Koken met Simone - Paastoetje

08 april 2023     Redactie Simone Baars – Bron : Jumbo

 

Blauwe bessenmousse met gember, limoen en avocado. Een nagerecht voor vier personen. Bereidingstijd 10 minuten.

 

Avocado is een boom uit Centraal Amerika. Deze vrucht bevat goede vetten zit ook vol met vitaminen en mineralen. Avocado is goed voor de gezondheid en de weerstand.

 

Ook dadels zijn een ingrediënt. De dadel is een (steen)vrucht van de dadelpalm, afkomstig uit het Midden-Oosten.

In november en december worden ze geoogst en vers of gedroogd gegeten. Ze bevatten veel vitaminen en mineralen en hebben een positieve invloed op de werking van het darmstelsel.

 

Ingrediënten

1 eetrijpe avocado; 2 cm verse gember; 1 limoen; 300 gram blauwe bessen; 10 dadels zonder pit. 1 staafmixer

 

Bereidingswijze

  1. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schil en rasp de gemberwortel. Boen de limoen schoon, rasp er de groene schil af. En pers de vrucht uit.
  2. Pureer met een staafmixer 250 gram van de bessen met de avocado, gember, limoenrasp, dadels en het limoensap tot een gladde massa. Verdeel het over vier glaasjes/kommetjes en garneer met de rest van de bessen.

Garneer met blaadjes basilicum en/of munt. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

177 kcal/7 gram vet, 1 gram verzadigd/24 gram koolhydraten, suikers 23 gram/5 gram eiwit/38 gram groente.

 

Wijntip

Hier gelden dezelfde tips als bij de vorige taartrecepten.

Frankrijk: Champagne, brut, demi sec;

Spanje: Cava, brut demi sec;

Italië: Prosecco/Spumante, brut , demi sec;

Portugal: Vinho Verde, frisse witte wijn met een lichte bubbel.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven