Tuinieren

Interesse voor een moestuin in de Haagse Beemden?

07 november 2022     Ingezonden door Bredase Amateur Tuinders Kievitsloop

Schrijf je nu in als geïnteresseerde voor een moestuin bij het complex Kievitsloop Haagse Beemden. Niet alleen ouderen hebben een moestuin, maar de laatste tijd zien we op het complex Kievitsloop dat steeds meer jongeren hier interesse in hebben.

Lees meer

Tuinjournaal en lentekriebels

22 maart 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Met steeds meer mooie lenteachtige dagen gaat het bij veel tuinliefhebbers kriebelen en krijgen ze weer zin om in de tuin aan de gang te gaan! Daarom is HBNieuws - Modern Prinsenbeek blij onze lezers voortaan regelmatig te mogen trakteren op wat tips van tuingoeroe Freek van Ommeren van de Kapeltuin.

Lees meer

Buurttuintje aan Merodelaan was wijkdeal van de eerste orde

18 september 2021     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Annelies Mak woont al geruime tijd in de Haagse Beemden en was min of meer vanaf het eerste jaar dat De Kapeltuin openging voor buurtgenoten, een regelmatige bezoeker.

Lees meer

Zesjarige Emma wordt de jongste Kapel-tuinier

22 juni 2021     Redactie en foto’s Monica Rijpma

In de serie jeugdige reporters volgen de verhalen en avonturen elkaar in gestaag tempo op. Bij de activiteiten tijdens NLdoet had grootmoeder Ludi Pechaczek de zesjarige Emma meegenomen naar De Kapeltuin, Daar waren leuke klussen te doen en er zou begonnen worden met het takkenkunstwerk de Groene Draak.

Lees meer

Tuinendag in Muizenberg

11 juni 2021     Redactie en foto’s Anja Wierckx-Staps

In de hete zon van woensdag 9 juni worden de snoeischaren en ander tuingereedschap voor de dag gehaald. Het is weer tuinendag.

Lees meer

Ontdek je talent in de kapeltuin

06 juni 2021     Redactie Monica Rijpma – Foto’s ingezonden

NL Doet was een groot succes in de hele Haagse Beemden, zoals ook blijkt uit verschillende vooraankondigingen en de leuke verslagen die u hier in uw krant kunt lezen. In elke buurt was wel iets te doen en vooral het opfleuren met beplanting en het werk in de tuinen waren druk bezocht.

Lees meer

Vrijwilligers in actie bij Buurttuin Lucaskerk

31 mei 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach - Foto Ton van Doorn

De landelijke actie NLdoet leverde ook bij de Lucaskerk flink wat vrijwilligers op, die enthousiast aan de slag gingen met het planten van zomerbloembollen. Onze contactpersoon Dick de Man is daar uiteraard zeer blij mee. Trots wijst hij op de strook met streekeigen kruiden die door de gemeente is aangebracht en ingezaaid rond het gebouw. Ook vertelt hij dat de Buurttuin Lucaskerk nu in de uitvoeringsfase is. Daarom is er een ‘groene’ informatiestand aanwezig op het terrein om wijkbewoners hierover uitgebreid te informeren.

Lees meer

Opening Groen Klimaatplein bij Tuincentrum GroenRijk Prinsenbeek za 15 mei

07 mei 2021     Advertorial - foto's ingezonden door GroenRijk Prinsenbeek

Tuincentrum GroenRijk Prinsenbeek opent op zaterdag 15 mei - tijdens de regionale Week van ons Water - een ‘Groen Klimaatplein’.

Lees meer

Zin in tuinieren bij de Lucaskerk?

01 mei 2021     Redactie en foto: Jolande Rommens

Heb je zin om een paar uurtjes per maand te tuinieren? Dat kan binnenkort in de gezellige buurttuin bij de Lucaskerk. Voor de nieuwe buurttuin aan de Tweeschaar zoeken ze nog enthousiaste mensen die graag samen met anderen in de natuur bezig zijn.

Lees meer

Tuinieren

^ Naar boven