Kiek in de wijk

Kiek – de Kuil

19 november 2021     Foto Geert Dekkers

Het water van de Kuil weerspiegelt de kleurenpracht van de herfst. Meerkoeten zwemmen vergenoegd rond tussen het neerdwarrelende bladgoud. Ook mensen mogen er zwemmen, in het gereserveerde zwembadgedeelte van de Kuil, maar dan alleen gedurende het zomerseizoen.

Kiek - Burgstsedreef

15 november 2021     Foto HongGuang Wang

De zon weet bij opkomst of ondergang vaak betoverende beelden op te wekken. Lezeres HongGuang Wang maakte bijgaande kiek aan de Burgstsedreef.

Kiek – hondenuitlaatplaats

11 november 2021     Foto HongGuang Wang

Heeft u een hond? Dan moet u ook nu en dan uit uw comfortzone treden. Het beest moet naar buiten, weer of geen weer, en u dus ook. Dat dit een overdaad aan onstuimige, maar vaak ook prachtige momenten met zich meebrengt, daar weten hondenbezitters alles van.

Bijgaande kiek werd gemaakt door lezeres HongGuang Wang, vanaf het hondenuitlaatveldje nabij WDS’19.

Kiek – Luchtmachttoren

07 november 2021     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Sinds Haagse Beemden Nieuws en Modern Prinsenbeek samenkwamen is er veel aan onze kijk op de dingen gewijzigd. Zo stond de Luchtmacht- of Eurotoren altijd aan de rand van onze wijk, langs de snelweg. Nu staat de toren midden in ‘ons gebied’, als een Grote Kerk van het stadskwadrant Noordwest.

Kiek – regenboog

06 november 2021     Foto HongGuang Wang

Lezeres HongGuang Wang legde onlangs deze schitterende regenboog vast. Er wordt gezegd dat aan het einde ervan een pot met goud staat. De vraag blijft: aan welk einde?

Kiek - Indian Summer 2021

30 oktober 2021     Fotografie Ton van Doorn en Bert van Halteren

De rode boom werd gefotografeerd aan de Mastenbroek door HBNieuws fotograaf Ton van Doorn. Bijna gelijktijdig kiekte onze webmaster Bert van Halteren elders in de wijk een gele boom. Dat was enkele dagen geleden. Inmiddels liggen er miljoenen kleine blaadjes als een tapijt verspreid over het plaveisel.

Kiek – Zonsondergang

19 oktober 2021

De dagelijkse zonsondergang verloopt lang niet altijd even opvallend. Vaak gaat gewoon langzaam het licht uit. Maar soms gaat de zon heel bijzonder onder. Met dank aan lezeres HongGuang Wang voor het insturen van deze gloedvolle foto’s.

Kiek - startklaar

18 oktober 2021     Foto Alex De Vliegere

Jongens, wie telt er af?

Kiek – weggegooid brood

17 oktober 2021     Foto Hannie Vinkenburg

Vandaag, zondag 17 oktober, is het Wereldarmoededag. De intentie hierachter is om armoede uit te bannen. Op veel plaatsen zijn er inzamelingsacties georganiseerd. Veel mensen zouden blij zijn met een zak vol verse cadetten. De foto werd gemaakt door Hannie Vinkenburg, tijdens het uitlaten van haar hond.

Kiek - Steenmarter

13 oktober 2021

Langs het Moerenpad lag dit prachtige beest. Het is een steenmarter. Het is heel bijzonder dat dit dier voorkomt in onze wijk en zeker ook spijtig dat hij dood is. De steenmarter is een beschermde diersoort.

Kiek – in de wolken (2)

12 oktober 2021     Fotografie: Paul Godefroij

Ook onze HBNieuws fotograaf Paul Godefroij schoot onlangs een paar wolken. Eentje die als een reusachtige ijsberg onze wijk binnendrijft, een groot monster dat zich zittend op een wolk voortbeweegt en een regenwolk op weg naar waterzuiveringstation Nieuwveer.

Wolken spreken tot de verbeelding en worden hoogst gewaardeerd, zolang ze zich tenminste niet boven onze hoofden leegregenen.

 

Kiek – in de wolken (1)

10 oktober 2021     Fotografie HongGuang Wang

Wit, grijs en als het echt spannend wordt zijn ze bijna zwart. Geen wolk is hetzelfde. Een helderblauw uitspansel wordt door velen gewaardeerd maar die immer in beweging zijnde wattenbergen aan de hemel hebben toch ook zo hun charme en geven onze fantasie een ‘boost’. Vandaag tonen we u een bijdrage van lezeres HongGuang Wang. Wat ziet u er in?

 

Kiek – bloemen bij de Asterdplas

02 oktober 2021

Lezeres HongGuang Wang fotografeerde deze bloemen die langs het wandelpad bij de Asterdplas in bloei staan. Ze vroeg zich af waar die kleurenpracht zo plotseling door is ontstaan. De bloemen zijn het resultaat van de plantactie die wijkbewoners tijdens NL-doet op 29 mei ondernamen.

Kiek - treurwilg

24 september 2021     Foto Alex De Vliegere

Een treurwilg, weerspiegeld in zijn eigen tranen. De foto werd in de herfst van 2018 gemaakt nabij de Asterdplas.

Kiek - Kesterenkoppen

18 september 2021     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Die kleurrijke, maar o zo vreemde gevelkoppen in Kesteren, wat stellen ze voor? Die gele kop doet sterk denken aan een Egyptische farao, die groene met kringels heeft veel weg van een getatoeëerde Maorikrijger. Helpt u ons verder?

 

Kiek - Groeizaam weer

05 september 2021     Redactie en foto’s Alex De Vliegere

Beide foto’s zijn gemaakt in augustus, met een interval van amper drie weken. Dit voltrok zich in het nieuwe buurttuintje bij de Lucaskerk. Was u op vakantie elders? Dan is het goed mogelijk dat er zich ondertussen een soortgelijk wonder in uw eigen tuin heeft gemanifesteerd. Wij wensen u in dat geval veel sterkte bij het wieden.

Kiek – Folders

01 september 2021     Redactie Jolande Rommens - Foto Roos van Beek

Met enige regelmaat worden er reclamepakketten gedumpt in natuurgebieden. Bewoners klagen dat ze de Bredase bode al tijdenlang niet meer krijgen of dat de folderpakketten niet bezorgd worden. Kennelijk heeft een bezorger er geen zin in? Of heeft hij er te veel meegekregen? Lezeres Roos van Beek maakte bijgaande foto eind augustus bij de Emerput aan de Emerparklaan. Er is inmiddels een melding van gemaakt.

Kiek - Sprakeloos

26 augustus 2021     Ingezonden foto’s

Twee foto’s van een toiletcabine die door een paar lolbroeken onderuit werd gehaald. Ze zijn op 15 en 20 augustus gemaakt door een inzender die anoniem wenst te blijven (gegevens zijn bij de redactie bekend).

Kiek - heksenbezem

24 augustus 2021     Redactie en foto Jolande Rommens

De heksenbezem hangt al klaar, samen met een groot aantal liefdesspreuken en levenswijsheden. Sommige zijn bloedserieus zoals bijvoorbeeld dat slechte beslissingen vaak goede verhalen opleveren en sommige zijn met een kwinkslag: als je ontbijt op bed wilt, slaap dan vooral in de keuken. Natuurlijk mag Oost, West, Thuis Best ook niet ontbreken.

Kiek - Om d’n hoek

22 augustus 2021     Foto Bert van Halteren

Een bijzonder tuinhoekje in de wijk. Het wordt door een aantal buren met regelmaat bijgehouden.

Kiek - Ooo, een ooievaar

20 augustus 2021     Foto ingezonden door Maud Quaedvlieg

Wijkgenote Maud Quaedvlieg kiekte deze ooievaar op een parkeerplaats langs de snelweg. Je vraagt je af: hoe weet zo’n beest dat dit een parkeerplaats is? En meer nog: naar welke geluksvogel is ze onderweg?

 

Kiek - Bokken in de Beemden

17 augustus 2021     Foto's Bert van Halteren

Eindelijk zijn ze terug, onze ’ei-landgeiten’. Het groen staat hoog. Ze zijn de koning te rijk daar op het Beemdeneiland.

Kiek: In de wolken - luchtballonnen

11 augustus 2021     Foto’s HongGuang Wang en Jolande Rommens

Hoog en droog, gedreven door wind, gedragen door warmte. Een ballonvlucht is een bijzondere ervaring, voor de passagiers maar ook voor toeschouwers vanaf de grond. Verlangt u ook wel eens terug naar de kleurrijke ballonfiësta’s van weleer?

Kiek: In de wolken - Schapenwolken

10 augustus 2021     Redactie Christel Groot-Huiting - Foto’s HongGuang Wang en Christel Groot-Huiting

Schapenwolken, in het Latijn ‘cirrocumulus’, zijn een voorbode van een verslechtering van het weer. De luchtvochtigheid stijgt. Dit typeert de zomer van 2021 tot nu toe, met veel neerslag en wisselvallig weer. Maar we kunnen in ieder geval wel genieten van een prachtige avondlucht boven de wijk Kroeten, begin augustus.

Kiek: plantsoenendienst

08 augustus 2021     Foto Bert van Halteren

^ Naar boven