Koken met Simone - Eenpans-currynoodles met kokos en garnalen

11 augustus 2023     Redactie Simone Baars – Bron: Jumbo

 

Een hoofdgerecht voor ver personen. Bereidingstijd 15 minuten, lekker snel klaar dus! Kan ook met kip of vega-ingrediënt gemaakt worden. Tegen de tijd dat dit lekkere, snelle en eenvoudige recept geplaatst wordt, hoop ik oprecht dat het weer veel beter is!

 

Dit keer, om nog even voor makkelijk te gaan, (koken in de tent of de caravan), is een eenpansgerecht tóch effe fijn én minder afwas! Groene curry is een centrale curryvariant en bestaat uit groene chilipepers, limoenblad, laos, koriander, komijn, en nog meer kruiden en specerijen. Belangrijkste ingrediënt is de kokosmelk die zorgt voor de romige smaak.

 

Kokosmelk, ook wel klappermelk genoemd, is een ondoorzichtige melkwitte vloeistof die wordt gewonnen uit het kiemwit van volgroeide kokosnoten. Kokosmelk zit boordevol vitaminen en mineralen en is licht verteerbaar.

Het bevat uitsluitend gezonde vetten en is een prima alternatief voor koemelk. Tevens een bron van energie en het heeft een gunstig effect op het cholesterolgehalte.

Noodles of noedels, worden gemaakt van ongerezen deeg en worden gekookt in water.

 

Ingrediënten

1 pakje kokosmelk (200 ml); 1 zakje groene curry (ca. 160 gram); 1 pak volkoren noodles (250 gram); 1 zak Japanse wokgroenten (400 gram); 1 zak wokgarnalen, diepvries (250 gram); ½ pak tuinerwten, diepvries (450 gram); 1 bos bosuitjes; 1 bakje koriander (15 gram).

 

Bereidingswijze

  1. Breng de kokosmelk, 200 ml water en de groene curry in een grote pan aan de kook, meng alles goed. Leg de noodles eerst in de pan en leg er de wokgroenten, garnalen en tuinerwten op.
  2. Breng met de deksel op de pan het geheel aan de kook. Schep na circa 4 minuten een en ander om en trek de noodles met een vork uit elkaar. Neem de deksel van de pan en laat op middelhoog vuur alles in circa 5 minuten gaar worden.
  3. Hak intussen de bosuitjes in schuine ringetjes en de koriander grof. Garneer met beiden de curry. Eventueel naar eigen smaak nog wat knoflook en/of peper toevoegen. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

534 kcal/26 gram vet, 13 gram verzadigd/66 gram koolhydraten, 15 gram suikers/9 gram vezels/27 gram eiwit/1,8 gram zout/180 gram groenten.

 

Wijntip

Frankrijk of nieuwe wereld: Chardonnay, droge witte wijn;

Frankrijk: Elzas, Pinot Gris, frisse droge witte wijn;

Frankrijk: Elzas, Gewürztraminer, droge witte wijn;

Frankrijk: Côtes du Rhône, droge rode wijn;

Frankrijk of nieuwe wereld: Shiraz, soepele droge rode wijn.

 

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven