Creativiteit

Verschillende exposities in Wijkcentrum Heksenwiel

27 december 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

In de vitrinekast van wijkcentrum Heksenwiel heeft Nanda Splinter (77 jaar) samen met enkele (amateur)kunstenaars een leuke expositie ingericht. Zo toont Diny Goverts de bezoekers een boek, met voor haar emotionele waarde, verbaast Tiny Barendregt ons met haar mooie zelfgemaakte kaarten, weet Saskia de Kroes de interesse te wekken met haar expositie over de ijsvogel en toont Marije Bijnen haar creativiteit met mooie beelden van speksteen. Op een later moment zullen wij uitgebreid op de creativiteit van deze amateurkunstenaars ingaan.

Kunst rond de kerst

19 december 2023     Ingezonden bericht

Voor de vijftigste keer vindt de Expositie van Cultuur Moerdijk plaats in de dagen tussen Kerst en Nieuwjaar, een periode van betrekkelijke rust. Dat tekent ook de sfeer van dit jaarlijks terugkerende fenomeen, waar zowel professionele als amateurkunstenaars werk tonen dat zij in het voorbije jaar hebben geplaatst. Een grote variatie aan werk is weer aanwezig. Ook kunstenares Annelies Franken-Machielsen uit Prinsenbeek neemt deel aan de expositie.

Talenten ontdekken tijdens de Stuif Es In

29 augustus 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Tafels vol met leuke activiteiten geven de kinderen de kans om te ontdekken waarin zij goed zijn of wat weer een leuke uitdaging is. In buurthuis Gageldonk werd van 21 tot en met 24 augustus de Stuif Es In gehouden.

MeeMaak Ateliers zijn weer gestart

18 mei 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Het MeeMaak Atelier is een initiatief van Nieuwe Veste, Dat is dus de kunst!, verschillende kunstenaars en andere participanten om de verbinding tussen wijkbewoners te versterken en hen op een speelse manier in contact te brengen met kunst. Het MeeMaak Atelier wordt door verschillende kunstenaars in de diverse buurthuizen gehouden, waaraan de wijkbewoner tegen een kleine vergoeding kan deelnemen.

MeeMaakAtelier Vilten

25 april 2023     Ingezonden bericht

Samen met kunstenaar Anne Mieke, van atelier Kleurenrijk, maak je van wol een eigen viltkunstwerk. Neem gezellig je bekende of nog onbekende buurman of buurvrouw mee om nader kennis te maken met jou en met het buurthuis. Zo brengen we mensen samen! Eigen bijdrage € 2,50 (indien mogelijk).

Twee social sofa’s gedoopt

08 februari 2023     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Op zaterdag 4 februari werden in Gageldonk niet één maar twee sociale sofa’s gedoopt. Tot voor kort stonden de banken opgesteld naast Buurthuis Gageldonk, waar de afgelopen zomer verschillende teams honderden uren hebben geplakt, geknipt en geploeterd. Met de voorbereiding voor carnaval voor de deur, moest er worden plaatsgemaakt want Buurthuis Gageldonk zal met carnaval het hart van alle actie zijn.

Presentatie Sociale Sofa’s Kapeltuin en WC De Donk

03 februari 2023     Ingezonden door Buurthuis Gageldonk

Het afgelopen jaar is er door diverse bewoners hard gewerkt aan het ontwerpen en maken van de sociale sofa’s voor De Kapeltuin en voor WC De Donk. Op zaterdag 4 februari 2023 worden beide sofa’s gepresenteerd.

Expositie Kantkloskunst in Wijkcentrum Heksenwiel

15 december 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Anja Wierckx-Staps exposeert, op uitnodiging van Stichting Kunst-Schatten Haagse Beemden, met haar kantkloskunst in de vitrinekast in Wijkcentrum Heksenwiel van 3 december 2022 tot en met eind januari 2023. Met deze expositie toont zij werken die gemaakt zijn met diverse kantklostechnieken om bezoekers te enthousiasmeren over dit oude ambacht.

Viltworkshop in Buurthuis Gageldonk

04 december 2022     Ingezonden door Astrid Nooij

Op vrijdag 16 december is er van 14.00 tot 16.00 uur speciaal voor maximaal vijftien deelnemers een gratis viltworkshop vanuit de MeeMaakMand. Op deze manier brengen we mensen in de wijk bij elkaar. Dit keer in Buurthuis Gageldonk.

Kinderen ontdekken hun creativiteit in De Kapeltuin

11 juli 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Kunstenares Annamária Paizs uit de Haagse Beemden, werkt als artiest met verschillende materialen en regelmatig geeft ze trainingen en workshops om jong en oud te leren hun creativiteit te ontdekken. We kennen haar in de Haagse Beemden van eerdere projecten, zoals de groeitekening in De Kapeltuin.

Gaan we vlas spinnen in de Haagse Beemden?

06 juli 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Zeker wel! Als het aan Martine van de Bilt ligt krijgen we in de Haagse Beemden locaties, evenementen en ondernemers die de veelzijdigheid van vlas opnieuw bij een volgende generatie in beeld brengen. Vlas is vooral de grondstof voor linnen en tijdens de Gouden Eeuw was het in Nederland geweven linnen overal in Europa bekend vanwege de hoge kwaliteit.

Breda Toont HB-kunstwerk

05 juli 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Het afgelopen weekend stond in het teken van creativiteit. Dankzij het project Breda Toont hebben creatieve wijkbewoners de kans gekregen om samen met vier kunstenaars van zelf meegebrachte voorwerpen een groot kunstwerk te realiseren. Het idee achter dit project is om bewoners op een leuke creatieve manier met elkaar te verbinden. Hopelijk hebben zij hiermee een zaadje voor de toekomst geplant.

Samen aan de slag met klei

10 november 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s aangeleverd

Kunstenaar Thea Kanters is een van de kunstenaars die betrokken zijn bij het project MeeMaakMand. Op 4 november heeft zij haar expertise over keramiek met de deelnemers van de MeeMaakMand gedeeld tijdens het laatste MaakMeeAtelier in Wijkcentrum Heksenwiel.

De MeeMaakMand geeft nieuwe uitdagingen

24 augustus 2021     Redactie Nelleke van der Zee – foto Ton van Doorn

De MeeMaakMand wordt alweer een paar maanden door de kunstenaars uitgereikt. Ook worden er MaakMeeAteliers gegeven, zodat deelnemers van de MeeMaakMand onder begeleiding van twee kunstenaars, samen aan een creatieve uitdaging van de mand kunnen werken.

Intuïtief tekenen in Buurthuis Gageldonk

15 augustus 2021     Uit: Nieuwsbrief 1 Buurthuis Gageldonk – Foto archief HBNieuws Alex De Vliegere

Na de zomervakantie begint het intuïtief tekenen weer elke vrijdagmorgen van 09.15 tot 11.45 uur. De eerste keer op vrijdag 10 september. De kosten zijn vijf euro per bijeenkomst. Het is een doorlopende groep en dat betekent dat je altijd kunt instappen en maandelijks kunt opzeggen.

 

Pluk doet mee aan de MaakMee Ateliers

07 augustus 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Alex De Vliegere

De MeeMaakMand is een project van De Nieuwe Veste in samenwerking met DatisdusdeKunst! met de vier kunstenaars: Thea Kanters, José Jonkers, Natasja Ahout en William van der Zanden en partners uit de wijk, Stichting Kunstschatten, Wijkplatform Haagse Beemden, Graphic Tales, Buurtzorg, woningcorporaties Alwel en Laurentius, Surplus, sociale partners en vrijwilligers.

Verrast door creatieve uitdagingen MeeMaakMand

07 juli 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto Anja Wierckx-Staps

De MeeMaakMand wordt alweer een paar maanden door kunstenaars uitgereikt. Ook worden er MaakMeeAteliers gegeven, zodat deelnemers van de MeeMaakMand onder begeleiding van twee kunstenaars, samen aan een creatieve uitdaging van de mand kunnen werken.

De MeeMaakMand gaat weer van start

24 mei 2021     Redacteur: Nelleke van der Zee - Foto: logo/flyer aangeleverd

Creatieve wijkbewoners opgelet! De MeeMaakMand gaat weer van start. Vóór 30 mei kunt u zich opgeven voor deelname op onderstaand e-mailadres of een ingevulde flyer afgeven bij de bibliotheek op Heksenwiel of bij Ontmoetingscentrum De Sleutel, Buurthuis Gageldonk, Inloop de VERbindING of Centrum Heksenwiel.

^ Naar boven