Beeldende kunst

Kunst vanuit innerlijke impuls of intuïtieve ingeving

14 januari 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Voor de rubriek ‘Kunst in de Wijk’ is uw HBN-MP redacteur in gesprek met natural artist Anja Barendrecht. Wij leren haar en haar beweegredenen beter kennen door de antwoorden die zij geeft op de vragen. Bent u ook benieuwd naar wat haar drijft?

Lees meer

Kerstman opent expositie van Maud Quaedvlieg

11 december 2022     Redactie Geert Dekkers – Fotografie Alex De Vliegere

De kerstman is dit jaar eerder dan voorgaande jaren van de Noordpool vertrokken naar onze contreien. Hij arriveerde er vandaag omdat hij een fraaie expositie in het Open Atelier aan de Konijnenberg 90 mocht inluiden.

 

Lees meer

iiArwenii

10 december 2022     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Arwen: “Mijn droom komt uit”. Al een paar jaar droomt de 18-jarige Arwen Huijgens van een eigen expositie. Die wens is nu uitgekomen. Maandag 5 december mocht ze een solo-expositie inrichten in de Nieuwe Veste.

Lees meer

Veel belangstelling tijdens opening foto-expositie

19 november 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Paul Godefroij

Leden van de fotoclub Nieuw-Ginneken uit Bavel hebben zich in het weekend van 5 en 6 november gepresenteerd met een expositie van hun werk in Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest.

Lees meer

Vouwdieren kijken en maken

04 november 2022     Ingezonden bericht

Van 5 tot en met 27 november is in het Gele Huis in Princenhage de expositie te zien ‘Vouwdieren van Gerrit de Morée’. De Morée is een van de oprichters van Academie St. Joost in Breda, waaraan hij tot zijn pensioen als docent verbonden is geweest.

Lees meer

Fotoclub Nieuw-Ginneken exposeert in SCC ‘t Kraaienest

03 november 2022     Redactie Nelleke van der Zee

In Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest is vanaf 6 november een foto-expositie te zien van leden van de fotoclub Nieuw-Ginneken op uitnodiging van de organisatoren Saskia de Kroes en Simone Grootveld.

Lees meer

Gezellige vernissage expositie ‘Jumping by William van der Zanden’

25 oktober 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Kunstenaar William van der Zanden exposeert op uitnodiging van voorzitter Latifa Cherrabi van Buurthuis Gageldonk van 23 oktober 2022 tot en met 31 januari 2023 met 27 kunstwerken. De expositie is te zien tijdens de reguliere openingstijden van het Buurthuis.

Lees meer

Beginnerscursus aquarelleren

15 oktober 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

William van der Zanden organiseert in samenwerking met Latifa Cherrabi in Buurthuis Gageldonk de beginnerscursus aquarelleren ‘Ontdek de kunstenaar in jezelf’. HBN-MP is aanwezig bij de introductiemiddag.

Lees meer

Midisage in Sociaal Cultureel Centrum ‘t Kraaienest

04 oktober 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Met de midisage van de expositie van kunstenaar en creatief coach Simone Grootveld en haar vijf leerlingen werd de expositie op vrijdag 30 september officieel geopend.

Lees meer

Annerieke Smits-Vermeulen exposeert in Buurthuis Gageldonk

19 september 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Natuur - natuurlijk! Is de titel van de expositie van kunstenaar Annerieke Smits-Vermeulen die vanaf 11 september tot en met 8 oktober te bezichtigen is in Buurthuis Gageldonk. Deze expositie is tevens een ode aan De Kapeltuin die dit jaar tien jaar bestaat.

Lees meer

Simone Grootveld exposeert samen met leerlingen

13 september 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Lex Heijtveldt

Beeldend kunstenaar en gecertificeerd creatief coach Simone Grootveld (64) exposeert samen met vijf leerlingen: Nel Staal-Oome (85), Shirley Thijssen (42), Yasmin Kiela (21), Tim Ras (12) en Bas van der Meulen (13) met hun werken van 2 september tot en met 4 november in Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest.

Lees meer

Ontdek de Nacht

02 september 2022     Ingezonden door Stichting KOP

In reactie op het werk van gerenommeerd beeldend kunstenaar Pieter Laurens Mol - momenteel te zien in de tentoonstelling Nachtvlucht in het Stedelijk Museum Breda - maakten vier startende kunstenaars in opdracht van KOP en het museum nieuwe kunstwerken die tussen 1 september en 30 oktober op verschillende openbare locaties in Breda te zien zijn.

Lees meer

De raakvlakken van een mandala

21 augustus 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Tekenares Annelies Franken-Machielsen geeft mensen met haar mandala een boodschap mee. Steeds vaker wordt zij benaderd via Messenger om persoonlijke mandala’s te maken die zij voorziet van initialen en een geboortedatum. De kleuren, motieven en het verhaal worden haar al tekenend ingegeven en zo ontstaat een tekening die de ziel raakt.

Lees meer

Expositie in 't Kraaienest, Wilma van Riet

19 juni 2022     Ingezonden - Foto's: Maud Quaedvlieg

Na 4 jaar is er opnieuw werk van Wilma van Riet te bewonderen in 't Kraaienest, veelal in pasteltinten en altijd intuïtief. Telkens valt er iets anders in het schilderij te ontdekken. Laat uw fantasie de vrije loop.

Lees meer

Kunstenaar Margreet Lankhuizen druk met mozaïeken

15 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Kunstenaar Margreet Lankhuizen heeft met haar ‘Polderhaasproject’ weer een item erbij. Sinds maart werkt zij bij Ontmoetingscentrum De Sleutel een keer per week aan haar ‘corona’ sociale sofa. Van haar coronatafelkleed met 406 woorden heeft zij een selectie van de woorden gemaakt om die op de sociale sofa te mozaïeken.

Lees meer

Verpakkingsmateriaal als basis voor kunst

22 mei 2022     Redactie: Nelleke van der Zee Fotografie: Lex Heijtveldt

Beeldend kunstenaar Marja Machielse gebruikt verpakkingsmateriaal om met haar kartondruk en linoleumsnede haar kijk op de wereld met anderen te delen. Zij hoopt dat haar kunstwerken bezoekers aan het denken zetten waardoor zij zich bewust worden van wat er in de wereld gaande is. Marja exposeert nog tot medio juni met haar werken in Buurthuis Gageldonk.

Lees meer

Een boodschapper van wol

07 mei 2022     Ingezonden bericht - Foto Claudy Jongstra

Zo noemt textielkunstenaar Claudy Jongstra haar immense en duurzame kunstwerk Guernica de la Ecologia. Na de opening op woensdagavond 11 mei is het werk, dat gebaseerd is op de Guernica van Pablo Picasso, anderhalve maand lang te bewonderen in de Grote Kerk in Breda.

Lees meer

KOP en BUT verstrekken kunstopdracht

05 mei 2022     Ingezonden bericht

Dit jaar werkt KOP voor de vijfde keer samen met het BUT Film Festival in Breda, waarbij we thematisch aanhaken met kunst bij het festivalthema ‘An eye for an eye’.

Lees meer

^ Naar boven