Koken met Simone - Mexicaanse tortillataart

17 februari 2023     Redactie Simone Baars – Bron Dirk van den Broek

 

Deze Mexicaanse tortillataart is zeer voedzaam dankzij ingrediënten zoals paprika, hüttenkäse en avocado. Een hoofdgerecht voor zes personen. Bereidingstijd 25 minuten en nog ongeveer 25 minuutjes in de oven.

 

Hüttenkäse (of cottage cheese) is een frisse, kwarkachtige kaassoort met korrelige structuur. De kaas wordt gemaakt van wrongel (de massa van de in het zuursel samengestelde eiwitten die het eerste stadium van de kaas vormen), die men wel laat uitlekken in een dunne doek, maar niet perst. De kaas wordt niet verder gerijpt of gekleurd. Hüttenkäse is gezond en veelzijdig; veel eiwitten, calcium en B-vitamines. Laag in koolhydraten en calorieën.

 

De avocado is een boom uit Centraal Amerika. Het is een geweldige bron van vezels, vitamine E, kalium en goede vetten. Per avocado 250 kcal en 21 gram vet. Ondanks de calorieën kan een avocado je helpen met afvallen. De aanwezige vetten en vezels zorgen namelijk voor een lang verzadigd gevoel en een stabiele bloedsuikerspiegel. Hierdoor heb je geen last van honger en eet je dus gezonder!

 

Chorizo is een Spaanse worst, rood gekleurd door de toegevoegde paprika. Misschien een idee om deze ‘taart’ van tevoren te maken! Carnaval! Alaaf! Lekker met een frisse salade maar daar zal met de carnavalsviering niet veel tijd voor zijn. Komkommertje? Fijne carnaval en veel plezier!

 

Ingrediënten

500 gram gehakt naar keuze (runder, kip, varken, lam, vegetarisch); 125 gram chorizoworst, in kleine blokjes; 1 tl kaneel; 1 rode puntpaprika, in kleine blokjes; 1 blikje maïskorrels, 150 gram; 1 blik tomatenblokjes (400 gram); 1 pak grote wrap tortilla's, 6 stuks; 400 gram hüttenkäse; 175 gram geraspte belegen kaas; 1 eetrijpe avocado. Lage ingevette taartvorm.

 

Bereidingswijze

  1. Bak het gehakt in een hapjespan omscheppend rul. Schep de chorizo en de kaneel erdoor en bak dit nog twee à drie minuutjes. Schep de paprika, de maïskorrels en de tomatenblokjes, alles met vocht, erdoor. Laat tien minuten sudderen tot een dikke saus.

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de tortilla's met de hüttenkäse en strooi er wat geraspte kaas over. Leg 1 tortilla in de taartvorm en bestrijk met 1/5 van de gehaktsaus. Leg hier weer een tortilla op én bestrijk met gehaktsaus. Herhaal dit nog drie keer, druk steeds de stapel licht aan. Leg de laatste tortilla erop (met de hüttenkäse naar boven) en strooi de rest van de kaas erover. Bak de tortilla in de oven, op 180 graden, in 25 tot 30 minuten knapperig en lichtbruin. Halveer intussen de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in de lengte in plakken.

 

Voedingswaarde per persoon

675 kcal/37 gram vet, 24 gram verzadigd/43 gram koolhydraten/41 gram eiwit/3 gram voedingsvezel.

 

Wijntip

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Sauvignon Blanc, droge witte wijn

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Shiraz, droge rode wijn

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven