Veiligheid

Auto-inbrekers erg actief in Haagse Beemden

24 juli 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto Kimberley Reijgers

Het ene na het andere bericht duikt op als je de social mediakanalen volgt. De afgelopen weken wordt de wijk Haagse Beemden (weer) geteisterd door een serie auto inbraken. De dief (of moeten we zeggen: dieven) richt zich vooral op auto’s die niet op slot staan.

Inbrekers gaan niet met vakantie

19 juli 2021     Ingezonden bericht

Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers gaan niet met vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen. De politiewebsite politie.nl helpt u hierbij. En natuurlijk vraagt u ook uw buren om een oogje in het zeil te houden tijdens uw vakantie.

Gebruik van wapens aan banden leggen

05 mei 2021     Redactie: Nelleke van der Zee - Foto's: Foto's: Alex De Vliegere en Maaike Rommens

Brigitte van Andel, strategisch beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid van gemeente Breda, heeft naar aanleiding van het steekincident bij het Skatepark, de campagne ‘Wapens De Wijk Uit’ in de Haagse Beemden geïntroduceerd. De campagne is in 2018 gestart door een aantal Rotterdammers, omdat de incidenten met (steek)wapens steeds meer opliepen. De schatting van de politie over de afgelopen zes jaar is, dat er landelijk gezien vijftig tot honderdveertig steekincidenten per maand zijn, waarbij vaak jonge verdachten, minderjarigen en jongvolwassenen tot 23 jaar, bij betrokken zijn.

Politie waarschuwt voor autodiefstallen in West-Brabant

30 maart 2021     Tekst: Jolande Rommens; Fotograaf: onbekend

 

Tilburg, Breda, Etten-Leur - De politie waarschuwt voor autodiefstallen in het westen van Brabant.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

^ Naar boven