Koken met Simone - Aspergesoep

13 april 2022     Redactie Simone Baars

Een lekkere aspergesoep..., in kleine porties, als tussendoortje dus of als hoofdgerecht?

 

Dit soepje is lekker, kan als tussendoortje, voor- of hoofdgerechtje. 8 porties, of de hoeveelheden halveren voor 4 porties.

 

Ingrediënten

175 volle melk, 2 eieren, 120 gram roomboter (op kamertemperatuur), 50 gram suiker (vervanging mogelijk), 375 gram bloem of amandelmeel, 200 gram witte asperges (vers is het lekkerst, maar diepvries of uit een potje kan ook), 35 gr roomboter, 30 gr bloem (of amandelmeel), 1 groentebouillontablet, 100 ml kookroom, 2 eieren, 50 gram hamreepjes, verse peterselie.

 

In actie

  1. Snij de asperges in stukjes van 3 cm.

 

  1. Pan op middelhoog vuur, 25 gr roomboter, zodra gesmolten de bloem of, amandelmeel toevoegen, goed roeren, los het groentebouillon tablet op in 300 ml water. Schenk de bouillon en de room beetje bij beetje erbij, goed roeren. Als laatste de asperges erbij. Ongeveer acht minuutjes pruttelen.

 

  1. Kook de eitjes hard, prak ze fijn in een kom en maak het af met peper en zout!

 

  1. Bak in een koekenpan in de resterende 10 gram roomboter de hamreepjes knapperig.

 

  1. Verdeel de soep over de glaasjes (of bij grotere porties over soepkommen), garneer met verkruimeld ei, hamreepjes en peterselie!

 

Voedingswaarden; 124 kcal/10 gram vet, 6 gram verzadigd/4 gram koolhydraten, 1 gram suikers/4 gram eiwit/1 gram voedingsvezel.

 

Bron: maartfolder Dirk van den Broek.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven