Kinderzwerfboeken, een mooi initiatief

14 juni 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto’s Maaike Rommens

 

Als je kinderboeken hebt die je niet meer leest, kan je daar andere kinderen mee helpen of blij maken. Niet ieder kind heeft het thuis even breed om boeken te kopen, maar lezen is wel heel belangrijk om te kunnen doorleren. Je kan kinderen helpen door je uitgelezen boeken aan te bieden als Kinderzwerfboek.

 

Je herkent Kinderzwerfboeken aan de Kinderzwerfboeksticker. Deze gratis stickers kan je zelf aanvragen en dan jouw boeken laten zwerven, bijvoorbeeld via een eigen buitenboekenkast, een wachtkamer of een andere verzamelplaats, zoals een school of vereniging. En als je er eentje vindt met zo’n Kinderzwerfboeksticker dan mag je dat boek dus gewoon mee naar huis nemen en lezen. En als je het uit hebt, dan laat je ‘m gewoon weer verder zwerven!


Zelf je eigen boekenstation starten?

Dat kan dus ook, je eigen wijkboekenstation starten. Je kan dan met een kast of krat je boeken aanbieden en als je jouw station aanmeldt via de onderstaande website word je ‘stationschef’ en krijg je posters, stickers, boekenleggers en alle hulp en publiciteit om je op weg te helpen.


Ambassadeur

Maar je kan ook regioambassadeur worden. Kinderzwerfboeken is een groeiend project en het is fijn als er mensen zijn die willen helpen om de teams te versterken. Als vrijwilliger doe je mee aan promotie, je legt contacten met maatschappelijke organisaties, gemeenten en bedrijven en je zoekt naar nieuwe Station mogelijkheden. Dat is ook een leuke uitdaging.

Kinderzwerfboek is onderdeel van het Nationaal Fonds Kinderhulp en op de website kinderhulp.nl vind je meer informatie en kan je je aanmelden als je mee wilt doen.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven