Op de Graaf

Open voor jou (2) - Bas van Zitteren

17 april 2024     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Onder de noemer ‘Open voor jou’ koos Graaf Engelbrecht voor een drietal domeinen: Identiteit, Diversiteit & gelijkwaardigheid en Leven & samenleven.

Lees meer

Open voor jou (1) Lalou Daneels (deel 1)

06 april 2024     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Onder de noemer ‘Open voor jou’ heeft Graaf Engelbrecht gekozen voor een drietal domeinen: Identiteit, Diversiteit & gelijkwaardigheid en Leven & samenleven.

Lees meer

Jeugd en politiek (7)

27 maart 2024     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Wij zijn Laura, Emma, Levy, Joeri en Jelle en wij zijn de werkgroep van 5 atheneum van Graaf Engelbrecht voor Jeugd en Politiek.

Lees meer

Jeugd en politiek (6)

06 maart 2024     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Onze werkgroep ‘Jeugd en Politiek’ doet de aankomende maanden onderzoek naar het fenomeen genaamd FOMO (Fear Of Missing Out). Dit houdt kort samengevat in: de angst om iets te missen of niet up to date te blijven. Wij doen dit in samenwerking met de gemeente Breda, waarvan wij een budget hebben gekregen om een maatschappelijk probleem op te lossen, in ons geval FOMO.

Lees meer

Wat heeft Graaf Engelbrecht te bieden?

26 januari 2024     Redactie Anrieke Eppink - Fotografie Jan Brouwer

Wist je dat… Graaf Engelbrecht High School Media & Design én High School Sport is? En dat het een Topsport Talent School is?

Lees meer

Jeugd en Politiek – FOMO (4)

17 januari 2024     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Met onze werkgroep doen wij de komende  maanden onderzoek naar het fenomeen genaamd FOMO, (Fear Of Missing Out). Dit houdt kort samengevat in de angst om iets te missen of niet up-to-date te blijven. Wij doen dit in samenwerking met de gemeente, waarbij wij een budget hebben gekregen om een maatschappelijk probleem op te lossen, in ons geval FOMO.

 

Lees meer

Fomo (3)

03 januari 2024     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Voor de kerstvakantie zijn wij met ons groepje van het project jeugd en politiek (Laura, Joeri, Jelle en Emma) aan de slag gegaan met de verdere uitwerking van het gesprek met de rector van onze school, Graaf Engelbrecht, we hebben onder andere de vragen gesteld: Wat zal er veranderen na het telefoonbeleid en wat zijn de reacties van de leerlingen hierop?

Lees meer

Fomo (2)

20 december 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Ons gemeenteraadsproject van de gemeente Breda ‘Jeugd en Politiek’ focust zich op het fenomeen FOMO (Fear of Missing Out) en de invloed ervan op jongeren, met name in relatie tot het gebruik van social media en telefoons.

Lees meer

Project Jeugd en Politiek (1) - Fear of missing out

06 december 2023     Redactie Werkgroep Jeugd en Politiek, Graaf Engelbrecht

Ook dit jaar gaat project Jeugd en Politiek weer van start. Dit is een project waar in de gemeente Breda leerlingen van 5 vwo van meerdere Bredase scholen: OLV, Stedelijk Gymnasium, Markenhage, De Nassau, Newman, Mencia en Graaf Engelbrecht een maatschappelijk probleem zelf kiezen en ook oplossen. Hierbij krijgt elke groep 750 euro om het probleem oplossen mogelijk te maken.

 

Lees meer

Graaf Engelbrecht stemt

22 november 2023     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Voor de vijfde keer op rij doen de leerlingen van Scholengemeenschap Graaf Engelbrecht mee aan de scholierenverkiezingen die door ProDemos landelijk zijn georganiseerd. Jongeren die nog geen stemrecht hebben mogen hierbij ‘net als in het echt’ hun stem uitbrengen op hun voorkeurspartij.

Lees meer

Jeugd en politiek (introductie)

08 november 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Ook dit schooljaar nemen we deel aan gemeenteraadsproject Jeugd en Politiek samen met andere middelbare scholen in Breda. Hiervan gaan we eens per twee weken verslag uitbrengen. Wordt vervolgd…

Lees meer

Identiteit (15) Loïs Drenth

09 augustus 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Onder de noemer ‘Sterke Karakters’ heeft Graaf Engelbrecht gekozen voor een drietal domeinen: Identiteit, Rechten en Plichten en Geletterdheid. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen uit havo 5 en atheneum 6 interviews gehouden met o.a. grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt. Deze week: onderdelen uit een interview met de 'oma' van Loïs uit atheneum 6.

Lees meer

Identiteit (14) Celeste Zschuschen: oma, gran tangi! Mi lobi yu

02 augustus 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Onder de noemer ‘Sterke Karakters’ heeft Graaf Engelbrecht gekozen voor een drietal domeinen: Identiteit, Rechten en Plichten en Geletterdheid. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen uit havo 5 en atheneum 6 interviews gehouden met o.a. grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt. Deze week: onderdelen uit een interview van de oma van Celeste uit havo 5.

Lees meer

Identiteit (13) Amber Hotting

26 juli 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Onder de noemer ‘Sterke Karakters’ heeft Graaf Engelbrecht gekozen voor een drietal domeinen: Identiteit, Rechten en Plichten en Geletterdheid. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen uit havo 5 en atheneum 6 interviews gehouden met o.a. grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt. Deze week: onderdelen uit een interview met de opa en oma van Amber uit havo 5.

Lees meer

Identiteit (12) – Daleela Lagewaard

19 juli 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen interviews gehouden met grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt. Deze week: onderdelen uit een interview met de oma van Daleela uit havo 5.

Lees meer

Afscheidsfeest rector Carin Janssen

18 juli 2023     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Rector Carin Janssen van Graaf Engelbrecht (ook wel ‘de Graaf’) gaat met pensioen. Om dit gebeuren niet ongemerkt voorbij te laten gaan, is er op 30 mei in het Chassé Theater een feestelijke bijeenkomst gepland. De hele school is er aanwezig, de grote zaal zit helemaal vol, voor een keer lekker geen school!

Lees meer

Identiteit (11) – Lars Dost

12 juli 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen interviews gehouden met grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt. Deze week: onderdelen uit een interview van de opa en oma van Lars uit havo 5.

Lees meer

Identiteit (10) - Eren Bo─čutekin

05 juli 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen interviews gehouden met grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt.

Deze week: onderdelen uit een interview met de opa van Eren uit havo 5.

Lees meer

Identiteit (9) – Sylvano Giesbergen

28 juni 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen interviews gehouden met grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt. Deze week: onderdelen uit een interview met de oma van Sylvano uit havo 5.

Lees meer

Identiteit (8) – Jörne Loots

21 juni 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen interviews gehouden met grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt.

Deze week: onderdelen uit een interview van een familielid van Jörne uit havo 5.

Lees meer

Identiteit (7) – Martijn Rooseboom

14 juni 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen interviews gehouden met grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt. Deze week: een interview met de opa en oma van Martijn uit havo 5.

 

Lees meer

Identiteit (6) – Isis en Jael

07 juni 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen interviews gehouden met grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt. Deze week: een interview met de oma van Isis en Jael uit havo 5.

Lees meer

Identiteit (5) – Safwan Astitou

31 mei 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen interviews gehouden met grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt. Deze week: onderdelen uit een interview van Safwan (havo 5) met buurman Rob.

Lees meer

Identiteit (4) – Daniël Sips

24 mei 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen interviews gehouden met grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt. Deze week: onderdelen uit een interview van de opa van Daniël Sips uit havo 5.

Lees meer

Identiteit (3) – Tygo Jense

17 mei 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen interviews gehouden met grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt. Deze week: onderdelen uit een interview van de oma van Tygo Jense uit havo 5.

Lees meer

Identiteit (2) Sam Knapen

10 mei 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen interviews gehouden met grootouders. Deze week: een interview met de oma en opa van Sam Knapen uit havo 5.

Lees meer

Identiteit (1) Iwan Kuijpers

03 mei 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Burgerschap is een verplicht onderdeel van Graaf Engelbrecht in het lesprogramma. Onder de noemer ‘Sterke Karakters’ is gekozen voor een drietal domeinen: Identiteit, Rechten en Plichten en Geletterdheid. Bij het domein ‘identiteit’ hebben leerlingen uit havo 5 en atheneum zes interviews gehouden met onder andere grootouders. De diepgang en de besproken onderwerpen zijn ontroerend, grappig, herkenbaar, liefdevol en hebben de band tussen verschillende generaties versterkt. Deze week: onderdelen uit een interview van de oma van Iwan Kuijpers uit havo 5.

Lees meer

Jeugd en politiek (14)

26 april 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Zoals u in onze vorige verslagen heeft kunnen lezen, zijn wij bezig met het project Jeugd en Politiek waarin verschillende scholen uit de gemeente Breda de mogelijkheid krijgen om aan een maatschappelijk probleem te werken. Ons onderwerp is ‘zinloos geweld’.

Lees meer

Jeugd en politiek (13)

19 april 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Zoals u in onze vorige verslagen heeft kunnen lezen, zijn wij bezig met het project Jeugd en Politiek waarin verschillende scholen uit de gemeente Breda de mogelijkheid krijgen om aan een maatschappelijk probleem te werken. Ons onderwerp is ‘zinloos geweld’.

Lees meer

Gezien: Z11

06 april 2023     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Ergens in een stad staat het studentenhuis Z 11, waarin jongeren op kamers wonen. We zien de bewoners zich door het jaar en het leven worstelen. Examenstress, ouders, liefde, gezien worden, omgaan met teleurstellingen… Hierdoor worden ze zichZ11 en durven ze te zijn wie ze zijn.

Lees meer

Jeugd en politiek (12)

29 maart 2023     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

Zoals u in onze vorige verslagen heeft kunnen lezen, zijn wij bezig met het project Jeugd en Politiek waarin verschillende scholen uit de gemeente Breda de mogelijkheid krijgen om aan een maatschappelijk probleem te werken. Ons onderwerp is zinloos geweld. Deze week hebben wij wederom een leuke gastles mogen verzorgen! Nu waren we bij groep 8 van dezelfde school ‘Burgst’.

Lees meer

^ Naar boven