Op de Graaf

12

Graaf Engelbrecht, midden in de maatschappij

29 december 2021     Redactie Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel dat in het voortgezet onderwijs terugkomt bij meerdere schoolvakken. Het heeft betrekking op sociale- en politieke vaardigheden. Het doel is om de leerling goed voor te bereiden op een plaats in de complexe samenleving.

Graaf Engelbrecht, midden in de maatschappij (4)

22 december 2021     Redactie Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel dat in het voortgezet onderwijs terugkomt bij meerdere schoolvakken. Het heeft betrekking op sociale- en politieke vaardigheden. Het doel is onder andere om de leerling goed voor te bereiden op een plaats in de (complexe) samenleving.

Graaf Engelbrecht - midden in de maatschappij (3)

15 december 2021     Redactie en foto’s Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel dat in het voortgezet onderwijs terugkomt bij meerdere schoolvakken. Het heeft betrekking op sociale en politieke vaardigheden. Het doel is onder andere om de leerling goed voor te bereiden op een plaats in de (complexe) samenleving.

Graaf Engelbrecht, midden in de maatschappij (2)

08 december 2021     Redactie en foto’s Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel dat in het voortgezet onderwijs terugkomt bij meerdere schoolvakken. Het heeft betrekking op sociale- en politieke vaardigheden. Het doel is onder andere om de leerling goed voor te bereiden op een plaats in de (complexe) samenleving.

Graaf Engelbrecht, midden in de maatschappij

01 december 2021     Redactie Graaf Engelbrecht

Leerlingen van Graaf Engelbrecht (havo 4, atheneum 4 en 5) brachten een bezoek aan het Rijksmuseum in Amsterdam en hebben meerdere opdrachten gemaakt in het kader van Burgerschap.

Op de Graaf – Johan Gabriëls

24 november 2021     Redactie Graaf Engelbrecht

Deze week zetten we in onze bijdrage een medewerker van onze school centraal, namelijk Johan Gabriëls uit Prinsenbeek. Johan is coördinator van High School Sport op Graaf Engelbrecht. Afgelopen zaterdag heeft hij zijn eerste boek gepresenteerd: GABRIËLS - gebundelde columns en voetbalverhalen.

Op de Graaf - Reanimatielessen

17 november 2021     Redactie Graaf Engelbrecht – Foto Alex De Vliegere

Elke week krijgen ongeveer driehonderd Nederlanders een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Vaak in of rond het huis. Bij een hartstilstand is er acuut levensgevaar. Alleen als omstanders snel hulp bieden is er enige kans op overleven. De eerste zes minuten zijn hierbij van levensbelang.

Op de Graaf – Centrale Voorlichting

10 november 2021     Redactie Graaf Engelbrecht – Foto Alex De Vliegere

Leerlingen uit groep 8 van de basisschool staan binnenkort weer voor een belangrijke beslissing, namelijk: welke school voor voortgezet onderwijs ga ik kiezen? Welke school past bij mij? Welke school sluit aan bij mijn ambities, wensen en capaciteiten?

Het Bredase onderwijs kent een gevarieerd aanbod aan middelbare scholen. Op dinsdag 9 en woensdag 10 november 2021 vindt op het Florijn College in Breda de Centrale Voorlichting plaats.

Op De Graaf

03 november 2021     Redactie Graaf Engelbrecht - Foto Alex De Vliegere

De bomen tonen momenteel hun mooiste herfstkleuren en onstuimige winden teisteren op sommige dagen onze fraaie wijk. Ook op ons schoolplein is de beplanting van groen naar fraai oranje verkleurd, waardoor het lijkt alsof de bomen nu extra goed passen bij de clubkleur van onze school, namelijk oranje!

Op de Graaf

27 oktober 2021     Redactie Graaf Engelbrecht – Foto Alex De Vliegere

Op deze plek in HBNieuws verschijnt vanaf nu wekelijks een bijdrage van Graaf Engelbrecht, dé middelbare school van onze wijk, bekend om zijn sportieve karakter. Laten we allereerst eens kennismaken.

Een dag in het teken van duurzaamheid op Graaf Engelbrecht

25 oktober 2021     Redactie en fotografie Tilly van Doorn

Isa Willemsen, leerling op Graaf Engelbrecht, nam het initiatief om een dag in het teken van duurzaamheid op haar school te organiseren. Reden voor HBNieuws om er eens een kijkje te nemen en Isa te vragen wat haar daartoe bracht.

Verhalen in coronatijd - de oma van Lars

20 oktober 2021     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komt de vriendin van de oma van Lars aan het woord. 

Nieuws van de Graaf

13 oktober 2021     Redactie Alex De Vliegere – Foto HongGuang Wang

U bent inmiddels gewend geraakt aan de rubriek ‘Verhalen in coronatijd’. Verhalen, geschreven door leerlingen van Graaf Engelbrecht. Deze week zijn zij op school druk bezig met voorbereidende toetsen op de proefwerkweek. De twintigste en tevens laatste editie van ‘Verhalen’ laat daarom nog een weekje op zich wachten. Voor HBNieuws een mooie gelegenheid om eens vooruit te blikken.

Verhalen in Coronatijd – de oma van Rowan

06 oktober 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Deze week is het de beurt aan de oma van Rowan.

Verhalen in Coronatijd – de opa en oma van Sterre

29 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Sterres opa en oma hebben het gehad over het coronavirus en over technologie.

Verhalen in coronatijd – de opa van Corijn

22 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komt de opa van Corijn aan het woord.

Verhalen in coronatijd – de opa en oma van Lynn

16 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komen de opa en oma van Lynn aan het woord.

Verhalen in coronatijd – de oma van Menno

08 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komt de oma van Menno Wirken aan het woord.

Verhalen in coronatijd – de oma van Kim

01 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komt de oma van Kim Sterkens aan het woord.

Verhalen in coronatijd – de oma van Ryan

25 augustus 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Deze keer vertelt de oma van Ryan iets over haar jeugd.

Verhalen in Coronatijd – de opa en oma van Lars

18 augustus 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. De opa en oma van Lars vertellen deze week iets over hun schooltijd.

Verhalen in Coronatijd - de opa en oma van Lotte

11 augustus 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Deze week is de beurt aan de opa en oma van Lotte.

Verhalen in Coronatijd - de oma van Daan

04 augustus 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Deze week is de beurt aan de oma van Daan.

Verhalen in Coronatijd - de opa van Juliëtte

28 juli 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Deze week is de beurt aan de opa van Juliëtte.

Verhalen in coronatijd - de oma van Suze

21 juli 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Joke, de oma van Suze, is deze week aan de beurt om iets te vertellen.

12

Op de Graaf

^ Naar boven