Kinderpagina

Op de kinderpagina tref je allerlei leuk nieuws aan.

 

Aan de rechterkant staan kleurplaten die je kan aanklikken, waarna die hieronder verschijnt. Klik op de afbeelding, waarna je de grote kleurplaats ziet staan. Print de pagina (Ctrl-P) en maak er een mooie gekleurde tekening van. Veel plezier ermee! 

 


 

Kidsproof Museum 2022

06 december 2021     Ingezonden bericht

Het Discovery Museum in Kerkrade mag zich vanaf vandaag een jaar hét ‘Kidsproof Museum 2022’ van Nederland noemen. Dit museum kreeg namelijk het hoogste rapportcijfer, gegeven door Museuminspecteurs. De ruim drieduizend Museuminspecteurs, kinderen tot en met twaalf jaar, hebben in totaal bijna achtduizend inspecties gedaan, waarbij ze musea rapportcijfers geven én tips over wat er nog leuker of beter kan.

Lees meer

Funday voor kids 10+

25 november 2021     Ingezonden bericht

Vrijdagmiddag en -avond vanaf 16.00 tot 21.00 uur organiseren wij in samenwerking met Grote Broer/Grote Zus Haagse Beemden een Fun Day voor kinderen vanaf tien jaar. Er is van alles te doen! Je kan onder andere kickboksen, tempex en houtbranden, gezellige meidendingen doen, etcetera. Kosten zijn € 2,50. Daarvoor krijg je ook friet met ranja. Verkoop kan vooraf en/of aan de deur.

 

 

Lees meer

Schrijven van kinderboeken is zo leuk

08 oktober 2021     Ingezonden door Jacques Verzijl – Illustraties Lizzy Kaat

De meeste ouders lezen hun kinderen voor aan de rand van het bed voor het slapen gaan. We weten allemaal hoe belangrijk dat is, maar ook dat het gewoon erg leuk is om te doen! Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen, zowel met voorlezen als met zelf lezen natuurlijk. Zo’n momentje met je kind waarbij je alle hectiek van de dag even kunt vergeten is natuurlijk quality time.

Lees meer

Theaterstuk “Zo doen dieren”

07 oktober 2021     Ingezonden bericht – Illustratie Demian Geerlings

Zaterdagmiddag 9 oktober om 14.00 uur treedt het theater Van Santen op in Buurthuis Gageldonk met het programma “Zo doen dieren” voor kinderen van 3 tot 8 jaar. De entree is € 5,- p.p. en ouders, opa’s, oma’s of verzorgers kunnen mee.

 

Lees meer

Wolkenmaker worden of koninklijke uurwerkconservator

05 oktober 2021     Redactie Monica Rijpma – afbeelding poster CPNB

Een keer per jaar is het feest voor kinderen, ouders en grootouders die van lezen en voorlezen houden. Dan gaat de Kinderboekenweek weer met allerlei activiteiten door het land. Het begint met een kinderboekenbal waarbij de schrijvers bekend gemaakt worden die het populairste boek schreven en ook krijgen de beste illustratoren van kinderboeken een prijs.

 

Lees meer

Brakkenfestival in minivorm bij Buurthuis Gageldonk

28 september 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Verwachtingsvolle blikken in de ogen van de kinderen tijdens het wachten bij het Titanic springkussen, kleine groepjes bij de tafels met nagellak en schmink en andere kinderen die deelnemen aan de verschillende activiteiten die worden aangeboden. Jolanda Bastiaans loopt met een glimlach door de zaal, terwijl zij uw redacteur uitleg geeft over het Brakkenfestival in minivorm.

Lees meer

Brakkenfestival in Buurthuis Gageldonk

25 augustus 2021     Redactie Nelleke van der Zee

Het Brakkenfestival biedt jaarlijks vertier aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Normaal gesproken wordt het Brakkenfestival in de eerste week van de schoolvakantie gehouden, maar door de coronamaatregelen is het dit jaar naar september verschoven.

Lees meer

Nieuw Kinderzwerfboekstation in Kievitsloop

06 juli 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto Maaike Rommens

Na een maandje doe-het-zelven, verven en knutselen is het nieuwe boekenstation in Kievitsloop af. Een vrolijk kinderboekenpakhuis van drie verdiepingen staat in de tuin tussen Venneweide 9 en 11. Het heeft een eigen naam gekregen: Minerva’s Kinderzwerfboeken Pakhuis. Het staat vlak achter de bloembak, zodat kinderen veilig in de straat hun boekjes kunnen uitzoeken.

Lees meer

Kinderzwerfboeken, een mooi initiatief

14 juni 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto’s Maaike Rommens

Als je kinderboeken hebt die je niet meer leest, kan je daar andere kinderen mee helpen of blij maken. Niet ieder kind heeft het thuis even breed om boeken te kopen, maar lezen is wel heel belangrijk om te kunnen doorleren. Je kan kinderen helpen door je uitgelezen boeken aan te bieden als Kinderzwerfboek.

Lees meer

^ Naar boven