Beeldende kunst

Sustainable art vanuit de kringloop

14 oktober 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Beeldend kunstenaar Hanneke Barendregt heeft zich momenteel geheel gericht op sustainable art (= duurzame kunst). In haar geval zijn dat materialen, die zij onder andere in kringloopwinkels vindt, verwerken tot mooie kunstobjecten. 

Lees meer

PIECE OF ME/US; een tweeluik over identiteit, ruimte en interactie

27 september 2023     Ingezonden bericht

“Ik heb spijt dat ik niet meer mezelf ben geweest” is de meest gehoorde reden van spijt als mensen terugkijken op hun leven. Maar hoe kan je jezelf zijn in een wereld waarin iedereen continu verbonden is en jouw identiteit onder een vergrootglas ligt?

Lees meer

Werken op de gevoelslaag van mensen

10 augustus 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

In Cultureel Centrum ’t Kraaienest exposeren van 16 juli tot 12 oktober 34 cursisten van Creatief Atelier Luna voor de eerste keer met 57 kunstwerken. 

Lees meer

Kleurrijke expositie in 't Kraaienest

08 juli 2023     Ingezonden bericht

Cursisten van Creatief Atelier Luna exposeren gezamenlijk! En wel in het buurthuis't Kraaienest, Tweeschaar 12 in de Haagse Beemden.

Lees meer

Zomerimpressie: Flowers & Beers!

25 juni 2023     Redactie Alex De Vliegere – Illustratie William van der Zanden – Foto Jan Brouwer

De zomer is begonnen! Daarbij hoort een nieuwe seizoensimpressie van onze huiskunstenaar William van der Zanden. Zoals u van hem gewend bent spatten de kleuren er weer vanaf.

Lees meer

Van schilderij tot koffieblik

13 juni 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

De elf exposerende kunstenaars uit de Haagse Beemden hebben tijdens de Kunstroute 2023 de diversiteit van hun werken laten zien. De Lucaskerk was op 9 en 10 juni even het toneel voor schilderijen, beelden en fotografie. In de grote zaal in Wijkcentrum Heksenwiel kon het publiek genieten van schilderijen, geborduurde wand- en tafelkleden, casting glas, houten totems en Pinhole fotografie met een koffieblik of camera obscura.

Lees meer

Van Gogh Museum ziet Abraham

08 juni 2023     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Vijftig jaar geleden opende koningin Juliana het Vincent van Gogh museum in Amsterdam. Ze kreeg van een lieftallig meisje een zonnebloem aangeboden. Het museum verwierf internationale populariteit. Afgelopen vrijdag 2 juni werd het vijftigjarig jubileum opzienbarend gevierd. Hoofdredacteur Alex De Vliegere was erbij.

Lees meer

Laat je verwonderen door kunst

01 juni 2023     Redactie Nelleke van der Zee

Kunstroute Haagse Beemden heeft dit jaar gekozen om elf kunstenaars tijdens een groepsexpositie op twee verschillende locaties: Wijkcentrum Heksenwiel en de Lucaskerk te laten exposeren. In tegenstelling tot andere jaren is dit niet op de tweede zondag van juni (11 juni) maar op vrijdag 9 juni van 14.00 - 19.00 uur en op zaterdag 10 juni van 10.00 - 16.00 uur. De officiële opening zal zijn op zaterdag rond 10.15 uur door wethouder Jeroen Bruijns van Buitenruimte en Regio.

Lees meer

Jazz – Ode aan Louis Armstrong

21 mei 2023     Schilderij William van der Zanden

Op deze laatste dag van het mooie jazzfestival brengen we een eerbetoon aan jazzlegende Louis Armstrong. Kunstenaar William van der Zanden zegt erover: “Ben ontzettend blij en enorm trots op dit schilderij! William schildert eerbetoon aan Louis Armstrong! Dankjewel BredaNu voor dit geweldig interview door Tijmen Moelker, supergaaf!”

Lees meer

Tekenen is haar tweede natuur

13 mei 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Geert Dekkers

De Russische kunstenaar Zinaïda Sozonova (79 jaar) exposeert van 14 mei tot en met 2 juli met haar schilderijen in Buurthuis Gageldonk. Haar onderwerpen zijn divers en kleurrijk. De expositie is te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van het buurthuis. De officiële opening is op 14 mei en wordt muzikaal opgeluisterd door een Moederdagconcert van zangeres Conchita Barbé- Vicuña.

Lees meer

Gezellig kunstevenement op De Santspuy

12 mei 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Wijn- en aspergeboerderij De Santspuy stond van 5 tot en met 7 mei in het teken van kunst en muziek. Eigenaar Gilbert Sweep en zijn echtgenote Loes hebben samen met beeldend kunstenaars Thea Kanters, Conny Oudshoorn, Monique Willemse, Liesbeth Schoone, Piet Frijters en Mike van der Straaten (administratieve coördinatoren en ondersteunende taken) drie dagen lang een variërend programma neergezet.

Lees meer

Kunst & Meer op de Santspuy

30 april 2023     Ingezonden door Etten-Leur Toeristisch Informatiepunt

In het buitengebied van Etten-Leur vindt op 5, 6 en 7 mei (van 10.00 - 17.00 uur) een prachtig nieuw evenement plaats: Kunst & Meer op De Santspuy. De Santspuy is een wijn- en aspergeboerderij aan de Zandspui 45 in Etten-Leur met een wijngaard, bos, heide, pluktuin en asperge- en grasvelden.

Lees meer

Expositie cursisten van Maud Quaedvlieg

25 april 2023     Ingezonden door Saskia de Kroes

Als ik ’t Kraaienest binnenloop, ben ik elke keer verrast door de lichte en fleurige ruimte. Het is er vaak rustig, maar ook dan gebeurt er van alles: voorin de kinderopvang van Kober, een repetitie in de grote zaal, een vergadering of Poolse les boven, een kerkdienst in de kelder en de dagbesteding van Thebe helemaal achterin. En daar kom ik voor vandaag, want ik ga een rondleiding geven.

Lees meer

Het Paleis van Typografisch Metselwerk

21 april 2023     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Vandaag, vrijdag 21 april is de expositie toegankelijk voor genodigden, vanaf morgen is het grote publiek welkom. De Grote Kerk en Graphic Matters zijn een prachtige samenwerking aangegaan en u mag daar gratis van meegenieten tot en met zondag 18 juni.

Lees meer

Kunst vanuit innerlijke impuls of intuïtieve ingeving

14 januari 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Voor de rubriek ‘Kunst in de Wijk’ is uw HBN-MP redacteur in gesprek met natural artist Anja Barendrecht. Wij leren haar en haar beweegredenen beter kennen door de antwoorden die zij geeft op de vragen. Bent u ook benieuwd naar wat haar drijft?

Lees meer

Kerstman opent expositie van Maud Quaedvlieg

11 december 2022     Redactie Geert Dekkers – Fotografie Alex De Vliegere

De kerstman is dit jaar eerder dan voorgaande jaren van de Noordpool vertrokken naar onze contreien. Hij arriveerde er vandaag omdat hij een fraaie expositie in het Open Atelier aan de Konijnenberg 90 mocht inluiden.

 

Lees meer

iiArwenii

10 december 2022     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Arwen: “Mijn droom komt uit”. Al een paar jaar droomt de 18-jarige Arwen Huijgens van een eigen expositie. Die wens is nu uitgekomen. Maandag 5 december mocht ze een solo-expositie inrichten in de Nieuwe Veste.

Lees meer

Veel belangstelling tijdens opening foto-expositie

19 november 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Paul Godefroij

Leden van de fotoclub Nieuw-Ginneken uit Bavel hebben zich in het weekend van 5 en 6 november gepresenteerd met een expositie van hun werk in Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest.

Lees meer

Vouwdieren kijken en maken

04 november 2022     Ingezonden bericht

Van 5 tot en met 27 november is in het Gele Huis in Princenhage de expositie te zien ‘Vouwdieren van Gerrit de Morée’. De Morée is een van de oprichters van Academie St. Joost in Breda, waaraan hij tot zijn pensioen als docent verbonden is geweest.

Lees meer

Fotoclub Nieuw-Ginneken exposeert in SCC ‘t Kraaienest

03 november 2022     Redactie Nelleke van der Zee

In Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest is vanaf 6 november een foto-expositie te zien van leden van de fotoclub Nieuw-Ginneken op uitnodiging van de organisatoren Saskia de Kroes en Simone Grootveld.

Lees meer

Gezellige vernissage expositie ‘Jumping by William van der Zanden’

25 oktober 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Kunstenaar William van der Zanden exposeert op uitnodiging van voorzitter Latifa Cherrabi van Buurthuis Gageldonk van 23 oktober 2022 tot en met 31 januari 2023 met 27 kunstwerken. De expositie is te zien tijdens de reguliere openingstijden van het Buurthuis.

Lees meer

^ Naar boven