Deze week een vegetarisch en lactosevrij recept met veel verse kruiden. Een hoofdgerecht voor vier personen, ontleend aan de folder van Dirk van den Broek. De recepten zijn top!
Natuurlijk weer eenvoudig en snel te bereiden. Voorbereiding 20 minuten, optioneel de oven ca. 10 minuten. Met dit warme weer wil je ook niet te lang in de keuken staan!
Ingrediënten
1 Turks brood; 8 eieren; 1/4 tl gemalen kardemom; 1/2 tl gemalen komijn; 5 gram bakpoeder; 40 gram platte peterselie; 40 gram dille; 40 gram koriander (naar smaak); 6 stengels bosui; 4 el olijfolie, peper, zout. Zelf ben ik gek op kaas dus een optie is om door het eimengsel lekker (oude) geraspte kaas te doen!
Bereiding
- Als u zelf het Turkse brood wilt bakken; verwarm de oven op 180 graden en bak het brood in 8 tot 10 minuten in het midden van de oven gaar. Of u koopt een vers gebakken brood in de (Turkse) winkel.
- Klop met een garde de eieren in een grote kom tot een glad mengsel. Voeg de kardemom, komijn, snufje zout, peper, en bakpoeder toe en roer alles goed door elkaar.
- Snij de bosui, peterselie, dille en koriander fijn en meng dit door het eimengsel.
- Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
Giet het eimengsel in de pan en bak de kruidenomelet in ca. 15 minuten gaar, waarbij de buitenkant donkerbruin is en de binnenkant groen.
- Snij de omelet in punten en serveer met het Turkse brood, Griekse yoghurt en eventueel een (tomaten) salade.
Afgekoeld is de omelet ook lekker; idee voor de picknickmand?
Eet smakelijk!
Wijntip
Frankrijk of nieuwe wereld: Sauvignon Blanc, droge witte wijn;
Frankrijk: Côtes du Rhône, droge rode wijn;
Frankrijk: Provence, droge rosé;
Spanje: Cava, brut (droog) of demi-sec (halfzoet), mousserende witte wijn.