Sociaal Cultureel

Vrijheidsfeest

08 mei 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Het weer is perfect, zeker niet koud maar ook geen overdadige zon die de bezoekers wel eens op ‘andere ideeën’ zou kunnen brengen. Het beste weer voor een Vrijheidsfeest dat zich zowel binnen als buiten afspeelt. En dat doet het super.

Welwezen

07 mei 2022     Ingezonden bericht

Toneelgroep Haagse Beemden gaat haar eerste voorstellingen geven. Na een oponthoud vanwege de coronamaatregelen kunnen deze nu eindelijk van start gaan. De eerste voorstelling is een eenakter van Peter van Straaten, bekend van zijn tekeningen.

Prijsuitreiking paasactie infopunten

06 mei 2022     Redactie Bert van Gerven - Fotografie Jan Brouwer

Negen jonge kunstenaars zijn uitgenodigd om een prijs in ontvangst te nemen voor de kleurplatenwedstrijd die door de vrijwilligers van het infopunt is georganiseerd.

Vrijheidsfeest Haagse Beemden

03 mei 2022     Ingezonden door Buurthuis Gageldonk

5 mei is het weer Bevrijdingsdag en om deze prachtige dag te vieren organiseren Buurthuis Gageldonk, Surplus Jongerenwerk en Grote Broer en Zus Haagse Beemden het Vrijheidsfeest Haagse Beemden!

Koningsdag 2022 brengt vertier en plezier

30 april 2022     Redactie Nelleke van der Zee & Alex De Vliegere - Fotografie Alex De Vliegere

Haagse Beemden en Prinsenbeek kleurden weer oranje op woensdag 27 april tijdens Koningsdag. De sfeer zit er goed in en het is te merken dat de bewoners behoefte hebben aan een feestje. Uw redacteuren namen een kijkje in Prinsenbeek, bij Kinderboerderij de Sik en bij winkelcentrum Heksenwiel om te zien wat er zoal op deze bijzondere dag te beleven viel.

Groen licht voor Haagse Beemden Festival

27 maart 2022     Redactie en foto Monica Rijpma

De kantine bij WDS’19 was goed druk op een koude doordeweekse avond. Paul van de Heuvel en Mike Hermans, de initiatiefnemers van een groot wijkfeest op zaterdag 11 juni 2022, hadden verenigingen en deelnemers van het Haagse Beemden Festival uitgenodigd voor een informatieavond.

CC Giegeldonk vult Gageldonk

28 februari 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Vorige week zondag was het nog steeds regenachtig en stormachtig met Franklin en de naweeën van de twee stormen Eunice en Dudley. Reden te meer voor een grote stoet carnavalsliefhebbers om naar het Mariapark in Meersel-Dreef te reizen om in de moderne kapel van de heilige Clara van Assisi een lekkere dikke worst te offeren.

Internationaal podium voor Haagse Beemden Festival

24 februari 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Paul van de Heuvel en Mike Hermans zijn twee goede vrienden die elkaar gevonden hebben bij de Raad van Elf van Giegeldonk. Ze houden wel van een uitdaging en in oktober 2021 werd onder het genot van een biertje en in een goed gesprek het idee geboren eens iets te doen om alle verenigingen in de Haagse Beemden in het zonnetje te zetten.

Cadetten klusdag

14 februari 2022     Redactie Anja Wierckx-Staps – Foto’s aangeleverd door de Nederlandse Defensie Academie

Voor alweer het vijfde jaar hielden de cadetten van de Koninklijke Militaire Academie hun jaarlijkse Maatschappelijke Corpsdag met klusjes in Breda. Naast diverse initiatieven in de stad waren ze ook te vinden in de Haagse Beemden, bij Inloop VERbindING en zorgcentrum Heksenwiel.

Repaircafé Haagse Beemden weer geopend

11 februari 2022     Redactie Tilly van Doorn - Fotografie Ton van Doorn

Na de versoepeling van de maatregelen mochten ook de repaircafés weer opengaan. In Breda zijn vier verschillende, zelfstandig opererende repaircafé-locaties, waaronder een in de Haagse Beemden en een in Prinsenbeek. Aan de Heksenwiellaan is het repaircafé iedere eerste zaterdagmiddag van de maand geopend. In Prinsenbeek (Prinsenbeekse Bezige Bijen) geldt dat voor elke tweede zaterdag van de maand, maar nog niet in februari.

Shoppen vanuit een kledingtas

03 februari 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Nichon Glerum

De lockdown heeft ook positieve dingen teweeggebracht. Zo is er in heel Nederland het project Ketting Kledingruil ontstaan. Een principe waarin goede en schone tweedehands kleding een nieuwe eigenaar krijgt. Een groep deelnemers vult tassen met kleding die zij zelf niet meer dragen. De tas wordt doorgegeven aan een andere deelnemer en die mag er bruikbare kledingstukken uithalen en er zelf kledingstukken in doen. De tas wordt dan na drie dagen bij de volgende op de lijst afgegeven.

Bewoners een thuis bieden

09 november 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto aangeleverd

Thebe|De Hillen aan de Heksenwiellaan 52 is een kleinschalige locatie voor mensen met een somatische indicatie (lichamelijke aandoening) of een pg (psychogeriatrie; mensen met dementie). Medewerkers doen er alles aan om samen met de naasten van de bewoners ervoor te zorgen dat de bewoners een zinvolle dagbesteding hebben en zich thuis voelen.

CC Giegeldonk installeert nieuwe Prins Carnaval

09 november 2021     Ingezonden bericht

Afgelopen jaar gaat niet de boeken in als een fantastisch carnavalsjaar. Corona zorgde ervoor dat alle evenementen gecanceld werden en met man en macht is gewerkt om op een digitale wijze toch nog enigszins een carnavalsgevoel bij de mensen thuis te brengen. Dit jaar zouden we alles in gaan halen. Das ginne kunst!

Repaircafé beleeft voorzichtige herstart

02 november 2021     Redactie en Foto Alex De Vliegere

Taco Buitenhuis reageerde op de oproep voor een coördinator voor het opnieuw op te starten Repaircafé in Wijkcentrum Heksenwiel. Hij vertelt enthousiast over de voortgang, de eerste reparatiesessies na de coronastop.

Spanning en sensatie in de Haagse Beemden

31 oktober 2021     Redactie Tilly van Doorn - Fotografie Ton van Doorn

Vrijdagavond was het zover: eindelijk weer een halloweenoptocht in de Haagse Beemden. En wat voor één! Wegens corona kon het vorig jaar niet doorgaan en zo was de laatste optocht alweer twee jaar geleden. Dat oud en jong dit gemist heeft, was die avond wel duidelijk. Een lange rij verklede, geschminkte, gemaskerde en lichtgevende deelnemers vormde zich voor de ingang van Kinderboerderij De Sik, om mee te lopen in deze spannende optocht.

Toneelgroep Haagse Beemden geeft speltraining

28 oktober 2021     Ingezonden door Toneelgroep Haagse Beemden

De nieuwe toneelgroep in de wijk gaat een speltraining geven aan liefhebbers van toneel. Heb je altijd al eens toneel willen spelen en weet je niet of het iets voor jou is meld je dan vrijblijvend aan bij de toneelgroep en ontdek je verborgen talenten.

Heb jij stalen zenuwen?

26 oktober 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Alex De Vliegere

Het is bijna zover, de wijk wordt binnenkort overspoeld met griezels, zombies, mummies en spoken. In verschillende wijken wordt Halloween gevierd. De personages kunnen zo griezelig zijn dat jij er stalen zenuwen voor moet hebben. Buurthuis Gageldonk, Kinderboerderij De Sik, Ontmoetingscentrum De Sleutel, Grote Broer en Zus en de Kroeten Heksen hebben diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. HBNieuws zet ze voor u op een rijtje.

Spelen met schaduw en toveren met lijnen

19 oktober 2021     Redactie Tilly van Doorn - Fotografie Ton van Doorn

In Inloop VERbindING vond vrijdag een MaakMeeAtelier-workshop plaats door kunstschilder William van der Zanden. De deelnemers hebben thuis de meemaakmand ontvangen en konden aanschuiven om mee te doen aan deze opdracht. William koos dit keer voor ‘tekenen in perspectief’. Hij legt uit hoe je van een vlakke tweedimensionale (2D) tekening een driedimensionale (3D) tekening kunt maken door diepte te suggereren.

^ Naar boven