Modern Prinsenbeek

HBNieuws en Modern Prinsenbeek (1)

03 oktober 2021     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Historisch perspectief

 

Verleden, heden en toekomst smelten samen in het nu. Er was eens, bijna achthonderd jaar geleden, een ‘verstevigd’ stadje: Breda. Erbuiten lag het uitgestrekte dorp Hage. Het grondgebied van Hage omvatte naast het dorpje onder meer het gehucht Beek en het drassige beemdengebied in de binnenbocht van het riviertje de Mark: de beemden van Hage. De Haagse Beemden!

Lees meer

Brocantemarkt in Prinsenbeek

26 september 2021     Ingezonden bericht

Het Keniawinkeltje in Prinsenbeek is weer volop actief. Niet alleen is de wekelijkse verkoop weer begonnen in een geheel verbouwde winkel, ook wordt er weer een grote brocantemarkt gehouden op 2 en 3 oktober in de Vlaamse schuur en op het terrein van De Nispenhoeve van de familie Heller aan de Beeksestraat 76.

Lees meer

Rommelroute Prinsenbeek

23 september 2021     Redactie en foto Alex De Vliegere

Op zaterdag 25 september wordt er in Prinsenbeek vanwege burendag van 10.00 tot 15.00 uur een ‘rommelroute’ georganiseerd. Met ruim 230 huishoudens die meedoen om mooie spullen te verkopen vanaf hun oprit belooft dit een topgebeuren te worden.

Lees meer

Kermis in Prinsenbeek

19 september 2021     Redactie en foto Geert Dekkers

Op de markt van Prinsenbeek is het kermis tot en met maandag 20 september. U kunt er terecht voor lekkere zuurstokken en wijnballen maar er ook uw overtollige energie laten afglijden in de botsauto’s. Er draait en zweeft van alles, er wordt gretig ‘geld’ geschoven met bulldozertjes, een grote teddybeer kijkt oogluikend toe en ook voor de allerkleinsten is er gepast vertier. Het allerleukst is natuurlijk dat je er nog ouderwets kunt ‘touwtje trekken’. Het bruist op de markt van Prinsenbeek.

 

 

Lees meer

Kunst in Park Overbos

14 augustus 2021     Redactie en foto’s Alex De Vliegere

Gedreven door het moderne kader van ‘Uitjes dichtbij huis’ was HBNieuws op 29 juli te gast bij een vernissage van een drietal ruimtelijke kunstuitingen in Park Overbos. Dat is een heerlijk park dat in het zuidwesten aan onze wijk grenst. Het ontvouwt zich met tussenkomst van twee brede ‘groene viaducten’ langs beide weghelften van de A16 en HSL. We bevinden ons in Prinsenbeek.

Lees meer

^ Naar boven