Modern Prinsenbeek

12

De tijd staat stil in Prinsenbeek

04 februari 2022     Ingezonden bericht - Fotografie Geert Dekkers

Zoals u al gezien zult hebben: de klok op onze kerktoren staat al een aantal maanden stil. Na bijna zestig jaren trouwe dienst heeft het uurwerk het begeven. Reparatie kost ruim € 25.000. Dat is veel geld en daar hadden we niet op gerekend.

Lees meer

Museum de Rijf weer geopend

30 januari 2022     Ingezonden bericht

Museum de Rijf, Brielsedreef 39a te Prinsenbeek is weer open op zondag 6 februari met voortzetting van de expositie van Schilderclub Talentevoluo. Op 7 november vorig jaar werd de expositie geopend en deze trok meteen al veel belangstelling. Openingstijden: 13.30 - 16.30 uur.

Lees meer

13e editie WinterWonderBeek was een succes

22 januari 2022     Ingezonden bericht

De 13e editie van WinterWonderBeek zit erop. Een wel zeer bijzondere editie kunnen we zeggen waarbij, door de steeds maar wijzigende Covid-19 regels, er heel veel aangepast moest worden. Helaas hebben we met pijn in ons hart moeten besluiten om geen schaatsbaan weg te zetten. Een werkelijk prachtige kerstboom, de roetsjbaan en de verlichte huizenroute zorgden voor gepast vertier op de Markt van Prinsenbeek.

Lees meer

50 jaar Modern Prinsenbeek

12 januari 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Woensdag 12 januari is het een halve eeuw geleden dat de dorpskrant Modern Prinsenbeek voor het eerst verscheen. De wereld en ook Prinsenbeek zag er in 1972 heel anders uit. Er staat een tijdmachine klaar die je terug kan brengen naar die tijd van toen. Instappen maar!

Lees meer

Pratende kerstboom

25 december 2021     Foto Geert Dekkers – Film Remco Beekers

Op de Markt in Prinsenbeek staat een gigantische kerstboom. Deze is niet alleen groot, mooi versierd en sfeervol verlicht maar spreekt ook de toeschouwers toe. Het was nog even spannend of dit in de huidige tijden wel mocht, een kletsboom, maar de burgemeester heeft uiteindelijk tot veler genoegen groen licht gegeven. Remco Beekers maakte er een prachtig filmpje van.

Lees meer

Het licht van Kerst in de Briel

25 december 2021     Redactie Wijnand Bouman - Foto Geert Dekkers

Een herder loopt door de Beekse straten op zoek naar het kindeke Jezus en Het Licht

De schemer valt in, het daglicht verliest haar sterkte en zwicht.

Lees meer

Kerstman bezoekt Prinsenbeek

21 december 2021     Redactie en foto Geert Dekkers

De kerstman werd gesignaleerd in tuincentrum GroenRijk Schalk. De gulle kindervriend geeft daar zijn rendier Rudolf extra aandacht.

 

Lees meer

Inbraak bij Huidinstituut PUUR

17 december 2021     Redactie Tilly van Doorn - Foto Ton van Doorn

Je hebt een leuke pakjesavond achter de rug en dan beleef je de nachtmerrie van iedere ondernemer: je komt op maandagochtend 6 december bij je bedrijf en hebt zin in de nieuwe week. Niets vermoedend loop je met de sleutel naar de voordeur en dan blijkt er tot je grote schrik te zijn ingebroken! Het overkwam Edith Naaijkens, eigenaresse van PUUR Huidinstituut in Prinsenbeek.

Lees meer

Prinsenbeek Wonderland!

16 december 2021     Bron: Marcel L’Abee (Groenrijk Schalk Prinsenbeek ) - Foto Ton van Doorn

Sprekende boom met licht, muziek en kerstverhalen op de markt in Prinsenbeek. De constructie werd afgelopen vrijdag opgebouwd. Op zaterdag gingen de vrijwilligers van carnavalsvereniging Kleppers & Co en WinterWonderBeek in alle vroegte aan de slag met het groen van de bijna zeventien meter hoge boom die is opgebouwd met maar liefst 146 kerstbomen.

Lees meer

WinterWonderBeek bijna van start

13 december 2021     Ingezonden bericht

Op donderdag 16 december start de dertiende editie van WinterWonderBeek. De voorbereidingen zijn in volle gang. Dit weekend wordt er gestart met de opbouw van de Poppelaars Tuincentrum Kerstboom en de dagen erna wordt de Paxton Roetsjbaan opgebouwd. Vanwege de geldende hygiënemaatregelen vindt er geen officiële openingshandeling van het evenement plaats.

Lees meer

Welkom in Boekendonck

12 december 2021     Redactie Tilly van Doorn – Foto Ton van Doorn

Enige tijd geleden liet Boekendonck ons weten geopend te zijn. Daarbij werd gesproken over veel nieuwe boeken, met vermelding van de openingstijden. Maar wie of wat is Boekendonck eigenlijk? Een kijkje op hun website prikkelde de nieuwsgierigheid nog meer en gaf aanleiding tot een bezoek.

Lees meer

HBNieuws zoekt medewerkers voor nieuws uit Haagse Beemden en Prinsenbeek

10 december 2021

Heb jij oog en oor voor de mens en de natuur in onze mooie Bredase wijken? Ben je goed met een fototoestel en/of schrijf je graag over allerlei onderwerpen? Of werk je graag als een spin in z'n web en houd je graag contact met allerlei contactpersonen? 

 

Kom dan meewerken aan ons prachtige wijkmagazine! 

Lees meer

WinterWonderBeek in afgeslankte vorm

03 december 2021     Ingezonden bericht

De voorbereiding van de dertiende editie van WinterWonderBeek gaat vooralsnog door. De organisatie heeft besloten dat met inachtneming van de huidige maatregelen het evenement van 16 december 2021 t/m 6 januari 2022 in afgeslankte vorm door kan gaan.

Lees meer

Boekendonck open

01 december 2021     Ingezonden bericht

Welkom in Boekendonck. Wij kunnen de lezers in Prinsenbeek gelukkig nog ontvangen: tijdens onze openingsuren en met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen zoals het gebruik van een mondkapje, desinfectie en op afstand van anderhalve meter, bent u komende weken van harte welkom. In onze eigen collectie staan weer veel nieuwe boeken, ook kinderboeken!

Lees meer

Expositie schildersclub Talentevoluo

28 november 2021     Ingezonden bericht

Schilderclub Talentevoluo exposeert zondag 12 december 2021 en zondag 2 januari 2022 in Museum De Rijf in Prinsenbeek. Iedereen is dan tussen 13.30 en 16.30 uur welkom aan de Brielsedreef 39. De entree is gratis.

Lees meer

Mees uit Prinsenbeek werkt mee aan ‘s werelds meest efficiënte auto op waterstof

27 november 2021     Ingezonden bericht

Op 1 kg waterstof 3400 km afleggen? Bekenaar Mees Snoek werkt dit studiejaar met 22 andere studenten van de TU Delft aan ‘s werelds meest efficiënte auto op waterstof. Door te blijven innoveren en de grenzen op te zoeken van wat technisch mogelijk is, willen de studenten laten zien wat er allemaal realiseerbaar is. Met hun hyperefficiënte waterstof stadsauto hoopt het team komend jaar het belang van waterstof en duurzaamheid te laten zien.

Lees meer

Lichtjesavond Prinsenbeek

21 november 2021     Ingezonden bericht

Onder grote belangstelling vond op dinsdagavond 2 november de Lichtjesavond plaats op de begraafplaats aan de Markt in Prinsenbeek. Al vroeg in de avond kwamen de eerste bezoekers die zich met een gratis graflichtje verspreidden over de begraafplaats naar het graf van hun dierbaren.

Lees meer

WinterWonderBeek zoekt nog enkele vrijwilligers

20 november 2021     Ingezonden bericht

Vooralsnog gaan we ervan uit dat de dertiende editie van WinterWonderBeek van 16 december 2021 tot en met 2 januari 2022 doorgaat. In december start de opbouw van WinterWonderBeek. Vele vrijwilligers steken de handen uit de mouwen, daardoor is dit evenement al voor het dertiende jaar een begrip in Prinsenbeek en omgeving.

Lees meer

Aftrap carnavalsseizoen Boemeldonck kleurrijk en feestelijk

14 november 2021     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Ondanks de versobering en de afgekondigde maatregelen verloopt de opening van het carnavalsseizoen in Boemeldonck (Prinsenbeek) vol vrolijkheid en optimisme.

Lees meer

HBNieuws en Modern Prinsenbeek (2)

29 oktober 2021     Redactie Alex De Vliegere

Recente ontwikkelingen

 

Er verandert niets. Dat zou mooi zijn! Een paar feiten op een rijtje: in 1972 ziet het dorpsblad ‘Modern Prinsenbeek’ het daglicht, op papier zoals dat toen gebruikelijk was. Het werd een begrip. In 1984, de Haagse Beemden was een wijk in wording, verscheen de eerste papieren editie van HBNieuws. Beide kranten leefden voort en werden door 12.000 Bekenaren en 28.000 HB’ers met enthousiasme omarmd.

Lees meer

12
^ Naar boven