Veiligheid

Fietsverlichtingscampagne 'AAN in het donker'

10 november 2023     Ingezonden bericht

Goede verlichting verkleint de kans op ongelukken met zo’n 20 procent. Uit het onderzoek van I&O Research blijkt dat bijna 10 procent van de ondervraagden zonder verlichting bij een bijna-ongeval (6 procent) of bij een ongeval (3 procent) betrokken is geweest. Veilig Verkeer Nederland vraagt het gemotoriseerde verkeer in deze donkere periode met mist, regen en dus slecht zicht, rekening te houden met kwetsbare verkeersdeelnemers zoals fietsers en voetgangers.

Vuurwerkvrije zones

18 december 2022     Ingezonden bericht

Vuurwerkvrije zones zijn ingesteld om kwetsbare mensen, dieren en cultuurhistorisch erfgoed te beschermen. De historische binnenstad is één van de zones om de waardevolle gebouwen te beschermen. Daarnaast is het mogelijk om met een vuurwerkverbod de risico’s voor het verstoren van de openbare orde en veiligheid terug te dringen.

Een veilige en leefbare wijk begint bij de buren

03 mei 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Een nieuw pilotproject van de gemeente Breda over veiligheid in de wijk. In de Haagse Beemden is Muizenberg uitverkoren om vorm en invulling te helpen geven aan dit project. Het gaat hier over een langetermijnstrategie, maar alles begint natuurlijk met de eerste stappen.

Muizenberg wordt pilotproject voor actie veilige en weerbare wijk

05 april 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Samen met je buurtgenoten je wijk wat aangenamer en veiliger maken. Dat is het uitgangspunt van een kort project in Muizenberg, waarvoor de gemeente, woningbouwcorporatie Laurentius en nog vier andere grote organisaties samenwerken met actieve wijkbewoners.

Woningbrand

07 oktober 2021     Ingezonden bericht – Foto-enscenering Geert Dekkers

“Een woningbrand overkomt mij niet”… Dat denkt u … Op donderdag 14 oktober 2021 presenteren de vrijwillige Ambassadeurs Brandveilig Leven zich op het Kasteelplein tussen 10.00 uur en 19.00 uur. 

Opzij, opzij, opzij…

05 augustus 2021     Redactie en foto’s Alex De Vliegere

Er worden op sociale media regelmatig berichten geplaatst door mensen die zich storen aan auto’s die te snel door de straten razen. Dit is met name het geval in de Kroeten. De straten zijn er lang en recht en lijken daardoor overzichtelijk te zijn maar vergeet niet dat spelende kinderen zomaar tussen geparkeerde auto’s door de straat op kunnen rennen. Dertig kilometer per uur is daarom niet voor niets het maximum.

Auto-inbrekers erg actief in Haagse Beemden

24 juli 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto Kimberley Reijgers

Het ene na het andere bericht duikt op als je de social mediakanalen volgt. De afgelopen weken wordt de wijk Haagse Beemden (weer) geteisterd door een serie auto inbraken. De dief (of moeten we zeggen: dieven) richt zich vooral op auto’s die niet op slot staan.

Inbrekers gaan niet met vakantie

19 juli 2021     Ingezonden bericht

Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers gaan niet met vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen. De politiewebsite politie.nl helpt u hierbij. En natuurlijk vraagt u ook uw buren om een oogje in het zeil te houden tijdens uw vakantie.

Gebruik van wapens aan banden leggen

05 mei 2021     Redactie: Nelleke van der Zee - Foto's: Foto's: Alex De Vliegere en Maaike Rommens

Brigitte van Andel, strategisch beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid van gemeente Breda, heeft naar aanleiding van het steekincident bij het Skatepark, de campagne ‘Wapens De Wijk Uit’ in de Haagse Beemden geïntroduceerd. De campagne is in 2018 gestart door een aantal Rotterdammers, omdat de incidenten met (steek)wapens steeds meer opliepen. De schatting van de politie over de afgelopen zes jaar is, dat er landelijk gezien vijftig tot honderdveertig steekincidenten per maand zijn, waarbij vaak jonge verdachten, minderjarigen en jongvolwassenen tot 23 jaar, bij betrokken zijn.

Politie waarschuwt voor autodiefstallen in West-Brabant

30 maart 2021     Tekst: Jolande Rommens; Fotograaf: onbekend

 

Tilburg, Breda, Etten-Leur - De politie waarschuwt voor autodiefstallen in het westen van Brabant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

^ Naar boven