Taco's met bonen en mangosalsa

16 september 2022     Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek

 

Een ‘gewaagd’ veganistisch/gluten- en lactosevrij recept maar erg lekker met bijzondere, niet voor de hand liggende ingrediënten. Ook om te laten ervaren dat veganistisch en gluten- en lactosevrij gewoon smakelijk is.

 

Lunch- of hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 25 minuten + 3 minuten oventijd.

 

Ingrediënten

1 pak tacoschelpen; 370 gram bonenmix (pot); 300 gram maïs (blik); 2el olijfolie; potje tacosaus; 1 rode ui; 250 gram mangoblokjes (diepvries, ontdooid); 1/4 tl chilipepervlokken; extra nodig: zeef.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spoel de bonenmix en de maïs af onder koud stromend water (zo spoel je het zout eraf) en laat uitlekken in de zeef.

2 Verhit een koekenpan met de olie. Verwarm de bonenmix en de mais met de helft van de tacosaus op laag vuur.

  1. Snij de ui fijn. Doe de mangostukjes in een kom, de ui erbij en breng op smaak met de chilipepervlokken.
  2. Hang de tacoschelpen op een ovenrek en verwarm deze 3 minuten in de oven. Vul de taco's met de mais/bonenmix, schep de rest van de tacosaus over de vulling en serveer met de mango-chilisalsa.

 

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

751 kcal; 1 gram vet; 37 gram koolhydraten, waarvan 28 gram suikers; 2 gram eiwit; 1 gram zout; 9 gram vezels.

 

Wijntip

Frankrijk: Loire, Bourgueil, droge rode wijn;

Californië: Zinfandel, droge rode wijn;

Italië: Moscato Spumante, mousserende witte wijn.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven