Koken met Simone - Chocoladecake met peren

05 augustus 2022     Redactie Simone Baars

 

Ik dacht, ik zal eens een keer een lekker gebakrecept delen, uit de folder van Dirk van de Broek. Wél zoet maar erg lekker!

 

Gebak voor ca. tien personen. Voorbereiden 20 minuten/60 tot 70 minuten in de oven.

 

Ingrediënten

200 gram (room)boter / 200 gram witte basterdsuiker / 3 eieren / 225 gram cakemix / 2 el melk / 40 gram cacaopoeder / 4 conference peren (niet te rijp) / 45 gram walnoten / 100 gram chocolade glazuur / handmixer en cakevorm.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Maak het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de handmixer de cacaopoeder erdoor.

Schenk het beslag in een ingevette cakevorm.

  1. Schil de peren maar laat de steeltjes eraan. Zet de peren rechtop in het beslag en bak de cake in het midden van de oven in 60 tot 70 minuten gaar.

Haal de cake na 10 minuten uit de vorm en laat deze verder afkoelen op een rooster.

  1. Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 minuten. Laat ze afkoelen en hak ze grof!

Verdeel het chocoladeglazuur over de cake en garneer met walnoten.

Maak het extra lekker en feestelijk met een bolletje ijs naar smaak en slagroom.

 

Voedingswaarden per persoon

480 kcal/26 gram vet, 15 gram verzadigd/53 gram koolhydraten, 42 gram suikers/5 gram eiwit/0 gram zout/3 gram voedingsvezel.

 

Wijntip

Deze cake smaakt natuurlijk prima bij een kopje koffie of thee.

Mocht u de cake helemaal feestelijk willen eten, serveer er dan ‘bubbels’ bij, zoals Prosecco, Spumante (Italië); Cava (Spanje) of Crémant (Frankrijk).

 

Geniet ervan!

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven