Toetsenbord Magic

 

Met Tanja Cavaljé

Hallo, ik ben Tanja Cavaljé. Mijn laptop is mijn beste vriend, omdat ik daar mijn brood (mét kaas) mee verdien. Jarenlang als management assistent en de laatste 8 jaar als virtueel assistent.

En altijd merk ik dat er vaak veel snellere manieren zijn om iets op je computer voor elkaar te krijgen. Die kennis die deel ik graag met jou. Het leven is al druk genoeg toch? Dus je leest in deze rubriek vooral tijdbesparende tips. Heb je zelf een (aanvullende) tip? Reageer dan gerust. Samen weten we zoveel!

 


 

Turbotoetsen - Dubbelop: Save en Opslaan als

Redactie Tanja Cavaljé

Vandaag tijd voor een dubbele opslag:
1. Je document opslaan gaat snel met Ctrl + S (Save).

Lees meer

Turbotoetsen – Ctrl + N

Redactie Tanja Cavaljé

Nieuw (en oud). Nog zo’n veelgebruikte handeling is natuurlijk het maken van een nieuw document. En daarvoor gebruik je de sneltoets Ctrl + N.

Lees meer

Turbotoetsen – Ctrl + O

Redactie Tanja Cavaljé

Snelle opening

Deze sneltoets gaat je veel tijd opleveren. Dus begin maar met te fantaseren wat je met al die vrije tijd gaat doen... Want een van de meest voorkomende handelingen is het openen van een document. Toch gebruiken maar weinig mensen de snelste manier: Ctrl + O. Gebruik je ook altijd je muis om je document te openen? Probeer het eens met Ctrl + O. Gaat stukken sneller toch?

Lees meer

Turbotoetsen – Ctrl + G

Redactie Tanja Cavaljé

Ga naar… Vind snel de weg in een document

Net als jij, heb ik best wel kwaliteiten. Wat ik absoluut niet heb is een goed oriëntatievermogen. Ik verdwaal dan ook makkelijk.

Lees meer

Turbotoetsen – Ctrl + X

Redactie Tanja Cavaljé

Deze keer een sneltoets met de X-factor

Sommige mensen gebruiken Ctrl + C (kopiëren) als ze tekst willen verplaatsen, of een document bijvoorbeeld in een andere map willen zetten. Daarna verwijderen ze het document uit de oorspronkelijke map.

 

Lees meer

Turbotoetsen Ctrl + A

Redactie Tanja Cavaljé

Tekst selecteren zonder muis

Hiermee ga je veel tijd besparen. Je hebt je muis namelijk niet nodig om tekst te selecteren. Ook dát kun je gewoon met je toetsenbord voor elkaar krijgen.

Lees meer

Turbotoetsen

De bekendste sneltoetsen

Copy & Paste zijn wel zo’n beetje de bekendste sneltoetsen. En prima om mee te beginnen. Want ik wil het ook even met je hebben over het bedenken van ezelsbruggetjes. Je gebruikt namelijk alleen die sneltoetsen die je kunt onthouden.

 

Lees meer

Sneltoetsen: niet alleen snel, ook gezond!

Tanja Cavaljé

De komende tijd deel ik sneltoetsen met je. Ieder programma heeft sneltoetsen. Dus niet alleen Word en Excel maar ook Chrome. Dus laat voortaan je muis links liggen (of rechts als je rechtshandig bent) en ontdek de drie grote voordelen van sneltoetsen.

Lees meer

^ Naar boven