Koken met Simone - Capellini met ham, tuinerwten en room

30 juni 2023     Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

 

Deze keer een Italiaans getint gerecht. Een hoofdgerecht voor vier personen. Zeer smakelijk en eenvoudig te maken! Bereidingstijd ca. 20 minuten.

 

Dit heerlijke recept wordt bereid met capellini, een pastasoort die ook wel engelenhaar wordt genoemd. Deze benaming verwijst naar de ragfijne samenstelling van de pasta. De lange, dunne pastaslierten hebben een belangrijke plaats in de Italiaanse keuken. Ze helpen om alle aroma's van de ingrediënten tot hun recht te laten komen en blijven perfect ‘al dente’. De pasta (tarwe/griesmeel) wordt gemaakt door middel van bronzen mallen en gedroogd op lage temperatuur, tussen de 48 en 55 graden Celsius. De pasta is een mooie combi met lichte sauzen zoals in bijgaand recept. Ook een saus van verse tomaten, olijfolie en basilicum of een saus met enkel room, peterselie en Parmezaanse kaas is superlekker.

 

TIP: U kunt de tuinerwten (doperwten) ook vervangen door spinazie à la crème (of met Boursin) of verse spinazie. In plaats van ham kunt u ook kipfilet (als gesneden beleg) gebruiken. Wilt u liever geen vlees, kies dan voor een vega variant.

 

Ingrediënten

300 gram Barilla capellini (pak van 500 gram)/1 ui/ 2 teentjes knoflook/200 gram achterham/2 el milde olijfolie/1 pakje houdbare slagroom, 200 ml/450 gram diepvries tuinerwten/1 bakje platte peterselie, ca. 15 gram/75 gram geraspte pecorino of een stuk kaas en zelf raspen! Peper en zout naar smaak.

 

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de ham in kleine blokjes.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan of wokpan en fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg de ham en de slagroom toe en breng het aan de kook. Schenk 2 liter kokend water over de doperwten, laat dit goed uitlekken en voeg toe aan de saus.
  3. Laat dit op laag vuur 5 minuten koken. Kook intussen de pasta in 3 minuten al dente.
  4. Snij de peterselie fijn en rasp de kaas (of kant en klaar uit een zakje).
  5. Meng de pasta met de saus en bestrooi met de peterselie en de kaas!

Lekker met een verse tomatensalade en verse basilicum. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

710 kcal/30 gram vet, 15 gram verzadigd/72 gram koolhydraten, 7 gram suikers/8 gram voedingsvezel/34 gram eiwit/138 gram groenten.

 

Wijntip

Frankrijk of nieuwe wereld: Sauvignon Blanc, droge witte wijn;

Italië: Verdicchio, droge witte wijn;

Frankrijk: Provence, Côtes de Provence, lichte droge rosé;

Frankrijk of nieuwe wereld: Pinot Noir, droge rode wijn;

Italië;:Bardolino, stevige rode wijn.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven