Kinderpagina

Op de kinderpagina tref je allerlei leuk nieuws aan.

 

Aan de rechterkant staan kleurplaten die je kan aanklikken, waarna die hieronder verschijnt. Klik op de afbeelding, waarna je de grote kleurplaats ziet staan. Print de pagina (Ctrl-P) en maak er een mooie gekleurde tekening van. Veel plezier ermee! 

 


 

Nieuw Kinderzwerfboekstation in Kievitsloop

06 juli 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto Maaike Rommens

Na een maandje doe-het-zelven, verven en knutselen is het nieuwe boekenstation in Kievitsloop af. Een vrolijk kinderboekenpakhuis van drie verdiepingen staat in de tuin tussen Venneweide 9 en 11. Het heeft een eigen naam gekregen: Minerva’s Kinderzwerfboeken Pakhuis. Het staat vlak achter de bloembak, zodat kinderen veilig in de straat hun boekjes kunnen uitzoeken.

Boekbabbel over Dolfje Weerwolfje

17 juni 2021     Redactie Monica Rijpma - foto Diede Husson, NBS Burgst.

In de serie door jeugdige reporters volgt hier een spannende recensie door groep 4 van NBS Burgst over een soort Draculajongetje.

Kinderzwerfboeken, een mooi initiatief

14 juni 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto’s Maaike Rommens

Als je kinderboeken hebt die je niet meer leest, kan je daar andere kinderen mee helpen of blij maken. Niet ieder kind heeft het thuis even breed om boeken te kopen, maar lezen is wel heel belangrijk om te kunnen doorleren. Je kan kinderen helpen door je uitgelezen boeken aan te bieden als Kinderzwerfboek.

Spacebuzz01 bij De Werft

13 juni 2021     Redactie Jolande Rommens-Musquetier – Fotocompilatie Ton van Doorn

Een flinke rookpluim, een indrukwekkende raket en een hoop leerlingen van groep 7 en 8 die een avontuurlijke ruimtereis gaan maken. Wat een toffe schooldag vandaag bij basisschool De Werft aan de Raaimoeren.

Teleporteren naar een wereld van fantasie

07 april 2021     Foto: Monica Rijpma

07-04-2021

Hier is de tweede aflevering van onze serie recensies door jonge lezers. Hiervoor gaat HBNieuws naar basisschool Olympia in Kesteren. We ontmoeten Mara van Duuren die vanaf groep 1 op Olympia zit.

^ Naar boven