Pita's vegetarische kipshoarma

22 juli 2022     Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

 

Beste lezers, deze keer het recept van vegetarische kipshoarma van de Jumbo. Binnen 20 minuten op tafel, makkelijk te bereiden tijdens de vakantie, op de camping, in een huisje!

 

Ingrediënten

350 gram vegetarische kipstukjes; 2 el olijfolie; 1/2 zakje kruidenmix voor shoarma (of eigen kruiden); 1 komkommer; 4 tomaten; 8 pitabroodjes, wit of volkoren; ijsbergsla (gesneden in een zak of een krop); knoflooksaus, kant en klaar of zelf gemaakt.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. In de oven kunt u de pitabroodjes verwarmen.

U kunt ze ook in een broodrooster of contactgrill roosteren.

  1. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipstukjes op middelhoog vuur in 7-8 minuten lekker knapperig. Voeg na 5 min de kruidenmix toe.
  2. Verwarm de broodjes in de oven (6 minuten), broodrooster of contactgrill (tosti- apparaat).
  3. Snij de broodjes open, verdeel de sla erover en doe (naar eigen smaak) in elk broodje tomaat en/komkommer. U kunt dit natuurlijk ook apart eten.

Serveer de knoflooksaus en de rest van de tomaten en komkommer erbij.

 

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden per persoon

543 kcal/17 gram vet, 2 gram verzadigd; 64 gram koolhydraten, 10 gram suikers/11 gram vezels/28 gram eiwit/263 gram groenten.

 

Wijntip

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Sauvignon Blanc, droge witte wijn.

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Chardonnay, droge witte wijn.

Frankrijk, Languedoc, Corbières, droge rode wijn.

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Pinot Noir, droge rode wijn.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven