Brakkenfestival in minivorm bij Buurthuis Gageldonk

28 september 2021     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Alex De Vliegere

 

Verwachtingsvolle blikken in de ogen van de kinderen tijdens het wachten bij het Titanic springkussen, kleine groepjes bij de tafels met nagellak en schmink en andere kinderen die deelnemen aan de verschillende activiteiten die worden aangeboden. Jolanda Bastiaans loopt met een glimlach door de zaal, terwijl zij uw redacteur uitleg geeft over het Brakkenfestival in minivorm.

 

Geen 1500 kinderen zoals voor de coronatijd, maar 150 deelnemers. Geen vijf dagen, maar slechts een dag! Het maakt niet zoveel uit, er is gelukkig weer een fysiek Brakkenfestival. Jolanda Bastiaans, communicatiemedewerker van het Brakkenfestival is blij met deze vorm.

“Wij moesten vorig jaar noodgedwongen online de kinderen wat vertier aanbieden”, vertelt ze. “Een zeer leerzame periode. Zo’n vierduizend kinderen namen online deel aan de activiteiten. Wij hebben nieuwe ‘skills’ bijgeleerd, wij weten nu hoe wij video’s kunnen maken en hebben onze website kunnen verbeteren, maar het is toch wel fijn om kinderen weer een fysiek Bakkenfestival aan te kunnen bieden. Ook al is het in minivorm, dit heeft ook zo zijn charme. Er is veel meer aandacht voor het individuele kind.”

 

En dat de kinderen er plezier in hadden was duidelijk te merken. In de grote zaal was een divers aanbod van leuke activiteiten. Een groepje kinderen staat met penseel in de hand en tong tussen de tanden Van Gogh te imiteren en weer anderen laten zich tot panter, dinosaurus of Spiderman schminken.

 

Workshops

DJ Wesley zorgt voor de muzikale omlijsting en zo nu en dan wordt er een minidisco gehouden. In de tuin krijgen kinderen workshops van Grote Broer/Zus in kickboksen en trommelen. Het gaat er fanatiek aan toe. En ook krijgen zij les in beats maken.

 

Aan een tafel zit Ilvy (6) samen met haar vriendin even uit te rusten. Zij is als cheetah geschminkt en vertelt enthousiast: “Ik vind het hier heel leuk. Er is van alles te doen”. Zij wordt even gestoord door haar broertje Torre (4), want als grote zus moet je hem helpen om zijn zak chips open te maken. “Dit is voor mij de eerste keer. Ik heb aan alles meegedaan.”

 

Vlakbij het springkussen staat Chloe (11). “Ik ben hier voor de eerste keer, maar vind het heel erg leuk. Er is hier zoveel te doen. Het schilderen vond ik het leukst! Ik heb een zonsondergang geschilderd.” Zij loopt weer verder richting het trommelen.

 

Samenwerking

Jolanda: “De coronamaatregelen hebben er bij ons flink ingehakt. Alles moet nu anders. Waar wij eerst onderdak kregen bij Optisport de Kunstijsbaan Breda, moesten wij nu uitwijken naar Buurthuis Gageldonk. Wij zijn heel erg tevreden over deze locatie. De samenwerking met het team van het buurthuis is ook goed en het is fijn dat er een parkeerplaats voor de deur is. Of wij volgend jaar weer in deze setting het Brakkenfestival gaan houden, kan ik nog niet zeggen. Wij gaan eerst dit Brakkenfestival evalueren en afwachten welke coronamaatregelen er dan gelden.”

 

F: brakkenfestival
W: brakkenfestival.nl

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven