Een opgeruimd huis brengt rust

10 december 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Er zijn weleens omstandigheden in het leven waardoor u het even niet ziet zitten. Denk aan het verlies van een dierbaar persoon, het verlies van een baan, ziekte of een burn-out. Dan is misschien opruimen van het huis het laatste waar u aan denkt. Voordat u het weet is het zó erg en kunt u het alleen niet meer overzien. Dan is het handig om gebruik te maken van een professional organizer (opruimcoach). Ingrid Gerretse is al vanaf 2019 de persoon die op verschillende adressen haar hulp heeft aangeboden.

Lees verder

Joey ontwikkelt een veganistisch parfum

29 juni 2023     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Joey Jansen, student Ondernemen Associate Degree op Avans Hogeschool is al vanaf 2017 vegetariër. Hij was toen 19 jaar. Hij wilde al eerder stoppen met het eten van vlees, maar zijn ouders hadden liever dat hij nog even wachtte totdat hij oud genoeg was om zo’n keuze te maken. Ze waren er niet op tegen maar vreesden dat hij essentiële voedingsstoffen tekort zou komen. Hij herinnert zich nog goed dat hij nooit plezier beleefde aan het ‘afkluiven’. Hierdoor was hij al veel met vegetarisme bezig voordat hij ermee begon.

 

Lees verder

Wijkagent Niek Appeldoorn

03 juni 2023     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Politiemensen zetten zich dagelijks opnieuw in voor onze veiligheid, handhaving, opsporing en hulpverlening bij nood. De Haagse Beemden en Prinsenbeek is één van de vier clusters die onder het basisteam Weerijs vallen. Basisteam Weerijs bestrijkt het gebied Etten-Leur, Zundert en een deel van Breda.

 

Lees verder

In memoriam Onno Vinkenburg

04 januari 2023     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

In 2019 kwam Onno bij HBNieuws in beeld. Hij werd geïnterviewd vanwege zijn bijzondere hobby: gitaarbouw. Zijn werkkamer deed in veel opzichten denken aan een intrigerend museum, met allerlei vreemde gereedschappen en apparaten en een rek vol gitaren in aanbouw.

Lees verder

Gezien: Kèk Oôns

25 november 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Repetitie op vrijdag de elfde van de elfde, dat belooft wat! Het begint met een reisje langs de Rijn. Elf muzikanten bevolken de kleine bovenkamer van Buurthuis Gageldonk. De grote ruimte galmt nogal en het is hier wel zo knus. Dirigent Johan Maes staat zowat in de deuropening.

Lees verder

Na 45 jaar arbeid heeft Han Staps tijd voor andere leuke zaken

29 oktober 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Anja Wierckx-Staps

Met gemengde gevoelens zit Han Staps op 7 oktober voor de laatste keer op zijn stoel achter de kassa bij de supermarkt met het blauwe logo aan het Valkeniersplein. Vijfenveertig jaar was hij daar werkzaam en heeft hij menig klant met raad en daad bijgestaan. Tijd voor andere zaken en genieten van zijn welverdiende pensioen.

Lees verder

Nelleke van der Zee, 21 jaar verslaggever

23 oktober 2022     Redactie Monica Rijpma

Nelleke heeft een paar kranten uit de beginjaren meegenomen als we afspreken bij Inloop de VERbindING op de Alexberg. Ze wil geen wijntje, wel een kopje thee.

Lees verder

Een kennismaking met wijkbeheerders Barbara, Juul en Theo

22 oktober 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Het fysieke en sociale wijkbeheer is sinds 1 september, na het afzwaaien van sociaal wijkbeheerder Jetze van der Ham ondergebracht bij Barbara van Essen, Theo van de Gruiter en Juul Peters.

Lees verder

Even voorstellen: Ostara

13 oktober 2022     Ingezonden door Sabrina Twiss

Sommige mensen kennen ons al heel goed en sommige hebben geen idee wie wij zijn en waar wij wonen. Wij zijn Ostara ‘De Kleine Hoeve’, de leukste en mooiste woon- en zorgboerderij in de Haagse Beemden.

Lees verder

Dokter Frankenhuis zwaait af

04 september 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Rien Frankenhuis startte op 1 april 1984 zijn huisartsenpraktijk in een ‘wethouder-van-Dun-woning’ aan de Walbroek. Bij temperatuurschommelingen klemden de deuren en het was er krap bemeten. Er pasten precies twee stoeltjes in de geïmproviseerde wachtkamer.

Lees verder

Egidia vindt rust in creatieve uitspattingen

01 september 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Egidia Beverwijk (62): “Ik ben een vrij creatief persoon. Het komt van moederskant. Ze breide, haakte, maakte kaarten. Ik werk liever met mijn handen dan met mijn hoofd, heb ADHD en kán niet stilzitten. Wel ’s avonds voor de tv.”

Lees verder

Even voorstellen: onze nieuwe columnist René Hollaers

23 augustus 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

Boekwinkels zijn, zoals elke Harry Potterlezer weet, de toegangspoort tot magische werelden. Denk maar aan Zweinstein en boekhandel Klieder & Vlek waar Harry en zijn studiegenoten hun tover-studieboeken halen. In de films is een echte boekwinkel in Porto (Portugal) de locatie voor beroemde broomride scenes langs de trappen van de kasteelbibliotheek.

Lees verder

Medicinale werking van een bijensteek

12 augustus 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Imker Frits van Beurden is gefascineerd door het leven van het bijenvolk. In zijn tuin aan de Rietdijk 5 heeft hij een bijenstal met acht bijenkasten. Zes met lokaal volk en twee met Carnicavolk. Het gif van het Carnicavolk wordt gebruikt voor medische doeleinden.

Lees verder

Elk meubelstuk wordt uniek

05 augustus 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Aan de Rietdijk 5 ligt een boerderij gedateerd uit 1835 met daarnaast ‘t Bakhuys. De bewoners zijn Frits en Francien van Beurden die sinds 2011 de trotse eigenaren zijn van dit pand. Francien heeft sinds vier jaar een uit de hand gelopen hobby gevonden in het restaureren van oude meubels en pottenbakken. Frits is sinds drie jaar imker en heeft acht bijenkasten. Genoeg redenen om een kijkje te gaan nemen bij Frits en Francien.

Lees verder

Ereburger Tiësto in Breda

10 juli 2022     Redactie Alex De Vliegere - Fotografie Jan Brouwer

In de bibliotheek Nieuwe Veste aan de Molenstraat in het centrum vond een bijzonder persmoment plaats. De Stichting Jeugdfonds Sport en Cultuur ontving een mooie cheque uit handen van Tijs Verwest, dj Tiësto.

Lees verder

Dienstbaar zijn voor de buurtbewoners

11 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Hanny de Boer is een vertrouwd gezicht bij Buurthuis Gageldonk. Zij is niet alleen te vinden als gastvrouw achter de bar, maar is ook de drijvende kracht achter de activiteiten van Kids Club De Gageltjes die op de eerste en de laatste woensdagmiddag van de maand in dit buurthuis worden georganiseerd.

Lees verder

Aardbeientijd

29 mei 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Pieter van de Riet is genomineerd als zachtfruitteler van het jaar. Hij spreekt over aardbeien alsof het zijn kinderen zijn. Het is een hele kunst en klus om van mei tot oktober mooie, rondborstige, volrode aardbeien glanzend van versheid aan de man te brengen.

Lees verder

Een tweede ronde voor de kinderkleding

07 april 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Angela Poppelaars en Malou van den Berg

Wist u dat er naast een dameskleding kettingruiltas ook een kinderkleding kettingruiltas in de Haagse Beemden en Prinsenbeek bestaat? Rianne Muschiol is deze kinderkleding kettingruiltas op 1 mei 2021 begonnen en in september 2021 hebben Clara Mercader en Angela Poppelaars het van haar overgenomen. HBNieuws - Modern Prinsenbeek interviewde Angela Poppelaars over haar beweegredenen en het belang van deze kinderkleding kettingruiltas.

Lees verder

40 jaar in de Haagse Beemden als ondernemer

26 december 2021     Redactie Tilly van Doorn - Foto Daphne Godschalk

Wanneer je, zoals Anja Nuijten, al 40 jaar werkzaam bent in de Haagse Beemden heb je heel wat om over te vertellen. Samen met Anja blikken we terug op al die jaren. Hoe is het allemaal begonnen, wanneer begon ze haar salon BeautySpot, die inmiddels niet meer weg te denken is uit winkelcentrum De Donk en hoe beleeft en overleeft ze de lockdowns als ondernemer?

Lees verder

Broers, ezels en een molen in de Haagse Beemden

16 oktober 2021     Redactie Tilly van Doorn - foto’s Ton van Doorn en Geert Dekkers

Wandelend door de Bredestraat aan de rand van het Haagse Beemdenbos, viel het oog op twee mooie, rustige ezels in een weiland. Even later volgde een kort gesprekje met de eigenaar, die ook zijn schitterende bloementuin met daarbij een prachtige zelfgebouwde molen liet zien. Dat was uiteraard koren op onze eigen molen! Er werden foto’s gemaakt, een uitgebreider bezoek kon natuurlijk niet uitblijven en het Haagse Beemden Nieuws was van harte welkom. Zo belandden we in de gezellige keuken van de gebroeders Bastiaansen.

Lees verder

Bloemenhulde voor HBN-redacteur Nelleke van der Zee

26 september 2021     Redactie en foto Alex De Vliegere

Onze redacteur Nelleke van der Zee vierde op vrijdag 24 september het heuglijke feit dat ze twintig jaar aan ‘Het Haagse Beemden Nieuws’ is verbonden. HBNieuws prijst zich gelukkig met Nelleke. Nelleke van der Zee schreef tot dusver meer dan 1200 artikelen en haar pen lijkt nog lang niet opgedroogd.

Lees verder

Een bibliotheek die eindeloos is

21 september 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto Alex De Vliegere

Zangeres Monica Rijpma zingt praktisch haar hele leven al. Als achtjarige zingt zij in een kerkkoor tijdens de kindermis. Zij neemt drie jaar zangles bij operazangeres Tine van Grootel. Haar grootste droom is om ooit met een eigen theaterprogramma langs kleine gezellige cafés chantants te gaan en het publiek te boeien met haar Nederswing ‘verhalen vertalen’.

Lees verder

Hoeveel zijn Heidi en Marcel waard?

18 augustus 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Foto Anja Wierckx-Staps

Heidi en Marcel doen mee aan het televisieprogramma ‘Hoeveel ben je waard?’, dat iedere woensdagavond om 20.30 uur bij SBS 6 wordt uitgezonden met presentator Viktor Brand. Iedere keer wordt er een ander thema besproken. Heidi en Marcel zitten in de uitzending van 25 augustus waar het voornamelijk gaat over het hebben van huisdieren. Hun financiële plaatje wordt terdege onder de loep genomen en dan is te zien hoeveel zij uiteindelijk waard zijn.

Lees verder

Kijken naar mogelijkheden

01 augustus 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Ton van Doorn

Voor Chaqueton Meulens (56 jaar) verandert zijn leven drie jaar geleden drastisch. Jarenlang had hij een eigen bouwbedrijf en werkte hij in binnen- en buitenland. Tot hij op een dag tijdens zijn werk een bedrijfsongeval krijgt, drie meter naar beneden valt en zijn rug breekt.

Lees verder

Muizenberg decor voor televisieopname

18 juli 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Ton van Doorn en Anja Wierckx-

De buurt Muizenberg was op 17 november 2020 even het decor voor het SBS6 televisieprogramma ‘Hoeveel ben je waard?’ met presentator Viktor Brand. Een realityprogramma dat sinds 2015 op de buis verschijnt.

Lees verder

In beeld

^ Naar boven