Health

Wat is *stress* en hoe kan je dat verminderen?

17 juli 2022     Redactie Jolande Rommens-Musquetier - Foto Pixabay

Stress is letterlijk spanning. Je kan deze spanning in je lijf en in je psyche ervaren. Vaak hebben mensen die last hebben van stress dat helemaal niet zo door. Ze ervaren wel allerlei klachten maar weten niet dat het aan stress te wijten is. Ondertussen loopt de stress dan ongemerkt op totdat de klachten zo erg worden dat ze niet meer goed kunnen functioneren. Dan ben je meestal al overspannen of heb je een burn-out.

Lees verder

Een goede gezondheid

19 juni 2022     Redactie Jolande Rommens-Musquetier

Wanneer ben je eigenlijk gezond? Een goede gezondheid kenmerkt zich door een toestand van lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn. Dat hoeft dus niet te betekenen dat er altijd sprake is van de afwezigheid van ziekte, een beperking of een gebrek. Ook met een beperking of ziekte kan je gezond verder leven. Denk aan mensen die diabetes hebben of een been missen.

Lees verder

Bewegingslessen voor senioren in Gageldonk

24 november 2021     Redactie en fotografie Tilly van Doorn-Cogenbach

Elke maandagochtend is er gelegenheid om in Buurthuis Gageldonk op een leuke wijze de spieren wat soepeler en sterker maken. Enkele maanden terug vertelden wij u al over dit initiatief en inmiddels heeft beweeg- en danslerares Xanne Ploeg een start gemaakt met deze sportieve activiteit.

Lees verder

^ Naar boven