Sportdromen 2023

15 maart 2023     Ingezonden bericht

Uniek Sporten West- Brabant en BrabantSport Fonds verwezenlijken Sportdromen voor mensen met een beperking of aandoening. Zij verdienen net als ieder ander de kans om te sporten en bewegen. Helaas is dat niet altijd zo vanzelfsprekend. Regelmatig hebben mensen wel een sportdroom, maar vinden ze het lastig om die te realiseren.

 

Met het project ‘Sportdromen’ wil Uniek Sporten West- Brabant dit doorbreken. Vaak is er veel meer mogelijk dan mensen denken. “Met steun van het BrabantSport Fonds kunnen we nu Brabanders met een beperking of aandoening in deze regio heel blij maken door hun sportdroom te verwezenlijken”, vertelt Janine van Gurp, beweegcoach bij Uniek Sporten West-Brabant.

 

Brabantse Sportdromen

Janine werkt als beweegcoach bij Uniek Sporten West-Brabant. Iedere gemeente heeft een eigen beweegcoach Uniek Sporten, die mensen met een beperking of aandoening gratis ondersteunt bij het vinden van een passende sport of beweegvorm. Janine is dat vanuit Breda Actief voor de gemeente Breda. “Het is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend om te sporten en bewegen. Met het project Sportdromen willen we dat doorbreken en laten zien dat iedereen kan bewegen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen of hardlopen met begeleiding, fitnessen, rolstoeltennis, G-voetbal of sporten met een prothese. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Ik ben heel benieuwd naar de sportdromen van mensen in deze regio!”

 

Sportdroom insturen

Janine van Gurp: “Samen gaan we nu dus op zoek naar de sportdromen in deze regio. Iedereen met een beperking of aandoening die graag iets wil bereiken op het gebied van sporten of bewegen, kan zijn of haar droom insturen. Juist als je hier wel wat hulp bij kunt gebruiken. Het is ook mogelijk een sportdroom voor iemand anders in te sturen. In totaal kunnen er in heel Brabant elf sportdromen worden gerealiseerd.”

Het kiezen van de winnaars gebeurt door een jury waarin ook paralympisch rolstoeltennisser Maikel Scheffers zit. Meedoen kan door het formulier in te vullen op onderstaande website. Dit kan tot en met maandag 10 april 2023.

 

Beschrijving en doelstelling

Uniek Sporten wil zo veel mogelijk mensen met een (chronische, lichamelijke en/of verstandelijke) beperking stimuleren om te gaan bewegen. Dit doen we door mensen deel te laten nemen aan sport- en beweegactiviteiten of in hun eigen omgeving te laten gaan bewegen. Uniek Sporten West-Brabant is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Breda, Etten-Leur, Drimmelen, Geertruidenberg, Moerdijk, Oosterhout, Roosendaal en Zundert.


Het Sportloket is ondergebracht bij Breda Actief. Breda Actief heeft adviseurs in dienst die zorgen voor persoonlijke begeleiding van de beginnende sporter. Meer informatie leest u op de website van Breda Actief.

 

W: unieksporten.nl/sportdromen

W: breda-actief.nl/sporten-met-een-beperking/

Terug Schrijf reactie

Lever hier jouw sportnieuws aan

Uw advertentie hier? Dat kan!

^ Naar boven