Shownieuws

Dickensfestijn Drunen

Ingezonden bericht - Fotografie Alex De Vliegere

Het centrum van Drunen verandert op 17 december 2023 weer in een levend negentiende-eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie. Vele personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver komen tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot David Copperfield, van weeskinderen tot dronkaards, van dienstmeisjes tot deftige lieden.

Lees meer

Bredase wereldprimeur: klarinet spelende androïde

Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Alex De Vliegere en Frank Herrebout

Een robot die eruit ziet als een mens die ook nog eens klarinet kan spelen. Het is een droom van Cornelis Jacobus van Oeckelen. In de negentiende eeuw, het tijdperk van de grote uitvindingen, ontwikkelt deze pianomaker uit Breda een van de eerste mensachtige robots ter wereld. Een muzikale androïde.

 

Lees meer

Film Hif met Geert Dekkers in Breda te zien tijdens But Film Festival

Redactie en fotografie Alex De Vliegere

De film Hif waarin HBNieuws - Modern Prinsenbeek redacteur en vlogger Geert Dekkers een hoofdrol speelt is de afgelopen maanden in veel landen, zoals Kroatië, Amerika, Libanon en India vertoond. Eindelijk is de rolprent nu ook in Nederland te zien.

Lees meer

Shownieuws - Geert Dekkers valt in de prijzen met film Hif

Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Het gaat goed met onze HBNieuws – Modern Prinsenbeek redacteur en vlogger Geert Dekkers. Vooral buiten de landsgrenzen lijkt hij het ene na het andere succes te boeken.

 

Lees meer

Geert Dekkers in docu ‘Take a chance’

Redactie Alex De Vliegere – Fotografie Anita van der Grauw

Onlangs is in geheel Europa de Zweedse documentaire ‘Take a chance’ in première gegaan. Via Amazon Prime is de 85 minuten durende film te bekijken. Het draait allemaal om de Nederlandse stalker Gert van der Graaf en zijn totaal uit de hand gelopen obsessie voor Agnetha Fältskog van popgroep ABBA.

Lees meer

Nassaudag Breda 2023 trekt recordaantal bezoekers

Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Gisteren, op tweede Pinksterdag gingen onder meer veel bewoners van de Haagse Beemden en Prinsenbeek naar het centrum van Breda om onder een blauwe hemel te genieten van alles wat de Nassaudag te bieden had.

Lees meer

Film ‘Hif the movie’ aanleiding tot ontmanteling klooster in Someren?

Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Huize Witven, een klooster onder de rook van Someren dat in eigendom is van de Zusters Augustinessen van de heilige Monica staat weer leeg. Boze tongen beweren dat dit te maken heeft met een aantal provocerende scenes in de film Hif the movie van regisseur Daan Swinkels.

Lees meer

Shownieuws - Filmpremière Hif met Zangeres zonder Naam en PSV voetballer Bjorn van der Doelen

Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Onze HBNieuws - Modern Prinsenbeek redacteur en vlogger Geert Dekkers speelt een van de hoofdrollen in de film Hif the movie van filmmaker Daan Swinkels die onlangs feestelijk in première ging.

Lees meer

ABBA tijdens Festival Haagse Beemden 2022

Redactie Geert Dekkers - Fotografie Alex De Vliegere

Het Festival Haagse Beemden 2022 viert feest omdat op zaterdag 11 juni de wijk vijfenveertig jaar bestaat. Op veel locaties in de wijk wordt dit heuglijke feit op bijzondere wijze gevierd. Verbinding en ontmoetingen staan centraal. Er wordt zelfs een wijkvlag onthuld. Veel instanties en wijkbewoners dragen op hun eigen typische manier hun steentje aan het feest bij.

Lees meer

Middeleeuwen herleven op Tweede Pinksterdag

Redactie en fotografie Alex De Vliegere

De Tweede Pinksterdag begint met een stralende zon aan een hemelsblauwe hemel. Een mooie start voor een Nassaudag waarin de middeleeuwen van Breda en omstreken centraal staan. Herdacht wordt de begrafenis van graaf Engelbrecht I van Dillenburg, die gehuwd was met Anna van Polanen.

Lees meer

Shownieuws - A bag to differ

Redactie Geert Dekkers - Fotografie Alex De Vliegere

Dat je niet ver hoeft te reizen om je in Amerika te wanen bleek wel toen ik een paar draaidagen had in Roosendaal voor de actiefilm ‘A bag to differ’ van de cineast Jeroen Uriot. Bij Tom’s diner in de Raadhuisstraat heb je twee etages full America.

Lees meer

Shownieuws - Abbahologrammen?

Redactie Geert Dekkers - Foto Alex De Vliegere

Met een weercijfer tien begint het paasweekend in winkelcentrum Heksenwiel opperbest en het is er druk. Ook de tafeltjes op de terrassen zijn allemaal bezet met zonaanbidders. Plotseling, vanuit het niets zo lijkt het, lijkt de tijd vijfenveertig jaar teruggedraaid te zijn.

Lees meer

Shownieuws - Film met vlogger Geert valt in de prijzen

Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Het nieuwe jaar begon voor HBNieuws - Modern Prinsenbeek-vlogger en redacteur Geert Dekkers goed. De film ‘Invisibilia’, een komische gangsterfilm waarin Geert een hoofdrol speelt, heeft op grote filmfestivals maar liefst dertien filmprijzen gewonnen. Geen reden voor een feestje want daar is geen tijd voor!

Lees meer

Cor Vermeulen voor tweede maal begraven

Redactie en fotografie Geert Dekkers

Gisteren, op Elvis Presley’s 87e geboortedag, werd de bekende Bredase kunstenaar Cor Vermeulen voor de tweede maal begraven. Een goed half jaar geleden, op zondag 6 juni werd Cor op begraafplaats Zuylen onder grote belangstelling bijgezet in een grafkelder. Een maand later, op zondag 4 juli regende het pijpenstelen. Door het overvloedige water is de ruim 5000 kilo wegende betonnen grafkelder omhoog komen drijven.

Lees meer

Shownieuws - Jan Monden redt historisch lied

Redactie en fotografie Geert Dekkers

Als u in de kathedraal van Oudenbosch rondwandelt, kunt u de muurschildering van een kind dat in een kerk op het deurtje van een tabernakel klopt niet over het hoofd zien. De schildering stond lang geleden model voor een populair devotieprentje. Tegenwoordig wordt dit fel begeerd door verzamelaars.

Lees meer

Shownieuws - ABBA in de wijk

Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Zomerse beelden van natuur, bloemen, zoemende bijen en vrolijke vlinders zijn gebruikt in de nieuwe muziekvideo van de ABBA tribute playback band van HBNieuwsvlogger Geert Dekkers.

Lees meer

Film ‘Het geheim van de Haagse Beemden’ opnieuw te zien

Redactie Alex De Vliegere – Foto’s GeA-educatie&fantasy en Paul Godefroij

De wijk Haagse Beemden viert op 19 juni haar 44e verjaardag. Dit wordt door verschillende partijen met een grootse intentie opgepakt! Een van de hoogtepunten vormt de vertoning van de film 'Het geheim van de Haagse Beemden' van Bert van Gerven.

Lees meer

Uitvaart kunstenaar Cor Vermeulen

Redactie, foto’s en videoregistratie Alex De Vliegere

Zondag stond Breda in het teken van de opzienbarende uitvaart van kunstenaar en fantasy-icoon Cor Vermeulen. Kosten noch moeite werden gespaard om deze bijzondere persoonlijkheid met koninklijke waardigheid te begeleiden op zijn laatste reis.

Lees meer

Kunstenaar Cor Vermeulen overleden

Redactie en foto’s Alex De Vliegere

Uw HBNieuws-vlogger Geert Dekkers heeft afgelopen vrijdag een vriend verloren: de in Breda en omstreken bekende kunstenaar Cor Vermeulen. Wijkbewoners die de jaarlijkse Nassaudag bezochten, hebben ongetwijfeld genoten van de meesterlijke ambiances die Cor wist te creëren. Hij deed dit samen met zijn dochter Lisa-Marie.

Lees meer

Shownieuws 5: In exotische sferen met Zangeres Conchita

Zangeres Conchita Barbé Vicuña uit de Haagse Beemden brengt muziek uit verre oorden naar de wijk. Er staat een viertal bijzondere optredens op de rol. Onder de kastanjeboom in tuin van de Grote Hoeve kunt U de komende zomer genieten van vier zondagmiddagconcerten. 

Lees meer

Shownieuws 4: Wei mogen weer

GIG Creative Film Production, een dynamisch filmbedrijf gevestigd in de Haagse Beemden, maakte een korte, vrolijke clip geïnspireerd op de verantwoorde versoepelingen die op 28 april van kracht werden. Het filmpje is gratis online te bekijken. Zie hiervoor de link onderaan dit artikel.

Lees meer

Shownieuws 3 - Groeten van Lil’ Kleine

Redactie Alex De Vliegere - foto Geert Dekkers

HBNieuws-vlogger Geert Dekkers beleefde vorige week tijdens Koningsdag 2021 te Amsterdam feestelijke avonturen. Hij vertelt over koning Willem-Alexander en koningin Maxima op de Dam, het champagnefeestje van rapper Lil’ Kleine met zijn optocht van acht witte Rolls Royces en de vrolijk deinende boten op de grachten. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier het videoverslag van Geert:

Lees meer

Shownieuws

Alex de Vliegere

HBNieuws vlogger Geert Dekkers speelt de hoofdrol in de film ‘Gerard ne rentra plus à la maison’. Voor deze opmerkelijke korte rolprent onderging Geert een flinke transformatie.

 

 

Lees meer

^ Naar boven