Koken met Simone - Druiven-tiramisu

22 december 2022     Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

 

Een nagerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten.

 

Ingrediënten

Ca. 6 lange vingers; bastogne koeken; koffiekoeken; speculaasjes; 100 ml zoete witte wijn of druivensap; 400 gram pitloze rode- witte druiven; 250 gram halfvolle vanillekwark; 250 gram mascarpone.

 

Bereidingswijze

  1. Breek de koekjes in stukjes en verdeel deze over rechte glazen (dessertglazen, whiskyglazen). Sprenkel de wijn of het sap erover. Verdeel een derde van de gehalveerde druiven erover.
  2. Klop in een kom de vanillekwark en de mascarpone met een handmixer tot een luchtige crème. Schep de helft van de crème over de druiven in de glazen.
  3. Verdeel hierover weer een derde van de druiven en de rest van de crème. Garneer met de rest van de druiven. Zet de glazen minstens 1 uur in de koelkast, zodat de smaak kan intrekken! Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden per persoon

465 kcal/ 28 gram vet, 19 gram verzadigd/39 gram koolhydraten/8 gram eiwit/2 gram voedingsvezel.

 

Wijntip

Zuidwest-Frankrijk; Monbazillac, zoete witte wijn;

Frankrijk; Bordeaux, Sauternes, zoete witte wijn;

Frankrijk; Champagne, Champagne, demi sec, halfzoete mousserende witte wijn;

Frankrijk; Rhône, Muscat de Beaumes-de-Venise, zoete witte wijn;

Italië; Asti Spumante, mousserende licht zoete witte wijn!

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven