Geen uitpubliek bij derby’s dit seizoen

29 november 2022     Ingezonden bericht – Foto Pixabay

De burgemeesters van Breda en Tilburg, politie en Openbaar Ministerie, en de clubs NAC en Willem II zijn dinsdag 15 november bij elkaar geweest voor een overleg van de zogeheten voetbalvierhoek. Na uitvoerig met elkaar gesproken te hebben, is besloten beide derby’s dit seizoen zonder uitpubliek te spelen. Zowel de wedstrijd op 11 december in Tilburg als die op 14 april in Breda wordt dus zonder supporters van de bezoekende club gespeeld.

Lees meer

Vernieuwde route veldtoertocht RTC

24 november 2022     Ingezonden door RTC Prinsenbeek

De Marktzicht veldtoertocht van Rijwiel- en Tourclub Prinsenbeek (RTC) op zondag 27 november heeft een nieuwe route. De deelnemers aan deze tocht voor ATB- en cyclocrossfietsers kunnen zich inschrijven bij De Drie Linden aan de Heisprong in Prinsenbeek.

Lees meer

Singelloop

30 september 2022     Redactie Willem Butz, Voorzitter Stichting De Bredase Singelloop

Beste loopvrienden, met twee jaar vertraging, door corona, vieren we dit jaar de 35e editie van de Bredase Singelloop. We hebben er zin in! De eerste editie werd gehouden in 1986, met zo’n tweeduizend deelnemers. Nu, 37 jaar later, hopen we op twintigduizend deelnemers die meedoen aan misschien wel de leukste loop van Nederland, door het historische stadscentrum met zijn vele terrasjes.

Lees meer

Uniek Sporten Brabant lanceert sportkaart

20 september 2022     Ingezonden bericht

Een chronische aandoening of beperking hoeft geen belemmering te zijn om te sporten. Ruim 50% van de mensen met een handicap beweegt echter onder de landelijke norm.

Lees meer

Bier en Ballen helpt kinderen in armoede in Breda

13 september 2022     Ingezonden door Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

De transfermarkt is formeel gesloten, maar die in het Bredase amateurvoetbal staat wagenwijd open. Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen kan het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda namelijk extra geld inzetten. Dankzij een gulle donatie van ‘Bier & Ballen’, 6343 euro om precies te zijn, kan komend seizoen de contributie, tenues en voetbalschoenen van twintig kinderen in Breda worden betaald.

Lees meer

Aikido in Prinsenbeek

11 september 2022     Ingezonden bericht

Gratis kennismaken met Aikido voor volwassenen en senioren. Welkom bij de open lessen op woensdag 14 en 21 september om 20.30 uur in de Drie Linden. Meld je aan via bosbeekdojo@outlook.com of kom langs in de judozaal.

Lees meer

Swim Breda 2022 toch weer in De Kuil

06 september 2022     Ingezonden door Stichting Fight Cancer

Veiligheid van deelnemers staat voorop! Op zondag 11 september 2022 maakt Breda wederom een vuist tegen kanker. Een grote groep enthousiaste vrijwilligers organiseert samen met organisaties en bedrijven de derde editie van Swim to Fight Cancer.

Lees meer

Zeskamp op de eerste dag van Buurtcamping Kesteren

25 juli 2022     Redactie Monica Rijpma - Foto’s archief HBN, Alex De Vliegere

Wist je dat Zeskamp is uitgevonden in Nederland? In de jaren 60 kwam op televisie in Nederland voor het eerst het spelprogramma waarin mensen uit een stad of streek in zes knotsgekke spelen tegen elkaar streden voor de kampioenstitel.

Lees meer

MC Roadrunnerrit zeer geslaagd

20 juli 2022     Ingezonden door Rien Huijbregts, MC Roadrunner

Op zondag 3 juli was het bij het Veehandelshuis weer een leuke drukte van af en aan rijdende motoren. Zij namen deel aan deze tourritten met daarin de keuze van de rijder voor 120 of 210 km. De ritten waren georganiseerd en uitgezet door de lokale motorclub MC Roadrunner.

Lees meer

Oud worden zonder het te zijn…, wie wil dat niet!

18 mei 2022     Ingezonden bericht door vereniging SORG

Als je wat ouder wordt is bewegen belangrijk voor lichaam en geest. SORG is een vereniging waar verschillende sporten beoefend kunnen worden.

Lees meer

RTC Prinsenbeek viert veertigjarig jubileum

14 mei 2022     Ingezonden bericht

Twee jaar later dan gepland, maar op zondag 22 mei viert Rijwiel- en Tour Club Prinsenbeek (RTC) haar veertigjarig jubileum. Het wordt een feestelijke dag op én naast de fiets.

Lees meer

Voorinschrijving Amgen Singelloop 2022 geopend

09 mei 2022     Ingezonden bericht

De inschrijving van de Bredase Singelloop is op 1 mei 2022 officieel geopend. Op 2 oktober 2022 vindt, na tweemaal uitstel door corona, eindelijk de 35e lustrumeditie plaats.

Lees meer

Sportintroductie 60+

28 april 2022     Ingezonden bericht

Samen bewegen voor Bredase 60-plussers Breda. Breda Actief wil graag dat alle Bredanaars lekker in hun vel zitten.

Lees meer

Bredase sport- en beweegactiviteiten

27 april 2022     Ingezonden door Breda Actief

In Breda zijn er veel sport- en beweegactiviteiten. Toch weten veel Bredanaars niet waar er gesport kan worden. Op de website www.actiefinbreda.nl is een online platform dat inspeelt op deze behoefte.

Lees meer

The Gunners biedt vrienden aan

23 april 2022     Ingezonden bericht

Voetbalvereniging The Gunners uit Breda biedt nieuwe vrijwilligers per direct 450 nieuwe vrienden aan, zodra zij een rol bij de club op zich nemen. Net als veel andere verenigingen heeft de voetbalclub uit de Haagse Beemden behoefte aan vrijwilligers die het ‘runnen’ van de club mogelijk maken.

Lees meer

Wordt roeien ook jouw sport?

02 april 2022     Ingezonden bericht - Foto Marlies van Rosmalen

Op zondag 10 april 2022 organiseert Roeivereniging Breda van 11.00 tot 13.00 uur een open dag voor iedereen vanaf 11 jaar die wil kennismaken met de roeisport. Neem een kijkje in het clubgebouw en de botenloods, oefen ‘droog’ op een roeiapparaat in de fitnessruimte en maak een korte roeitocht op de rivier de Mark onder begeleiding van een ervaren instructeur. Voorwaarde is dat je kunt zwemmen en je kleding nat mag worden.

Lees meer

De 30 gepasseerd, gezellig en vrouw? Kom hockeyen bij HCP!

27 maart 2022     Ingezonden bericht

Een groep enthousiaste dames tussen de 35 en 50 jaar vormt samen het dames veteranenteam, ofwel veterinnen, zoals ze het zelf noemen, van Hockeyclub Prinsenbeek. Het gezellige team zoekt extra speelsters vanaf 30 jaar, liefst met enige hockeyervaring. Pak jij de bal weer op?

Lees meer

Special Olympics

25 maart 2022     Ingezonden bericht

De gemeenten Breda en Tilburg mogen de Special Olympics Nationale Spelen in 2024 organiseren. Het grootste nationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking vindt in juni 2024 plaats in de twee speelsteden.

Lees meer

Uw advertentie hier? Dat kan!

^ Naar boven