Urban Jungle Safari

30 juli 2023     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Zo’n vijfhonderd wandelaars hebben de vierdaagse van Breda Wandelt gelopen en konden op zaterdag 15 juli, met blije gezichten, hun speldje in ontvangst nemen. Je kon kiezen uit drie verschillende loopafstanden: acht, twaalf of zestien kilometer. 

Lees meer

Avondvierdaagse terug op de kaart

25 mei 2023     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Avondvierdaagse1Het is gezellig druk bij het Heksenwielplein. Maar liefst zeshonderd wandelaars hebben zich op dinsdagavond verzameld voor de start van de avondvierdaagse in de Haagse Beemden. De organisatoren van HB Events kunnen weer een succesvol project aan hun evenementenlijst toevoegen.

Lees meer

Avondvierdaagse

04 april 2023     Ingezonden bericht

Voor velen van jullie was het al bekend dat de avondvierdaagse (23, 24, 25, 26 mei) in noodweer verkeert, doordat de huidige organisatie te kennen heeft gegeven het dit jaar wegens omstandigheden niet te kunnen organiseren.

Lees meer

Wandelen met Piet – HBV Buurtommetjes

16 november 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Onlangs liep neef Piet, op de voet gevolgd door uw redacteur en fotograaf van HBNieuws – Modern Prinsenbeek, drie Buurtommetjes die door Haagse Beemden Verbindt zijn uitgegeven. Omdat Piet niet in de wijk woont, leverde dit een prachtige testcase. Piets bevindingen en oordeel treft u hieronder.

Lees meer

Burgstwandeling op 16 oktober

05 oktober 2022     Ingezonden door Joyce van Zijl

Landgoed Burgst, centrale plek in de landgoederenzone van de Haagse Beemden. Even onbekend als mysterieus. Wil je weten wat er groeit en bloeit of wil je meer weten over het ontstaan van de landgoederenzone, het landgoed en stadsboerderij De Kleine Hoeve?

Lees meer

Expeditie Las Lanzas

26 juli 2022     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Op 21 augustus is de ‘La Vuelta Holanda’ wielerronde in Breda. De jaarlijkse vierdaagse van ‘Breda Wandelt’ die van 13 t/m 16 juli werd gehouden, is daarom in het thema ‘Las Lanzas’, oftewel ‘De overgave van Breda’. De Vesting Breda, die in de Tachtigjarige Oorlog op de grens van Noord- en Zuid-Nederland ligt, is in die tijd tijdens het conflict met Spanje wellicht de meest bevochten stad. In 1625 wordt de stad veroverd door generaal Spinola. Hofschilder Velázquez krijgt in die tijd de opdracht om de sleuteloverdracht te vereeuwigen.

Lees meer

Sterkere spieren met Powerwalking

26 februari 2022     Redactie Jolande Rommens-Musquetier – Foto Joyce van Kralingen

Joyce van Kralingen is de drijvende kracht achter de Powerladies Breda. Ze heeft een Powerwalkgroep op dinsdag en wil een nieuwe Powerwalkgroep op zaterdag starten want door corona was het lastig om samen te gaan lopen. Nu, met de lente in aantocht en de neerwaartse curve van omikron, zijn er weer meer mogelijkheden om lijf en spieren los en sterker te maken. En samen is dan toch gezelliger dan alleen.

Lees meer

Wandelen bij volle maan in de Haagse Beemden

21 november 2021     Redactie Tilly van Doorn - Fotografie Ton van Doorn

Afgelopen vrijdag was er weer een volle maan. Deze novembermaan heeft verschillende bijnamen, bijvoorbeeld ‘offermaand’. Vroeger offerde men in deze periode vaak een dier aan de goden om hen gunstig te stemmen. In de Verenigde Staten wordt deze volle maan wel ‘bevermaan’ genoemd: bevers bereiden zich nu voor op de winter en zijn zeer actief. Ze worden soms in de val gelokt om de vachten als bont te gebruiken.

Lees meer

Uw advertentie hier? Dat kan!

^ Naar boven