Fysio-tips van Gitte

Kinderfysiotherapie - Fietsen

Redactie en foto Gitte Keller

‘Onze kinderen fietsen steeds minder en slechter’, blijkt uit onderzoek van de ANWB. Er zijn verschillende redenen te bedenken waardoor kinderen minder en slechter fietsen. Soms is het sneller om de kids met de auto naar school te brengen, is de school te ver weg om te fietsen of moeten ze na school snel naar het sporten.

Fysiotherapie - Terug van weggeweest

Redactie en foto Gitte Keller

Yes daar zijn we weer! Ik ben er een tijdje niet geweest omdat wij een bijzondere periode hebben gehad. 18 januari 2022 kregen wij te horen dat mijn vader ALS had en 27 februari is hij hieraan overleden. Dit is allemaal echt super snel gegaan!

Fysiotherapie - Pijn

Redactie Gitte Keller, fysiotherapeut

Als ik pijn heb ga ik naar de fysio maar… wat is pijn eigenlijk? Pijn is een waarschuwing of beschermingsreactie van je lichaam. Het is een vervelende mechanische, sensorische of emotionele ervaring. Nu komt het ook voor dat je lichaam een pijnsignaal geeft, maar er geen weefselschade is in het lichaam. Lastig verhaal, maar ik ga toch proberen om jullie een klein stukje mee te nemen in dit mechanisme.

Fysiotherapie - Hoera de sportschool is weer open!

Redactie Gitte Keller

Yes yes yes! De sportscholen zijn weer open! Superveel mensen worden hier helemaal blij van en ikzelf ook.

Fysiotherapie - Thuiswerkers

Redactie Gitte Keller

Yes! De kids zijn weer naar school en jij mag weer plaatsnemen achter je bureau…, thuis. Omdat je thuiswerkplek mogelijk niet zo is ingesteld als je werkplek op kantoor kan dit voor klachten zorgen.

Fysiotherapie - Goede voornemens

Redactie Gitte Keller

En dan is het alweer het einde van het jaar. Een jaar vol verschillende emoties voor velen van ons. Een jaar om mooi op terug te kijken maar ook snel door naar 2022.

Fysiotherapie - Belasting / belastbaarheid

Redactie Gitte Keller, fysiotherapeut

Allemaal erg leuk de afgelopen twee blogs over meer bewegen maar kan ik deze belasting eigenlijk wel aan?

Fysiotherapie - Bewegen met kinderen

Redactie Gitte Keller, fysiotherapeut

Bewegen is goed, meer bewegen is beter. Dit geldt niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen. Steeds vaker zien we kinderen die veel binnen zijn en daarbij ook vaak op de bank hangen. Onze kinderen worden steeds vaker met de auto naar school gebracht, omdat dit makkelijker is en ook op school worden er steeds minder gymlessen gegeven.

Fysiotherapie – Bewegen

Redactie Gitte Keller

Fysiotherapeut Gitte Keller verstrekt in deze rubriek in HBNieuws / Modern Prinsenbeek tips aan onze lezers om de fysieke fitheid te bevorderen.

Fysiotherapie - Revalidatie na Covid-19

Redactie Gitte Keller

Fysiotherapeut Gitte Keller verstrekt in deze nieuwe rubriek in HBNieuws / Modern Prinsenbeek tips aan onze lezers om de fysieke fitheid te bevorderen.

^ Naar boven