Recepten uit de wijk

De keuken is geopend

25 februari 2023     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

In februari 2022 zijn vrijwilligers en bestuur van Stichting De Sleutel gestart met het realiseren van een gloednieuwe keuken voor het ontmoetingscentrum aan de Vlierenbroek 30. Een jaar later, op woensdag 22 februari 2023 vond de feestelijke opening plaats.

Lees meer

Pompoenseizoen

29 oktober 2022     Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Geert Dekkers

De pompoen viert weer hoogtijdagen. De veelzijdige vrucht komt voor in veel soorten en maten, van oneetbaar bitter tot taartjeszoet, van eenpersoonspompoentje tot kiloknaller. De winnaar van dit jaar, in de zwaargewichtenwedstrijd van Kasterlee, is een exemplaar van 1.038,5 kilo.

Lees meer

Snoekies rijsttafel nu voor alle liefhebbers!

10 oktober 2021     Aangeleverd door Jan Snoek

Indisch koken voor familie en vrienden is al jaren zijn grote hobby, maar nu heeft Jan Snoek (63) uit Prinsenbeek de stoute schoenen aangetrokken en gaat hij zijn smakelijke gerechten ook aan anderen aanbieden. Voortaan kan iedereen de rijsttafels van ‘Snoekies’ bestellen.

Lees meer

Restjes inspiratie

05 oktober 2021     Ingezonden bericht

Watrestje is een groep Brabantse vrijwilligers die met tips en lekkere recepten inspiratie biedt om voedselverspilling tegen te gaan. Op maandag 11 oktober van 19.30 tot 20.30 uur geeft Watrestje een online sessie 'Restjes Inspiratie'.

Lees meer

Geen rommel in je trommel

08 september 2021     Ingezonden bericht

Een gezonde schoolstart dankzij de actie ‘Geen rommel in je trommel’. De scholen gaan weer van start. Een spannende tijd voor veel kinderen en hun ouders. Iedereen hoopt dat het weer een leuke en leerzame tijd wordt. Dan is het belangrijk dat kinderen goed in hun vel zitten en voldoende energie hebben. Gezond eten en drinken kan daarbij ondersteunen. Want als je gezond eet en drinkt voel je jezelf fit, heb je meer energie en kun je beter opletten.

Lees meer

Nieuwe haring: van de Noordzee naar De Ruijters Viskraam

31 juli 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Foto’s Ton van Doorn

Vanaf 16 juni genieten we alweer volop van ’Hollandse Nieuwe’. Veel mensen zijn er dol op, weet Karel Prevoost van De Ruijters Vis. Samen met zijn vrouw Jolanda en hun dochter, is hij drie dagen per week in de Haagse Beemden te vinden in hun viskraam. Onze vraag om iets over de haringtijd te vertellen zet hem op zijn praatstoel. Enthousiast vertelt hij over de vangst, het vervoer, de verkoop en wat dat allemaal met zich meebrengt.

Lees meer

Stuur hieronder jouw recept in

(maximaal 64 MB)
(maximaal 20 MB)
Ja Nee
Ja Nee


Klik hier als u de tekst niet kunt lezen
Velden met een * zijn verplicht
^ Naar boven