KBS Olympia

Nieuwe directeur bij KBS Olympia

09 september 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Katholieke Basisschool Olympia aan de Vlierenbroek is dit schooljaar gestart met een nieuwe directeur: Paulien Machgeels (43 jaar). Zij is geen onbekende van de school, want sinds het schoolseizoen 2022-2023 heeft zij als voorzittend directeur het stokje overgenomen van Leon Michielsen. Paulien heeft zes jaar werkervaring als directeur van KBS De Parel en heeft bewust voor KBS Olympia gekozen.

Lees meer

Een frietkar uit de middeleeuwen

11 juli 2023     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Het Kesterenpark was op vrijdag 7 juli omgetoverd tot een dorp uit lang vervlogen tijden. De leerlingen van basisschool Olympia werden flink uitgedaagd, want ze gingen terug naar de middeleeuwen. Dat was de tijd van ridders en jonkvrouwen. Dat lijkt zo mooi als je het ziet in de film maar de werkelijkheid is anders.

Lees meer

Eerste schooldag: met de bus

14 januari 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

De eerste schooldag van het nieuwe jaar is altijd weer bijzonder. Na de zomervakantie, als klassen nieuw zijn, wordt gesproken over de gouden weken. Dat zijn de vormingsweken waarin elke groep zijn eigen identiteit vindt samen met de meester of juf. Dit jaar, vanwege de langere kersvakantie, is er in januari bijna ook zo’n gouden weken gevoel.

Lees meer

Teleporteren naar een wereld van fantasie

07 april 2021     Foto: Monica Rijpma

07-04-2021

Hier is de tweede aflevering van onze serie recensies door jonge lezers. Hiervoor gaat HBNieuws naar basisschool Olympia in Kesteren. We ontmoeten Mara van Duuren die vanaf groep 1 op Olympia zit.

Lees meer

KBS Olympia

^ Naar boven