Muziek in de wijk

DJ Chris neemt de luisteraar mee in de klassieke sferen

22 oktober 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Voor de rubriek ‘Muziek in de Wijk’ is uw redacteur langsgegaan bij dj Chris Janssen (76 jaar). Deze DJ Chris verzorgt al acht jaar de muziek in woonzorgcentra Elisabeth en woonzorgcentrum De IJpelaar. Zijn doel is om de bewoners op een leuke manier kennis te laten maken met klassieke muziek en hen een plezier te doen. Op dinsdagochtend draait hij voor bewoners met somatische klachten en op woensdagmiddag voor dementerende ouderen in woonzorgcentrum De IJpelaar.

Anne Nederhoed presenteert Outgrown

30 september 2023     Redactie en fotografie Monica Rijpma

  1. We denken vaak dat sterren geboren worden in Hollywood of New York, maar de Beatles kwamen gewoon uit een arbeiderswijk van Liverpool. Talent komt overal vandaan en Stadspodium Breda doet er alles aan om het talent uit onze eigen achtertuin de ruimte te geven om zich te ontwikkelen en te presenteren.

Duikbootfestival 2023

27 augustus 2023     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Zaterdag 26 augustus stond bij veel mensen in de agenda’s. Ze reisden die dag allemaal naar de Asterdplas in de Haagse Beemden om daar te genieten van wat het jaarlijkse Duikbootfestival hen te bieden had.

 

Verzoeknummers aanvragen via WhatsApp

26 augustus 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Online Radio BVG (= Bert van Gerven) is sinds februari 2021 een begrip in de wijk. Niet alleen in de wijk, maar ook in het buitenland. Dagelijks worden de luisteraars getrakteerd op muziek uit de jaren 50, 60 en 70. 

17 augustus beiaardconcert Grote Toren Breda

16 augustus 2023     Ingezonden bericht - Foto copyright Geert D'hollander

Aanstaande donderdag 17 augustus om 19.00 uur geeft de gerenommeerde Amerikaanse beiaardier Geert D’hollander (geboren en getogen in België) een beiaardconcert op het carillon van de Grote Toren te Breda. Dit in het kader van de jaarlijkse Augustus Beiaardmaand Breda, met elke donderdag in augustus een beiaardconcert.

Beekse Smart zingt voor Sinterklaascomité Prinsenbeek

08 augustus 2023     Ingezonden bericht

Smartlappenkoor Beekse Smart organiseert op zondagmiddag 13 augustus 2023 een benefietconcert voor het Sinterklaascomité Prinsenbeek. Ieder jaar kiest Beekse Smart voor een goed doel om dit te kunnen ondersteunen.

Duikboot Festival bestaat 10 jaar

05 augustus 2023     Redactie Monica Rijpma - foto's Elevation Events

“In 2013 begon het in een kleine zaal als deel van Rauw & Lauw bij Mezz (Breda.) Het eerste Duikboot Festival was in 2015 en verkocht meteen uit. "XXL Events en Elevation Events zijn samen organisator van Duikboot", zegt event producer Bas Vuurmans.

Opening Augustus Beiaardmaand Breda met Peter Bray

02 augustus 2023     Ingezonden bericht - Foto Copyright Peter Bray

Aanstaande donderdag 3 augustus om 19.00 uur opent beiaardier Peter Bray de Augustus Beiaardmaand Breda. In augustus is er elke donderdag om 19.00 uur een beiaardconcert op het carillon van de Grote Toren Breda, door beiaardiers uit binnen- en buitenland.

Ontdek de magie van Salsa en Bachata bij gratis workshop van Total Dance

20 juli 2023     Redactie Jolande Rommens-Musquetier -afbeelding Total Dance

Ben je altijd al gefascineerd geweest door salsadansen, of ben je al een ervaren latin lover en danser? Dan is er een leuke kans om je moves uit te testen tijdens een gratis workshop in de Haagse Beemden op 10 september!

 

Een ereburger uit de Haagse Beemden

15 juli 2023     Redactie Monica Rijpma – Fotografie Binne-Louw Katsma

Voor muziekliefhebbers begint de zomer pas echt als het festivalseizoen losbarst. Voor jazzfans uit de hele wereld is het North Sea Jazz Festival in Rotterdam het startsein, maar in Breda was er dit weekend een ijzersterke editie van BredaLive.

Vier de zomer met Nootwaar

13 juli 2023     Ingezonden bericht

Zangvereniging Nootwaar sluit op zondagmiddag 16 juli haar seizoen af met een terrasconcert bij Café het Witte Schaap aan de Wegedoornpage in Breda. Iedereen is welkom om vanaf 15.00 uur op een informele en muzikale manier de zomervakantie mee in te luiden.

135 jaar Amor Musae

24 juni 2023     Ingezonden bericht

Amor Musae bestaat in 2023 135 jaar. Dat jubileum wordt met verschillende activiteiten gevierd die zich concentreren op zaterdag 8 juli.

Zomertranenterras

20 juni 2023     Ingezonden bericht

Zondagmiddag 25 juni organiseert Beekse Smart in samenwerking met Café Marktzicht het jaarlijks Zomertranenterras ter afsluiting van het seizoen. Een gezellige meezingmiddag op het uitgebreide terras van Café Marktzicht.

Spaanse sferen bij de Grote Hoeve

08 juni 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Tijdens het optreden van Flamencura (= gek op Flamenco) op zondag 4 juni waande het publiek zich in Andalusië. Zangeres Conchita Barbé Vicuña vertelde in haar inleiding dat zij ons deze middag mee zou nemen door Andalusië met de muziek in zigeunerstijl. En dat was niets te veel gezegd. Samen met de flamencodansers Herman Bosker, Isabel Greverath en Vanessa van der Sommen van Flamenco dansschool Ritmo Rosario uit Dorst gaf zij het publiek het gevoel dat zij daar echt waren. De ambiance van De Grote Hoeve en een zonovergoten dag maakten de sfeer compleet.

Feel the Vibe met Popkoor d’Accord

06 juni 2023     Ingezonden bericht

In De Drie Linden is het podium op zaterdag 10 juni om 20.00 uur voor d’Accord. Het koor heeft een feestje te vieren en dat is te merken. Wervelende nummers worden afgewisseld met mooie ballads en dit alles wordt begeleid door de vijfkoppige vaste band ondersteund door blazers. Aanleiding? Het koor bestaat 55 jaar!

 

Fiësta met Flamencura

21 mei 2023     Aankondiging evenement - Foto Flamencura

Spetterend optreden van Flamencura met live muziek en dans onder het bladerdak van de kastanjeboom in de prachtige tuin van de Grote Hoeve op zondag 4 juni vanaf 14.30 uur aan de Burgstsedreef 15.

Er zit muziek in Koningsdag

27 april 2023     Redactie Alex De Vliegere

Onze koning is jarig. Van harte gefeliciteerd! Met zijn allen vieren we feest. Vaak met leuke activiteiten en lekkere levende muziek. Wij zetten een paar zaken die ons toegekomen zijn voor u op een rijtje.

Radio BvG viert tweede verjaardag met leuke actie

06 februari 2023     Ingezonden door radio BvG

Radio BvG is een internet radiostation dat 24 uur per dag en 7 dagen in de week online is met onder andere nieuwsberichten en podcasts over de Haagse Beemden. De radiozender bestaat op 18 februari twee jaar en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Hoe kunnen we dat beter vieren dan met muziek!

The Shannons & Jimmy Ellis

01 februari 2023     Ingezonden door Bierreclamemuseum

Folk ’n Roll is een combinatie van Ierse traditionele muziek, covers, folk en eigen werk. The Shannons zijn: Noel Shannon en Lynn Shannon. Samen geven ze een energiek optreden met wisseling van leadzang en aangevuld met hun eigen spel op gitaar en mandoline. Het swingt voor iedereen!

Nieuwjaarsconcert Amor Musae

14 januari 2023     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Geert Dekkers

In de grote Jumbo-Miegielsenzaal van De Drie Linden in Prinsenbeek zat afgelopen zondagmiddag 8 januari een zeventigtal harmonieleden van Amor Musea in spanning te wachten op de binnenkomst van het publiek. Klaar voor het Happy 2023 nieuwjaarsconcert!

Amor Musae nieuwjaarsconcert

01 januari 2023     Ingezonden door Amor Musae

Happy 2023 nieuwjaarsconcert op zondag 8 januari om 15.00 uur in zaal De Drie Linden aan de Heisprong in Prinsenbeek. Toegang gratis.

^ Naar boven