Zangeres en zangdocent Angela van Rijthoven heeft de hele wereld rondgereisd om haar muziek met anderen te delen. Zij omschrijft zichzelf als avontuurlijk en iemand die niet stil kan zitten. Jaarlijks is zij ook met haar band ‘How about Rita’ te horen tijdens het Jazzfestival in de Willem Merkxtuin. Dit jaar op zaterdagmiddag 28 mei van 15.45 - 17.30 uur.

Blaaskapel Kèk Oôns

20 mei 2022     Ingezonden door Henk de Been

De net opgerichte blaaskapel Kèk Oôns zoekt muzikanten.

150 jaar Fidelis

17 mei 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Onder leiding van dirigent Ruud van den Bogaert brengt muziekvereniging Fidelis een anderhalf uur durend programma. De fanfare viert haar 150-jarig jubileum.

Vocaal Ensemble Novafonie zoekt nieuwe leden en projectzangers

10 mei 2022     Ingezonden bericht

Vocaal Ensemble Novafonie uit Breda zoekt nieuwe leden. Het koor uit de Haagse Beemden werkt op het moment aan ‘Project 20’.

Huub Hangop & Max Hardstyle

23 april 2022     Ingezonden bericht - Fotografie Jaap van Zijp

De in Prinsenbeek geboren muziekproducer Jaap van Zijp (42) maakt onder de naam Xam al ruim vijftien jaar remixen. Sinds 2020 is hij ook onder de naam Max Hardstyle wat stevigere muziek gaan produceren.

Princenhage’s Mannenkoor en De Kerkzwervers

20 april 2022     Ingezonden bericht

Eindelijk is het dan zo ver. Na maanden van repeteren kan er weer een concert worden uitgevoerd. Dit gaat het Princenhage’s Mannenkoor doen samen met koor De Kerkzwervers uit Etten-Leur.

Hoe Janneke van Nijnanten Jane Willow werd...

16 april 2022     Redactie Joyce van Zijl - Fotografie Dave Keegan

Janneke van Nijnanten is opgegroeid in de Haagse Beemden. Elf jaar geleden vertrok ze met alles wat ze aan spaargeld had naar Dublin in Ierland met als doel een betere singer-songwriter te worden. Het oorspronkelijke plan was er een jaar te blijven, maar het muzikale leven daar beviel zo goed dat ze er bleef.

 

Muziek is de taal die iedereen verstaat

06 april 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Ton van Doorn

Vocalist en vocal coach Lynsey Carli (49 jaar) heeft van haar passie haar beroep kunnen maken. Muziek maken en het aan anderen doceren is voor haar een manier om in balans te blijven. De liefde voor de muziek is door haar opa John aangewakkerd. Hij is de rode draad en inspirator in haar leven geweest op muzikaal gebied.

Popkoor d’Accord zoekt leden

09 maart 2022     Ingezonden bericht

Popkoor d’Accord uit Breda bestaat al ruim vijftig jaar en is bekend om haar veelzijdige repertoire: we zingen rocknummers van Evanescence en Within Temptation, maar ook ballads en disconummers van bijvoorbeeld ABBA en Bruno Mars.

Koor zoekt tenor

27 februari 2022     Ingezonden bericht

Heb je altijd al willen zingen of ben je misschien op zoek naar een ander koor? Grijp dan nu je kans want Koor Odyssee Breda heeft enkele plaatsen beschikbaar. Op 22 mei staat er een uitvoering gepland en het zou mooi zijn voor die tijd met name de tenorensectie te versterken.

Special over De Fiepers op Radio BvG

25 februari 2022     Ingezonden door Bert van Gerven

Iedere zondagmiddag om 14.00 uur zendt Radio BvG een weekspecial uit over een groep of een artiest. Op de carnavalszondag 27 februari heeft dit uiteraard met carnaval te maken. Vandaar is de keuze gevallen op de carnavalsband De Fiepers. Cees de Hoon en zijn dochter Celina geven bij elk nummer een aankondiging en een korte anekdote over het nummer.

Nieuwe sambaband in Breda zoekt leden!

16 februari 2022     Redactie Jolande Rommens-Musquetier

Samba, percussie en zomercarnaval, lekker trommelen in een uptempo ritme. Spreekt je dat aan?

Samen muziek maken is leuk voor jong en oud: grijp je kans!

01 februari 2022     Redactie Martin Rasenberg - Fotografie T. Herrings

De harmonie Amor Musae Prinsenbeek is opgericht in de negentiende eeuw en bestaat nog steeds. De voormalige dorpsharmonie is uitgegroeid tot brede muziekvereniging met een eigen Opleidingsorkest, Groot of Symfonisch blaasorkest en een Seniorenorkest onder leiding van twee professionele dirigenten. De muziekvereniging telt ruim honderd leden uit de regio Breda en onderscheidt zich door een hoog muzikaal niveau.

Trompettist gezocht

14 januari 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Toneelgroep Haagse Beemden is op zoek naar een trompettist(e) om live te spelen tijdens drie voorstellingen die gepland staan in de wijk. Twee performances in de maand mei en een op 11 juni tijdens het wijkfeest. De Haagse Beemden bestaat dan 45 jaar.

Driekoningenconcert

06 januari 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

HBNieuws - Modern Prinsenbeekredactrice Anja Wierckx-Staps trakteert de lezers op een zonnig Driekoningen accordeonconcert. De clip is van passende beelden voorzien. Vandaag, 6 januari, het feest van Driekoningen, staat Anja’s muzikale programma in het teken van de Epifanie, de terugkeer van het licht.

HBNieuws - Modern Prinsenbeek brengt muzikale kerstgroet

18 december 2021     Redactie, fotografie en film Geert Dekkers

Dit jaar verrassen wij onze lezers met een bijzondere kerstgroet. Een medley van vrolijke kerstliedjes, gespeeld op de accordeon door onze getalenteerde redactrice Anja Wierckx-Staps.

Muziekvereniging Fidelis bestaat 150 jaar

04 december 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto aangeleverd

Dit jaar bestaat Muziekvereniging Fidelis 150 jaar en dat zouden zij op 19 december vieren met oud-leden en -dirigenten. Helaas kan dat niet doorgaan vanwege de geringe mogelijkheeid om de komende weken te repeteren en de vraag of de genodigden dan wel acte de présence zullen geven in deze onzekere tijd. Daarom heeft Fidelis besloten een jubileumconcert te geven op zaterdag 21 mei 2022. Daarnaast beraden zij zich of zij ook kunnen optreden tijdens het Spanjaardsgatfestival in juni 2022. Reden genoeg om een interview te houden met voorzitter Henk de Wert.

 

12
^ Naar boven