Gezien: Kèk Oôns

25 november 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Repetitie op vrijdag de elfde van de elfde, dat belooft wat! Het begint met een reisje langs de Rijn. Elf muzikanten bevolken de kleine bovenkamer van Buurthuis Gageldonk. De grote ruimte galmt nogal en het is hier wel zo knus. Dirigent Johan Maes staat zowat in de deuropening.

Lees verder

Na 45 jaar arbeid heeft Han Staps tijd voor andere leuke zaken

29 oktober 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Anja Wierckx-Staps

Met gemengde gevoelens zit Han Staps op 7 oktober voor de laatste keer op zijn stoel achter de kassa bij de supermarkt met het blauwe logo aan het Valkeniersplein. Vijfenveertig jaar was hij daar werkzaam en heeft hij menig klant met raad en daad bijgestaan. Tijd voor andere zaken en genieten van zijn welverdiende pensioen.

Lees verder

Een kennismaking met wijkbeheerders Barbara, Juul en Theo

22 oktober 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Het fysieke en sociale wijkbeheer is sinds 1 september, na het afzwaaien van sociaal wijkbeheerder Jetze van der Ham ondergebracht bij Barbara van Essen, Theo van de Gruiter en Juul Peters.

Lees verder

Even voorstellen: Ostara

13 oktober 2022     Ingezonden door Sabrina Twiss

Sommige mensen kennen ons al heel goed en sommige hebben geen idee wie wij zijn en waar wij wonen. Wij zijn Ostara ‘De Kleine Hoeve’, de leukste en mooiste woon- en zorgboerderij in de Haagse Beemden.

Lees verder

Egidia vindt rust in creatieve uitspattingen

01 september 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Egidia Beverwijk (62): “Ik ben een vrij creatief persoon. Het komt van moederskant. Ze breide, haakte, maakte kaarten. Ik werk liever met mijn handen dan met mijn hoofd, heb ADHD en kán niet stilzitten. Wel ’s avonds voor de tv.”

Lees verder

Dienstbaar zijn voor de buurtbewoners

11 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Hanny de Boer is een vertrouwd gezicht bij Buurthuis Gageldonk. Zij is niet alleen te vinden als gastvrouw achter de bar, maar is ook de drijvende kracht achter de activiteiten van Kids Club De Gageltjes die op de eerste en de laatste woensdagmiddag van de maand in dit buurthuis worden georganiseerd.

Lees verder

Kijken naar mogelijkheden

01 augustus 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Ton van Doorn

Voor Chaqueton Meulens (56 jaar) verandert zijn leven drie jaar geleden drastisch. Jarenlang had hij een eigen bouwbedrijf en werkte hij in binnen- en buitenland. Tot hij op een dag tijdens zijn werk een bedrijfsongeval krijgt, drie meter naar beneden valt en zijn rug breekt.

Lees verder

In beeld

^ Naar boven