Beeldende kunst

Debutanten van de 11e Kunstroute Haagse Beemden (2)

09 september 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Lex Heijtveldt

De 11e Kunstroute Haagse Beemden werd op zondag 5 september gehouden. Een zonovergoten dag zorgde ervoor dat heel veel kunstliefhebbers heerlijk konden genieten van alle creativiteit die de 22 deelnemende kunstenaars tijdens hun exposities lieten zien. Bij het infopoint in Buurthuis Gageldonk hebben de deelnemers ieder een exemplaar van hun kunst tentoongesteld, om de bezoekers vast een voorproefje te geven van wat zij kunnen verwachten.

Lees meer

Debutanten van de 11e Kunstroute Haagse Beemden (1)

08 september 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Lex Heijtveldt

De 11e Kunstroute Haagse Beemden werd op zondag 5 september gehouden. Een zonovergoten dag zorgde ervoor dat heel veel kunstliefhebbers heerlijk konden genieten van alle creativiteit die de 22 deelnemende kunstenaars tijdens hun exposities lieten zien. Bij het infopoint in Buurthuis Gageldonk hebben de deelnemers ieder een exemplaar van hun kunst tentoongesteld, om de bezoekers vast een voorproefje te geven van wat zij kunnen verwachten.

Lees meer

Kunstroute - Iris en Maud

08 september 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Fotografie Ton van Doorn

Wat een heerlijke zonnige dag was het zondag om de kunstroute in de Haagse Beemden lopend of fietsend te volgen. Zoals de kunstenaars het zelf formuleerden: “De kunstroute Haagse Beemden brengt je daar waar kunst ontstaat”, en dat was te merken op alle locaties waar activiteiten plaatsvonden.

Lees meer

Morgen Kunstroute

04 september 2021     Redactie Alex De Vliegere

Op zondag 5 september wordt van 11.00 tot 17.00 uur de elfde Kunstroute Haagse Beemden gehouden. De afbeelding toont u alle locaties (klik erop voor een vergroting). Daarbij kunt u ook nog genieten van het Struinen in de Tuinen programma. Het belooft een mooie dag te worden. Meer informatie vindt u in eerder geplaatste artikelen, onder de knop ‘Meer Nieuws’.

Lees meer

Coronatafelkleed symbool voor een vreemde periode

19 juli 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Alex De Vliegere

Kunstenaar Margreet Lankhuizen, bekend van de beschilderde betonnen blokken in Park Kesteren met haar looproutes van de Haagse Beemdenpolder erop, leest gedurende de hele coronalockdown de krant. Niets bijzonders zult u zeggen, maar haar valt op hoeveel woorden er worden geschreven met het woord ‘corona’ ervoor. Dan begint het meteen bij haar te kriebelen en ontstaat het idee om alle woorden vast te leggen. Haar creatieve geest komt op gang en Margreet borduurt deze woorden op een zelfontworpen tafelkleed.

Lees meer

Een mooi kunstwerk dat gezien mag worden

27 juni 2021     Redactie en foto Jolande Rommens

Als je bij de Graaf Engelbrecht op het schoolplein kijkt, zie je deze bijzondere muur met kleurige fantasiefiguren. Uw verslaggever fietst er langs en is blij verrast deze gevel weer te zien. In de jaren ’80 en ’90 zat zij namelijk als puber vaak met haar rug tegen deze gevel van een pauze te genieten.

Lees meer

Expositie van Kunstgroep Haagse Beemden

23 juni 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Paul Godefroij

De Haagse Beemden viert zijn 44 ste verjaardag en pakt uit met diverse leuke activiteiten. Een aantal actieve bewoners heeft zich verenigd in een netwerk met de naam Haagse Beemden Verbindt. Désirée Martis is twee maanden geleden gevraagd om het team te komen versterken en op 19 juni een expositie te realiseren. 

Lees meer

Vrijheid, lucht, licht, feest en kampioenen

19 juni 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Illustratie William van der Zanden

Ook deze zomer weer een prachtige illustratie van kunstenaar William van der Zanden. Het mooie polderlandschap in de Haagse Beemden inspireerde hem tot het maken van deze haast sprookjesachtige weergave.

Lees meer

Expositie ‘Natuur, Milieu en Haagse Beemden’ in de Lucaskerk

12 juni 2021     Redacteur Nelleke van der Zee – Foto’s Ton van Doorn

Fotograaf Marjan Bogers exposeert met haar werk vanaf februari tot en met eind juni in de Lucaskerk aan de Tweeschaar. De getoonde foto’s zijn een selectie uit het werk van Marjan in samenspraak met dominee Joan van Kempen en Dick de Man als aansluiting op het doel van de Lucaskerk om meer de grens op te zoeken tussen kerk, cultuur en samenleving.

Lees meer

‘Colors of life’ in Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest

11 juni 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Ton van Doorn

In Sociaal Cultureel Centrum ’t Kraaienest is tot eind juni de expositie ‘Colors of life’ van kunstenaars Renée Santbergen, Saskia de Kroes, Anja Santbergen en Bep de Vulder te bezichtigen. De expositie bestaat uit schilderijen van Renée en Saskia en beeldhouwwerken van Anja en Bep.

 

Lees meer

Creatieve oplossingen bedenken - Kunst in de wijk

29 mei 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto’s Alex De Vliegere

Kunstenaar Margreet Lankhuizen wordt door een vriendin geattendeerd op een Facebook-oproep voor het beschilderen van vier betonblokken die de mooie vijver in het stadspark Kesteren gaan sieren.

Lees meer

De mens versus de natuur

16 mei 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Ton van Doorn

Kunstenaar Vojka Gouka wil met haar schilderijen laten zien wat de plaats is van de mens in de natuur en wat de verbinding is van de mens met de natuur. Zij heeft al verschillende keren geëxposeerd, maar heeft door familieomstandigheden haar creativiteit momenteel op een laag pitje staan. Nu is Vojka voornamelijk oppas oma van haar prachtige kleindochter.

Lees meer

Zorg aan kunst verbinden

20 april 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto's Ton van Doorn

Astrid Nooij is van beroep wijkverpleegkundige bij Buurtzorg. Sinds 6 april werkt zij ook achttien uur in de week als activiteitenbegeleider bij Het Beemdhuis en daarnaast heeft zij haar eigen bedrijf Datisdusdekunst!. Astrid is samen met Silvia de Weerdt vorig jaar betrokken geweest bij het project de MeeMaakMand, een pilot om wijkbewoners in de donkere tijden een lichtpuntje te geven, door hen een mand aan te reiken vol met creatieve uitdagingen. Dat is ook waar het bedrijf van Astrid om draait. Zorg aan kunst te verbinden om zo een gunstige invloed op het welzijn van mensen te kunnen bevorderen.

Lees meer

Schilderen brengt mij rust

21 maart 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto's Ton van Doorn

Margaretha Hulters (43 jaar) noemt zichzelf een creatieve vormgever, omdat zij het leuk vindt om met verschillende materialen iets kunstzinnigs te maken.

Lees meer

^ Naar boven