Volgens Jumbo is dit een slim én snel wereldgerecht! Snel is het zeker en met het warme weer wil je ook niet lang in de keuken staan en toch een smakelijke avondmaaltijd nuttigen, nietwaar?
Hoofdgerecht voor vier personen, met 20 minuten staat dit op tafel.
Wil je dit gerecht zonder vlees eten dan kun je de kip vervangen door vegetarische kipstukjes. Ook kun je de pandanrijst, als je koolhydraatbeperkt eet, vervangen door bloemkoolrijst, courgetterijst of courgette spaghetti!.
Ingrediënten
100 ml Go-Tan Wok Ketjap sesam; 300 gram pandanrijst of vervanger; 400 gram kipfilet of vleesvervanger; 1 rode paprika; 1 groene paprika; 1 ui; 2 stengels bleekselderij; 1 rode peper (naar eigen smaak); ca. 70 gram cashewnoten of geroosterde pinda's; 3 el zonnebloemolie.
Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, of bereid de koolhydraatarme vervanger.
- Snij de kipfilet in reepjes en de paprika's in blokjes. Snipper de ui en snij de bleekselderij in boogjes. Verwijder de zaadlijsten van de peper en snij fijn. Let op... was je handen goed na het snijden van de pepers en raak je ogen en neus niet aan! Wil je geen verse pepers, gebruik dan sambal of bijvoorbeeld tabasco of andere pittige smaakmakers.
- Verhit de olie in de pan of wok. Bak de kip met de ui en de peper (of vervanger) 2 minuten. Voeg de paprika en de bleekselderij toe en bak nog 1 minuut.
- Schenk de woksaus erbij. Bak het geheel, al omscheppend, 1 tot 2 minuten op hoog vuur. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst, kip en groenten over de borden en bestrooi met de pinda's. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
596 kcal/18 gr vet, 3 gr verzadigd/72 gr koolhydraten, 9 gram suikers/5 gr vezels/ 34 gr eiwit/1,4 gr zout/138 gr groenten.
Wijntip
Frankrijk; Shiraz, droge rode wijn;
Frankrijk/Nieuwe Wereld: Sauvignon Blanc, droge witte wijn;
Portugal: Vinho Verde, droge, heel licht mousserende witte wijn.