Maaltijdsoep met tortellini en knoflookbroodjes

20 januari 2023     Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

 

Een hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd ca. 25 minuten, inclusief 10 minuten oventijd voor de broodjes. Weet u, soep is, vind ik persoonlijk, eigenlijk altijd wel lekker. Goed te combineren, ook als lunchgerecht met bijvoorbeeld tosti's, broodjes, pannenkoeken; lekker makkelijk! Een grote pan soep in het weekend voor werkende of sportende familieleden, veel variëren met verse groenten en eventueel vlees of vega ingrediënten.

 

Deze maaltijdsoep maken we met tortellini. Dit is een Italiaanse pasta, gemaakt van kleine deegrondjes die worden gevuld met bijvoorbeeld kaas, spinazie of gehakt. Het pastadeeg is gemaakt van harde tarwe (durum) en eieren.

In dit gerecht gebruiken we de tortellini met kaas. Kan dus ook met de varianten spinazie en gehakt.

 

Ingrediënten

1 bakje kruidenboter; 1 vers soeppakket tomatensoep; 1 zak tortellini met kaas (ca. 250 gram); 6 witte (of naar eigen smaak bruine) kleine broodjes of pistolets; 1 bakje platte peterselie; verse basilicum; peper en zout.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kruidenboter op kamertemperatuur komen. Bereid de tomatensoep volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij intussen de broodjes in, maar nét niet door. Smeer de kruidenboter in de inkepingen en bak de broodjes in ca. 10 minuten knapperig. Ik zou de oven zelf op 180 graden zetten. Snij de peterselie en de basilicum fijn.
  3. Giet de tortellini af en schep deze door de soep. Garneer met peterselie en basilicum, zout, peper, eventueel nog extra geraspte kaas. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden per persoon

679 kcal/25 gram vet, 15 gram verzadigd/91 gram koolhydraten, 17 gram suikers/9 gram vezels/18 gram eiwit/4,6 gram zout/269 gram groenten.

 

Wijntip

Frankrijk: Elzas; Gewürztraminer, droge witte wijn;

Frankrijk: Bergerac, droge witte wijn;

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Shiraz, droge rode wijn.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven