Snoekies rijsttafel nu voor alle liefhebbers!

10 oktober 2021     Aangeleverd door Jan Snoek

 

Indisch koken voor familie en vrienden is al jaren zijn grote hobby, maar nu heeft Jan Snoek (63) uit Prinsenbeek de stoute schoenen aangetrokken en gaat hij zijn smakelijke gerechten ook aan anderen aanbieden. Voortaan kan iedereen de rijsttafels van ‘Snoekies’ bestellen.

 

,,We vinden het zelf heerlijk en ook leuk om te doen’’, verklaart Jan. Het was eigenlijk op advies van kinderen Diana, Jill en Boye dat hij de stap heeft gezet om vanuit het huisadres aan de Boterbloemstraat 10 met Snoekies rijsttafel aan de gang te gaan, vertelt dochter Diana. ,,Wie niet waagt, die niet wint. Iedereen die weleens meeat, vond zijn rijsttafel altijd zo lekker.’’

 

Het eten is voor iedereen goed te doen. ,,Niet ‘heet-heet’, maar pittig zoals het moet zijn’’, aldus Jan.

 

Veel mensen kennen de gerechten nog niet echt, maar degenen die ze al eens hebben geproefd, zijn meer dan enthousiast, is zijn ervaring. ,,Het is een rijsttafel met veel gerechtjes, een traditie bij feestelijke gelegenheden in Indonesië, zodat er voor allemaal wel iets lekkers bij zit en dus iedereen het naar zijn zin heeft. Veel variatie van vlees, kip, garnalen en groenten, met van alles een klein beetje en een keuze uit witte rijst, gele rijst en bami. De smakencombinatie maakt het een echte feestelijke maaltijd, omdat er ook nog een hoop bijgerechtjes bij zitten, zoals Indonesische frietjes, seroendeng, kroepoek en zelfgemaakte verse sambal.''


Snoekies is echt voortgekomen uit hobby. In zijn werkzame leven was Jan op de een of andere manier altijd wel met eten bezig, ook als kok, maar niet speciaal met de Indonesische tafel. Hij werkte onder meer in horeca, op cruiseschepen en de laatste jaren runde hij het spelershome van NAC, waar alle selectiespelers werden voorzien van eten en drinken.


Zijn vrouw Hermien van Breda gaat hem ondersteunen bij de nieuwe uitdaging: ,,Omdat we pas zijn begonnen, werken we voorlopig op bestelling. Het is natuurlijk wel arbeidsintensief om het allemaal klaar te maken. Het is geen frikandel die je even in het vet gooit.’’

 

Het verzoek is om de bestelling vóór woensdag 20.00 uur door te geven via tel. 06-39194642, zodat vanaf donderdagochtend kan worden gestart met inkopen en koken.

 

Vrijdag en zaterdag van 17.00 tot 19.00 uur kunnen de rijsttafels worden afgehaald, zowel koud als warm.

Prijs 22,50 euro per persoon.

 

DOWNLOAD MENUKAART 

Terug Schrijf reactie

Stuur hieronder jouw recept in

(maximaal 64 MB)
(maximaal 20 MB)
Ja Nee
Ja Nee


Klik hier als u de tekst niet kunt lezen
Velden met een * zijn verplicht
^ Naar boven