Kinderpagina

Op de kinderpagina tref je allerlei leuk nieuws aan.

 

Aan de rechterkant staan kleurplaten die je kan aanklikken, waarna die hieronder verschijnt. Klik op de afbeelding, waarna je de grote kleurplaats ziet staan. Print de pagina (Ctrl-P) en maak er een mooie gekleurde tekening van. Veel plezier ermee! 

 


 

Pasen op de Driezwing

22 april 2022     Redactie en fotografie de Driezwing

Donderdag 14 april hebben de leerlingen van KBS De Driezwing kunnen genieten van een heerlijk paasontbijt. We hebben Turkse broden gedeeld, wat lekkers gegeten en een sapje gedronken. Daarnaast hebben de kinderen naar het paasverhaal kunnen kijken en luisteren.

Leerlingen KBS De Driezwing steunen bejaarden met dementie

02 januari 2022     Redactie KBS De Driezwing

Elk jaar kiest KBS De Driezwing een goed doel waar alle leerlingen van de school aan meedoen. Deze keer is er voor de Kerstactie van de NAC Junior Street League gekozen, waarin opgeroepen werd speciale aandacht te geven aan bejaarden met dementie.

Kidsproof Museum 2022

06 december 2021     Ingezonden bericht

Het Discovery Museum in Kerkrade mag zich vanaf vandaag een jaar hét ‘Kidsproof Museum 2022’ van Nederland noemen. Dit museum kreeg namelijk het hoogste rapportcijfer, gegeven door Museuminspecteurs. De ruim drieduizend Museuminspecteurs, kinderen tot en met twaalf jaar, hebben in totaal bijna achtduizend inspecties gedaan, waarbij ze musea rapportcijfers geven én tips over wat er nog leuker of beter kan.

Sinterklaas op de Driezwing

03 december 2021     Ingezonden door KBS de Driezwing

Het was dit jaar nog even spannend of sinterklaas en zijn pieten langs zouden komen op onze school. Ondanks de corona wilde hij er een groot feest van maken. Daarom kwam hij in zijn partybus op 3 december naar de Driezwing.

Voorleesboek 'Hoera! Voorlezen is leuk!'

26 november 2021     Ingezonden bericht

In het kader van de Kinderboekenweek mocht Annemarie van Bokhoven voorlezen in de kleutergroepen van Kbs de Kievitsloop. Dat was erg leuk om te doen! Ze heeft een door haarzelf geschreven verhaal gekozen met als titel: 'De reus leest voor op de kabouterschool'. Dit is een van de 38 verhalen die zij heeft geschreven voor haar nieuwe boek.

Funday voor kids 10+

25 november 2021     Ingezonden bericht

Vrijdagmiddag en -avond vanaf 16.00 tot 21.00 uur organiseren wij in samenwerking met Grote Broer/Grote Zus Haagse Beemden een Fun Day voor kinderen vanaf tien jaar. Er is van alles te doen! Je kan onder andere kickboksen, tempex en houtbranden, gezellige meidendingen doen, etcetera. Kosten zijn € 2,50. Daarvoor krijg je ook friet met ranja. Verkoop kan vooraf en/of aan de deur.

 

 

HBNieuws bij de schakelklas op Kbs De Driezwing

16 november 2021     Redactie schakelklas Kbs De Driezwing - Foto Alex De Vliegere

Op woensdag 3 november brachten Nelleke en Alex, vrijwilligers van het HBNieuws, een bezoek bij ons op Kbs De Driezwing in de schakelklas om uit te leggen hoe het HBNnieuwsblad digitaal wordt gemaakt. Daarna mochten wij een artikel schrijven over onze schakelklas.

 

 

Schrijven van kinderboeken is zo leuk

08 oktober 2021     Ingezonden door Jacques Verzijl – Illustraties Lizzy Kaat

De meeste ouders lezen hun kinderen voor aan de rand van het bed voor het slapen gaan. We weten allemaal hoe belangrijk dat is, maar ook dat het gewoon erg leuk is om te doen! Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen, zowel met voorlezen als met zelf lezen natuurlijk. Zo’n momentje met je kind waarbij je alle hectiek van de dag even kunt vergeten is natuurlijk quality time.

Theaterstuk “Zo doen dieren”

07 oktober 2021     Ingezonden bericht – Illustratie Demian Geerlings

Zaterdagmiddag 9 oktober om 14.00 uur treedt het theater Van Santen op in Buurthuis Gageldonk met het programma “Zo doen dieren” voor kinderen van 3 tot 8 jaar. De entree is € 5,- p.p. en ouders, opa’s, oma’s of verzorgers kunnen mee.

 

Wolkenmaker worden of koninklijke uurwerkconservator

05 oktober 2021     Redactie Monica Rijpma – afbeelding poster CPNB

Een keer per jaar is het feest voor kinderen, ouders en grootouders die van lezen en voorlezen houden. Dan gaat de Kinderboekenweek weer met allerlei activiteiten door het land. Het begint met een kinderboekenbal waarbij de schrijvers bekend gemaakt worden die het populairste boek schreven en ook krijgen de beste illustratoren van kinderboeken een prijs.

 

Brakkenfestival in minivorm bij Buurthuis Gageldonk

28 september 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

Verwachtingsvolle blikken in de ogen van de kinderen tijdens het wachten bij het Titanic springkussen, kleine groepjes bij de tafels met nagellak en schmink en andere kinderen die deelnemen aan de verschillende activiteiten die worden aangeboden. Jolanda Bastiaans loopt met een glimlach door de zaal, terwijl zij uw redacteur uitleg geeft over het Brakkenfestival in minivorm.

Brakkenfestival in Buurthuis Gageldonk

25 augustus 2021     Redactie Nelleke van der Zee

Het Brakkenfestival biedt jaarlijks vertier aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Normaal gesproken wordt het Brakkenfestival in de eerste week van de schoolvakantie gehouden, maar door de coronamaatregelen is het dit jaar naar september verschoven.

Boekrecensies door verslaggevers in spé

22 juli 2021     Redactie en foto’s Monica Rijpma

Voor de laatste aflevering van onze jeugdige reporters hebben we niet een maar twee boekbesprekingen. Het bleek een echte hit te zijn bij de jongeren en HBNieuws gaat ook na de vakantie door met series die de jeugd aan het woord laten. Deze bijdragen laten zien dat er wel degelijk gelezen wordt door jonge mensen.

Feest voor veertig jaar Hoogakker

06 juli 2021     Redactie en foto’s Monica Rijpma

Deze week is het feest bij NBS De Hoogakker. Het uitgestelde veertigjarige jubileum wordt uitbundig gevierd met een estafettefeest voor alle groepen, door het hele schoolgebouw en daarbuiten.

Nieuw Kinderzwerfboekstation in Kievitsloop

06 juli 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto Maaike Rommens

Na een maandje doe-het-zelven, verven en knutselen is het nieuwe boekenstation in Kievitsloop af. Een vrolijk kinderboekenpakhuis van drie verdiepingen staat in de tuin tussen Venneweide 9 en 11. Het heeft een eigen naam gekregen: Minerva’s Kinderzwerfboeken Pakhuis. Het staat vlak achter de bloembak, zodat kinderen veilig in de straat hun boekjes kunnen uitzoeken.

Boekbabbel over Dolfje Weerwolfje

17 juni 2021     Redactie Monica Rijpma - foto Diede Husson, NBS Burgst.

In de serie door jeugdige reporters volgt hier een spannende recensie door groep 4 van NBS Burgst over een soort Draculajongetje.

Kinderzwerfboeken, een mooi initiatief

14 juni 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto’s Maaike Rommens

Als je kinderboeken hebt die je niet meer leest, kan je daar andere kinderen mee helpen of blij maken. Niet ieder kind heeft het thuis even breed om boeken te kopen, maar lezen is wel heel belangrijk om te kunnen doorleren. Je kan kinderen helpen door je uitgelezen boeken aan te bieden als Kinderzwerfboek.

Spacebuzz01 bij De Werft

13 juni 2021     Redactie Jolande Rommens-Musquetier – Fotocompilatie Ton van Doorn

Een flinke rookpluim, een indrukwekkende raket en een hoop leerlingen van groep 7 en 8 die een avontuurlijke ruimtereis gaan maken. Wat een toffe schooldag vandaag bij basisschool De Werft aan de Raaimoeren.

Zoete zusjes

20 mei 2021     Redactie Monica Rijpma – foto aangeleverd -

In de serie recensies door jonge reporters zijn dit keer de kinderen uit groep 4 van

Nutsbasisschool Burgst in beeld.

Teleporteren naar een wereld van fantasie

07 april 2021     Foto: Monica Rijpma

07-04-2021

Hier is de tweede aflevering van onze serie recensies door jonge lezers. Hiervoor gaat HBNieuws naar basisschool Olympia in Kesteren. We ontmoeten Mara van Duuren die vanaf groep 1 op Olympia zit.

^ Naar boven