Sociaal Cultureel

Burendag in Gageldonk

24 september 2023     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Zoals elk jaar in het laatste weekend van september, kunnen buren met en voor elkaar activiteiten organiseren en een bijdrage voor de kosten aanvragen bij het Oranje Fonds. Samen met medeoprichter Douwe Egberts wordt burendag het ultieme moment voor koffieklatsch.

World Cleanup Day

18 september 2023     Redactie Jolande Rommens-Musquetier – Foto Pascal van Boxel

Het was cleanup day afgelopen zaterdag. Mensen gewapend met vuilniszak en grijper hebben weer heel veel zwerfvuil opgeruimd. De bermen en de straten en de wijk hebben, met een beetje mazzel, door deze vrijwilligers een schoonmaakbeurt gehad. Dat is prettig!

 

Genieten tijdens de Zomeravonden

24 augustus 2023     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Alex De Vliegere

De vrijwilligers van Ontmoetingscentrum De Sleutel, Grote Broer en Grote Zus en het team van vrijwilligers van kinderboerderij De Sik kijken tevreden terug op twee geslaagde Zomeravonden in de buurttuin. De muziek werd verzorgd op woensdagavond 16 augustus door High Time Music en op donderdagavond door de band Melody.

Leuke activiteiten tijdens de Stuif Es In

17 augustus 2023     Redactie Nelleke van der Zee

De zomervakantie is weer bijna voorbij. Traditiegetrouw sluit het team van vrijwilligers van Buurthuis Gageldonk deze af met een gezellige Stuif Es In. Diverse activiteiten worden op tafels in de grote zaal aangeboden aan de deelnemende kinderen. Van 21 tot en met 24 augustus van 09.00 - 16.00 uur kan er weer volop worden geknutseld voor 5 euro per dag.

 

Brocantemarkt voor klaslokaal Kenia

06 juli 2023     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Onderwijs en uitzicht op werk zijn de basis voor een goede toekomst van ieder kind. Zo ook de kinderen in Kenia. Het Kenia Scholingsproject Prinsenbeek ondersteunt scholen met voorzieningen: van sanitair tot lunchprojecten. Het biedt ook de kans om naast het basisonderwijs, middelbaar onderwijs aan te kunnen bieden. De betrokkenheid en zorg voor elkaar van de Keniaanse cultuur is één van de aspecten die vertaald wordt naar diverse activiteiten in Prinsenbeek.

IJsvogelverzameling Saskia de Kroes

04 juli 2023     Ingezonden bericht

De tante van Saskia de Kroes had in haar kast een beeldje staan van een ijsvogel, dat ze erg bewonderde. Haar tante woonde toen in een huis met de naam IJsvogel...

Wipe out ballenbaan is de grote uitdaging

25 juni 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Natasja Donkers

De temperatuur was goed, de nodige attracties waren aanwezig om er een gezellige buitenspeeldag van te maken. Glunderende snoeten en lachende kinderen, sommige verscholen achter een grote suikerspin geven het beeld weer. Ontmoetingscentrum De Sleutel, Kinderboerderij De Sik en Grote Broer en Grote Zus hebben wederom samengewerkt om op woensdag 21 juni er een geslaagde middag van te maken.

 

Moeder zoekt redders van haar zoon

15 juni 2023

Mevrouw Natasia Hulters is op zoek naar een fietser en een wandelaar die woensdagavond rond half 12 haar zoon hebben gevonden op fietspad Schapenpad.

Gezelligheid in De Ganzerik

13 juni 2023     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Vanwege het wijkfestival zijn er diverse activiteiten te beleven bij Bianca in De Ganzerik. Om kwart voor tien gaan de deuren open om de mannen van Biljart BZN, Ardon en partner van de G-Darts en Hart Trimclub Sportief te verwelkomen. Bij Anja kon je de Kunst van het Kantklossen ervaren. Wellicht vanwege de enorme hitte zijn er weinig bezoekers, maar toch genoeg om het gezellig met elkaar te hebben.

Voorverkoop polsbandjes en dagkaarten Park Kesteren begonnen

27 mei 2023     Redactie Nelleke van der Zee

De organisatoren van de activiteiten in Park Kesteren op 18 tot en met 20 juli, Ontmoetingscentrum De Sleutel, Kinderboerderij De Sik en Grote Broer en Grote Zus zijn al druk bezig om weer een leuk en afwisselend programma te maken. Voor zowel jong als oud is er iets te beleven. De voorverkoop van de polsbandjes voor deze drie dagen à 10 euro en een dagkaart à 4 euro is al gestart. Tijdens de reguliere openingstijden zijn ze te verkrijgen bij Kinderboerderij De Sik en Ontmoetingscentrum De Sleutel.

Vernieuwde speeltuin Moerenveld feestelijk geopend

19 mei 2023     Redactie Désirée Martis – Fotografie Jan Brouwer

Precies twee jaar nadat een groepje bewoners het initiatief nam om het Moerenveld aan het Muitenpad in de buurt Gageldonk mooier te maken, werd afgelopen woensdagmiddag de vernieuwde speeltuin feestelijk in gebruik genomen. Samen met de leden van de leerlingenraad van NBS De Hoogakker knipte wethouder Jeroen Bruijns (CDA, Buitenruimte en Regio) de linten door die de speeltoestellen aan elkaar verbonden. Een groot aantal kinderen, ouders, belangstellenden uit de buurt, enkele leerkrachten en de directeur van De Hoogakker waren aanwezig.

Mindfulness/ontspanningsmiddag

21 oktober 2022     Ingezonden door Edith Bakker - Foto Pixabay

Wil je een betere nachtrust en meer ontspanning in je lichaam en hoofd?

Taal en digitaal bij Digi-Taalpunt HB

02 oktober 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Wist je dat er meer dan twee miljoen Nederlanders zijn die moeite hebben met lezen, schrijven of hun kinderen helpen met huiswerk? En als het gaat over bijhouden hoe je digitaal kan meedoen is die groep nog groter.

Gouden afsluiting Buurtcamping Park Kesteren

31 juli 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Kinderliedjes schallen door de luidspeakers. Op de aanwijzingen van Natasja Donkers en Grote Broer en Zus springen en dansen kinderen voor het grote podium. Muzikant Milaunus Ambeua (Ilo) roept ook vanaf het podium: “rechterbeen, linkerbeen en klap in je handen.” De kinderen hebben plezier op donderdag 28 juli, de laatste dag van Buurt(dag)camping Park Kesteren.

Open dagen boerderij van den Kieboom groot succes

29 juni 2022     Redactie en fotografie Christel Groot-Huiting

Het begon op zaterdag 25 juni al vroeg druk te worden bij de boerderij van de familie van den Kieboom aan de Rietdijk 4 aan de rand van de Haagse Beemden. Veel gezinnen uit de wijk, met vooral jonge kinderen, kijken rond en vermaken zich prima. Er is dan ook van alles te zien en te doen dit open weekend, dat inmiddels al enkele jaren georganiseerd wordt door de familie.

Vrijheidsfeest

08 mei 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Het weer is perfect, zeker niet koud maar ook geen overdadige zon die de bezoekers wel eens op ‘andere ideeën’ zou kunnen brengen. Het beste weer voor een Vrijheidsfeest dat zich zowel binnen als buiten afspeelt. En dat doet het super.

Welwezen

07 mei 2022     Ingezonden bericht

Toneelgroep Haagse Beemden gaat haar eerste voorstellingen geven. Na een oponthoud vanwege de coronamaatregelen kunnen deze nu eindelijk van start gaan. De eerste voorstelling is een eenakter van Peter van Straaten, bekend van zijn tekeningen.

Prijsuitreiking paasactie infopunten

06 mei 2022     Redactie Bert van Gerven - Fotografie Jan Brouwer

Negen jonge kunstenaars zijn uitgenodigd om een prijs in ontvangst te nemen voor de kleurplatenwedstrijd die door de vrijwilligers van het infopunt is georganiseerd.

Vrijheidsfeest Haagse Beemden

03 mei 2022     Ingezonden door Buurthuis Gageldonk

5 mei is het weer Bevrijdingsdag en om deze prachtige dag te vieren organiseren Buurthuis Gageldonk, Surplus Jongerenwerk en Grote Broer en Zus Haagse Beemden het Vrijheidsfeest Haagse Beemden!

Koningsdag 2022 brengt vertier en plezier

30 april 2022     Redactie Nelleke van der Zee & Alex De Vliegere - Fotografie Alex De Vliegere

Haagse Beemden en Prinsenbeek kleurden weer oranje op woensdag 27 april tijdens Koningsdag. De sfeer zit er goed in en het is te merken dat de bewoners behoefte hebben aan een feestje. Uw redacteuren namen een kijkje in Prinsenbeek, bij Kinderboerderij de Sik en bij winkelcentrum Heksenwiel om te zien wat er zoal op deze bijzondere dag te beleven viel.

Groen licht voor Haagse Beemden Festival

27 maart 2022     Redactie en foto Monica Rijpma

De kantine bij WDS’19 was goed druk op een koude doordeweekse avond. Paul van de Heuvel en Mike Hermans, de initiatiefnemers van een groot wijkfeest op zaterdag 11 juni 2022, hadden verenigingen en deelnemers van het Haagse Beemden Festival uitgenodigd voor een informatieavond.

^ Naar boven