Beeldende kunst

12

Sofia Gaal exposeert in SCC ‘t Kraaienest

27 maart 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Paul Godefroij

Mixed Media artist en papierkunstenaar Sofia Gaal exposeert met een selectie van haar kunst van 2 april tot en met 9 juni in SCC ’t Kraaienest aan de Tweeschaar. De expositie ‘Buigen, niet breken’ is te zien tijdens de reguliere openingstijden en bestaat uit drie sleutelseries en ander werk waaraan Sofia ongeveer drie jaar heeft gewerkt en die direct aan corona en haar lockdowns zijn gekoppeld. De officiële opening is op 2 april.

Lees meer

Atelierexpositie ‘Over het water’

26 maart 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een weekend lang genieten van kunst in diverse vormen. Met schilderijen van Maud Quaedvlieg en een aparte expositie van haar cursisten, fotografie door Robert Broos, edelsmeedkunst, veel zilver en een vleugje goud, van Karien van ’t Westende en keramieke kleurexplosies door Tine van der Zee. Bij al dit watervertoon schenkt Jacqueline de Gouw een goed glas wijn. De stilte wordt zondag aangenaam doorbroken door gitarist Jos Hilgers.

Lees meer

Expositie dot painting in de vitrinekast bij De Sleutel

12 februari 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Anja Wierckx-Staps

Amateurkunstenaar Sylvia Schniermanni (47 jaar) exposeert momenteel met haar dot painting objecten in de vitrinekast van Stichting Kunst-Schatten bij Ontmoetingscentrum De Sleutel. Haar expositie bestaat uit diverse objecten, zoals houten bollen, servies en dingen die zij in kringloopwinkels vindt. Dot painting is een techniek die nog vrij onbekend is in Nederland.

Lees meer

Op verschillende wijzen uiting geven aan je creativiteit

06 februari 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Ton van Doorn & Niek van IJzendoorn

Op uitnodiging van Stichting Kunstschatten Haagse Beemden exposeren kunstschilder/beeldhouwer Niek van IJzendoorn en Annemiek van IJzendoorn hun werken van 7 januari tot begin maart in de vitrinekast in de openbare hal van Wijkcentrum Heksenwiel. Op 16 januari jl. hebben wij een artikel aan het werk van Annemiek gewijd. In dit artikel ‘Kunst in de Wijk’ vertelt Niek over zijn werkzaamheden.

Lees meer

Expositie van acht fotografen in SCC ’t Kraaienest

04 februari 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Anja Wierckx-Staps

In Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest loopt vanaf 9 januari tot en met medio maart een foto-expositie van acht fotografen die regelmatig deelnemen aan de Photowalks van I Love Breda. De exposanten zijn: Bianca van den Berg, David van der Kloos, Giljam Frijters, Henk van Nunen, Marijke Remeijsen, Pascal Sweet, Patrick Verkoeijen en Paul Ranft.

Lees meer

Museum of the Moon gratis te bezoeken

27 januari 2022     Ingezonden bericht - Foto Fred Ernst

Expositie Museum of the Moon van de Engelse kunstenaar Luke Jerram beleefde een succesvolle eerste week; ruim vijfduizend bezoekers bezochten het kunstproject in de Grote Kerk Breda. Helaas moest ook de kerk haar deuren sluiten vanwege de lockdown. Grote Kerk Breda kondigt nu met veel enthousiasme aan dat Museum of the Moon is verlengd t/m 30 januari.

Lees meer

Gefascineerd door de glinstering van het glas

16 januari 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Ton van Doorn

Op uitnodiging van Stichting Kunstschatten Haagse Beemden exposeren glaskunstenares Annemiek van IJzendoorn en kunstschilder/beeldhouwer Niek van IJzendoorn hun werken van 7 januari tot begin maart in de vitrinekast in de openbare hal van Wijkcentrum Heksenwiel. In dit artikel ‘Kunst in de Wijk’ gaan wij uitgebreid de werkzaamheden van Annemiek belichten. In februari komen de werkzaamheden van Niek als kunstenaar aan bod.

Lees meer

Boetseren met stof

19 december 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Lex Heijtveldt en Mary Demmers

Textielkunstenaar Mary Demmers vertelt haar verhaal in de rubriek Kunst in de Wijk. Zij heeft al diverse keren meegedaan aan de Kunstroute Haagse Beemden. De laatste keer, op 5 september, was zij te bewonderen in de voormalige Bethlehemkerk. In het dagelijks leven is Mary inkoopster bij een bedrijf in bedrijfskleding, maar ieder vrij uurtje gaat zij met de stoffen aan de slag achter de naaimachine om daar mooie creaties van te maken.

Lees meer

‘Beeldschoon’ belicht kunst in de openbare ruimte

05 december 2021     Ingezonden bericht

Project ‘Beeldschoon’ van Merel van der Linden kijkt met een frisse blik naar bestaande beelden in Breda. Met een tijdelijke ingreep staan de beelden weer even in de schijnwerpers. Het prikkelt voorbijgangers om eens anders te kijken naar kunstwerken op straat. Op 11 december start het project met drie tijdelijke interventies. Wethouder Tim van het Hof doet om 10.00 uur de aftrap bij de grazende schapen bij Het Offer van Isaac aan de Vlaszak. Bij succes wordt het project uitgebreid in 2022.

Lees meer

Winterimpressie

01 december 2021     Redactie Tilly van Doorn - Illustratie William van der Zanden

Op 1 december begint voor weerkundigen officieel de winter en ook al viel enkele dagen geleden al de eerste sneeuw in sommige delen van ons land, in onze omgeving bleef het bij herfstachtig weer met veel regen en wind. Als we binnenkort al wat sneeuw willen zien, moeten we die in de hogere gebieden van de Ardennen zoeken.

Lees meer

Nicole Segers exposeert in Buurthuis Gageldonk

23 november 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Geert Dekkers

De expositie van Nicole Segers is zondagmiddag 21 november door voorzitter Latifa Cherrabi van Buurthuis Gageldonk geopend onder muzikale begeleiding van Ilo (Milaunus Ambeua). Nicole exposeert met zeventien grote en vijftien kleine schilderijen, bestaande uit portretten van bekende artiesten, haar kinderen, Afrikaanse vrouwen en diverse onderwerpen. Haar werken zijn tot en met 21 januari 2022 te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van het buurthuis.

Lees meer

Ik omarm ieder talent

21 november 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Ton van Doorn

Angèle Evers (62 jaar) is van vele markten thuis. Zij is beeldend kunstenaar, schrijver, dichter en coach. Alles wat haar pad kruist onderzoekt zij en als zij er enthousiast van wordt, gaat zij ermee aan de slag om het zich eigen te maken. Zij wordt bijvoorbeeld tijdens een beeldhouwvakantie zo gegrepen door dit vak, dat zij thuis op een dusdanige wijze gaat beeldhouwen, dat zij zelfs een trauma aan haar handen oploopt en wordt geopereerd.

Lees meer

Open call - Nachtvlucht

20 november 2021     Ingezonden bericht - afbeelding Pieter Laurens Mol, The Sun Does (Not) Move(s), 1973

In samenwerking met het Stedelijk Museum Breda daagt de Bredase kickstarter voor kunst- en designtalent KOP drie startende kunstenaars uit om nieuw werk te maken, geïnspireerd op het werk van beeldend kunstenaar Pieter Laurens Mol en de thematiek van de tentoonstelling ‘Nachtvlucht’ die van 21 mei tot en met 4 september 2022 te zien is in het museum. Het gaat om tijdelijke installaties, die tegelijkertijd met de tentoonstelling te zien zijn in de buitenruimte van Breda.

Lees meer

Herfstimpressie

07 november 2021     Redactie Tilly van Doorn - Illustratie William van der Zanden

Sommige mensen worden somber van de herfstperiode die ieder jaar terugkomt. De mist, de vallende bladeren, het verwelken van de zomerbloemen en de kortere dagen dragen voor hen niet echt bij tot vrolijkheid in dit deel van het jaar. Daartegenover staan degenen die de herfst met alle schoonheid, mystiek, kleuren, oké, kou en nattigheid buiten, maar warmte binnen, enthousiast omarmen. De enigszins blauwe herfstmist in de ochtend boven de weilanden, de zon die rood-oranje opkomt, de bomen met hun bontgekleurde bladeren, geweldig toch?

Lees meer

Museum of the Moon landt in de Grote Kerk Breda

29 oktober 2021     Ingezonden bericht – Fotografie James Billings en JPWFoto

Dit jaar biedt de Grote Kerk Breda haar bezoekers tijdens de feestdagen een extra bijzondere ervaring. De zon op het middeleeuwse houten paneel dat het hemelgat – het hoogste punt van de kerk – afsluit, krijgt van 11 december 2021 t/m 9 januari 2022 gezelschap van ‘Museum of the Moon’.

Lees meer

Met Halloween naar de wintertijd

28 oktober 2021     Redactie Tilly van Doorn - Illustratie William van der Zanden

Deze week is het niet alleen herfstvakantie, maar ook de week waarin Halloween wordt gevierd, een spannende en griezelige week! Aangezien de wintertijd eind deze week van zaterdag op zondag ingaat en we de klok een uurtje terugzetten, kunnen we gelukkig wat langer bijkomen van alle spanning en sensatie.

Lees meer

Margreet Lankhuizen exposeert in SCC ’t Kraaienest

24 oktober 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Kunstenaar Margreet Lankhuizen exposeert van 11 oktober tot 13 december met haar ‘Polderhaasproject’ in Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest. Voor haar is deze eerste eigen expositie de kers op de taart. De expositie is te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van 't Kraaienest.

Lees meer

Boekbinding als ondersteuning van haar fotografie

17 oktober 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Ton van Doorn

Fotograaf en boekbindster Liesbeth Bossink deed op 5 september voor de eerste keer mee met de Kunstroute Haagse Beemden. In Wijkcentrum Heksenwiel exposeerde zij met haar foto’s en zelfgemaakte boeken. Tevens demonstreerde zij ter plekke wat zij met naald en draad allemaal doet.

Lees meer

Van koffieblik naar fototoestel

19 september 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Alex De Vliegere

Fotograaf René Vonk houdt zich voornamelijk bezig met het maken van ‘pinhole’ foto’s. Het is een vorm van fotograferen waarin je gebruik maakt van de meest elementaire concepten van een camera. Een lichtdichte doos met een piepkleine opening (circa 0,2 mm) en lichtgevoelig materiaal. Het licht komt door de kleine opening en projecteert een omgekeerd beeld op de film aan de andere kant van de camera.

Lees meer

Kunstroute – nog één keer terugblikken

12 september 2021     Redactie Alex De Vliegere

De 11e Kunstroute door de wijk die vorige week zondag werd gehouden was een zeer geslaagd evenement. In HBNieuws kon u er deze week veel over teruglezen.

Lees meer

12
^ Naar boven