Kiek in de wijk

12

Kiek - Om d’n hoek

22 augustus 2021     Foto Bert van Halteren

Een bijzonder tuinhoekje in de wijk. Het wordt door een aantal buren met regelmaat bijgehouden.

Kiek - Ooo, een ooievaar

20 augustus 2021     Foto ingezonden door Maud Quaedvlieg

Wijkgenote Maud Quaedvlieg kiekte deze ooievaar op een parkeerplaats langs de snelweg. Je vraagt je af: hoe weet zo’n beest dat dit een parkeerplaats is? En meer nog: naar welke geluksvogel is ze onderweg?

 

Kiek - Bokken in de Beemden

17 augustus 2021     Foto's Bert van Halteren

Eindelijk zijn ze terug, onze ’ei-landgeiten’. Het groen staat hoog. Ze zijn de koning te rijk daar op het Beemdeneiland.

Kiek: In de wolken - luchtballonnen

11 augustus 2021     Foto’s HongGuang Wang en Jolande Rommens

Hoog en droog, gedreven door wind, gedragen door warmte. Een ballonvlucht is een bijzondere ervaring, voor de passagiers maar ook voor toeschouwers vanaf de grond. Verlangt u ook wel eens terug naar de kleurrijke ballonfiësta’s van weleer?

Kiek: In de wolken - Schapenwolken

10 augustus 2021     Redactie Christel Groot-Huiting - Foto’s HongGuang Wang en Christel Groot-Huiting

Schapenwolken, in het Latijn ‘cirrocumulus’, zijn een voorbode van een verslechtering van het weer. De luchtvochtigheid stijgt. Dit typeert de zomer van 2021 tot nu toe, met veel neerslag en wisselvallig weer. Maar we kunnen in ieder geval wel genieten van een prachtige avondlucht boven de wijk Kroeten, begin augustus.

Kiek: plantsoenendienst

08 augustus 2021     Foto Bert van Halteren

Kiek: Dahlia’s aan de Bredestraat

03 augustus 2021     Redactie en foto Geert Dekkers

Deze zomer wordt gekenmerkt door regen, vochtigheid, flauwe warmte en af en toe even een lekker zonnetje. Dahlia’s voelen zich bij dit weertype als een vis in het water. Ze gedijen beter dan ooit en geven je als dank de prachtigste bloemen. In Zundert worden deze gebruikt om praalwagens mee op te fleuren. De foto, genomen aan de Bredestraat, toont dat dahlia’s het ook in onze wijk prima naar hun zin hebben.

Kiek - ganzenvakantie

26 juli 2021     Redactie en foto's Tilly van Doorn-Cogenbach

De zeven ganzen die al jaren een woonplek hebben in de omgeving Arenberglaan/Dennenbroek zoeken zo af en toe eens wat variatie.

Kiek: Verlaten trampoline

23 juli 2021     Redactie en foto Jolande Rommens

Deze trampoline staat er maar verlaten bij. Misschien leuk om coronakilo's mee kwijt te raken? Zoeken je kinderen even een plekje om hun energie te kunnen ontladen? Altijd leuk om even een sprongetje te wagen toch?

Locatie: Achterkant huizen hoek Heienlangdonk en Essendonk.

Kiek: Zonnepony

17 juli 2021     Foto Geert Dekkers

Onze vlogger Geert was op de juiste plaats en juiste tijd langs de Rietdijk. Zijn commentaar: “Het zonnetje van Rietdijk!”

Kiek: veldboeket

16 juli 2021     Foto Bert van Halteren

Vorig weekend maakte Bert van Halteren bij de Asterdhoeve deze kiek van dit prachtige ‘veldboeket’ in de avondzon. Door de overvloedige regenval van afgelopen dagen staan de bloemen er nog steeds fris en krachtig bij.

Kiek: Hiep, hiep, hoera

12 juli 2021     Foto Jolande Rommens

Zo weten je buurtgenoten tenminste dat je 50 bent geworden en dat er een feestje aan de gang is. Namens HBNieuws van harte gefeliciteerd!

 

Kiek: Highway Patrol op de Arenberglaan

09 juli 2021     Foto Anja Wierckx-Staps

Na de wegdekverbeterwerkzaamheden die vorige maand zijn uitgevoerd kan natuurlijk een adequate handhaving niet uitblijven. HBNieuws fotografe Anja Wierckx-Staps maakte onlangs bijgaande kiek op de parkeerplaats aan de Wilgenbroek.

Kiek: Sint-Jakobsvlinder

05 juli 2021     Redactie en foto Anja Wierckx-Staps

Deze opvallende nachtvlinder die overdag actief is, streek neer op het grasveld naast de nieuwe speeltuin aan de Kesterenlaan.

Kiek: Schoonheid na regen

03 juli 2021     Foto Bert van Halteren

Na regen komt zonneschijn. De regen stopt ermee maar het is nog donker in de tuinen. Dan komt de zon terug en zet de wolken in een gouden licht. De foto werd gemaakt op 18 juni.

Rupsenvallen aan het Moerenpad

02 juli 2021     Foto Alex De Vliegere

De eikenprocessierups ontpopt zich deze zomer in slow motion. ‘Muggenbultjes’ waar geen mug aan te pas is gekomen, ervaren we wel maar toch beduidend minder dan in voorgaande jaren. De vertraging wordt aan het koele voorjaar toegeschreven.

Zwerfwagentje Emerput

29 juni 2021     Foto Hannie Vinkenburg

Tijdens een wandeling met de hond langs de Emerput kun je van de natuur genieten. Helaas ligt er ook regelmatig afval. Deze keer stond er zomaar een winkelwagentje langs de waterkant!

Jonge zwanen

25 juni 2021     Foto ingezonden door Els Schoonhoven

In de sloot aan de Waterviolier zijn jonge zwanen te vinden. Lezeres Els Schoonhoven zond ons deze fraaie kiek.

Midzomernacht

22 juni 2021     Foto's Geert Dekkers

De langste dag staat al eeuwen symbool voor positiviteit, vernieuwing en groei. De foto’s zijn gemaakt op 21 juni, ’s avonds om 23.00 uur.

Twee vossen

18 juni 2021     Ingezonden door Saskia de Kroes

Saskia de Kroes moest zich behelpen met haar mobieltje, maar het leverde een bijzonder plaatje op. Saskia: “De foto is genomen vanaf het weitje achter de Asterdse Sluis richting plas: twee vossen!”

Oranjegekte in de HB

16 juni 2021     Foto’s Paul Godefroij

Het grote voetbalfeest is weer losgebarsten, en daar horen vlaggetjes bij, veel vlaggetjes. Hup Holland Hup! HBNieuws wenst alle fans een mooie EK-competitie.

 

Kiek: Walbloemen

09 juni 2021     Foto’s Ton van Doorn (Walpad) en Geert Dekkers (Achtererf)

De wijk Haagse Beemden staat bekend als groen, groener, groenst, maar zodra het begint te zomeren spat er u vanuit de bermtaluds een intense kleurenpracht tegemoet. Zeer genietbaar. Was het vorige maand nog overwegend koolzaadgeel, nu trekken felrode klaprozen en helderwitte margrietachtige bermblommen onze aandacht. Her en der ontluiken er ook al korenbloemen: hét teken dat de zomer is begonnen.

 

Kikkerserenade

04 juni 2021     Foto's Maud Quaedvlieg en Bert van Halteren

Een heuse kikkerserenade tijdens een van de wandelingen in ons prachtige Haagse Beemden bos!

Ganzenschrik

29 mei 2021     Foto Paul Godefroij

Hebben die ganzen nou niet in de gaten dat er een gevaarlijke roofvogel rondvliegt bij de Asterdplas?

Hunebedden?

21 mei 2021     Kiek in de Wijk, Fotograaf William van der Zanden, Redacteur Tilly van Doorn

Even vroeg kunstenaar William van der Zanden zich af of hij misschien in een andere provincie was wakker geworden, Oké, het was nog vroeg in de ochtend en enigszins mistig, maar dat hij nu opeens hunebedden zag liggen in de Haagse Beemden kon hij niet geloven. Voor de zekerheid legde hij één en ander op foto vast en appte zijn HBN-collega’s “waar ben ik, in Havelte?” Gelukkig kon collega Jojanneke hem uit de droom helpen. Binnenkort leest u de oplossing van dit mysterie in deze krant.

12
^ Naar boven