Bastilla (Marokkaans gevulde taart) met garnalen en Harissa (hete rode saus van pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook). Hoofdgerecht vier personen.
Ingrediënten voor de Bastilla
600 gram grote diepvries garnalen (ontdooid); 1 pak filodeeg, ontdooid; 100 gram gesmolten (room) boter; poedersuiker; snufje paprikapoeder.
Ingrediënten voor de Harissa
5 rode pepers (steeltjes verwijderd); 2 teentjes geperste knoflook; mespunt komijnpoeder (djinten); mespunt korianderpoeder (ketoembar); mespunt paprikapoeder; 1 el tomatenpuree; 1el citroensap; 3 el olijfolie.
4 kleine ingevette bakvormpjes.
Voorbereiden
Halveer voor de Harissa de pepers in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Was je handen goed, kom niet met je vingers in ogen of gezicht. Snij de pepers in stukjes en leg in een kom. Giet er kokend water over en laat 30 minuten staan. Giet daarna het water af en pureer de pepers met de rest van de ingrediënten voor de Harissa met een snufje zout tot een fijne salsa! Schep de ontdooide garnalen erdoor.
Bereiden
Verwarm de oven op 200 graden (later terugzetten naar 180 graden). Leg steeds 1 vel filodeeg in de bakvormpjes, duw het deeg voorzichtig in de vorm, laat de rest overhangen. Bestrijk met boter en leg er kruislings nog een deegvel op. Bestrijk met boter en maak de bodem stevig met een half filodeeg vel.
Verdeel de gemarineerde garnalen mét de Harissa over de vormpjes. Bestrijk het overhangende deeg met boter en vouw het deeg over de garnalen heen. Bovenkant ook weer bestrijken met boter en bak de Bastilla's in de oven op 180 graden gaar en goudbruin. Bestrooi met beetje poedersuiker en paprikapoeder.
Besprenkel met citroensap. Lekker met een salade en/of rijst.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
530 kcal/29 gram vet, 15 gram verzadigd/36 gram koolhydraten/30 gram eiwit/1 gram vezels.
Wijntip
Bij de garnalen past een lekkere frisse witte wijn. Spanje: Verdejo uit Rueda