Een tweede recept, óók van Rudolph van Veen, van een traybake, met weer hier en daar een vleugje Simone!
Een hoofdgerecht voor vier personen.
Ingrediënten
1 courgette, 2 rode uien (naar smaak ook witte uien toevoegen), 250 gr kastanjechampignons, een half bosje verse oregano, 450 gr voorgekookte krieltjes in schil, olijfolie, zout, peper, 2 teentjes knoflook of meer, 150 gr zongedroogde tomaatjes, 400 gr gehakt naar keuze of kip, vis (zalm, koolvis, pangagius of vegetarische vervanger), klein blikje tomatenpuree, 1 ei, 3 el paneermeel (of amandelmeel, koolhydraten verlagend), 2 el Italiaanse kruiden, 2 bolletjes (buffel) mozzarella, eventueel geraspte kaas, bakpapier.
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden.
- Snij de courgette in grove stukken, pel en snij de uien in parten, snij de champignons in vieren en pluk de oregano. Verdeel de krieltjes courgette, ui, champignons en oregano over de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel lekker met olijfolie, zout en peper.
- Pel en pers de knoflook, snij de zongedroogde tomaten in reepjes. Meng het gehakt met de knoflook, tomaatjes, tomatenpuree, ei, paneer- of amandelmeel, zout en peper.
- Verdeel het gehakt in ‘plukjes’ over de groenten op de bakplaat. Plakjes salami zijn ook erg lekker op de groenten. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over het geheel. Eventueel nog lekker wat geraspte kaas erover.
Een ander idee is om direct op het bakpapier bijvoorbeeld pompoen-, spitskoolbladen of aubergineplakken te leggen.
Bak de traybake in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Ook deze traybake is lekker met bijvoorbeeld een tomaten- of witlofsalade met een uitje, een Elstarappeltje en een fijngesneden augurkje.
Voedingswaarde per persoon; 605 kcal, 34 gr eiwit, 35 gr vet, 35 gr koolhydraten, 7 gr vezels.
Eet smakelijk!
Wijntip
Chardonnay/Chili, droge witte wijn.
Pinot Blanc/Elzas, droge witte wijn.
Chianti/Italië, droge rode wijn.
Zinfandel/Californië, droge rode wijn.