Beeldende kunst

Expositie in 't Kraaienest, Wilma van Riet

19 juni 2022     Ingezonden - Foto's: Maud Quaedvlieg

Na 4 jaar is er opnieuw werk van Wilma van Riet te bewonderen in 't Kraaienest, veelal in pasteltinten en altijd intuïtief. Telkens valt er iets anders in het schilderij te ontdekken. Laat uw fantasie de vrije loop.

Lees meer

Verpakkingsmateriaal als basis voor kunst

22 mei 2022     Redactie: Nelleke van der Zee Fotografie: Lex Heijtveldt

Beeldend kunstenaar Marja Machielse gebruikt verpakkingsmateriaal om met haar kartondruk en linoleumsnede haar kijk op de wereld met anderen te delen. Zij hoopt dat haar kunstwerken bezoekers aan het denken zetten waardoor zij zich bewust worden van wat er in de wereld gaande is. Marja exposeert nog tot medio juni met haar werken in Buurthuis Gageldonk.

Lees meer

Een boodschapper van wol

07 mei 2022     Ingezonden bericht - Foto Claudy Jongstra

Zo noemt textielkunstenaar Claudy Jongstra haar immense en duurzame kunstwerk Guernica de la Ecologia. Na de opening op woensdagavond 11 mei is het werk, dat gebaseerd is op de Guernica van Pablo Picasso, anderhalve maand lang te bewonderen in de Grote Kerk in Breda.

Lees meer

KOP en BUT verstrekken kunstopdracht

05 mei 2022     Ingezonden bericht

Dit jaar werkt KOP voor de vijfde keer samen met het BUT Film Festival in Breda, waarbij we thematisch aanhaken met kunst bij het festivalthema ‘An eye for an eye’.

Lees meer

De schoonheid van kleine dingen vastleggen

24 april 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Fotograaf Peter Verheyden exposeert van 13 april tot en met 25 mei op uitnodiging van Stichting Kunst-Schatten Haagse Beemden in de vitrinekast bij Wijkcentrum Heksenwiel. Zijn werk bestaat uit foto’s van kunstvliegen, gemaakt door Nico Heukels en John Schets, macrofoto’s en landschappen. De expositie is te zien tijdens de reguliere openingstijden.

Lees meer

Helpende handen gevraagd voor het project RED DE CRAB

09 april 2022     Redactie: Nelleke van der Zee Fotografie: Natasja Ahout en José Jonkers

De beeldend kunstenaars Natasja Ahout en José Jonkers werken samen onder de collectiefnaam ZEEEN. Natasja schildert op alles wat los en vast zit en José Jonkers maakt beeldend werk van diverse materialen en steeds groter wordende installaties. Tijdens de laatste Kunstroute stonden zij met een mooie installatie bij De Kapeltuin.

Lees meer

Sofia Gaal exposeert in SCC ‘t Kraaienest

27 maart 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Paul Godefroij

Mixed Media artist en papierkunstenaar Sofia Gaal exposeert met een selectie van haar kunst van 2 april tot en met 9 juni in SCC ’t Kraaienest aan de Tweeschaar. De expositie ‘Buigen, niet breken’ is te zien tijdens de reguliere openingstijden en bestaat uit drie sleutelseries en ander werk waaraan Sofia ongeveer drie jaar heeft gewerkt en die direct aan corona en haar lockdowns zijn gekoppeld. De officiële opening is op 2 april.

Lees meer

Atelierexpositie ‘Over het water’

26 maart 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een weekend lang genieten van kunst in diverse vormen. Met schilderijen van Maud Quaedvlieg en een aparte expositie van haar cursisten, fotografie door Robert Broos, edelsmeedkunst, veel zilver en een vleugje goud, van Karien van ’t Westende en keramieke kleurexplosies door Tine van der Zee. Bij al dit watervertoon schenkt Jacqueline de Gouw een goed glas wijn. De stilte wordt zondag aangenaam doorbroken door gitarist Jos Hilgers.

Lees meer

Polderhaas

15 februari 2022     Ingezonden door Margreet Lankhuizen

Een wandeling met Margreet Lankhuizen door de Haagse Beemdenpolder vormt een onderdeel van haar kunstproject ‘Polderhaas’. De wandeling start op zondag 20 februari om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Asterdplas. De wandeling is ongeveer 10 kilometer lang en gaat ook over onverharde wegen, dus trek stevige wandelschoenen aan!

Lees meer

Expositie dot painting in de vitrinekast bij De Sleutel

12 februari 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Anja Wierckx-Staps

Amateurkunstenaar Sylvia Schniermanni (47 jaar) exposeert momenteel met haar dot painting objecten in de vitrinekast van Stichting Kunst-Schatten bij Ontmoetingscentrum De Sleutel. Haar expositie bestaat uit diverse objecten, zoals houten bollen, servies en dingen die zij in kringloopwinkels vindt. Dot painting is een techniek die nog vrij onbekend is in Nederland.

Lees meer

Op verschillende wijzen uiting geven aan je creativiteit

06 februari 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Ton van Doorn & Niek van IJzendoorn

Op uitnodiging van Stichting Kunstschatten Haagse Beemden exposeren kunstschilder/beeldhouwer Niek van IJzendoorn en Annemiek van IJzendoorn hun werken van 7 januari tot begin maart in de vitrinekast in de openbare hal van Wijkcentrum Heksenwiel. Op 16 januari jl. hebben wij een artikel aan het werk van Annemiek gewijd. In dit artikel ‘Kunst in de Wijk’ vertelt Niek over zijn werkzaamheden.

Lees meer

Expositie van acht fotografen in SCC ’t Kraaienest

04 februari 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Anja Wierckx-Staps

In Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest loopt vanaf 9 januari tot en met medio maart een foto-expositie van acht fotografen die regelmatig deelnemen aan de Photowalks van I Love Breda. De exposanten zijn: Bianca van den Berg, David van der Kloos, Giljam Frijters, Henk van Nunen, Marijke Remeijsen, Pascal Sweet, Patrick Verkoeijen en Paul Ranft.

Lees meer

Museum of the Moon gratis te bezoeken

27 januari 2022     Ingezonden bericht - Foto Fred Ernst

Expositie Museum of the Moon van de Engelse kunstenaar Luke Jerram beleefde een succesvolle eerste week; ruim vijfduizend bezoekers bezochten het kunstproject in de Grote Kerk Breda. Helaas moest ook de kerk haar deuren sluiten vanwege de lockdown. Grote Kerk Breda kondigt nu met veel enthousiasme aan dat Museum of the Moon is verlengd t/m 30 januari.

Lees meer

Gefascineerd door de glinstering van het glas

16 januari 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Ton van Doorn

Op uitnodiging van Stichting Kunstschatten Haagse Beemden exposeren glaskunstenares Annemiek van IJzendoorn en kunstschilder/beeldhouwer Niek van IJzendoorn hun werken van 7 januari tot begin maart in de vitrinekast in de openbare hal van Wijkcentrum Heksenwiel. In dit artikel ‘Kunst in de Wijk’ gaan wij uitgebreid de werkzaamheden van Annemiek belichten. In februari komen de werkzaamheden van Niek als kunstenaar aan bod.

Lees meer

Boetseren met stof

19 december 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Lex Heijtveldt en Mary Demmers

Textielkunstenaar Mary Demmers vertelt haar verhaal in de rubriek Kunst in de Wijk. Zij heeft al diverse keren meegedaan aan de Kunstroute Haagse Beemden. De laatste keer, op 5 september, was zij te bewonderen in de voormalige Bethlehemkerk. In het dagelijks leven is Mary inkoopster bij een bedrijf in bedrijfskleding, maar ieder vrij uurtje gaat zij met de stoffen aan de slag achter de naaimachine om daar mooie creaties van te maken.

Lees meer

‘Beeldschoon’ belicht kunst in de openbare ruimte

05 december 2021     Ingezonden bericht

Project ‘Beeldschoon’ van Merel van der Linden kijkt met een frisse blik naar bestaande beelden in Breda. Met een tijdelijke ingreep staan de beelden weer even in de schijnwerpers. Het prikkelt voorbijgangers om eens anders te kijken naar kunstwerken op straat. Op 11 december start het project met drie tijdelijke interventies. Wethouder Tim van het Hof doet om 10.00 uur de aftrap bij de grazende schapen bij Het Offer van Isaac aan de Vlaszak. Bij succes wordt het project uitgebreid in 2022.

Lees meer

Winterimpressie

01 december 2021     Redactie Tilly van Doorn - Illustratie William van der Zanden

Op 1 december begint voor weerkundigen officieel de winter en ook al viel enkele dagen geleden al de eerste sneeuw in sommige delen van ons land, in onze omgeving bleef het bij herfstachtig weer met veel regen en wind. Als we binnenkort al wat sneeuw willen zien, moeten we die in de hogere gebieden van de Ardennen zoeken.

Lees meer

Nicole Segers exposeert in Buurthuis Gageldonk

23 november 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Geert Dekkers

De expositie van Nicole Segers is zondagmiddag 21 november door voorzitter Latifa Cherrabi van Buurthuis Gageldonk geopend onder muzikale begeleiding van Ilo (Milaunus Ambeua). Nicole exposeert met zeventien grote en vijftien kleine schilderijen, bestaande uit portretten van bekende artiesten, haar kinderen, Afrikaanse vrouwen en diverse onderwerpen. Haar werken zijn tot en met 21 januari 2022 te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van het buurthuis.

Lees meer

^ Naar boven