Daar ben ik weer! Heeft u de Joegoslavische goulashsoep van vorige week al geprobeerd? Aangezien de recepten altijd op de vrijdag op de site staan, probeer ik voor het weekend recepten te posten die niet te veel tijd nodig hebben (vind ik zelf sowieso fijn!).
Deze witlofschotel met vis kunt u ook aanpassen: in plaats van vis bijvoorbeeld kip of gehakt of een vegetarische vervanger. Dan de kip in stukjes en het gehakt rullen!
Eventueel groene salade erbij…
Hoofdgerecht vier personen
Ingrediënten
400 gram pastinaak
400 gram bloemkoolrijst (u kunt in plaats van pastinaak ook twee keer de hoeveelheid bloemkoolrijst nemen of 1 kilo aardappelen. Voor mijzelf probeer ik de koolhydraten en de suikers beperkt te houden.
100 gram roomkaas kruiden/knoflook
100 gram crème fraîche
1 kilo witlof
200 gram gerookte zalm
2 eetlepels paneermeel
zout, peper, dille, geraspte kaas
Verwarm de oven op 180 graden.
Kook de bloemkoolrijst 2 tot 3 minuten en giet af. Voeg de helft van de roomkaas toe en stamp met de pureestamper of staafmixer tot puree, breng op smaak met zout en peper.
Breng een pan met water aan de kook en kook de gehalveerde witlofstronkjes (kern wel of niet verwijderd) in 5 minuten beetgaar.
Afgieten en laten uitlekken.
Snij de gerookte zalm in brede repen en wikkel de zalm om de witlofrolletjes.
Schep de puree in een ovenschotel en leg de witlofrolletjes hierop.
Vermeng de rest van de kruidenkaas en de crème fraîche en verdeel dit over de rolletjes.
Bestrooi met peper, geraspte kaas (naar smaak), dille en paneermeel.
U kunt dit gerecht ook van tevoren maken, dan wel langer in de oven op wat lagere temperatuur!
Ongeveer 20 minuten in het midden van de oven, eet smakelijk...
Per persoon; 350 kcal, 10 gram vet, 10 gram koolhydraten, 8 gram suikers, 10 gram voedingsvezel.
Wijntip
Verdejo / Spaanse witte wijn
Corbières / Languedoc / Franse rode wijn