Sociaal Cultureel

Mindfulness/ontspanningsmiddag

21 oktober 2022     Ingezonden door Edith Bakker - Foto Pixabay

Wil je een betere nachtrust en meer ontspanning in je lichaam en hoofd?

Taal en digitaal bij Digi-Taalpunt HB

02 oktober 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Wist je dat er meer dan twee miljoen Nederlanders zijn die moeite hebben met lezen, schrijven of hun kinderen helpen met huiswerk? En als het gaat over bijhouden hoe je digitaal kan meedoen is die groep nog groter.

Gouden afsluiting Buurtcamping Park Kesteren

31 juli 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Kinderliedjes schallen door de luidspeakers. Op de aanwijzingen van Natasja Donkers en Grote Broer en Zus springen en dansen kinderen voor het grote podium. Muzikant Milaunus Ambeua (Ilo) roept ook vanaf het podium: “rechterbeen, linkerbeen en klap in je handen.” De kinderen hebben plezier op donderdag 28 juli, de laatste dag van Buurt(dag)camping Park Kesteren.

Open dagen boerderij van den Kieboom groot succes

29 juni 2022     Redactie en fotografie Christel Groot-Huiting

Het begon op zaterdag 25 juni al vroeg druk te worden bij de boerderij van de familie van den Kieboom aan de Rietdijk 4 aan de rand van de Haagse Beemden. Veel gezinnen uit de wijk, met vooral jonge kinderen, kijken rond en vermaken zich prima. Er is dan ook van alles te zien en te doen dit open weekend, dat inmiddels al enkele jaren georganiseerd wordt door de familie.

Vrijheidsfeest

08 mei 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Het weer is perfect, zeker niet koud maar ook geen overdadige zon die de bezoekers wel eens op ‘andere ideeën’ zou kunnen brengen. Het beste weer voor een Vrijheidsfeest dat zich zowel binnen als buiten afspeelt. En dat doet het super.

Welwezen

07 mei 2022     Ingezonden bericht

Toneelgroep Haagse Beemden gaat haar eerste voorstellingen geven. Na een oponthoud vanwege de coronamaatregelen kunnen deze nu eindelijk van start gaan. De eerste voorstelling is een eenakter van Peter van Straaten, bekend van zijn tekeningen.

Prijsuitreiking paasactie infopunten

06 mei 2022     Redactie Bert van Gerven - Fotografie Jan Brouwer

Negen jonge kunstenaars zijn uitgenodigd om een prijs in ontvangst te nemen voor de kleurplatenwedstrijd die door de vrijwilligers van het infopunt is georganiseerd.

Vrijheidsfeest Haagse Beemden

03 mei 2022     Ingezonden door Buurthuis Gageldonk

5 mei is het weer Bevrijdingsdag en om deze prachtige dag te vieren organiseren Buurthuis Gageldonk, Surplus Jongerenwerk en Grote Broer en Zus Haagse Beemden het Vrijheidsfeest Haagse Beemden!

Koningsdag 2022 brengt vertier en plezier

30 april 2022     Redactie Nelleke van der Zee & Alex De Vliegere - Fotografie Alex De Vliegere

Haagse Beemden en Prinsenbeek kleurden weer oranje op woensdag 27 april tijdens Koningsdag. De sfeer zit er goed in en het is te merken dat de bewoners behoefte hebben aan een feestje. Uw redacteuren namen een kijkje in Prinsenbeek, bij Kinderboerderij de Sik en bij winkelcentrum Heksenwiel om te zien wat er zoal op deze bijzondere dag te beleven viel.

Groen licht voor Haagse Beemden Festival

27 maart 2022     Redactie en foto Monica Rijpma

De kantine bij WDS’19 was goed druk op een koude doordeweekse avond. Paul van de Heuvel en Mike Hermans, de initiatiefnemers van een groot wijkfeest op zaterdag 11 juni 2022, hadden verenigingen en deelnemers van het Haagse Beemden Festival uitgenodigd voor een informatieavond.

CC Giegeldonk vult Gageldonk

28 februari 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Vorige week zondag was het nog steeds regenachtig en stormachtig met Franklin en de naweeën van de twee stormen Eunice en Dudley. Reden te meer voor een grote stoet carnavalsliefhebbers om naar het Mariapark in Meersel-Dreef te reizen om in de moderne kapel van de heilige Clara van Assisi een lekkere dikke worst te offeren.

Internationaal podium voor Haagse Beemden Festival

24 februari 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Paul van de Heuvel en Mike Hermans zijn twee goede vrienden die elkaar gevonden hebben bij de Raad van Elf van Giegeldonk. Ze houden wel van een uitdaging en in oktober 2021 werd onder het genot van een biertje en in een goed gesprek het idee geboren eens iets te doen om alle verenigingen in de Haagse Beemden in het zonnetje te zetten.

Cadetten klusdag

14 februari 2022     Redactie Anja Wierckx-Staps – Foto’s aangeleverd door de Nederlandse Defensie Academie

Voor alweer het vijfde jaar hielden de cadetten van de Koninklijke Militaire Academie hun jaarlijkse Maatschappelijke Corpsdag met klusjes in Breda. Naast diverse initiatieven in de stad waren ze ook te vinden in de Haagse Beemden, bij Inloop VERbindING en zorgcentrum Heksenwiel.

Repaircafé Haagse Beemden weer geopend

11 februari 2022     Redactie Tilly van Doorn - Fotografie Ton van Doorn

Na de versoepeling van de maatregelen mochten ook de repaircafés weer opengaan. In Breda zijn vier verschillende, zelfstandig opererende repaircafé-locaties, waaronder een in de Haagse Beemden en een in Prinsenbeek. Aan de Heksenwiellaan is het repaircafé iedere eerste zaterdagmiddag van de maand geopend. In Prinsenbeek (Prinsenbeekse Bezige Bijen) geldt dat voor elke tweede zaterdag van de maand, maar nog niet in februari.

Shoppen vanuit een kledingtas

03 februari 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Nichon Glerum

De lockdown heeft ook positieve dingen teweeggebracht. Zo is er in heel Nederland het project Ketting Kledingruil ontstaan. Een principe waarin goede en schone tweedehands kleding een nieuwe eigenaar krijgt. Een groep deelnemers vult tassen met kleding die zij zelf niet meer dragen. De tas wordt doorgegeven aan een andere deelnemer en die mag er bruikbare kledingstukken uithalen en er zelf kledingstukken in doen. De tas wordt dan na drie dagen bij de volgende op de lijst afgegeven.

Bewoners een thuis bieden

09 november 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto aangeleverd

Thebe|De Hillen aan de Heksenwiellaan 52 is een kleinschalige locatie voor mensen met een somatische indicatie (lichamelijke aandoening) of een pg (psychogeriatrie; mensen met dementie). Medewerkers doen er alles aan om samen met de naasten van de bewoners ervoor te zorgen dat de bewoners een zinvolle dagbesteding hebben en zich thuis voelen.

CC Giegeldonk installeert nieuwe Prins Carnaval

09 november 2021     Ingezonden bericht

Afgelopen jaar gaat niet de boeken in als een fantastisch carnavalsjaar. Corona zorgde ervoor dat alle evenementen gecanceld werden en met man en macht is gewerkt om op een digitale wijze toch nog enigszins een carnavalsgevoel bij de mensen thuis te brengen. Dit jaar zouden we alles in gaan halen. Das ginne kunst!

Repaircafé beleeft voorzichtige herstart

02 november 2021     Redactie en Foto Alex De Vliegere

Taco Buitenhuis reageerde op de oproep voor een coördinator voor het opnieuw op te starten Repaircafé in Wijkcentrum Heksenwiel. Hij vertelt enthousiast over de voortgang, de eerste reparatiesessies na de coronastop.

^ Naar boven