bert

Less is more

11 april 2023     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Ans Bouwman

Minder is meer, zeker in bad of onder de douche. ‘Less is more’ luidt de hippe kreet waarmee men de kunst van het weglaten wil verheffen. Het is niets anders dan een oude kloostergedachte, ontstaan in de tijd dat zuinig zijn noodzakelijk was.

Budgetbuddy (6) – Van hamster tot prepper

06 februari 2023     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Geert Dekkers en Connie Kooij-Lemson

De hamster, dat schattige knaagdiertje dat zich gedurende de zomermaanden het liefst van overtollige energie ontdoet door als een dolle te rennen in een zuurstokroze tredmolentje om zo in vorm te blijven, heeft meer noten op zijn zang.

Budgetbuddy (5) - De dagelijkse boodschappen

02 januari 2023     Redactie en foto Alex De Vliegere

Een nieuw jaar, een nieuwe ronde, nieuwe prijzen. En dat die weer zullen stijgen kunt u blindelings voorspellen! Toch heeft u uw uitgaven voor een belangrijk deel zelf in de hand. Laten we eens inzoomen op ons aankoopgedrag.

Budgetbuddy (4) - Een bloemkool met bijkomende kosten

20 november 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

De koelkast verbruikt energie om de binnenkant af te koelen naar een ingestelde lagere temperatuur. Tips om het stroomverbruik van dit apparaat te beperken.

Budgetbuddy (3) - Elektriciteit, spanning en sensatie

06 november 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Elektriciteit moeten we zien als een bron van energie, net zoals gas. Of je nu kookt of stookt op gas of elektra, dat is wel degelijk anders, maar het komt ergens toch ook op hetzelfde neer: we stoppen er energie in en er wordt een gewenst eindresultaat bereikt. Over gas praten we een volgende keer verder.

Budgetbuddy (2) – De schaamte voorbij

30 oktober 2022     Redactie Alex De Vliegere – Foto Pixabay

We kennen allemaal wel iemand die door een of andere oorzaak in moeilijkheden is geraakt. De persoon zit zodanig in de put dat het niet meer mogelijk is hier zelfstandig uit te klimmen.

Budgetbuddy (1) - Een kind kan de was doen

23 oktober 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Vandaag de eerste aflevering van Budgetbuddy: een artikelenserie waarin we ons dagelijks leven met een uiterst zuinige blik gadeslaan. Steeds zoomen we in op een thema en voor vandaag is dat: de was.

Wereldarmoededag

17 oktober 2022     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Geert Dekkers en Alex De Vliegere

Vandaag is het Wereldarmoededag, ook wel de Internationale Dag voor de Uitroeiing van Armoede genoemd. Er gaat een positieve prikkel vanuit om acties op touw te zetten en hier iets tegen te doen.

^ Naar boven