Happy HB-er - Boodschappen doen, het kan echt goedkoper (10 tips)

Redactie en foto Christel Groot-Huiting

We hebben het wel gemerkt het afgelopen jaar. Niet alleen de energieprijzen zijn flink gestegen, maar ook de prijzen van levensmiddelen in de supermarkt rijzen de pan uit. Bij een algemene inflatie van circa 10% zijn de prijzen van boodschappen zelfs nóg meer gestegen. Inmiddels 15 à 20%. Denk hierbij vooral aan tarweproducten (pasta!), zonnebloem- en olijfolie, zuivel en vlees. Geen vrolijke berichten, maar je kunt er zelf gelukkig wel wat aan doen om je uitgaven te beperken.

Lees meer

Happy HB’er - Er thuis warmpjes bij zitten

Redactie en foto Christel Groot-Huiting

Het wordt buiten steeds kouder en dus ook in huis. Het is een ‘hot topic’ op dit moment; hoe houd je het thuis warm terwijl je de verwarming omlaag zet? Er zijn diverse mogelijkheden om het thuis warmer te krijgen. Aan de ene kant kan dit door een aantal aanpassingen in en aan je huis te doen, aan de andere kant door je lichaam te verwarmen.

Lees meer

Happy HB'er - Rustig rijden is rustig voelen

Redactie en foto Christel Groot-Huiting

Vooral in de laatste weken voor de schoolvakantie viel het me weer op. Het leek wel of iedereen in de wijk steeds drukker, haastiger en vermoeider werd.

Lees meer

Happy HB’er - Tijd voor ‘me-time’

Redactie Christel Groot-Huiting

We lijken met zijn allen wel weer net zo druk te zijn als vóór maart 2020, of lijkt dat maar zo? Onze agenda’s lopen weer vol met veelal leuke dingen. Verjaardagen, bruiloften, concerten, festivals, pretparken, reizen, het kan allemaal weer. Heel fijn, maar hoe houd je ook tijd voor jezelf, voor ‘me-time’?

Lees meer

Happy HB-er - Helpen helpt jou ook

Redactie en foto Christel Groot-Huiting

Er komen nu heel wat verontrustende berichten en beelden tot ons. Het conflict in Oekraïne, de stijgende benzine-, energie- en voedselprijzen. Extra geldproblemen voor de minima onder ons, de vluchtelingenstromen die op ons afkomen, enzovoort. Het kan je een machteloos gevoel geven. Gelukkig zijn er talrijke acties en kan jij helpen. Samen staan we sterk.

Lees meer

Happy HB-er. Ik weet het niet, jij wel?

Redactie Christel Groot-Huiting - Foto Can Stock Photo, Peter Wang

Het zit in de mens om graag ‘alles’ te willen weten. Ik ben zelf ook flink nieuwsgierig. Het niet weten kan een gevoel van angst en onzekerheid geven. Wat zou er gaan gebeuren? We willen graag een gevoel van controle hebben over de toekomst. Hoe harder we dit proberen, hoe meer angst dit brengt. Het kan goed zijn voor je gemoedsrust om vaker “Ik weet het niet” te zeggen en gewoon te kijken wat er gebeurt.

Lees meer

Happy HB-er - Kruip wat dichter tegen elkaar aan deze Kerst

Redactie en foto Christel Groot-Huiting

Ja, je leest het goed. Je hebt de afgelopen 21 maanden al zo vaak te horen gekregen dat je afstand moet houden van elkaar. Wat voor gevoel krijg je daarbij? Ik zeg: kruip juist nu wat dichter naar elkaar toe. Raak elkaar aan, knuffel, heb seks. Aanraking is een fundamentele menselijke behoefte en het brengt ons zoveel goeds.

Lees meer

Happy HB-er - Licht in de duisternis

Redactie en foto Christel Groot-Huiting

“De dagen worden korter nu, iedere dag,

we kruipen dichter bij elkaar, in zoverre het mag.

We hebben de duisternis nodig om het licht te zien,

al vinden we het donker wat eng misschien.

Breng zelf licht in deze donkere tijd,

je zult merken dat deze periode vlotter voorbij glijdt.”

Lees meer

Happy HB-er - “Voel jij je hier thuis?”

Redactie en fotografie Christel Groot-Huiting

Voel jij je thuis in de Haagse Beemden? Veel bewoners in deze wijk voelen zich hier thuis, ondanks dat velen van ons hier niet geboren zijn. Wat draagt er aan bij en hoe kun je dit gevoel vergroten? Je leest het in deze Happy HB-er.

Lees meer

Happy HB-er - Neem eens een groene douche

Redactie en foto Christel Groot-Huiting

Hebben wij even geluk. We wonen in een prachtig ruim opgezette wijk met veel groen. Dit maakt ons bewezen gezonder, meer ontspannen en gelukkiger. Hoe geniet je hier optimaal van? Simpelweg door een 'groene' douche te nemen. Nee, niet door onder een douchekop te gaan staan en te wachten tot er groen water uit komt, maar door je zintuigen volledig te openen wanneer je buiten bent.

Lees meer

Happy HB'er, Voel je vrij op vakantie

Redactie en foto Christel Groot-Huiting

We komen met z’n allen uit een periode van flinke beperkingen in onze vrijheid, zoals we nog niet eerder hebben beleefd. Nu krijgen we onze vrijheid weer rustig aan terug en de vakantie staat voor de deur. Wat ga jij doen met je vakantie? En hoe beleef je het vrije vakantiegevoel zo optimaal mogelijk?

Lees meer

Happy HB’er - In je eigen tempo uit de lockdown

Redactie Christel Groot-Huiting - Foto’s Christel Groot-Huiting

Na maanden van wat voelt als een eeuwige lockdown, is het nu zover dat de samenleving stap voor stap weer meer gaat openen. Het lijkt wel of iedereen om je heen niet kan wachten om weer ‘los’ te gaan. We mogen weer (meer)! Maar deze op handen zijnde periode van veel niet altijd voorspelbare veranderingen, brengt bij veel mensen behoorlijk wat angst en stress naar boven. Hoe ga jij de komende tijd tegemoet?

Lees meer

Happy HB-er: Samen is meer dan een

Redactie en foto: Christel Groot-Huiting

Onlangs zag ik tijdens het zappen muzikant Guus Meeuwis op televisie voorbij komen. Hij zei: “Samen is nog altijd meer dan één”. Een simpele, maar ook wijze uitspraak. En niet alleen omdat ik een liefhebber ben van de muziek van Guus Meeuwis, die meer diepgang heeft dan het misschien op het eerste gezicht lijkt. Ook omdat zijn uitspraak gewoon zo treffend is voor de huidige tijd.

Lees meer

^ Naar boven