Duikbootfestival 2023

27 augustus 2023     Redactie en fotografie Geert Dekkers

 

Zaterdag 26 augustus stond bij veel mensen in de agenda’s. Ze reisden die dag allemaal naar de Asterdplas in de Haagse Beemden om daar te genieten van wat het jaarlijkse Duikbootfestival hen te bieden had.

 

Het spektakel begint om 12.00 uur. Bezoekers worden goed georganiseerd naar het festivalterrein geleid via borden, dranghekken en vriendelijke servicemedewerkers. De bewaakte fietsstalling is al snel goed gevuld. Bezoekers van buiten te stad kunnen vanaf het station met speciale bussen reizen. Het laatste kwartier dient te voet worden afgelegd. Door de perfecte organisatie verloopt de dag naar wens.

 

Vervelen hoeft niemand zich met maar liefst vier Duikboot Festival Stages. Gelukkig valt er geen regen en een sluierbewolking verstopt een brandende zon. Kortom, prima weer om eens flink te dansen en bewegen. Voor de bezoekers die eenzaam en alleen op het terrein rondlopen is speeddaten een mooie kans om samen te genieten van de feestelijke ambiance.

 

Het Duikbootfestival viert dit jaar zijn tiende editie. Voor de tieners die een decennium geleden de première van dit festival bezochten is die tijd ook alweer een ver verleden. Mooie gespreksstof tijdens de barbecue bij de grootouders van hun kroost als ze met heimwee terugdenken aan die mooie tijd maar bedenken dat over niet al te lange tijd hun kinderen wellicht ook weer van dit sprankelende festijn gaan genieten.

 

Niet iedereen genoot tijdens het evenement. Vooral de buschauffeurs kregen het die dag wat zwaarder te verduren dan anders. Luidruchtige feestgangers, bijna allemaal op hun allerbest gekapt en gekleed, die op weg naar het event nog snel even een flinke dosis consumpties naar binnen werken om in de juiste roes te kunnen arriveren, zorgen voor dynamiek in de bussen. Door het tumult wordt er van alles verloren en weggegooid in de bus. Je kunt het zo gek niet bedenken of het blijft in de bus achter. De werkgevers van de chauffeurs eisen dat de bussen leeg en schoon in de remise arriveren.

 

Wijkbewoners die aan het einde van de avond met de auto reizen via de Emerparklaan nemen de lange files voor lief. Want ach, lang geleden vierden zij zelf ook feest tijdens die mooie zomers aan de oevers van de Asterdplas.

 

 

Schrijf reactie

^ Naar boven