Loop in 2024 mee met de zesde editie van de Urban Trail Breda!

11 januari 2024     Ingezonden bericht

Maak je klaar voor een sportieve ontdekkingstocht dit voorjaar! Op zondag 21 april 2024 zal Breda het middelpunt zijn van de stedelijke verkenningsloop. Met een vernieuwd parcours en nieuwe locaties belooft het weer een uniek hardloopfeest te worden. Het is voor deelnemers vanaf nu mogelijk om zich in te schrijven via de website.

Lees meer

37e Roadrunner toerritten MC Roadrunner

21 juni 2023     Ingezonden bericht

MC Roadrunner uit Prinsenbeek nodigt alle motorrijders/sters uit de regio uit voor de 37e motortourriten op zondag 2 juli.

Lees meer

Vissen in de Haagse Beemden

29 maart 2023     Redactie Martin Brouwer

Onze mooie wijk heeft veel prachtige watertjes waar prima in gevist kan worden. Je ziet dan ook aardig wat hengelsporters langs de waterkant, zeker als je de fiets pakt om een en ander te verkennen. Al het viswater in de wijk hoort bij De Baroniesche Hengelaars, dus je moet wel in het bezit zijn van een geldige vispas!

Lees meer

Sportdromen 2023

15 maart 2023     Ingezonden bericht

Uniek Sporten West- Brabant en BrabantSport Fonds verwezenlijken Sportdromen voor mensen met een beperking of aandoening. Zij verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren.

Lees meer

Breda in de startblokken voor nieuwe sportvoorziening ‘De Kragt’

29 december 2022     Ingezonden bericht

De naam voor de nieuwe sportvoorziening voor talentontwikkeling die op dit moment gebouwd wordt aan de Terheijdenseweg in Breda is bekend. Het krijgt de naam De Kragt. De naam verwijst niet alleen naar de locatie die vroeger de Kragten heette, maar ook naar de bundeling van krachten/Kragten die in het gebouw samenkomen: sporters, sportprofessionals, docenten, jonge talenten en wijkbewoners.

Lees meer

Uniek Sporten Brabant lanceert sportkaart

20 september 2022     Ingezonden bericht

Een chronische aandoening of beperking hoeft geen belemmering te zijn om te sporten. Ruim 50% van de mensen met een handicap beweegt echter onder de landelijke norm.

Lees meer

Zeskamp op de eerste dag van Buurtcamping Kesteren

25 juli 2022     Redactie Monica Rijpma - Foto’s archief HBN, Alex De Vliegere

Wist je dat Zeskamp is uitgevonden in Nederland? In de jaren 60 kwam op televisie in Nederland voor het eerst het spelprogramma waarin mensen uit een stad of streek in zes knotsgekke spelen tegen elkaar streden voor de kampioenstitel.

Lees meer

MC Roadrunnerrit zeer geslaagd

20 juli 2022     Ingezonden door Rien Huijbregts, MC Roadrunner

Op zondag 3 juli was het bij het Veehandelshuis weer een leuke drukte van af en aan rijdende motoren. Zij namen deel aan deze tourritten met daarin de keuze van de rijder voor 120 of 210 km. De ritten waren georganiseerd en uitgezet door de lokale motorclub MC Roadrunner.

Lees meer

Oud worden zonder het te zijn…, wie wil dat niet!

18 mei 2022     Ingezonden bericht door vereniging SORG

Als je wat ouder wordt is bewegen belangrijk voor lichaam en geest. SORG is een vereniging waar verschillende sporten beoefend kunnen worden.

Lees meer

Sportintroductie 60+

28 april 2022     Ingezonden bericht

Samen bewegen voor Bredase 60-plussers Breda. Breda Actief wil graag dat alle Bredanaars lekker in hun vel zitten.

Lees meer

Bredase sport- en beweegactiviteiten

27 april 2022     Ingezonden door Breda Actief

In Breda zijn er veel sport- en beweegactiviteiten. Toch weten veel Bredanaars niet waar er gesport kan worden. Op de website www.actiefinbreda.nl is een online platform dat inspeelt op deze behoefte.

Lees meer

Special Olympics

25 maart 2022     Ingezonden bericht

De gemeenten Breda en Tilburg mogen de Special Olympics Nationale Spelen in 2024 organiseren. Het grootste nationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking vindt in juni 2024 plaats in de twee speelsteden.

Lees meer

Gymles van een wereldkampioen

27 november 2021     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Elke week komt meneer Erik op verschillende scholen in de Haagse Beemden gymles geven. Meneer Erik heet voluit Erik Faes en hij is werkzaam bij Breda Actief waar hij sportcoach en sportcoördinator is.

Lees meer

Project Comeback inspireert jongeren

08 november 2021     Ingezonden bericht

De Bredase topsporters Roy Meyer en Marlène van Gansewinkel geven op woensdag 10 november twee 'inspiratie-sessies' voor jongeren die op één of andere manier vastlopen. Dit doen zij in het kader van het landelijke Project Comeback dat als doel heeft om jongeren te laten terugkomen na tegenslag. Bekende sporters delen tijdens on- en offline events inspiratie, tips en mogelijkheden met jongeren.

Lees meer

Verbeeten Challenge Breda

31 oktober 2021     Ingezonden bericht

Samen sportief tegen kanker. De organisatie van de Verbeeten Challenge Breda heeft besloten het sportevenement alsnog dit jaar te organiseren. Op zondag 7 november dagen honderden sporters zichzelf uit voor het goede doel.

Lees meer

Hoezo bubbelballen?

15 augustus 2021     Redactie en foto’s Tilly van Doorn-Cogenbach

Een mooie vrijdagmiddag in augustus. Heerlijk weer: niet te warm en niet te koud, ideaal om te gaan ‘bubbelballen’! Bubbelballen, wat is dat nu weer? Degenen die het al eens hebben gedaan, zijn heel enthousiast. Je kruipt in een grote, opgeblazen bal; je kunt je vasthouden aan handvatten en je armen door riemen steken en dan als een maanmannetje lopen, rollen, of anderszins bewegen. Eigenlijk kun je je nooit bezeren, want aan alle kanten bevind je je in een zachte, opgeblazen plastic ruimte.

Lees meer

Live E-sporttoernooien voor Bredase jeugd

28 juli 2021     Ingezonden bericht

Voor iedereen vanaf tien jaar zijn er deze zomervakantie fysieke E-sporttoernooien. Breda Actief organiseert samen met Gemeente Breda, mCon esports, NAC Maatschappelijk en Breda University vijf toernooien inclusief verschillende gaming activiteiten op vier locaties door de stad.

Lees meer

Hoe houden we onze conditie op peil in coronatijd?

12 juni 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Logo José De Vloer

Beweegcoach Rens Schurman spoort de bewoners van de Haagse Beemden aan om meer te bewegen. Regelmatig schotelden hij of beweeglerares José van Haasteren ons nieuwe oefeningen voor. 'Laat je lichaam niet versloffen in coronatijd' was hun devies. Inmiddels zijn de maatregelen dusdanig versoepeld, dat we weer met anderen binnen en buiten mogen sporten. HBNieuws besloot daarom dat dit het laatste artikel wordt met oefeningen in coronatijd.

Lees meer

Senioren Zomerfit

27 mei 2021     Foto - Zorg voor elkaar Breda

Door corona hebben we allemaal veel stilgezeten. Nu er weer meer kan, gaan we in groepjes buiten bewegen. Fit for Life biedt een leuk zomerprogramma aan.

Lees meer

Hoe houden we onze conditie op peil in coronatijd?

14 mei 2021     Logo José De Vloer

Beweegcoach Rens Schurman spoort bewoners van de Haagse Beemden aan om meer te bewegen. Regelmatig schotelen hij of beweeglerares José van Haasteren ons nieuwe oefeningen voor. “De lockdown duurt nog te lang om je conditie te laten versloffen”, is hun devies. Rens kreeg dit keer tips van zijn collega’s bij Zorg voor Elkaar Breda om ons lenig en soepel te houden. Hij wijst erop dat de oefeningen uiteraard voor eigen verantwoordelijkheid zijn. “De vitaliteit, mobiliteit en veiligheid in het huis van de lezers kunnen wij niet inschatten”, legt hij uit.

Lees meer

Hoe houden we onze conditie op peil in coronatijd?

26 april 2021     Redactie: Tilly van Doorn-Cogenbach - Foto's José van Haasteren - Logo: José De Vloer

In samenwerking met beweegcoach Rens Schurman spoort José van Haasteren (bekend van onder andere dansimprovisaties in De Vloer) de bewoners van de Haagse Beemden aan om meer te gaan bewegen. “De lockdown duurt nog te lang om je conditie te laten versloffen, dus doe er iets aan!”, is haar devies. Dit keer vertelt José hoe haar eigen 50+ conditiegroepje gedurende deze tijd in beweging bleef en blijft.

Lees meer

Summervibes Springbreak

25 april 2021

 

 

 

 

 

Lees meer

Lever hier jouw sportnieuws aan

Uw advertentie hier? Dat kan!

^ Naar boven