De perfecte wijn voor Pasen
Een heel toegankelijke wijn die niet veel mensen kennen is de Muscat. Veel mensen denken gelijk aan een zoete wijn, echter bestaat hier ook een droge versie van die ontzettend lekker is en uitermate geschikt bij asperges. Men denkt vaak aan Riesling of Pinot blanc maar geef deze wijn een kans en je bent verkocht!
De verrassende elegante Muscat wijn is geschikt voor de beginnende wijndrinker. De wijn van het wijnhuis Saint George d'Ibry uit Côte de Thongue, een subgebied van de Languedoc Frankrijk, is bleekgeel van kleur met de geur van lychees en rozenblaadjes. De wijn heeft subtiele en verfijnde aroma's van rijpe druiven en mineralen waardoor dit toch een frisse wijn is. De wijn past ook heerlijk bij exotische gerechten, waaronder een curry en is fantastisch bij foie gras, geitenkaas en Roquefort.
Amusehapje bij de Muscatwijn
Benodigd:
Kleine cakevormpjes
Boter of andere vetstof
Bladerdeeg
6 plakjes geitenkaas
Prosciutto of soortgelijke ham
6 verse asperges
Bereiding:
Beboter de bakvormpjes. Snij het bladerdeeg in kleine plakjes zodat het in de cakevormpjes past. Leg hierin een klein plakje geitenkaas, een klein stukje prosciutto of soortgelijke ham. Daarop twee kleine stukjes geschilde en gekookte asperges, een klein plakje geitenkaas boven op de asperges en dan in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten (bij elke oven weer anders). Haal het blik uit de oven en kijk of het bladerdeeg aan de onderkant goed gebakken is. Je kunt de amuses uit het blik halen en op een schaal plaatsen. Eventueel garneren met verse bieslook.
Geniet ervan!
W: passievoorwijnbreda.nl