Een nagerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten.
Ingrediënten
Ca. 6 lange vingers; bastogne koeken; koffiekoeken; speculaasjes; 100 ml zoete witte wijn of druivensap; 400 gram pitloze rode- witte druiven; 250 gram halfvolle vanillekwark; 250 gram mascarpone.
Bereidingswijze
- Breek de koekjes in stukjes en verdeel deze over rechte glazen (dessertglazen, whiskyglazen). Sprenkel de wijn of het sap erover. Verdeel een derde van de gehalveerde druiven erover.
- Klop in een kom de vanillekwark en de mascarpone met een handmixer tot een luchtige crème. Schep de helft van de crème over de druiven in de glazen.
- Verdeel hierover weer een derde van de druiven en de rest van de crème. Garneer met de rest van de druiven. Zet de glazen minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaak kan intrekken! Eet smakelijk!
Voedingswaarden per persoon
465 kcal/ 28 gram vet, 19 gram verzadigd/39 gram koolhydraten/8 gram eiwit/2 gram voedingsvezel.
Wijntip
Zuidwest-Frankrijk; Monbazillac, zoete witte wijn;
Frankrijk; Bordeaux, Sauternes, zoete witte wijn;
Frankrijk; Champagne, Champagne, demi sec, halfzoete mousserende witte wijn;
Frankrijk; Rhône, Muscat de Beaumes-de-Venise, zoete witte wijn;
Italië; Asti Spumante, mousserende licht zoete witte wijn!