Sociaal Cultureel

In deze rubriek worden diverse sociaal-culturele activiteiten getoond.

Kunst en cultuur bij 44 jaar Haagse Beemden

22 juni 2021     Redactie Monica Rijpma – Foto’s Paul Godefroij

Hoewel Haagse Beemden Verbindt een bescheiden feestje had aangekondigd, kon iemand met een brede belangstelling aardig wat mislopen bij de viering van HB44. Gelukkig is uw krant er om verslag te doen.

Wijkverjaardag Haagse Beemden op De Donk

21 juni 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Foto’s Ton van Doorn

Ook in winkelcentrum De Donk werd het 44-jarig bestaan van de wijk Haagse Beemden feestelijk gevierd. De winkeliersvereniging zorgde in samenwerking met Carnavalsvereniging Giegeldonk voor een vrolijke, muzikale ochtend. Daarbij werd een kopje koffie met een ‘Giegeltje’ aangeboden aan het winkelend publiek.

Wijkverjaardag, eerste indrukken

19 juni 2021     Foto's Alex De Vliegere

Haagse Beemden 44 jaar, eerste indrukken

44 Jaar Haagse Beemden

15 juni 2021     Aankondiging op Youtube door Geert Dekkers

Aankondiging op Youtube van de wijkverjaardag op zaterdag 19 juni, door HBNieuwsvlogger Geert Dekkers.

Wijkverjaardag

13 juni 2021     Redactie Alex De Vliegere en Monica Rijpma

Driewerf hoera! Op 19 juni viert de wijk Haagse Beemden haar 44e verjaardag. Er staan daarom een aantal leuke activiteiten op stapel. Op de Donk presenteert CC Giegeldonk om 11.11 uur een feestelijke borrel: het Giegeltje. Netwerk Haagse Beemden stelde in samenwerking met Bekom, de Lucaskerk en werkgroep Asterdplas ook een feestelijk programma op.

Eerste MaakMeeAtelier van de MeeMaakMand

11 juni 2021     Redacteur Nelleke van der Zee – Foto Alex De Vliegere

Ria Smans (81 jaar) krijgt niet alleen voor de eerste keer een MeeMaakMand, maar mocht ook deelnemen aan het eerste MaakMeeAtelier. Dit werd gegeven door kunstenaars Natasja Ahout en José Jonkers in Buurthuis Gageldonk op woensdagochtend 9 juni van 10.00 tot 12.00 uur.

Buitenspeeldag in de Haagse Beemden

11 juni 2021     Redacteur Nelleke van der Zee – foto’s Alex De Vliegere

Iedere tweede woensdag in de maand juni wordt in heel het land de Nationale Buitenspeeldag gehouden. Overal in het land worden straten afgesloten zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen. Ook in de Haagse Beemden worden op vier verschillende locaties de Buitenspeeldagen gehouden.

Buitenspeeldag bij Kinderboerderij De Sik

10 juni 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Fotocompilatie Ton van Doorn

Evenals afgelopen zondag, de open dag, was het op de buitenspeeldag een drukte van belang op Kinderboerderij De Sik. De kinderen maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om zowel bij de Sik, als bij De Sleutel en De Verbinding zich lekker uit te leven.

NLdoet Bertelsberg en Bergdreef

03 juni 2021     Foto’s Ton van Doorn en Anja Wierckx-Staps

Op initiatief van Loes Rompa werden zaterdag de Bertelsberg en Bergdreef opgesierd met bloemen en planten. Dit in het kader van NL Doet.

NLdoet: Park Kesteren nog meer in de bloem(boll)etjes gezet

31 mei 2021     Redacteur Tilly van Doorn-Cogenbach – Foto Ton van Doorn

In het kader van NLdoet bleven ook de vrijwilligers voor het Park Kesteren niet in hun luie stoel zitten. Op deze mooie en zonnige zaterdagmiddag was er een groep paraat om bloembollen, zaadjes en plantjes te verspreiden door het park. Na een korte werkbespreking – wie met wie, waar en hoe – gingen de ‘zaaivrouwkes’ van start. Zo kunnen we in het park deze zomer genieten van onder andere lelietjes van dalen, ranonkels, anemonen en gladiolen.

NL Doet

25 mei 2021     Redactie Monica Rijpma - foto aangeleverd

Nederlands grootste vrijwilligersfestival

Elk jaar organiseert het Oranje Fonds een landelijke klusdag waarbij organisaties en verenigingen een- of tweedaagse wijkklussen kunnen aanmelden op de website www.nldoet.nl. Op 29 mei is het weer zover...

Een ketting van kledingtassen in de Haagse Beemden

11 mei 2021     Tilly van Doorn-Cogenbach - Foto Ton van Doorn

Een berichtje op Nextdoor trok onze aandacht: wanneer je kleding wilt doneren in de Haagse Beemden, kan dat ook bij de ‘Ketting-kleding-ruil-tas’. Voor informatie hierover komen we terecht bij Louise Klijn die ons dit fenomeen haarfijn uit de doeken kan doen.

^ Naar boven